Sari la conținut

Sari la conținut


- - - - -

Va rog un sfat, probleme cu familia


3 raspunsuri la acest subiect

#1
ANONIM_CUNOSCUT

ANONIM_CUNOSCUT
  • Membri
  • 1 mesaje

Postat 12 aprilie 2015 - 16:43

Buna,sunt Mimi

Am ajuns in impas,si as vrea sa ma sfatuiti . :)

In primul rand am 3 copii si un sot cu care am o casnicie de 15 ani.

 

Fata cea mare are 14 ani si stiti,ca este in perioada de adolescenta care poate fi chiar foarte dificila pentru un parinte. Este complexata din punct de vedere fizic,zice ea,caci are nasul prea mare si de foarte mult timp imi spune ca vrea o operatie estetica cu care nu doar ca nu sunt de acord,dar nu mi se pare ca are problemele pe care le afirma.

 

Am observat recet ca si-a facut fara stirea mea un piercing in gingie ,ofof cand am vazut am avut o reactie ...nu stiu cum sa revin la comunicarea pe care o aveam in trecut ,si sa o fac macar putin sa ma ajute la treburi prin casa ca nu le mai fac fata.

 

In alta privinta ma confrunt cu sotul meu ,care acum 3 ani si-a pierdut locul de munca.Vara trecuta a lucrat in Spania in agricultura ,dar de atunci sta permanent acasa,si ma deranjeaza pentru ca eu merg la lucru,primesc un salariu decent spre putin si trebuie sa ma ocup si de casa si de copii. Nu il pot face sa plece la lucru si mi s-ar parea mult mai logic sa stea acasa vara si de sarbatori,el tocmai vara pleaca.

 

Treburile prin casa tot eu le fac,daca ii spun lui e ca si cum as vorbi u peretii dar ascunde banii de mine si imi reproseaza ca ii cheltui nechibzuit.

 

Ceea ce nu sufar este ca atunci cand se duce la mama soacra ii face tot si e cel mai harnic ,iar la el nu e in stare sa dea cu matura. romantism

 

Suntem ca doi colegi de camera, de fapt nici colegi caci eu dorm cu cel mic.

 

Toti au rugaminti de la mine mama, tata si eu nu spun niciodata nu, Sunt super stresata ,de mine nici nu am timp. De cand cu sotul meu am devenit posibil si paranoica caci primul lucru pe care il fac cand vin de la lucru obosita si asa mai departe e sa fac curat ca e un dezastru in toata casasi evident

 

Ii reprosez sotului meu..o zi intreaba si tu stai sa te uiti la televizor....

 

Imi iubesc mult familia si vreau sa stiu cum pot sa repar asta. azi mi-am zis ca nu mai fac nimic ,nu mai pot...Fie ca aceasta sfanta zi sa imi fie de ajutor,sa fie prima zi a unei vieti imbunatatite .paste fericit si va multumesc din inima

 


#2
ni-na

ni-na

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 1.324 mesaje

Postat 13 aprilie 2015 - 17:14

S-o luam metodic:cu adolescenta n-ai ce face,e o perioada nebuna,încearcă sa fii lângă ea sa nu se mutileze ireversilibil(un tatuaj pe fața sau alte complicații de la pierceng-uri puse il condiții insalubre).Pentru operația estetica,vorbiți cu un medic care-i va explica ca nu poate efectua aceste intervenții cat timp este in crestere,si câștig timp!Daca asta n-o convinge,afla cat costa si atunci când va strânge banii,semnezi acceptul.

Cum sa strângă bani?muncind,fie stand cu un copil mai mic când părinții sunt ieșiti,fie ajutând un elev la teme,fie împărțind pliante pe strada!!!

  Încearcă sa fii lângă ea ca furtunile hormonale sunt mai puternice decât crezi!!

   Cu tatăl e alta poveste.Daca hotărăști ca nu îți convine un trântor in casa spunei-o!Hotărât,categoric,politicos.Este casa amândurora,amândoi trăiți acolo,amândoi sunteți egali la obligații si privilegii.Nu da cu matura,sa stea in mizeria din camera lui,tu faci curat in camera ta .Nu baga rufele la spălat,separa-le si spala-le pe ale voastre.Când va constata ca rufele nu sar singure tzop din cosul cu cele murdare in sertar,împăturite frumos si mirosind a balsam va procesa ca nu-i in regula!

 Gătește ce place celorlalți(chiar daca va trebui sa mănânci doar supe  de exemplu,când el este înnebunit după ciorba de burta) ,daca tot ascunde bani,sa se mulțumească cu ce primește!!!

Nu stiu cat de mult te-am ajutat,insa am încercat sa îți dau niste pârghii prin care sa tragi un semnal de alarma,uneori vorba nu ajunge si trebuiesc si niste gesturi sa vadă ca suferi!



#3
mimimami

mimimami
  • Membri
  • 9 mesaje

Postat 14 aprilie 2015 - 14:49

Buna, Mimi!

in primul rand, sa iti traiasca copiii! sper sa gasesti o solutie pentru iesirea din impas.

 

eu nu stiu cum este sa cresti 3 copiii, dar, daca ai avut o relatie buna cu fiica ta, bazata pe comunicare, atunci poti sa o "recastigi", poti sa o faci prietena ta. stiu ca e foarte greu, dar nu este imposibil. oricum , trebuie sa o sustii, orice decizii va lua si oricate greseli va face. asta face o  mama. nu o mai certa pentru orice (la cat spui ca esti de stresata cred ca asta se intampla). dar sotul ce fel de relatie are cu fata cea mare? ce parerec are despre criza prin care trece, sau e la fel de nepasator cum e si cu treburile casnice?

problemele cu fiica sunt insa doar trecatoare. intr-un final ea va creste si chiar daca acum nu pare asa, sigur vei gasi o cale sa va apropiati si sa comunicati.

 

din punctul meu de vedere problema adevarata este cu sotul tau. nu inteleg de ce tolerezi acest comportament. de ce nu munceste de atat de mult timp? de ce sa te ajute fata la treburi cand sotul sta tolanit la tv?

si daca nu munceste, ce bani ascunde de tine?

eu as avea o mie de intrebari si mi se zbarleste parul numai gandindu-ma la situatia ta: job, treburi casnice, 3 copii, din care unul mic si unul adolescent, treburi de rezolvat si pentru parinti...

oricum, poate nu am inteles bine situatia dar eu nu as putea sa traiesc asa. tu iti iubesti sotul, dar el crezi ca te iubeste pe tine daca  are un astfel de comportament? dar tu pe tine te iubesti?

 

am recitit ce am scris si parca imi vine sa sterg...sper sa nu te supere aceasta postare.

sper sa gasesti in tine puterea sa faci schimbarile necesare pentru tine si familia ta.

din pacate nu am sfaturi punctuale, asa cum ti-a dat ni-na mai sus, dar cred cu tarie ca trebuie sa faci multe schimbari, si sa incepi cu tine. daca ii iubesti nu inseamna ca trebuie sa accepti orice sau sa te sacrificii mereu.

 

ai grija si de tine,

 

Mimi [:D] (tot Mimi)



#4
Rufus

Rufus

    Membru VIP

  • Moderators
  • 15.555 mesaje

Postat 14 aprilie 2015 - 16:12

N-o sa discut despre relatia cu sotul tau, sunt multe lucruri pe care nu le inteleg la lumea din jurul meu, dar mai sunt si la varsta la care nu vad de ce mi-as pierde timpul langa un partener care nu-mi este alaturi. Cum multi altii de aici sunt mai tineri, ar insemna sa vorbesc cu ei fara sa ma inteleaga, asa cum nu te intelege nici adolescenta ta cand iti sta respiratia ca ea isi face un pierce in gingie (cum naiba e aia??? [fri] ). Ea braveaza, ia decizii indoielnice, tu spune-i, sfatuieste-o...ce ai altceva de facut?

Despre "liftingul" de nas, daca mai si zici ca nu are nevoie, explica-i calm parerea ta, cu argumente, eventual cu alte pareri si...cam atat. Ca doar n-o sa va convingeti la infinit  una pe alta de un adevar la care nu subscrieti ambele de comun acord. Iar cand va putea, isi va permite, daca mai are acest complex, il va putea rezolva. Probabil ca daca ii vei rezolva asta la 14 ani (desi motivul nu exista sau hai sa zicem e indoielnic), vor urma cu siguranta ceva liposuctii, silicoane...na, intotdeauna poti face ceva in plus pentru aspect. Nu?

Despre ajutor in casa...nici fetele noastre nu ne ajuta (si sunt mai mari...) decat daca sunt solicitate. E clar ca nu le place, nu se opun , dar daca se pot fofila este ok. Nu, nu-mi place...dar nici nu-mi tai venele. Asa ca le mai "tai din nas" (na, ce potriveala... [:)] ) atunci cand vin cu pretentii/rugaminti pe care nu le gasesc ok...nici tu nu faci, ete ca nici eu nu fac.

Eu te vad o persoana cu moralul (si garda) jos, iar o persoana cazuta nu are prestanta cuvenita. In fond, tu esti liderul acolo, dar tot tu esti cel calarit. Printr-o cidatenie a naturii, cel bun e intotdeauna vazut prost si luat la misto chiar de catre cei apropiati.

Mai...pana si calul se scutura cand se satura de calaret...




Panic Questions

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - Astăzi, 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - Astăzi, 16:57

  • Scădere in greutate

    SaraMaria26
    - Ieri, 19:00

  • Fată sau băiat

    Nataliaracila
    - apr 06 2024 20:17

  • MiÈ™cările bebeluÈ™ului

    catalinabd
    - apr 04 2024 05:53

Last Blogs

  • Cum am aflat că sunt însărcinată?

    Ana1298
    - Astăzi, 18:14

  • Prin Italia cu bebe in burtica

    Pau26
    - Astăzi, 14:55

  • Ma copleseste oboseala

    ZDenisa
    - Astăzi, 14:42

  • Alegerea numelui

    Ralu31031992
    - Astăzi, 14:20

  • Plimbarica

    Andreeaflore1991
    - Astăzi, 10:10

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -