Sari la conținut

Sari la conținut


- - - - -

Mamici si tatici de adolescenti

adolescenti mamici

55 raspunsuri la acest subiect

#41
Rufus

Rufus

    Membru VIP

  • Moderators
  • 15.555 mesaje

Postat 12 decembrie 2014 - 09:17

Ha, Rufus, eu as interzice oficial bautura pana la 21 de ani. Ca la americani. Stiu ei ce stiu.

 

Da, ai dreptate.

21 este o varsta mult mai indicata.

Ceea ce ma deranjeaza insa ca nici astia 18 nu sunt luati in seama de nimeni...

Citeam ca incep sa fie cerute orele de educatie sexuala la liceu. La Spiru, de exemplu, exista aceste ore. Mai, indiferent cat de ridicol ni se pare noua, exista elevi de liceu care habar nu au notiuni elementare de anatomie, fiziologie, manifestari si disfunctii sexuale...o profesoara spune ca vine cu prezervative, sa le arate copiilor (recuzita didactica...) dar ca ministerul nu da voie sa se si distribuie asa ceva. Cica de jena...in contextul in care in multe tari sunt automate cu prezervative gratuite. In scoli.

Mai, mie imi sta mintea...cat de idioti sunt astia de ne decid noua destinele, daca nu-s in stare sa formeze generatiile tinere? Ce naiba de rahat au in cap, de nu se ingrijesc de sanatatea fizica si mentala, de educatia copiilor, aia pe care se bazeaza o tara, un neam in totalitatea lui?

Uhhh...ce m-am enervat....



#42
anya

anya

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 4.957 mesaje

Postat 12 decembrie 2014 - 10:04

  Mie ai mei imi dadeau sa beau inca din liceu. Nu tin minte exact varsta la care au inceput sa-mi puna si mie paharelul cu putina visinata sau sa-mi dea cateva visine din alcool (inainte de masa de pranz de duminica sau cand erau musafiri la noi). Asta nu inseamna ca am devenit alcoolica. Nu m-am imbatat niciodata.

  Parerea mea e ca importanta e educatia, nu interdictia. Copiii mei stiu ca alcoolul distruge celulele "in crestere" din creier si acesta e motivul pt care e total contraindicat copiilor. Ce nu am reusit sa le explic e de ce n-ar avea voie bere fara alcool.



#43
Letitia1

Letitia1

    Membru VIP

  • PAID
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 17.252 mesaje

Postat 17 decembrie 2014 - 17:16

Apropo de prescurtarile care le folosesc copkii astia cind isi scriu mesaje, am gasit o lista cu cele mai folosite  [batcap]  [fal]  [alcool] ! I-am spus lui barbata-meu sa o printeze si sa o tina la indemina in caz ca dam de niscai mesaje de-a lui fiu-meu. [:)]

 

FULL LIST OF 28 INTERNET ACRONYMS USED BY TEENAGERS

1. IWSN - I want sex now
2. GNOC - Get naked on camera
3. NIFOC - Naked in front of computer
4. PIR - Parent in room
5 CU46 - See you for sex
6. 53X - Sex
7. 9 - Parent watching
8. 99 - Parent gone
9. 1174 - Party meeting place
10. THOT - That hoe over there
11. CID - Acid (the drug)
12. Broken - Hungover from alcohol
13. 420 - Marijuana
14. POS - Parent over shoulder
15. SUGARPIC - Suggestive or erotic photo
16. KOTL - Kiss on the lips
17. (L)MIRL - Let's meet in real life
18. PRON - Porn
19. TDTM - Talk dirty to me
20. 8 - Oral sex
21. CD9 - Parents around/Code 9
22. IPN - I'm posting naked
23. LH6 - Let's have sex
24. WTTP - Want to trade pictures?
25. DOC - Drug of choice
26. TWD - Texting while driving
27. GYPO - Get your pants off
28. KPC- Keeping parents clueless



#44
redactor

redactor

    Membru VIP

  • Administrators
  • 14.054 mesaje

Postat 17 decembrie 2014 - 21:50

Letiția, wow, chiar nu știam :)

#45
mcrmiki

mcrmiki

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 535 mesaje

Postat 07 ianuarie 2015 - 19:53

Interesant subiect. Fiul meu cel mare are 14 ani, dar încă este destul de copilaros, poate pentru ca are frați mai mici. După 13 ani a început sa se dezvolte mai mult, acum a început sa i se îngroașe vocea. Acum câteva zile i-am luat primul deodorant și si-a exprimat dorința și pentru un parfum. Nu a avut încă prietena, cel puțin nu mi-a spus, este foarte atent cum arata, cu ce se imbraca. Nu cred ca a baut, cred ca a încercat sa vadă cum este cu tigarile(un prieten de al lui a fost prins ca fuma, de aceea tind sa cred ca a incercat). Am stat de vorba cu el si i-am explicat ca va veni vremea cand va vrea sa le incerca pe toate. Mi-e groaza! Poate pana atunci mai invat cate ceva de la voi.

Editat de mcrmiki, 07 ianuarie 2015 - 20:10 .


#46
marius

marius

    Membru VIP

  • Moderators
  • 25.083 mesaje

Postat 08 ianuarie 2015 - 08:16

[:)]  - o sa fie bine nu privi cu groaza ca nu e nimic groaznic.



#47
helbi

helbi

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 3.545 mesaje

Postat 08 ianuarie 2015 - 10:55

Fata mea a facut acum 4 zile 15 ani. E un copil cuminte si invata bine. Are, ca orice adolescent, momentele ei cind trece f repede de la o stare la alta. 

Are 2 prietene f bune, pe ai caror parinti ii cunosc si, din fericire, suntem pe aceeasi "lungime de unda". Daca iese de la scoala si intarzie tramvaiul, ma suna sa stiu. RAR (poate odata la 2-3 luni) au iesit in ultimele 6 luni (ca inainte chiar nu s-a pus pb) pe strada principala din Frankfurt, si asta a fost cu un "scop" anume: sa ia cite o atentie lamparinti cu diverse ocazii (aniversare, Craciun). Altfel, INCA, nu ies singure la shopping. Se duc, tot rar, din lipsa de timp (a mea face tenis si chitara, plus scoala romaneasca la fiecare 2'sambete; alta face hockei si pian si are concursuri/concerte relativ des; a treia face balet si chitara) la film. De party-uri nici nu s-a pus pb pina acum. Zilele de nastere si le serbeaza toate 3, ba la piscina (cu un adult in zona, desi toate stiu sa inoate bine) , ba acasa la una din ele ca are si piscna in curte, ba la patinuar (cum vrea a mea saptamina viitoare, caci, ziua ei pica mereu in vacanta). Alcool si tigari,de a mea cel putin, sunt sigura ca nu folosete. La noi in bloc e o familie care non stop e cu tigarea in manca, chiar si in lift. Fata mea, cind simte mirosul de tigara, se albeste toata, si prefera sa urce pe scari (si stam la etajul 7). Eu beau fff rar, poate o bere vara odata pe an, cu mama mea (impartimo doza amindoua). Vin...poate un pahar de citeva ori pe an. De Craciun am acut putin martini rosu in pahar, am imtrebat-o daca vrea. Incerce. L-a dus in dreptul nasului si mi l-a dat inapoi, stimbindu-se. De incercat, nici nu s-a pus pb. Am in casa si vin alb si rosu, si lichior...primite...si stau aclo, ca nu are cine sa le bea. De fumat si baut in mica noastra familie, care-i mai cuprinde pe sora si cumnatul meu, _+ verisorii mei si sotiile nu bea nimeni. Barbatii nu beau nici macar cit mine, adica 1-2 pahare pe an. Nu stiu daca ea nu va bea deloc, dar i-am tot explicat cum ca, daca se va duce la petrecere si pleaca de linga paharul de suc gata inceput, cind revine sa-si comande altul. 

Chiar imi povestea de o colega, care pe un We acum vreo luna jumate fusese la aniversarea de 15 ani a altui coleg si bause pina nu a mai stiut de ea (deci, acasa la copil, au avut bautura, ca altfel, in oras sa-si cumpere singuri, nu primeau, asa dum s-a mai spus, ca nu le vinde nimeni la varsta asta). Luni la scoala, radeau cei care fusesera la party de ea si comportamnetul de pe We. Chiar cea mai buna prietena a fetei a povestit si fii-mea era oripilata de ce a auzit. Nu i-a placut ce a auzit si sper sa nu-i urmeze exemplul colegei bautoare.

 

Despre sex au vb la scoala: intai in clasa a4- , apoi intr-a 6-a, cind au avut un semetru intreg orele de biologie impartite: pe fete si baieti. Au invatat (pe um dovlecel) sa foloseasca prezervativul. Am inteles ca anul asta (clasa a9-a) s-ar relua la scoala tema sexului.

 

Inca, nici una din ele 3 nu au prieten, va veni cu siguranta si vremea aia. Nu sunt artiate dupa haine si machiaj. A mea de Craciun si-a pus rimel prima data. Si m-a intrebat inainte, tocmai pt ca eu nu ma machiez aproape nicioadata. Mi-a spus ca la scoala nu se va duce machiata (nici nu stiu cind ar face-o ca se ridica din pat la 6.55 si la 7.10 iesim impreuna pe usa). Stiu ca are colege care se machiaza si stiu ca, probabil va veni si ziua cind isi va dori sa se machieze mai des si ea. La fiimea, parul e o pb pt ca de ca 1 an i s-a ondulat si greu reuseste sa-l aranjeze.

 

Cred ca anturajul copilului e f important, la fel si cunoasterea parintilor prietenilor copilului. Där sunt sigura ca f importante sunt discutiile repetate cu ei ( desi nu odata mi1a zis: stiu, mi-ai mai spus, am inteles, ti-am dat vreun motiv sa te indoiesti de mine?).



#48
mcrmiki

mcrmiki

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 535 mesaje

Postat 08 ianuarie 2015 - 12:18

Marius, multumesc de incurajare. Stiu ca nu este groaznic si chiar urmeaza cea mai frumoasa perioada din viata lui, dar imi este frica de ispitele care vor aparea.



#49
marius

marius

    Membru VIP

  • Moderators
  • 25.083 mesaje

Postat 09 ianuarie 2015 - 09:04

Marius, multumesc de incurajare. Stiu ca nu este groaznic si chiar urmeaza cea mai frumoasa perioada din viata lui, dar imi este frica de ispitele care vor aparea.

Ehh - asta e viata, nu putem sa ne ascundem de ea. Daca este la timp si corect informat, daca nu il presezi, daca asculti ce are sa-ti spuna, daca vorbesti cu el fara a-l presa, daca nu pui 1.000.000 de intrebari dar raspunzi la 1.000.000 de intrebari, daca iti faci timp cat de mult din cat cere pentru a petrece timpul si impreuna, dac daca daca... sansele ca sa aiba un drum bun, echilibrat si frumos sunt de 99,99%



#50
mcrmiki

mcrmiki

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 535 mesaje

Postat 09 ianuarie 2015 - 13:25

Marius tu imi ceri sa fiu perfecta si nu am cum. Glumeam. Imi prind foarte bine sfaturile altora, chiar si criticile daca sunt constructive. Chiar vroiam sa cer sfatul vostru referitor la fiul meu cel mare. Nu vrea sa invete si nu vrea. El crede ca invata, dar nu vrea sa depuna eforturi mari pentru rezultate bune. Imi tot repeta ca va lua note mari la examen, dar ii tot spun ca nu are cum daca nu invata. Apoi vine el cu teoria: nu ai incredere in mine??????????? Pai de unde daca mi-ai demonstrat ca nu inveti, nici daca te verific, nici daca nu, Efectiv nu mai stiu cum sa procedez. Avand frati mai mici este inca copilaros si nu realizeaza ca isi distruge viitorul. Problema este ca poate, dar fara munca... nu iasa nimic. Este la o scoala buna, intr-o clasa si mai buna si in loc sa-l traga dupa ei, cred ca i-au taiat aripile de tot, in sensul ca, cred eu ca asa gandeste ca oricat ar fugi nu ii mai ajunge din urma... Oare cum sa procedez cu el???





Etichetat si cu adolescenti, mamici

Panic Questions

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - Ieri, 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - Ieri, 16:57

  • Scădere in greutate

    SaraMaria26
    - apr 17 2024 19:00

  • Fată sau băiat

    Nataliaracila
    - apr 06 2024 20:17

  • MiÈ™cările bebeluÈ™ului

    catalinabd
    - apr 04 2024 05:53

Last Blogs

  • Alăptare 🤱🏻

    BiancaDragnea
    - Astăzi, 09:57

  • Burtica 35

    Roxana3001
    - Astăzi, 09:02

  • Tantrumuri bebe 1 si burtica care pune presiune

    Deutzuk
    - Ieri, 22:26

  • Sarcină

    Erika91
    - Ieri, 21:11

  • Cum am aflat că sunt însărcinată?

    Ana1298
    - Ieri, 18:14

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -