#11
Postat 02 noiembrie 2014 - 12:00
#12
Postat 02 noiembrie 2014 - 20:18
Crista_s, wow! Dar ai retete , nu gluma. Snitelul ala mi s-a parut interesant, dar si crema de zahar ars cu dovleac. E prima oara cand aud. Trebuie sa incerc, mai ales ca zilele astea nu prea ma impac cu carnea deloc.
Poti te rog sa pui reteta la snitele de dovleac?
#13
Postat 02 noiembrie 2014 - 20:22
Dianama, si mie imi place strudelul si e ok sa nu ti se para apetisant dovleacul de tip "spaghetti". Sunt interesata de cat mai multe retete pentru ca imi plac atat dovlecii mari cat si dovleceii si zuchini.
Eu din dovleac mare nu stiu sa fac decat placinta de dovleac si felii de dovleac la cuptor cu sos de vin rosu, scrotisoara, nuca si miere.
Dovlecelul l-am pomenit doar in ciorbite, chiftelute si pane si mai de curand il si umplu ca pe ardei. O prietena il rade asa, crud, in iaurt cu adaos de marar, zice ea ca ar ajuta la slabit.
#14
Postat 02 noiembrie 2014 - 20:24
Si gnochi doar am vazut. N-am incercat pana acum. Stiu ca e reteta cu specific italian. Poate ma incumet si fac o data sa vad ce gust au.
#15
Postat 02 noiembrie 2014 - 21:33
Eu fac o tarta cu dovleac si scortisoara. Copiii si sotul, care strimba din nas cind aud de el, o maninca cu placere.
Cu dovlecei si brinza de capra fac un cake, cei 3 mofturosi maninca si se ling pe buze si habar n-au ce-au mincat.
#16
Postat 02 noiembrie 2014 - 22:16
Marox, poti sa ne dai retetele de tarta si, mai ales, de cake?Eu fac o tarta cu dovleac si scortisoara. Copiii si sotul, care strimba din nas cind aud de el, o maninca cu placere.
Cu dovlecei si brinza de capra fac un cake, cei 3 mofturosi maninca si se ling pe buze si habar n-au ce-au mincat.
#17
Postat 02 noiembrie 2014 - 22:21
Asta imi aduce aminte de mama care spunea "Mananca si vezi daca-ti place", ca sa evite sa spuna ingredientul care de regula nu ne placea.
#18
Postat 02 noiembrie 2014 - 22:36
http://comunitate.de...-4#entry8129654
Este o supa foarte aromata si vegetariana, daca nu adaugati smantana la final.
Diarom, cel numit spaghetti e dovleac nu dovlecel, de asta am simtit nevoia sa definesc termenii. Recunosc ca nu am gustat inca dovleac spaghetti.
Snitel de dovlecel e dovlecelul pane, felii grosute, cu tot cu coaja, date prin faina, ou si iar faina( sau pesmet), prajite in ulei incins. F.bun cu garnitura de iaurt.
Editat de Fleurdelise, 02 noiembrie 2014 - 22:38 .
#19
Postat 02 noiembrie 2014 - 22:53
supa crema fac și eu ....tot așa tăiat cubulete dat la cuptor.Supa crema de dovleac:
http://comunitate.de...-4#entry8129654
Este o supa foarte aromata si vegetariana, daca nu adaugati smantana la final.
Diarom, cel numit spaghetti e dovleac nu dovlecel, de asta am simtit nevoia sa definesc termenii. Recunosc ca nu am gustat inca dovleac spaghetti.
Snitel de dovlecel e dovlecelul pane, felii grosute, cu tot cu coaja, date prin faina, ou si iar faina( sau pesmet), prajite in ulei incins. F.bun cu garnitura de iaurt.
Apoi îl dau la blender ...eventual un pic de brânză de capră sau cea cubulete topita. Și fac și crutoane de pâine la cuptor când fac dovleacul.
#20
Postat 02 noiembrie 2014 - 22:54
Sa definim un pic termenii.
Dovleac e cel rotund sau oval sau in forma de para. Dovleceii sunt mici si lunguieti, cu coaja verde deschis sau inchis (zuchinni). Gustul lor nu se aseamana cu al dovlecilor, mai compacti si fibrosi.
Din dovleac prepar placinta si supa crema. Dovleceii ii adaug in supe, ciorbe, ghiveciuri de legume, sau ii fac pane.
Revin cu o reteta de supa crema de dovleac.
Mai sunt si din aceeasi familie care nu sunt nici-nici. Cam ca asta :
(in franceza se cheama patisson)
Gustul e foarte variabil de la o varietate de dovleac la alta.
Si in Ro la tzara la bunica erau mai multe varietati : dovleac pentru purcel, dovleac de placinta, cei decorativi.
Am sa va caut poze cu dovlecii mei de anul asta.
Intrebare : cine e amator de seminte de dovleac ?
Etichetat si cu dovlecel, dovleac
COMUNITATEA DESPRECOPII - ZI DE ZI →
La bucatarie →
Copanele de pui - variatiuniCreat de
redactor
, 27 sep 2013
copanele, pui, dovleac, morcovi
|
|