Mik, oseille este dragavei.
Ce gatim astazi -cap.94
#21
Postat 10 noiembrie 2014 - 17:16
#22
Postat 10 noiembrie 2014 - 17:43
O fii nu zic nu ....dar nu beau decât de revelion ...și poate poate la aniversările noastre. Adorm instant sau nu is Bună de nimic după o gura de vin. .Diana, ca sa nu cada greu una-alta, cel mai bun e un paharel de vin.
#23
Postat 10 noiembrie 2014 - 17:43
#24
Postat 11 noiembrie 2014 - 12:13
Mik, oseille este dragavei.
Deci despre ce vorbiti voi aici?
#25
Postat 11 noiembrie 2014 - 13:02
Eu astazi fac fac Ules sau döppekooche
http://de.wikipedia....iki/Döppekooche
este traditionala in zona noastra de Sankt Martin(astazi 11.11 este Sankt Martin),in zona Rheinland.
Cartofi dati prin razatoare(sau robot),ceapa tocata marunt,amestecat cu ou si condimentate(sare,piper unii pun muskat),cu sunculita si cirnati(mettwurst)(eu dupa citeva incercari-astazi va fi cu un alt fel de sunculita-,am ajuns la concluzia ca usor prajite inainte sunt mai bune).Compozitia respectiva se baga la cuptor pentru 3-4 ore(face o crusta ...hmmmmm )si s emaninca cu piure de mere(apfelmus)
Editat de andacos, 11 noiembrie 2014 - 13:38 .
#26
Postat 11 noiembrie 2014 - 13:25
Deci despre ce vorbiti voi aici?
Dana, eu vorbesc despre un fel de loboda cu frunze verzi si acrisoare care se transforma apoi in sos pentru peste. Adica asta :
http://fr.wikipedia.org/wiki/Oseille
Am avut doua tufe in gradina (cumparate de la magazinul de plante si transplantate). Acum ca a dat frigul si nu mincasem tot am pus in borcan cu ulei de masline. Insa cantitatea a iesit ridicola.
Mcoca, mersi ! In Moldova sau nu creste in stare naturala sau nu se maninca.
Editat de Mik, 11 noiembrie 2014 - 13:27 .
#27
Postat 11 noiembrie 2014 - 13:32
Eu astazi fac fac Ules sau döppekoche
http://de.wikipedia....iki/Döppekooche
este traditionala in zona noastra de Sankt Martin(astazi 11.11 este Sankt Martin),in zona Rheinland.
Cartofi dati prin razatoare(sau robot),ceapa tocata marunt,amestecat cu ou si condimentate(sare,piper unii pun muskat),cu sunculita si cirnati(mettwurst)(eu dupa citeva incercari-astazi va fi cu un alt fel de sunculita-,am ajuns la concluzia ca uspr prajite inainte sunt mai bune).Compozitia respectiva se baga la cuptor pentru 3-4 ore(face o crusta ...hmmmmm )si s emaninca cu piure de mere(apfelmus)
Vai, Dana, ma imbolnavesti.
Piureul de mere e din mere acre si cu sare si un pic de unt ?
Ce bei la el ? Vin alb, bere, o tarie ?
#28
Postat 11 noiembrie 2014 - 13:35
Fac azi o varza (cu sos de rosii) si mai fierb o varietate de cirnat (care se fierbe se pare).
La inceput de masa le fac tartine cu zacusca si citeva masline.
Pe diseara trebuie sa le fac pizza.
Am sa gatesc ceva carne, cred ca o friptura de porc la cuptor pe miine.
(si azi tot in concediu sunt si de aceea mai scriu pe aici, de miine doar bag un cap.
#29
Postat 11 noiembrie 2014 - 13:37
Mik...te dezamagesc,nu beau nimic la el,ca nu prea.-s bautoare!!!!! (eu consum rar alcool si in special cind e ziua rosie sau ma simt foarte obosita si in special in weekend -in rest...la revelion e nelipsita sampania/spumosul mai degraba ca sampania nu-mi place )
Piureul de mere-fiind un aliment ce l-am intilnit doar la nemti,il cumpar...ca nu stiu sa-l fac,insa din ce am prins,cred ca asa cum spui tu. Am sa intreb vecina,insa nu am timp sa-l fac in casa.
#30
Postat 11 noiembrie 2014 - 14:56
Dana, eu inteleg ca esti fata cuminte si nu (prea) bei alcool, da' intrebarea mea era "daca e vreo bautura specifica la mincarea ceea ?"