Sari la conținut

Sari la conținut


- - - - -

Exista in Romania cultul cafelei? Puneti zahar in cafea? Discutie despre cafea.

cafea

149 raspunsuri la acest subiect

#21
CorinaDani

CorinaDani

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 13.603 mesaje

Postat 22 aprilie 2015 - 14:39

marius, dar cafea decofeinizata ai voie sa bei ? daca ai incercat, ce impresie ti-a lasat ?



#22
marius

marius

    Membru VIP

  • Moderators
  • 25.083 mesaje

Postat 22 aprilie 2015 - 15:02

Teoretic as avea voie. Nu am incercat.



#23
Letitia1

Letitia1

    Membru VIP

  • PAID
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 17.257 mesaje

Postat 22 aprilie 2015 - 15:18

Marius,  faimosii "cercetatorii britanici" precum si cei americani au descoperit ca (,) cafeaua bauta in moderatie nu e daunatoarea, ba sint studii in care se spune ca ajuta la unele afectiuni. 

 

The latest Harvard study on coffee and health seems to offer good news for coffee drinkers. What did the research find?

We looked at the relationship between coffee consumption and overall mortality in the Nurses’ Health Study and the Health Professionals Follow-Up Study, which together included about 130,000 study volunteers. (1) At the start of the study, these healthy men and women were in their 40s and 50s. We followed them for 18 to 24 years, to see who died during that period, and to track their diet and lifestyle habits, including coffee consumption. We did not find any relationship between coffee consumption and increased risk of death from any cause, death from cancer, or death from cardiovascular disease. Even people who drank up to six cups of coffee per day were at no higher risk of death. This finding fits into the research picture that has been emerging over the past few years. For the general population, the evidence suggests that coffee drinking doesn’t have any serious detrimental health effects.

 

Dupa ce m-am lasat de fumat n-am mai baut nici cafea (ma gindeam ca o cafea fara tigara nu merge). Timp de o saptamina-zece zile, am fost atit de somnoroasa, nu lucram in perioada aia, pe la 11 dimineata trebuia sa ma culc la loc, asa terminata eram. Asa ca am inceput sa beau cafea din nou si mi-am revenit complet. Asa am aflat pe propria piele ce importanta e cafeaua pentru a ma tine treaza si alerta.

Insa nu-s cunoascatoare si o beau cu indulcitor si lapte. Espresso nu-mi place. Imi place cappuccino, latte, toate de la Starbucks. Nici nu-mi place sa fac si sa testez tot felul de aparate, dar daca cineva ar face pentru mine, as bea bucuroasa [:)] . Multa vreme am baut ness dar nu-mi mai place deloc. Tineti minte cind frecam nesul cu zahar si facea spuma. Doamne ce-mi placea!

Acasa si la servici am o cafeteria cofe.jpg

 

pun cafeaua, torn apa fierbine peste ea si apoi indes capacul. Mie imi place cum iese (cind torni in cana zatul e oprit de o sita a capacului) si vad ca si colegii apreciaza. Intotdeauna ma asteapta pe mine sa vin sa fac cafeaua. Am observat in jurul meu ca multa lume bea cafeaua neindulcita dar cu lapte. Cred ca sint singura din companie care o indulceste.

 



#24
Ella73

Ella73

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 13.297 mesaje

Postat 22 aprilie 2015 - 15:31

Nici eu nu pot fara cafeaua de dimineata; fara ea nu ma pot trezi. Eu nu mananc dimineata, dar cafeaua nu poate lipsi. In rest, nu beau cafea in timpul zilei decat rar.

Nu pun zahar mult in ea, indulcitorul nu-mi place, prefer zaharul.



#25
XIO

XIO

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 17.118 mesaje

Postat 22 aprilie 2015 - 16:56

Iubesc cafeaua!

 

Am inceput sa beau abia prin facultate, atunci era doar capucino si din cand in cand in sesiune ness.

Nu mai stiu cand am descoperit prima oara espresso dar de atunci nu m-am oprit din baut :))))

Inainte o beam cu zahar, fara lapte. Dupa o vreme de stat in Germania am remarcat ca m-am ingrasat putin, am reluat obiceiurile mele in minte si mi-am ingrozit sotul cand i-am spus cat zahar imi puneam intr-o cana mica: vreo 5 lingurite de zahar. Nu aveam la lucru lingurite ci un recipient din care curge zaharul :)))) Beam vreo 3-4 cafele pe zi la lucru deci... mda.

 

Am inceput apoi sa beau cafeaua cu lapte, la spital avem in urgente un aparat Jura care cica e foarte scump, mi se pare ca face o cafea care aduce putin cu gustul pe care l-ar putea avea apa dupa ce ai spalat o cana de cafea.

dar beau acolo in fiecare zi vreo 3-4-5 cafele, cica 'espresso', nu e de fapt nici un espresso.

La sala de operatie avem din nou o Jura si o cafetiera normala de la Rowenta, cu filtru, face o cafea dementiala, cand beau de acolo simt ca beau cafea.

Acolo doar vreo 2-3.

 

Acasa am avut un aparat Dolce gusto castigat aici, pe DC. Am fost foarte incantata de el, cafeaua era buna, dar s-a stricat.

Dupa cautari indelungate pe internet am cumparat un aparat Nespresso.

nu ma da pe spate.

E ok cafeaua, tare, dar cand mergem la drum si chiar vreau s abeau cafea de cafea, fac la o presa cum e cea postata de Letitia. Data trecuta am pus 10 lingurite la 2 cani si jumatate mari de cafea.

 

Am uitat sa spun ca la mine nu are efect, pot sa beau 5 l si tot dorm ca un bebelus, dar ma ajuta cand am dureri de cap.

 

De Craciun mi-am dorit un espressor italienesc, cel clasic, unde faci cafeaua pe aragaz, inca nu l-am incercat insa.

 

Sunt fan Starbucks, espresso frappucino cu double shot sau triple shot espresso si ce cafele au in sezon cu sirop de artar samd.

 

Am 2 baruri unde beau o cafea sublima si superba si dementiala in acelasi timp: espresso cu lapte condensat dulce. In Germania se numeste cafea Bonbon (evident la barul unde o beau, nu stiu in alte parti cum e ca pana acum am gasit-o intr-un singur oras), in Timisoara se numeste cafea Bora Bora si o beau la Eriks, ca doar acolo am gasit-o.



#26
Rufus

Rufus

    Membru VIP

  • Moderators
  • 15.555 mesaje

Postat 22 aprilie 2015 - 17:08

Nu beau cafea decat ocazional, stiu sa deosebesc o cafea buna de o facatura, imi place, dar nu-mi "cere" organismul. Ma trezesc excelent fara cafea, nu-mi ia oboseala.

Dar imi plac oamenii pasionati, indiferent de ce, deci si de cafea. Sunt ritualuri, experiente, sentimente...foarte frumos.

Mie insa nu-mi spun nimic.

Mai am timp...deocamdata ma straduiesc sa-mi impun cultura ceaiului. Fara succes, inca...



#27
danielag

danielag

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 9.114 mesaje

Postat 22 aprilie 2015 - 17:13

Mie îmi place cafeaua, îmi place mirosul mai ales. Beau o singură cafea pe zi, dimineața. Câteodată mai beau la prânz încă una.

 

Avem așa:

- ibric din cupru

- un espressor manual Gaggia (manual, adică nu macină el cafeaua, o măcinăm noi separat)

 

gaggia.jpg

 

- o presă de cafea (cum a arătat Letiția)

 

La ibric eu fac cafea cu caimac (spumă) și din cafeaua pe care o cumpărăm măcinată deja. Secretul este că dau apa în fiert, o trag de pe foc, las câteva secunde și apoi pun cafeaua. Multă [:D]. De exemplu cam 8 sau chiar 10 lingurițe cu vârf la două cești medii (e drept, e Arabica, nu Robusta, deci nu e așa tare). Dacă dai cafeaua în fiert își pierde din spumă. În plus capătă un gust oxidat, mie nu-mi place cafeaua fiartă, doar opărită.

 

Cel mai des facem cafeaua la ibric, espressorul doar eu îl folosesc (al meu zice că durează mult - e adevărat, până încălzești aparatul, până macini cafeaua, apoi extracția, apoi curățatul mașinii  - durează ceva).



#28
buflea

buflea

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 15.395 mesaje

Postat 22 aprilie 2015 - 19:52

Mie nu imi place espresso ...este tare si putina.

 

Eu beau o singura cana de cafea dimineata, facuta la ibric, cu zatul strecurat ...ii pun lapte si fara zahar, nu pot insa fara lapte, am impresia ca ma doare stomacul.

In comparatie cu cafeaua americana, Jacobs este o specialitate. Noi cumparam Lavazza si Starbucks. Sunt ok ...



#29
adda25

adda25
  • Membri
  • 3 mesaje

Postat 22 aprilie 2015 - 20:36

eu sunt barista la o franciza italieneasca.imi place sa prepar cafeaua dar nu consum.in 3 ani de zile de cand lucrez aici am incercat 3 cafele,2 espresso scurte si un latte in 3 culori dar cu mult zahar.nu imi place deloc gustul.

ptr degustarea  cafelei se face  esspresso foarte scurt fara lapte si fara zahar.cu cat cafeaua este mai lunga cu atat este mai slaba.
 



#30
Fleurdelise

Fleurdelise

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 8.938 mesaje

Postat 22 aprilie 2015 - 22:59

Sunt pasionata de cafea, nu pot sa imi incep ziua fara. Ma trezeste, imi ia durerea de cap matinala.

Intreba cineva, mie chiar imi place gustul cafelei. Mult. Si barbatului la fel. Intr un timp mancam boabe de cafea in ciocolata. Ce bune sunt!

Am incercat in timp tot felul de aparate. Am avut doua espresoare micute, cu cafea macinata, mai am unul. In prezent bem cafea la filtru. O indulceam inainte cu

miere, acum pun doar lapte in ea.

Cafeaua noastra preferata e Cubita , ati ghicit cubaneza. Merge si la filtru si la espresso, e fina.

 

La cafenea cafeaua preferata e Tim Horton's, e cel mai popular lant in Canada. Are un gust deosebit, nu stiu ce pun aia in ea...Aparuse la un moment dat si varianta dark roast, dar tot aia originala e mai buna.

 

La servici beau cafea la masina cu capsule. Lucrand la mai multe scoli, am testat n aparate. Nici unul nu m a dat pe spate.

 

Visul meu e sa am bani sa mi iau un espressor Saeco.





Etichetat si cu cafea

Panic Questions

  • Bebe 1 aniÈ™or greutate mica

    lar
    - apr 22 2024 17:43

  • Bebe 1 an greutate mică

    lar
    - apr 22 2024 17:30

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:57

  • Scădere in greutate

    SaraMaria26
    - apr 17 2024 19:00

Last Blogs

  • Eco

    Anamaria1706
    - Astăzi, 16:12

  • Usor usor..

    Andreeaflore1991
    - Astăzi, 15:42

  • 28 de saptamani

    kiki_2024
    - Astăzi, 15:27

  • Control lunar

    Vasilescu Georgeta
    - Astăzi, 12:38

  • Agitatie pe final

    Roxi_pisicul23
    - Astăzi, 12:03

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -