Sari la conținut

Sari la conținut


- - - - -

Am fost cu depresia atât la psiholog, cât și la psihiatru


82 raspunsuri la acest subiect

#81
viviana

viviana

    Membru VIP

  • Moderators
  • 26.324 mesaje

Postat 22 mai 2015 - 12:53

LadyArtemis, esti in plina schimbare de viata, iti doresc din tot sufletul sa reusesti, si te sfatuiesc sa incerci sa nu mai bagi in seama ce spun altii, chiar daca ei cred iti vor binele. Numai tu stii ce te face fericita si cum sa procedezi ca sa ajungi acolo.

 

Da, asa este. Multi doctori recomanda tratamente mai scumpe (uneori sunt mai bune) sau te cheama de mai multe ori zicand ca ai de unde si ca esti o buna vaca de muls.

 

Din pacate nu numai doctorii fac asta.

 

==

 

Nu  cred ca dr. i-a bagat mamei tale chestia asta in cap. Si nici nu cred ca te vrea de pacient pentru fel si fel de castiguri. E prea cu bataie lunga tot scenariul.



#82
CorinaDani

CorinaDani

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 13.603 mesaje

Postat 22 mai 2015 - 13:04

lady, ceva nu se pupa, ca sa zic asa.

scuze ca ma bag in discutie, dar nah, asta e forumul.  [flo2]

 

medicul care o trateaza pe mama ta oare ce-si imagineaza ? ca e atat de usor, rapid si ieftin sa-ti lasi balta toate treburile in australia, sa sari in primul avion si sa vii sa te tratezi aici ? asta daca ceea ce iti spune mama ta e pe bune...eu cred ca e o incercare din partea mamei tale, dar cumva sa te convinga ca nu vine din partea ei.

 

pana la urma nici nu mi se pare foarte profesionist ca tanti doctor sa-si dea cu parerea despre problemele tale, schema de tratament, in conditiile in care nu te-a vazut la fata nici macar pentru o clipa...

 

si inca ceva : cum poate mama ta sa-si dea seama daca terapia ta da sau nu rezultate ? doar din discutiile telefonice ? dar tu ii spui chiar tot-tot ce ti se intampla, ce ai pe suflet ? nu stiu daca iti face bine asta...se consuma si ea, isi face griji ca esti departe, ca nu-s buni medicii de acolo...incearca sa ma indulcesti realitatea, astfel incat mama ta sa se concentreze pe propria terapie, pe propriile probleme pe care le are de tratat/rezolvat.

 

cand ai timp, citeste subiectul "copilul captiv" (iti pun link pentru primul capitol, sunt 9 in total)....e posibil sa te regasesti in anumite descrieri...sau mai bine zis sa regasesti descrisa relatia dintre tine si mama ta...

 

http://forum.desprec...TOPIC_ID=151140



#83
giulia71

giulia71

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.182 mesaje

Postat 11 iunie 2015 - 14:01

LadyArtemis eu te felicit pentru curajul de a vorbi deschis despre problemele tale. Te felicit cu voce tare si o fac in numele tuturor , mai ales a celor care  cred ca depresia e o doar o inchipuire , o lipsa de vointa a bolnavului de a se vindeca.

 

Pe aici se pare ca traim si inca vom mai trai mult timp de aici incolo cu aceasta prejudecata, parca intiparita genetic, de a pune la zid persoanele cu afectiuni psihice unde bietii pacienti sunt de doua ori condamnati, o data de catre societate si apoi de sistem.

Nici in alte parti nu cred ca e foarte bine, insa nu are cum sa fie mai rau decat aici!

De la societate bolnavii nu astepta nimic, aceasta va continua sa puna bolnavii psihici la zid atata timp cat in Romania se pune egalitate intre viata unui caine si viata unui copil, atata vreme cat moralitatea si demnitatea au ramas doar cuvante gasite doar in dictionar si atata vreme cat hotia este "predata" zilnic de presa noua si copiilor noua.

 

Cam astea sunt noile trenduri ale societatii romanesti...

 

Daca s-ar porni schimbarea, atunci ar trebui schimbarea din fasa, de la pruncii mici ce nu au cunoscut inca sentimente de indiferenta, de rautate, de rautate gratuita.

Nu cred ca e totul pierdut, insa va fi greu, extrem de greu , poate realizat cu viteza melcului cum spunea cineva.

 

Referitor la medicatie, aici avem noroc cu marile corporatii farmaceutice pentru care suntem evident o piata si care doresc sa vanda, asadar medicatie si acces la medicatie avem.

 

Cat privesc psihiatrii, da este o ruleta ruseasca, ori gasesti doctori pusi pe capatuiala, daca nu uitam ca pina nu demult psihiatria scotea pensionari pe banda rulanta si nu moka sau doctori mai tineri care isi fac profesia atat cat se poate de bine.

Nici conditiile unde acestia desfasoara activitatea nu sunt de neglijat, sunt spitale in care nu s-a mai investit nici un leut de zeci de ani, mobilierul e invechit, saltele sunt pline mizerie caci s-au facut nevoile in pat, wc-urile mizerabile, mirosul e de nedescris.

Nu cred ca pornesti cu bucurie spre munca dimineata, stiind ca stai 8 ore pe zi in miros de urina /materiale fecale. In plus, este  o meserie periculoasa, unii bolnavi sunt violenti, adusi de catre Politie 

 

Cu toate aceste neajunsuri, cred ca se mai poate face ceva, inca sper ca nu e totul pierdut.


Editat de giulia71, 11 iunie 2015 - 14:14 .



Panic Questions

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:57

  • Scădere in greutate

    SaraMaria26
    - apr 17 2024 19:00

  • Fată sau băiat

    Nataliaracila
    - apr 06 2024 20:17

  • MiÈ™cările bebeluÈ™ului

    catalinabd
    - apr 04 2024 05:53

Last Blogs

  • Bebe s-a intors deja, 28 saptamani

    marile11
    - Ieri, 22:17

  • Dublu test pozitiv È™i nopÈ›i întregi nedormite!

    Ana1298
    - Ieri, 17:26

  • Gata vacanta!

    Andreeaflore1991
    - Ieri, 16:16

  • Minunea asteptata din burtica

    RoxiMada
    - Ieri, 15:26

  • Nasterea prin cezariana

    AdrianaBlo
    - Ieri, 10:27

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -