Sari la conținut

Sari la conținut


- - - - -

Dulceata de dovlecel SPAGHETTI

portugalia liban reteta

31 raspunsuri la acest subiect

#11
andacos

andacos

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 24.342 mesaje

Postat 30 octombrie 2014 - 20:21

Andacos, te-am nominanalizat pentru mesajul lunii, sper sa accepte pentru ca meriti. Multumesc!

Cu placere,ma bucur ca te-am ajutat!

 

M-ai facut sa zimbesc sa stii cu mesajul lunii!!!! [:)]


  • 0

#12
andacos

andacos

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 24.342 mesaje

Postat 30 octombrie 2014 - 20:22

Andacos, te-am nominanalizat pentru mesajul lunii, sper sa accepte pentru ca meriti. Multumesc!

Cu placere,ma bucur ca te-am ajutat!

 

M-ai facut sa zimbesc sa stii cu mesajul lunii!!!! [:)]


  • 0

#13
Diarom

Diarom

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 1.211 mesaje

Postat 30 octombrie 2014 - 21:15

[flo2]


  • 0

#14
ML

ML

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 4.017 mesaje

Postat 30 octombrie 2014 - 22:16

Diarom, si eu am probleme cu forumul, cu logarea. Mai mult astept decat sa pot intra. Imi pare bine ca te-a descurcat Andacos.

 

Multumesc de incurajare. Apropo, dulceata de dovlecel e crunchy sau se face pilaf?

 

Dragut animalul tau. Mai ca as face si eu. Ce-ai pus in el pe langa carne si dovlecel?


  • 0

#15
Diarom

Diarom

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 1.211 mesaje

Postat 30 octombrie 2014 - 22:32

Ar trebui sa fie crunchy, ca si spaghetele tot asa ies. De aia am zis ca ar trebui sa aiba consistenta gemului de gutui :)


  • 0

#16
Letitia1

Letitia1

    Membru VIP

  • PAID
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 14.721 mesaje

Postat 31 octombrie 2014 - 13:47

Poti sa-mi dai si mie reteta la ce e in poza te rog? Arata bine!

Pentru supa, eu curat de coaja dovleacul si il tai cubulete, pe care le rasfir intr-o tava de copt, pun sare, piper si putin ulei si dau la cuptor pentru vreo 30-40 de minute. Separat calesc putina ceapa, usturoi si ardei iute in unt. Cind dovleacul e gata il pun in blender cu ceapa, usturoiul si ardeiul si torn deasupra supa (o fac dizolvind un cub knor in apa fierbinte, fac 1 litru, un litru jumate), pina ajunge la consistenta dorita. Se serveste cu smintina si crutoane.

Uite reteta in engleza

 

http://www.bbcgoodfo...and-crme-frache


  • 0

#17
ab5174

ab5174

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 3.917 mesaje

Postat 31 octombrie 2014 - 14:49

Si eu am gatit o singura data 'spaghetti squash', am folosit in loc de pasta si am pus sos de brinza....nu pot sa zic ca ne-a data gata gustul. 


  • 0

#18
Diarom

Diarom

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 1.211 mesaje

Postat 31 octombrie 2014 - 20:49

Merci Letitia, am sa incerc.

 

Spaghetti Squash a la Diana :)

 

Tai dovlecelul pe jumatate si il pui cu fata in jos intr-o tava tapetata cu hartie sa coaca cam o ora la 175 C sau 380 F.

 

Calesti ceapa taiata pestisori cu ardei gras, api adaugi peste carne de vita tocata cam 300 de grame pentru un dovlecel. Adaugi condimente dupa gust - putina sare, piper, putina scrotisoara, putin ardei iute si putin tumeric si le calesti impreuna pana carnea e vizibil prajita.

 

Dupa ce dovlecelul s-a copt, iei o lingura si incepi si scobesti tot continutul intr-un bol. Ai sa vezi ca iese in forma de spaghete, de unde i se da si numele.

Amesteci dovlecelul cu compozitia si o gusti sa vezi daca-ti place de sarata si piperata apoi umplii inapoi cele doua jumatati.

Presari cu mozzarela sau cascaval, si mai dai la cuptor 15 min.

Scoti si decorezi cum doresti.

Pofta buna!


  • 0

#19
ML

ML

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 4.017 mesaje

Postat 31 octombrie 2014 - 21:47

Hai ca mi-ati facut dovlecelul varza :)!

 

Voi folosi si eu reteta ta cu carne, Diarom. 

 

Revin la dulceata, gem, sau cum ii spune... nu ca sunt Gica Contra, dar gutuia cred ca-i mai tare decat dovlecelul (la inceput, inainte de a o trece prin foc), nu?

 

Am sa intreb cum este consistenta dulcetei de dovlecel (obisnuit) candva si poate imi fac curaj :).  


  • 0

#20
andacos

andacos

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 24.342 mesaje

Postat 31 octombrie 2014 - 21:54

Merci Letitia, am sa incerc.

 

Spaghetti Squash a la Diana :)

 

Tai dovlecelul pe jumatate si il pui cu fata in jos intr-o tava tapetata cu hartie sa coaca cam o ora la 175 C sau 380 F.

 

Calesti ceapa taiata pestisori cu ardei gras, api adaugi peste carne de vita tocata cam 300 de grame pentru un dovlecel. Adaugi condimente dupa gust - putina sare, piper, putina scrotisoara, putin ardei iute si putin tumeric si le calesti impreuna pana carnea e vizibil prajita.

 

Dupa ce dovlecelul s-a copt, iei o lingura si incepi si scobesti tot continutul intr-un bol. Ai sa vezi ca iese in forma de spaghete, de unde i se da si numele.

Amesteci dovlecelul cu compozitia si o gusti sa vezi daca-ti place de sarata si piperata apoi umplii inapoi cele doua jumatati.

Presari cu mozzarela sau cascaval, si mai dai la cuptor 15 min.

Scoti si decorezi cum doresti.

Pofta buna!

Eu am vazut o reteta asemanatoare la tv, intr-o emisiune ,fara specific culinar si desi mie nu-mi place deloc dovleacul tare ma intereseaza reteta asta.

 

La tv a facut cu dovleci mici ,rotunzi si umplutura a bagat-o in dovleacul scobit,apoi la cuptor!


  • 0





Etichetat si cu portugalia, liban, reteta

Intrebari Panica

  • Scaun cu mucus

    Ileana Mihaela
    - Ieri, 23:37

  • Am 9 luni si 3 zile

    stefan Mirela.0953
    - Ieri, 19:53

  • Păreri medic

    george49
    - Ieri, 19:03

  • Cezariană

    ina.dima
    - Ieri, 16:18

  • Lapte

    dmic581
    - Ieri, 16:05

Grupuri

  • Mamici de Octombrie 2020 (Boboceo de 2020)

    Anda08
    - ian 17 2020 10:18

  • Mamici de Septembrie 2020

    Anda08
    - dec 05 2019 12:48

  • Mamici August 2020 (Pepenasi de August)

    Anda08
    - nov 06 2019 10:11

  • Mamici de Iulie 2020 (Trandafirasi de Iulie)

    Anda08
    - nov 06 2019 09:34

  • Alina

    stivis1
    - sep 22 2019 21:00

Bloguri

  • Alăptarea bebelușului

    bontos1
    - Ieri, 20:40

  • 30 săptămâni si primele pregatiri pentru bagaj

    iuliaporcos
    - Ieri, 20:34

  • Emotii

    AlexDumitru
    - Ieri, 14:50

  • Peripeții pe timpul sarcinii

    bontos1
    - ian 21 2020 19:07

  • Primele mele cuvinte

    Dorinaionela
    - ian 21 2020 10:11

Retete

  • Tarta de prune si miere

    Anda08
    - aug 20 2019 12:37

  • Salata de capsuni

    Anda08
    - iul 03 2019 12:02

  • Clatite sau pancakes cu nuca de cocos si fructe

    Anda08
    - mar 29 2019 12:13

  • Salata de bulgur cu creveti si conopida

    Anda08
    - ian 23 2019 11:29

  • Galette cu fructe de toamna

    Anda08
    - nov 06 2018 14:38