Sari la conținut

Sari la conținut


- - - - -

Trucuri culinare - super utile!

trucuri bucatarie culinar

210 raspunsuri la acest subiect

#11
CorinaDani

CorinaDani

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 12.935 mesaje

Postat 30 ianuarie 2015 - 15:05

Vre-un truc care chiar sa mearga impotriva efectelor nedorite ale fasolei ... nu stiti ? Ca eu am incercat ce stiam, adica schimbat apa de cateva ori si de fiecare data tot cu apa fierbinte si pus de bicarbonat la fiert, dar tot degeaba fuse :(.

 

eu am observat ca efectele nedorite nu mai apar atunci cand folosesti fasole fiarta din conserva.

ai incercat sa lasi fasolea boabe, la inmuiat in apa, peste noapte ? pe langa faptul ca reduce timpul de gatire (fierbere), cica ar mai reduce si din efectele nedorite.

 

 

uite un truc, nu l-am incercat, deci nu stiu daca functioneaza :

 

"Fasolea (pentru iahnia de fasole se alege o fasole cu bobul mai mare) se spala si se pune la fiert. Dupa primele clocote se schimba apa cu o alta apa fierbinte.

Operatiunea se repeta de 2 ori. In timp ce fasolea fierbe se curata legumele. Cartoful se pune intreg la fiert impreuna cu fasolea si se va scoate la sfarsit si se va arunca. Cartoful ne ajuta sa scapam de flatulenta pe care o da fasolea."
 


Editat de CorinaDani, 30 ianuarie 2015 - 15:07 .

  • 0

#12
Anda08

Anda08

    Membru senior

  • Administrators
  • 4.660 mesaje

Postat 30 ianuarie 2015 - 15:06

da...astept si eu cu interes un truc ptr "efectele" fasolei :)


  • 0

#13
marius

marius

    Membru VIP

  • Moderators
  • 24.029 mesaje

Postat 30 ianuarie 2015 - 15:28

Mancati cartofi...  [:)]  Glumesc.

Pentru ca mie imi place fasolea de orice fel imi asum "riscurile inerente".


  • 2

#14
szivarvany

szivarvany

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 22.746 mesaje

Postat 30 ianuarie 2015 - 15:48

[:-)))]  foarte tare raspunsul tau Marius.

 

Ralule, asta e side-efectul unui ciolan cu fasole [fri]  risc asumat. Degeaba am schimbat ape, fierte, nefierte, n a functionat nimik. Eu cartof nu pot pune ca fac la kukta si l fac pireu ... dar poate incearca cineva de aici :-)


  • 0

#15
CorinaDani

CorinaDani

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 12.935 mesaje

Postat 30 ianuarie 2015 - 16:19

mey, inseamna ca la englezi e jale. se stie doar ca ei obisnuiesc sa manance fasole boabe inca de la micul dejun...

 

http://www.bzi.ro/br...a-mediul-428660


  • 0

#16
Anda08

Anda08

    Membru senior

  • Administrators
  • 4.660 mesaje

Postat 30 ianuarie 2015 - 16:30

mey, inseamna ca la englezi e jale. se stie doar ca ei obisnuiesc sa manance fasole boabe inca de la micul dejun...

 

http://www.bzi.ro/br...a-mediul-428660

[:-)))]


  • 0

#17
CorinaDani

CorinaDani

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 12.935 mesaje

Postat 30 ianuarie 2015 - 16:33

si nu glumesc, chiar mananca. in toate concediile mele din bulgaria si turcia, unde erau si turisti englezi cazati in hotel, la micul dejun era prezenta fasolea (arata ca o iahnie), singurii care isi puneau in farfurie erau englezii, desigur.

hihi, ca sa disimuleze, oare se bagau in jacuzzi ? sau inotau voiniceste pana la geamandura ? [:-)))]  [:-)))]  [:-)))]


  • 1

#18
ralcat

ralcat

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.258 mesaje

Postat 30 ianuarie 2015 - 16:44

Sa va explic... noi nu mancam de fel porc si alte carneturi terestre (poate din cand in cand cupilul mai accepta niste curcan). Noi, pentru ca eu si plodu suntem lacto-ovo-vege iar sotul ... pentru ca eu nu gatesc carneturi grele decat in cazuri extreme. Deci, socrela, disperata ca ii moare cupilu de foame la ce dieta cumplita poate avea din cauza bestiei de nevasta .... i-a facut un pachet frumos pe care l-am primit la inceputul lui ianuarie. Cu multe, dar multe kile de carneturi, carnati afumati, slana, muschi afumat. Astea au supravietuit drumului, ca din pacate toba si caltabosul ... au ajuns deja imputite ....ghinion.

Cum nu incapeau toate in congelator, ca e mic si plin cu pestele meu (se vede cat sunt de sadica, da?) m-am pus pe gatit. Varza cu carnatz si muschi ... si-a chemat prietenii greci care fac fatza unor portii generoase, dupa care ... i-am propus ceva mai ... neutru. O iahnie ca sa putem manca si noi ... ciudatii ... si sa punem pe ea afumatura prajita. La asta n-am avut curaj sa chemam ajutoare inainte de a o testa, si bine am facut :). Am luat fasole d-aia cu bob rosu, de la turci, faina. Am lasat-o peste noapte la inmuiat, am pus-o la fiert, i-am schimbat de 3 ori apa de fiecare data cu alta apa fiarta si am fiert-o si cu bicarbonat (de cartof nu stiam, voi incerca data viitoare).

Am mancat vineri  ... ca sa avem weekendul in fata sa facem fata efectelor. Ce nu am luat prea bine in considerare ... e ca avem o singura toaleta ... nasol rau momentul.

Si uite asa ... vin eu cu cersitul de sfaturi, nu de alta dar fasolea in sine e o sursa geniala de fibra si proteina vegetala si tare mi-ar placea sa pot sa o si mananc fara ..... alea alea ...


  • 0

#19
mcoca

mcoca

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 7.792 mesaje

Postat 30 ianuarie 2015 - 16:49

BAi ce pofta am de toate porcoseniile tale, dar grav :).

 

Nu te pot insa ajuta cu fasolea, ca eu nu am nimic, si fac cam o data pe saptamana.


  • 0

#20
CorinaDani

CorinaDani

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 12.935 mesaje

Postat 30 ianuarie 2015 - 17:04

ralcat, cred ca fasolea (soiul respectiv) e de vina. incearca si cu alt tip de fasole. stiu ca am facut si eu o data o fasole rosiatica, turceasca sau libaneza, n-am putut deloc s-o mancam, oricat am fiert-o in 4 ape, inca avea pielita tare, consistenta bobului era nisipoasa, iar gustul cam fad.

am scris deja, singura fasole la care noi nu avem efecte secundare este cea din conserva, gata fiarta, in sos propriu sau in sos tomat.

in loc sa fierbi ore in sir la fasole, dupa ce ai pus/preparat ce iti trebuie pentru felul respectiv de mancare, adaugi fasolea din conserva, mai dai 2-3 clocote, pui condimente dupa gust si gata mancarea.


  • 0





Etichetat si cu trucuri, bucatarie, culinar

Intrebari Panica

  • Tuse si stranut

    Adda_24
    - Astăzi, 07:20

  • Dureri

    Andreea..
    - Astăzi, 00:26

  • Candida recurentă

    ramona1maria
    - Ieri, 20:20

  • Pareri lapte praf

    niculi3
    - Ieri, 19:41

  • Bubițe roșii ca niște cosuri

    Elena Fanariu
    - Ieri, 18:41

Grupuri

  • Alina

    stivis1
    - sep 22 2019 21:00

  • Mamici de Mai 2020

    Anda08
    - sep 13 2019 14:16

  • Buburuze de Aprilie 2020

    georgi270
    - aug 20 2019 22:48

  • Mamici de Martie 2020 (Ghiocei de Martie 2020)

    Anda08
    - aug 02 2019 11:30

  • Mamici de august

    Stanciu Adriana
    - iul 15 2019 06:01

Bloguri

  • Bebeluș

    Marinca1996
    - oct 22 2019 12:00

  • Misiunea "patutul"

    Rusuana89
    - oct 22 2019 06:06

  • Dorință îndeplinită

    Alexandra909
    - oct 22 2019 02:45

  • O zi obisnuita pentru o viitoarea mamica

    annemarie18
    - oct 21 2019 19:10

  • Nopti cu bebe

    Rusuana89
    - oct 21 2019 03:20

Retete

  • Tarta de prune si miere

    Anda08
    - aug 20 2019 12:37

  • Salata de capsuni

    Anda08
    - iul 03 2019 12:02

  • Clatite sau pancakes cu nuca de cocos si fructe

    Anda08
    - mar 29 2019 12:13

  • Salata de bulgur cu creveti si conopida

    Anda08
    - ian 23 2019 11:29

  • Galette cu fructe de toamna

    Anda08
    - nov 06 2018 14:38