Sari la conținut

Sari la conținut


- - - - -

Nasterea la Filantropia


57 raspunsuri la acest subiect

#21
valentinag

valentinag

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 5.322 mesaje

Postat 14 septembrie 2015 - 13:01

Bluekidoo, nu mai este cum stii tu. De vreo 2 ani este o noua neonatoloaga care este pro alptare si stat copilul cu mama din primele minute. Nu te mai duci sa-l alaptezi tu, ti-l aduce in camera de cum ai nascut si sta cu tine nonstop pana plecati acasa.



#22
MoniMommy

MoniMommy

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 54 mesaje

Postat 18 septembrie 2015 - 17:27

Aşa mi s-a spus şi mie la spital că mi se va aduce copilul în rezervă, apreciez că la Filantropia sistemul e apropiat de cel privat.

Îmi voi lua rezervă separată, am înțeles că au şi camere separate pentru mămici pentru 90 euro/noapte. Cele care ați născut acolo, cum vi s-au părut sălile în care ați dormit? 



#23
flori0304

flori0304
  • Membri
  • 6 mesaje

Postat 26 septembrie 2015 - 19:29

Si eu tot acolo o sa nasc. Sunt putin cam sceptica, dar eu asa sunt in legatura cu orice spital si orice dr...



#24
ingrid16

ingrid16

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 131 mesaje

Postat 17 decembrie 2015 - 16:03

Buna, mamici! eu am abonament la medlife si astazi am mers acolo, am facut o ecografie 4d (pentru ca doar aparat de genul asta avea dr) si mi-am vazut prichindelul. Acum, sunt total confuza ca nu stiu in ce directie sa merg...privat sau stat? Am vazut ca ati vorbit foarte frumos de Filantropia si mi-ar placea sa stiu detalii, daca le cunoasteti. La Medlife, o nastere ajunge la 4500 lei...in spital de stat (stiu ca nu se plateste, dar trebuie sa fii atenta cu medicul, anestezist, moase..asa cum si voi ati spus mai sus) care sunt sumele la care ar trebui sa ma astept? 



#25
Elacara

Elacara
  • Membri
  • 2 mesaje

Postat 29 februarie 2016 - 18:09

Eu am nascut la Filantropia in februarie 2016. Per total a fost ok, desi mai sunt multe lucruri de imbunatatit din punctul meu de vedere. Eu am optat pentru rezerva si am fost extrem de multumita. Diferenta fata de saloanele normale de 2 locuri consta in primul rand in faptul ca stai singura iar pentru mine acest lucru a fost un mare avantaj, mai ales ca am nascut vineri si sambata si duminica sunt zile cu program prelungit de vizite (de la 10:00-20:00) ceea ce inseamna ca tot spitalul e plin de vizitatori si nu mi-as fi dorit sa intre foarte multe persoane din exterior in contact cu copilul, mai ales ca este si sezonul virozelor, si pe de alta parte am avut ocazia sa petrec mult timp singura cu sotul meu si cu bebelusa. Alte avantaje ale rezervei ar fi patul care poate fi ajustat din telecomanda (util in cazul operatiei de cezariana) si baia proprie, cu dus. Copilul iti este adus in camera de indata ce esti in stare sa ia grija de el (mie mi l-au adus a doua zi, eu nascand prin cezariana,  si mi l-au luat doar pentru baie si pentru 2-3 ore intr-o noapte ca sa ma pot odihni). Este incurajat alaptatul (recomandarea medicului neonatolog + asistentele de la neonatologie care vin si te ajuta cu prinderea copilului la san), insa in cazul in care mama nu are suficient lapte si copilul plange de foame ti se aduc seringi cu lapte praf (este adevarat ca tehnica seringii nu este aplicata corespunzator, in sensul ca laptele este mai degraba bagat pe gat copilului decat dat picatura cu picatura insa este de inteles, maternitatea fiind extrem de aglomerata). Pentru mine acest lucru nu a constituit o problema, am plecat din spital cu lactatia instalata si dupa cateva zile am ajuns sa ii dau exclusiv lapte de san. Mancarea este buna, insa foarte putina si nu prea diversa, asa ca e bine sa aveti suplimentar de acasa. Nu se dau ceaiuri, apa sau alte bauturi.

Legat de personalul spitalului si de atitudinea fata de pacient, aici cred ca ar fi multe lucruri de imbunatatit si cred ca din punctul asta de vedere spitalele de stat sunt in continuare departe de cele private. Legat de banii care se dau, concluzia mea este ca presiunea de a da este cu atat mai mare cu cat personalul are un grad mai mic si un rol mai putin important (de la infrmierele si asistentele care mai mai ca iti spun de la obraz sa le dai ceva pana la moasele care asteapta si iti bat apropouri cu prezentari lungi ale rolului lor si cu mentiuni de genul "veti sta aici cu noi pana diseara"). Mare atentie daca sunt 2 moase sa le dati la amandoua in acelasi timp, nu cum am facut eu care i-am dat uneia inainte si uneia dupa, ceea ce a facut ca a doua sa fie foc de suparare in timpul operatiei :) Doctorii in schimb sunt foarte ok, ofera servicii de mare calitate si au mult bun simt, nu bat niciun apropos legat de bani si sincer lor le-am dat cu mare drag pentru ca chiar au meritat. Nu stiu exact daca exista niste tarife fixe, eu m-am orientat in functie de ce am auzit de la cunostinte care au nascut acolo si din ce am citit pe forumuri. Medic ginecolog: 1400 pentru cezariana (la operatie a fost el si 2 rezidenti), anestezist 300, asistenta anestezist 50, moase- cate 100 pentru fiecare, nenatolog 100. Asistente: 10-15 lei, nu trebuie sa le dati la toate, doar cand considerati.

Concluzia: serviciile medicale si conditiile din spital sunt de buna calitate, insa atitudinea asistentelor si a infirmierelor lasa de dorit + ca trebuie sa fiti dispuse sa aveti in mod constant grija micii spagi, pentru ca lumea asteapta.



#26
MIMA2016

MIMA2016

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 964 mesaje

Postat 01 martie 2016 - 23:20

Eu am nascut in 2010 la Filantropia. Imi planificasem sa nasc la Medlife, insa din cauza unei urgente (si sarcina de 34 sapt) m-am dus la Filantropia. Nu aveam doctor acolo, am nascut cu dr de garda, dar s'au comportat f.bine. Evident ca am dat si bani. Am stat 10 zile in spital si cred ca am cheltuit aprox 4500 ron. Am stat intr-o camera cu o alta mamica, nu m-a deranjat. Camere curate, dus la 2 camere. Singurul lucru care nu mi-a placut a fost atitudinea unor asistente care nu pareau tocmai pro-alaptare. Pentru copil am dus scutece, bepanthene si cred ca atat. Eu mi-am adus pompa de muls. Per total am fost f.multumita. Acum la a doua sarcina vreau sa nasc la privat pentru ca nu sunt tocmai fan al bagatului de bani in buzunar la fiecare miscare. Ma streseaza, plus ca nu stiu niciodata daca e suficient. Insa am incredere maxima in cei de la Filantropia.



#27
kaze

kaze

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 831 mesaje

Postat 20 aprilie 2016 - 20:00

Eu am în plan să nasc tot la Filantropia, așa că mesajele voastre îmi sunt de ajutor. Sinceră să fiu, eu mă cam împotmolesc când vine vorba de datul șpăgilor (cum sunt cam împotriva acestui sistem, nici nu știu cum se face!) În orice caz, să zicem că asta nu e chiar o problemă, să vedem. Văd că există și lucruri bune de spus, și mai puțin bune, în ceea ce privește personalul. Dar foarte important este că par să au condiții bune în spital. Eu merg la dr. Ediz acum și sper că îmi va coordona sarcina până la sfârșit, plănuiesc să nasc la Filantropia. Am vrut inițial să merg la privat. Oscilam, de fapt, între Regina Maria și Medlife, dar am primit o recomandare excelentă de la o cunoștință care a născut acolo de curând și l-a avut ca doctor tot pe dr. Ediz, astfel că am ajuns și noi tot aici. În definitiv, cred că ajungi cu cheltuielile mai bine la Filantropia, și e important și asta. În plus, dacă condițiile sunt bune, ne-om descurca și cu personalul dacă apare vreo problemică.

 

Mă încântă ideea de rezervă tocmai în ideea în care nu aș vrea ca bebe să 'interacționeze' cu prea multe persoane, dar să vedem. Costă 90euro pe noapte cum a scris cineva mai sus? Știți? 



#28
Elacara

Elacara
  • Membri
  • 2 mesaje

Postat 21 aprilie 2016 - 19:33

Da, cam asa este, in jur de 360 de lei pe noapte.

#29
irbo

irbo

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 3.078 mesaje

Postat 22 aprilie 2016 - 07:39

Da. Rezerva este 90e pe noapte. Eu am nascut acolo in sept 2016. Dr Ediz este un dr super. In ce priveste spagile eu zic ca dai daca vrei...nu te omoara nimeni daca nu dai...

#30
Ruxilen

Ruxilen
  • Membri
  • 2 mesaje

Postat 24 aprilie 2016 - 10:35

Buna, sunt si eu mai noua pe aici si ma bucur ca am gasit acest topic. Si eu ma gandesc sa nasc șa Filantropia. Dupa 2,3 experiente neplacute cu medici de la polizu si Municipal, recomandati ca fiind foarte buni, am hotarat sa aloc ceva timp si sa-mi caut un medic mai relaxat, mai putin preocupat de propria piele si care sa dea importanta pacientei. Credeti ca pot gasi un asemenea om, caci in spatele fiecarui titlu sauhalat, caut sa gasesc un OM. Credeti ca am sansa sa gasesc asa ceva la Filantropia? Eu am ramas insarcinata printr-o minune ,desi nimeni nu dadea sanse, asa ca nu prea vreau sa ma joc. Am 38 de ani si in loc sa fie o bucurie, pana acum nu mi s-a vorbit despre ce mi se poate intampla mai rau mie sau copilului, despre riscuri, sindromuri si alte astfel de bazaconii. Nu neg, acestea pot exista, dar , pana intr-un final doar Dumnezeu stie. Asadar, imi puteti recomanda un medic la filantropia? [flo2]

 




Panic Questions

  • miha444
    - mar 22 2024 16:22

  • Progesteron in sarcina

    Flor_i
    - mar 18 2024 13:02

  • Cat mănâncă bebe la 2 luni

    mada204
    - mar 08 2024 16:24

  • PoÈ›i naÈ™te mai devreme de termen?

    Ezraa
    - mar 08 2024 06:39

  • Dermatita atopica

    MGeorgi30
    - mar 02 2024 13:10

Last Blogs

  • Morfologie trimestrul 1

    ZDenisa
    - Astăzi, 22:56

  • Morfologie trimestru 1

    Mica13
    - Astăzi, 20:46

  • 6 luni

    EusebiaRalu
    - Astăzi, 19:29

  • Vitamine preconceptie si in sarcina

    Deutzuk
    - Astăzi, 14:03

  • Pregătindu-ne pentru sosirea micuÈ›ului

    AdrianaBlo
    - Astăzi, 13:30

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -