Sari la conținut

Sari la conținut


* * * * * 2 voturi

Ce gatim astazi -cap.94


963 raspunsuri la acest subiect

#1
andacos

andacos

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 26.889 mesaje

Postat 09 noiembrie 2014 - 17:46

Hai ca mi-am permis eu sa deschid un subiect nou,poate il inchide vreun moderator pe celalalt.

 

Eu fac gulas,pentru doua zile,astazi cu galuste de cartofi(kartoffelklöße),iar miine cu paste late.

Habar n-am ce sa gatesc saptamina ce vine...asa ca haideti cu meniurile!!! [:)]


Editat de andacos, 09 noiembrie 2014 - 17:47 .

  • 0

#2
andacos

andacos

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 26.889 mesaje

Postat 09 noiembrie 2014 - 17:49

Uuuups...am trecut direct la capitolul 94,de fapt mare greseala n-am facut ca precedentul capitol(92)a fost cit doua capitole de lung!!!! [:p]


Editat de andacos, 09 noiembrie 2014 - 17:49 .

  • 0

#3
andacos

andacos

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 26.889 mesaje

Postat 09 noiembrie 2014 - 17:51

Aaaa...si am mai facut(pentru a doua oara saptamina asta) o prajitura cu mere,dupa o reteta data de crista! [pup]

 

Buna si usoara ,pentru nepriceputi ca mine in ale prajiturilor . [:D] [yami]


  • 0

#4
szivarvany

szivarvany

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 23.094 mesaje

Postat 09 noiembrie 2014 - 18:36

Multumiri pentru noul capitol  [flo2]

 

Em am facut supa de chimen cu crutoane, torosh - varza acra si costite, pireu cu gratarel.

Saptamana care vine voi face si eu bab-gulash - varianta de gulash cu fasole boabe.


  • 0

#5
andacos

andacos

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 26.889 mesaje

Postat 09 noiembrie 2014 - 19:04

Cum e bab gulas?


  • 0

#6
Letitia1

Letitia1

    Membru VIP

  • PAID
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 16.170 mesaje

Postat 09 noiembrie 2014 - 19:15

Hai ca mi-am permis eu sa deschid un subiect nou,poate il inchide vreun moderator pe celalalt.

 

Eu fac gulas,pentru doua zile,astazi cu galuste de cartofi(kartoffelklöße),iar miine cu paste late.

Habar n-am ce sa gatesc saptamina ce vine...asa ca haideti cu meniurile!!! [:)]

Dana da-mi si mie reteta te rog. Si pt galuste. Multumesc.

Fac osupa de dovleac pt saptamina viitoare si o friptura cu pulpe dezosate la cuptor. Poate fac si un pilaf la ele.


  • 0

#7
andacos

andacos

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 26.889 mesaje

Postat 09 noiembrie 2014 - 19:29

Letitia,galustele le cumpar(praf si le fac eu apoi)n-am avut rabdare sa gogalesc s avad cum s efac home made si nici vreo nemtoaica care sa-mi spuna.Vecina mea le cumpara si ea...insa am s-o intreb d ecuriozitate sa vad cum s efac.

 

Gulasul eu il fac dupa ...mai multe retete,insa am reusit sa descoper combinatia care este foarte buna-pentru noi bineinteles. [:)]

 

Carne de gulas-eu fac doar din vita(la noi exista carne de gulas la macelarie ,deci s anu ma intrebi ce parte a animalului este ca nu stiu,banuiesc ca este pulpa ca nu are grasime,insa nu stiu s apsun),ceapa,catei d eusturoi.

 

Intr-o reteta am gasit ca ceapa -ca si cantitate adica ,sa fie "cit e gramada de carne,atit sa fie si gramada de ceapa"-eu astazi la 2 kg de carne am pus cred ca vreun kil d eceapa.

 

Carnea se prajeste in ulei incins(ideal este sa se prajeasca in tigaie separat,sa se rumeneasca frumos sa se inchida porii,eu nu am timp si rabdare asa ca pun direct la prajit toata cantitatea de carnea),apoi se pune boia iute de ardei peste si un pic de sare...se prajeste pina incepe sa se lipeasca de fundul tigaii/cratitei/oalei.

 

Adaug apoi ceapa si usturoiul(eu ma pus cam trei sferturi de capatina,si ceapa si usturoiul se taie grosier)si se amesteca pina se omogenizeaza tot.

 

Adaug bulion de rosii(destul de multicel,cred ca intre 80-200g la cantitatea de care am spus anterior de carne).amestec bine si adaug vin rosu si supa de legume/vita/pui...ce ai in casa ca nu afecteaza gustul.

 

Lasi s adea intr-un clocot,potrivesti d esare,piper ,eventual mai iutesti(eu am pus fulgi de chili spre final)si apoi dai araguzul incet,aocperi cu capac si lasi s afiarba domol vreo 2 ore...

 

E o reteta din mai multe retete,insa e foarte buna si gustoasa,sper sa-ti placa daca te incumeti s-o faci.

 

Gulasul se poate face si din amestec porc-vita si din curcan(eu n-am incercat inca)...ins anoua cel mai mult ne place doar din vita.


  • 0

#8
Mik

Mik

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 6.093 mesaje

Postat 09 noiembrie 2014 - 19:36

Salata verde cu ceapa si ridichi.

Salata de fasole boabe.

Piure de carfofi

Pirjoale moldovenesti

Crema de zahar ars

Prajitura despteapta

 

Asta pentru am am avut musafiri la prinz, caci in mod normal nu fac 2 salate si nici 2 deserturi la o masa de duminica.

 

Pe diseara am sa frig niste cirnaciori si am orez mexican facut ieri.

 

Ar fi trebuit sa-mi pun in borcan pentru iarna "oseille" (nu stiu cum se spune in romana), o planta cu gust arcisor pe care o fac sos la peste.


  • 0

#9
Mik

Mik

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 6.093 mesaje

Postat 09 noiembrie 2014 - 19:45

Tot eu, voiam sa-i scriu Dianei (dianama) : poti sa scrii [flo2] reteta ta de "ficăței cu pipote în sos (rețetă de la soacra)" ca sa o pastrez pentru cind am mai multi pui taiati proaspat.

Merci. [flo2]


  • 0

#10
dianama

dianama

    Membru senior

  • Banned
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 3.152 mesaje

Postat 09 noiembrie 2014 - 20:52

E simpla simpla MiK. Doar ca sotu le adora ca le manca foarte mult în copilărie.
Le speli ,ficăței și pipote le scurgi bine le prăjești binișor apoi arunci un pahar de vin și mult usturoi le lași așa 5 minute apoi adaugi bulion cu apa cu foi de dafin cimbru sare piper. ...
Noi le făceam în cuptor. ..le las cam 40 min în cuptor. Deasupra fac mamaliga. ..umplu farfuriile de mămăliguță apoi fac o gaura și bag acolo ficăței.
Simplu ...dar e una din preferatele sotului meu.
  • 0


Intrebari Panica

  • Naștere naturală cu epidurală?

    tudorgeanina
    - Ieri, 23:26

  • Bebe regurgiteaza

    Koryna89
    - Ieri, 19:52

  • Transpozitie de vase mari si stenoza pulmonara

    AndraSt
    - Ieri, 17:35

  • Forma capului la bebelusi

    Georgiana2107
    - Ieri, 15:07

  • Forma capului la bebelusi

    Georgiana2107
    - Ieri, 15:06

Grupuri

  • Mamici din Vâlcea

    ela_vl1
    - iul 04 2017 18:24

  • Mamici pentru mamici

    icailoaie
    - apr 17 2014 09:07

  • Mămici,burtici departe de casă...

    Andreana
    - dec 04 2013 15:58

  • Parinti inteligenti, parinti fericiti !!!!

    mada27
    - nov 30 2013 23:00

  • Mamici, Burtici, Tatici din Vrancea

    Anda08
    - iul 11 2013 16:02

Bloguri

  • O sa nasc prin cezariana

    RoxanaGmp
    - Astăzi, 10:58

  • Când soțul nu e acasa

    MariaLuciana
    - Astăzi, 09:34

  • Am inceput cursurile prenatale

    MonaRamo
    - Ieri, 22:43

  • Cursuri cursuri

    ancamaria22
    - Ieri, 22:36

  • Ce mancam in sarcina

    adelinasappy
    - Ieri, 22:02

Retete

  • Pancakes cu cereale Cheerios Ovaz

    GratielaPopa
    - iun 11 2020 22:19

  • briose cu fructe de padure si Nestlé Cheerios

    GINA-MONICA
    - iun 03 2020 08:33

  • Tarta de prune si miere

    Anda08
    - aug 20 2019 12:37

  • Salata de capsuni

    Anda08
    - iul 03 2019 12:02

  • Clatite sau pancakes cu nuca de cocos si fructe

    Anda08
    - mar 29 2019 12:13

Ultimele aprecieri

  • Laura25Poza lui %s

    Laura25
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • Laura25Poza lui %s

    Laura25
    ii multumeste lui

    Mik
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • Judoka02Poza lui %s

    Judoka02
    ii multumeste lui

    Mik
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • FleurdelisePoza lui %s

    Fleurdelise
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • Judoka02Poza lui %s

    Judoka02
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -