Sari la conținut

Sari la conținut


Legea vaccinarii copiilor in Romania - dezbatere DC

vaccin vaccinare dezbatere

21 raspunsuri la acest subiect

#1
redactor

redactor

    Membru VIP

  • Administrators
  • 14.052 mesaje

Postat 15 aprilie 2015 - 09:27

Fisier atasat  vaccinare-campanie.jpg   24,09K   2 descarcari

 

Subiectul vaccinarii copiilor continua sa alimenteze discutii contradictorii, in timp ce este vorba despre sanatatea copiilor,

 

Fie ca este vorba despre vedete de mana a 3-a, fie de blogherite cu probleme psihologice, fie de surse de informatii dubioase si confuze ... sau, pe de alta parte surse serioase de stiri ...mamicile sunt prinse in acest joc emotional al alegerii intre un vaccin si falsa iluzie (renascentista) ca natura stie ea ce e mai bine ...

 

Intre timp, pentru ca iresponsabilii nu pot fi opriti sa taca .... in unele tari se iau masuri de siguranta a copiilor.

La urma urmei, cand parintii sunt iresponsabili, statul trebuie sa reactioneze.

 

Asadar, iata ca Australia - a decis sa ia primele masuri.

Nu iti vaccinezi copilul (fie din considerente religioae fie din alte considerente) NU mai primesti alocatia de la stat (in Australia e de 11.000 dolariAus)   - de citit 'No jab, no pay:' Australia cuts benefits for parents who don't vaccinate kids

 

Iata insa ca si in Romania, MS pregateste o lege ... asadar, va invitam la dezbatere, dragi parinti.

 

Ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, a anuntat marti, intr-o emisiune B1 TV, ca ministerul pe care il conduce pregateste un proiect de lege a vaccinarii. Raspunsul a venit in urma intrebarii jurnalistului HotNews, Vlad Mixich, care a acuzat lipsa de reactie a autoritatilor guvernamentale la aproape o luna de la anuntarea faptului ca, doar in Bucuresti, rata vaccinarii a scazut cu 20% in 2014 fata de 2013.

Intrebat, marti seara, intr-o emisiune la B1 tv cum raspunde campaniei antivaccinare, Banicioiu a raspuns: "Venim cu o lege pentru vaccinare", fara sa dea alte amanunte.

 

Presedintele Societatii Romane de Microbiologie, prof. dr. Alexandru Rafila, a afirmat pe 21 martie ca exista riscul de izbucnire a unor epidemii, deoarece acoperirea vaccinala a scazut.

 

Vaccinarea cu ROR (rujeola, oreion, rubeola) in Romania a scazut pana la sub 80% in unele zone din tara in anul 2014. De pilda, in municipiul Bucuresti, rata vaccinarii a fost in 2014 de 78,3% fata de 97,4% in 2013. In ceea ce priveste vaccinarea cu DTP (difterie, tetanos, pertusis), rata in Capitala a fost de 75%, in timp ce in 2013 era de 95,9%, potrivit datelor Institutului National de Sanatate Publica (INSP), prezentate in cadrul conferintei RoVaccin 2015.

 

Limita de siguranta pentru mentinerea imunitatii de comunitate, cea care ii protejeaza atat pe copiii nevaccinati (sub 1 an) cat si pe cei mai mari si nevaccinati, este de cel putin 80% din populatie vaccinata.

Rata medie de vaccinare la nivelul intregii tari este de 89,4% pentru ROR, fata de 91,4% in 2013, si 87,3% pentru DTP, acelasi nivel ca in 2013.

Principalele cauze ale acestor scaderi sunt, pe de o parte, discontinuitatile in aprovizionarea cu vaccin - responsabilitatea fiind a Ministerului Sanatatii - dar si refuzul parintilor de a-si vaccina copiii (conform INSP).

In Romania, campaniile anti-vaccin au devenit de cativa ani foarte vizibile mediatic datorita activitatii unor ONG-uri ortodoxe, dar si a vedetei PRO TV Olivia Steer.

 

detalii aici.

 

Dragi Parinti,  pentru ca este vorba despre copii si sanatatea lor - va invitam la dezbatere. Parerea voastra conteaza.



#2
redactor

redactor

    Membru VIP

  • Administrators
  • 14.052 mesaje

Postat 15 aprilie 2015 - 09:40

stiu ca in ROmania, alocatia este de 42 de lei pe luna si sunt sigura ca nu ar avea nici o importanta luarea acestor bani pentru cei care nu vor sa isi vaccineze copilul.

Deci masura nu ar avea rost fara alte masuri ....



#3
Admin

Admin

    Membru senior

  • Administrators
  • 3.322 mesaje

Postat 16 aprilie 2015 - 07:38

Stirea este aici:

http://stiri.tvr.ro/...atii_59199.html

 

"Avem un draft al legii vaccinării, lucrăm la acest document, care va reglementa situaţia imunizărilor în România. Am luat această decizie întrucât există o campanie foarte agresivă antivaccinare, a scăzut mult numărul doritorilor şi a crescut opoziţia părinţilor. În acest context, există riscul reapariţiei unor boli foarte grave, mortale chiar, după cum a sesizat şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii. Să nu uităm că poliomielita, o boală eradicată prin vaccinare, reapare prin refuzul vaccinării", a declarat ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu.

Ministrul a precizat că, pentru elaborarea acestei legi, specialiştii se vor inspira din legislaţia în vigoare din Franţa, Germania şi Polonia.

"Dorim reglementarea situaţiei vaccinării, ne inspirăm după legislaţia care existentă în vigoare în Franţa, Germania şi Polonia, întrucât ne apropiem de pragul de vaccinare de 80%, sub care nu putem scădea, potrivit recomandărilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii", a mai spus ministrul Sănătăţii.



#4
redactor

redactor

    Membru VIP

  • Administrators
  • 14.052 mesaje

Postat 16 aprilie 2015 - 09:36

Haideti parinti, va asteptam in dezbatere. Implicarea voastra este esentiala cand e vorba despre sanatatea copiilor si a societatii. [flo2]

Ce parere aveti despre acest proiect de lege?



#5
anya

anya

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 4.957 mesaje

Postat 16 aprilie 2015 - 09:48

Si care e draft-ul?



#6
redactor

redactor

    Membru VIP

  • Administrators
  • 14.052 mesaje

Postat 16 aprilie 2015 - 09:52

Proiectul de lege nu este inca public insa este esentiala dezbaterea parintilor in acest caz.

Dar, ceea ce se prevede ... poti citi in linkul de hotnews pe care l-am pus la primul mesaj.

 

Iata si niste date despre legislatia vaccinare in lume

 

n Australia autorităţile nu le vor mai dea ajutoare părinţilor care refuză să-şi vaccineze copiii. În prezent, australieni pot opta să nu le facă copiilor lor anumite vaccinuri din motive religioase sau medicale, ori declarând pe proprie răspundere că se opun vaccinării, dar ei primesc în continuare alocaţii pentru creşterea copiilor. Însă conform noilor reglementări, care vor intra în vigoare în ianuarie 2016, părinţii nu vor mai primi ajutoare de la stat dacă refuză vaccinarea pe proprie răspundere.

În Italia sunt obligatorii patru vaccinuri: difteric, tetanic, polio şi hepatita B. primul vaccin se face la vârsta de trei luni a copilului, inclusiv cel împotriva hepatitei B, vaccin care în România se face în primele 24 de ore de viaţă ale copilului.
În Belgia copiii nu pot fi înscrişi la şcoală dacă nu au făcut vaccinurile DTP, Hub, antipoli, hepatitic B, ROR, antipneumococic şi antimeningococic.

În România ROR-ul şi antipneumococicul sunt incluse pe lista vaccinurilor suplimentare. Părinţii care vor să îşi vaccineze copiii cu acestea trebuie să scoată bani din buzunar.

În Germania nu este obligatoriu niciun vaccin. Sunt recomandate sugarilor şi copiilor vaccinurile: DTP, Hib, antipolio, hepatitic B, antivaricelic, antipneumococic şi antimeningococic. Sugarii nu sunt vaccinaţi la naştere. Doar în cazuri de risc înalt se recomandă vaccinul hepatitic B la naştere.

În Olanda nu este obligatoriu niciun vaccin, iar vaccinurile recomandate sugarilor şi copiilor mici sunt: antipolio, Hib, DTP, hepatitic B şi ROR. Nu intră în schemă vaccinul BCG, iar la naştere nu este obligatoriu/recomandat niciun vaccin.

În Spania nu este obligatoriu niciun vaccin, iar cele recomandate copiilor sunt: DTP, antipolio (VPI), Hib, hepatitic B, MMR (ROR) şi antimeningococic. Nu intră în schemă vaccinul BCG, iar la naştere nu este obligatoriu/ recomandat niciun vaccin.

În Anglia nu este obligatoriu niciun vaccin, iar cele recomandate copiilor sunt vaccinurile DTP, antipolio, Hib, ROR şi antimeningococic C. Vaccinul BCG este recomandat la vârsta de 10‑14 ani şi doar în cazuri de risc înalt, la naştere.



#7
viviana

viviana

    Membru VIP

  • Moderators
  • 26.324 mesaje

Postat 16 aprilie 2015 - 09:54

Haideti parinti, va asteptam in dezbatere. Implicarea voastra este esentiala cand e vorba despre sanatatea copiilor si a societatii. [flo2]

Ce parere aveti despre acest proiect de lege?

Care e proiecul de lege? Unde e?

Din cate stiu eu nu este gata, nu e publicat nicaieri.

 

===

 

Mi se pare important ca toti copiii sa fie vaccinati obligatoriu cu vaccinurile consacrate de zeci de ani, vaccinuri despre care se stie deja ca sunt sigure 100%

Amenda, amenda, amenda, ceva inchisoare.

 

Multi vor spune ca astea le incalca drepturile de a refuza, dar nu e asa. Binele public primeaza fata de binele individual.

si apoi avem:

ARTICOLUL 34
(1) Dreptul la ocrotirea sănătăţii este garantat.

(2) Statul este obligat să ia măsuri pentru asigurarea igienei şi a sănătăţii publice.



#8
redactor

redactor

    Membru VIP

  • Administrators
  • 14.052 mesaje

Postat 16 aprilie 2015 - 09:57

Viviana, nu este inca publicat  - este inca in creierul lui Banicioiu. Dar, presa discuta despre ea, deja. Pentru ca el a anuntat ca legea URMEAZA.



#9
szivarvany

szivarvany

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 23.448 mesaje

Postat 16 aprilie 2015 - 10:06

Vorbim de vaccinuri extra-mega testate de-a lungul a zeci de ani impotriva unor boli cumplite ?

O da, sa fie lege si sanctiuni pt nerespectare.



#10
viviana

viviana

    Membru VIP

  • Moderators
  • 26.324 mesaje

Postat 16 aprilie 2015 - 10:09

Viviana, nu este inca publicat  - este inca in creierul lui Banicioiu. Dar, presa discuta despre ea, deja. Pentru ca el a anuntat ca legea URMEAZA.

Stiu asta Mirela. Chiar eu insami am pus de ieri linkul din hotnews la celalalt subiect.

 

Ma gandeam ca de ieri pana zi si-a scuturat Banicioiu creierul.

 

Cred ca nu va fi nicio lege.

Nu va avea curajul ca partidul sa piarda voturi, sa riste o campanie profund negativa si furibunda pornita pe Fb de Olivia Steer, sa-si puna la bataie scaunul pentru o lege in interesul public.

 

 

Mai cred ca nu s-a gandit la nimic. A lansat doar asa o fumigena sa vada ce prinde si cam care ar fi reactiile.

In functie de care sunt cei mai vocali (cei pro sau cei contra) va incepe sa gandeasca sau nu o lege.

Il cam doare-n cot de sanatatea publica.





Etichetat si cu vaccin, vaccinare, dezbatere

Panic Questions

  • miha444
    - mar 22 2024 16:22

  • Progesteron in sarcina

    Flor_i
    - mar 18 2024 13:02

  • Cat mănâncă bebe la 2 luni

    mada204
    - mar 08 2024 16:24

  • PoÈ›i naÈ™te mai devreme de termen?

    Ezraa
    - mar 08 2024 06:39

  • Dermatita atopica

    MGeorgi30
    - mar 02 2024 13:10

Last Blogs

  • 6 luni

    EusebiaRalu
    - Astăzi, 19:29

  • Vitamine preconceptie si in sarcina

    Deutzuk
    - Astăzi, 14:03

  • Pregătindu-ne pentru sosirea micuÈ›ului

    AdrianaBlo
    - Astăzi, 13:30

  • Morfologie 2

    Erika91
    - Astăzi, 12:04

  • Locul de muncă È™i sarcina

    Ioone
    - Ieri, 23:41

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -