Editat de Fleurdelise, 02 noiembrie 2014 - 23:47 .
#21
Postat 02 noiembrie 2014 - 23:42
#22
Postat 02 noiembrie 2014 - 23:51
Eu pap seminte! Coapte cu un pic de sare. Sunt bogate in fier.
Editat de Fleurdelise, 02 noiembrie 2014 - 23:54 .
#23
Postat 03 noiembrie 2014 - 09:09
Diarom pentru reteta de crema de zahar ars cu dovleac ( tot despre cel portocaliu e vorba ) m-am inspirat de pe bloguri americanesti.
Reteta de snitele a soacrei mele din dovleac ( cel portocaliu ): notata cu o steluta in cartea de bucate, asa le nota pe cele incercate si care ii placeau
1 kg de dovleac ( cel portocaliu )
2 oua
60 gr unt
pesmet, sare si alte condimente la alegere
Curatati coaja si partea cu semintele. Taiati pulpa dovleacului in felii de grosime si dimensiuni cit se poate de egale dar nu mai groase de 1 cm Le puneti intr-un castron si le sarati ( nota mea: cum se face si cu feliile de vinata ). Dupa 1 ora le spalam si le lasam sa se scurga. Le uscam cu un servetel.
Batem ouale, trecem feliile de dovleac prin oul batut, prin pesmet si apoi le prajim in unt pina cind devin aurii pe ambele parti.
Se servesc calde.
Condimentele ( in care poate intra praf de nucsoara, salvie tocata marunt, piper sau ce mai vrea fiecare ) se pun ori in oul batut ori in pesmet.
Ea prajea in unt caci la Milano si imprejurimi snitelele din carne se prajesc traditional in unt sau in unt amestecat cu ulei dar tu poti sa folosesti ce grasime vrei. Sigur merg si in cuptor.
#24
Postat 03 noiembrie 2014 - 14:12
Marox, poti sa ne dai retetele de tarta si, mai ales, de cake?
Tarta cu dovleac
200 g de dovleac (pulpa), 250 g smintina, 2 oua, 250 g zahar, un aluat de tarta (pâte brisée) - Dovleacul e taiat bucatele si se pune pe foc, cu apa cit sa-l acopere, si 100 g zahar. Se tine pe foc pina cind se evapora apa si se caramelizeaza un pic. Dupa ce se raceste, se mixeaza pina se transforma in piure fin. Separat se face crema - se amesteca zaharul ramas, cu smintina si ouale. Apoi se adauga piureul si se pudreaza cu scortisoara, dupa gust. Se amesteca totul si se pune peste aluatul de tarta. Dupa ce se scoate de la cuptor, cind e calda tarta, se poate presara zahar cristal pe deasupra.
Cake de dovlecel si brinza de capra
200 g brinza de capra (tip Saint Maur), 1 dovlecel, 150 g faina, 1 plic drojdie (praf de copt), 3 oua, 3 cl ulei de floarea soarelui, 12.5 cl lapte cald, 100 g cascaval ras.
Se taie bucatele dovlecelul si se prajeste in tigaie pina se inmoaie. Dupa ce se raceste, se amesteca cu celelalte ingrediente si se pune la cuptor. Eu pun mai multa faina, ca sa se simta cit mai putin gustul dovlecelului.
#25
Postat 03 noiembrie 2014 - 17:15
Multumesc pentru retete
Am luat o raceala si dulce nici n-am chef azi si nici nu-i bun la raceala mea dar dovleacul schintzel si cake-ul de dovlecel si branza(n-am de capra dar bag o bulgareasca) sigur le fac azi pentru ca par simple si bune.
Shitzelul am sa incerc sa-l fac la cuptor ca sa fie mai putina grasime si doar de curiozitate o sa prajesc o felie sa vad diferenta.
Pun poze daca reusesc sa le fac azi.
PS: Acum am citit despre branza de capra Saint Maur. Pare delicioasa , dar n-am incotro si pun bulgareasca pentru ca n-am cum iesi din casa cateva zile.
#26
Postat 03 noiembrie 2014 - 17:24
Ceva de genul cake-ului de dovlecel am facut dar cu cream cheese de gen philadephia sa zicem un pachet. 3 dovlecei rasi si scursi de zeama, 1 morcovel ras, 3 oua, marar, condimente(sare, piper, pudra de usturoi, pudra de ceapa), unt si pesmet. Toate amestecate, mai putin pesmetul.
Ungem tava cu unt , asezam un strat de pesmet, apoi compozitia de mai sus si la final un strat de pesmet stropit cu unt.
Probabil exista reteta asta pe undeva, dar mie mi-a venit ideea dupa ce, intr-o zi cand aveam musafir, am samas in pana de timp si in loc de chiftelute am trantit compotitia in tava la cuptor. A iesit super buna. A placut la toata lumea.
#27
Postat 03 noiembrie 2014 - 18:08
Cred ca merge si cu brinza telemea (feta).
Etichetat si cu dovlecel, dovleac
COMUNITATEA DESPRECOPII - ZI DE ZI →
La bucatarie →
Copanele de pui - variatiuniCreat de
redactor
, 27 sep 2013
copanele, pui, dovleac, morcovi
|
|