Cand fac o mancare cu carne de pui (la cuptor,fripta ,prajita) a doua zi are un gust urat (de medicamente).Cum as putea scapa de acel gust oribil?
#1
Postat 16 ianuarie 2015 - 18:57
#2
Postat 16 ianuarie 2015 - 21:13
Cand afli raspunsul, sa ni-l impartasesti si noua :)
Lasand gluma la o parte, nu prea ai cum scapa de aceasta problema, eu am remarcat-o si la pasarile de tara, crescute fara medicamente, a doua zi deja nu mai imi plac.
#3
Postat 16 ianuarie 2015 - 21:19
Nu e vorba de faptul, ca mincarea proaspata e mai buna ,ci de gustul efectiv gretos. Eu rar maninc si atunci doar piept de pui.
#4
Postat 17 ianuarie 2015 - 20:47
#5
Postat 18 ianuarie 2015 - 11:09
Eu pentru a scoate mirosul acela pun in ciorba sau supa cateva seminte de chimen - cate se iau intre 3 degete.
La mancare se poate freca puiul inainte cu lamaie sau otet - eu recomand lamaia. Daca are piele se freaca si sub piele.
Chiar poti tine carnea 1-2 ore sau peste noapte intr-un fel de marinata cu otet, apa si sare.
Eu calesc intodeauna mai multa ceapa si pun si cateva bucati de usturoi.
Pentru friptura sau gratar
Mie nu imi place sa fac friptura de pui decat cantitatea care se mananca atunci. dupa, carnea se intareste.
Spal bine carnea si o usuc in prosoape de hartie.
O amestec bine cu usturoi pisat, cimbru, boia dulce, zeama de lamaie, ulei de masline si o pun in pungi de plastic cu fermoar. Pun sos de soia acolo in punga. O tin asa cateva ore sau o zi.
#6
Postat 18 ianuarie 2015 - 11:30
Eu stiu ca mincarea (indiferent despre ce mincare gatita vorbim)isi schimba gustul daca o tii in frigider.
Asta este si motivul pentru care eu nu gatesc in cantitate mare,de pe-o zi pe alta,decit anumite mincaruri.
Nu stiu acum exact la ce gust te referi-ma gindesc ca daca te referi carnea de pasare,datorat carnii de pasare,aceste gust neplacut ar trebui sa apara dupa ce mincare se raceste si nu neaparat a doua zi.
Eu personal daca fac ciorba,arunc prima apa in care carnea da in clocot,o spal si apoi umplu oala cu ...viitoarea zeama!
La friptura-desi rar mincam pulpe,mai mult piept marinat,fac asa cum spune anetiror viviana.
#7
Postat 21 ianuarie 2015 - 11:53
Dacă-i pentru supă/ciorbă arunc prima apă in care am pus şi o lingură de oţet.
Pentru fripturi îl jupoi de piele şi-l ţin la frigider vreo 2 h cu vin alb, rozmarin,usturoi şi salvie.
Editat de luisa1983, 21 ianuarie 2015 - 11:54 .
#8
Postat 21 ianuarie 2015 - 12:02
Daca ii iei pielea cu ce acoperi carnea cand o dai la cuptor ? Nu se usuca prea tare ?
#9
Postat 21 ianuarie 2015 - 12:24
Eu n am remarcat niciun gust de medicamente ...
Dar tin carnea in bait dinainte cu o seara, pt fripturi/gratarel.
La tocanita nu se pune problema ca pun ceapa, ardei/boia, usturoi, rosii, morvov, etc.
#10
Postat 21 ianuarie 2015 - 14:09
nici eu nu am remarcat ca si-ar schimba gustul de pe o zi pe alta. si doar cumpar/gatesc carne de pui din supermarket, ca n-am sursa de carne de la tara.
e adevarat ca ador sa pun condimente si ierburi, imi plac mancarurile aromate (nu neaparat picante, ci parfumate ca sa zic asa).
incercati sa puneti mustar (dulce sau din acela cu bobite) pe carne inainte de a o pune pe gratar. friptura nu se mai usuca, mustarul face o crusta dulceaga si crocanta pe carne, un deliciu.
Etichetat si cu carne
COMUNITATEA DESPRECOPII - ZI DE ZI →
La bucatarie →
Carne pentru carnati de casa ... ?Creat de
Anda08
, 30 nov 2016
carnat, carne
|
|
||
COMUNITATEA DESPRECOPII - ZI DE ZI →
La bucatarie →
Alimentatie sanatoasa →
Carnea pregatita la gratar: pericole ascunse de catre trebuie sa stiiCreat de
redactor
, 23 iun 2015
carne, gratar
|
|
||
GENERATIA DESPRECOPII →
Diversficarea bebelusului (forum discutii) →
Carnea in alimentatia bebelusului: cand, cat si cumCreat de
redactor
, 02 oct 2014
diversificare, carne
|
|