Sari la conținut

Sari la conținut


* * * * * 1 voturi

Mamici de Decembrie 2014 (Minuni de Decembrie 2014) - cap. 7


245 raspunsuri la acest subiect

#1
decembrie2014

decembrie2014

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 54 mesaje

Postat 09 octombrie 2014 - 14:39

[barza1] Odiseea noastra - Capitolul 1Capitolul 2Capitolul 3Capitolul 4Capitolul 5; Capitolul 6      [barza1]

 

Tocmai ai aflat ca o sa nasti in Decembrie 2014? Atunci esti bine venita in grupul gravidutelor care asteapta barza in luna decembrie din 2014. Nu esti inca sigura de data nasterii sau doresti sa o mai verifici te sfatuim sa folosesti CALCULATORUL datei nasterii. De asemena iti recomandam sa citesti Odiseea Sarcinii (care urmareste sarcina pe saptamani) si sa citesti ce spun alte mame ca tine pe Jurnal de Sarcina.

 

minuni%20decembrie%20mare.jpg

 

La desprecopii.com oferim posibilitati multiple pentru gestionarea grupului de mamici: 
- Discutiile publice se desfasoara in cadrul acestui subiect. Un subiect care o sa devina un subiect maraton la care scriem zi de zi. Putem sa pune poze, linkuri si ne folosim de subiectul public ca sa recrutam si alte mamici ca noi.
- Discutii private vom putea avea in cadrul GRUPULUI
- Tot in cadrul GRUPULUI putem avem: albume, evenimente, linkuri utile, sondaje, video-uri, wiki, sondaje, intrebari si raspunsuri (Q&A)
- In curand in cadrul GRUPULUI: liste diverse, Wiki, Albume Video, Evenimente Extinse, Date de nastere, si multe altele

 

Linkuri rapide:

Lista DPN | Rugaciuni | Dezbateri private | Cum se citeste o ecografie | Albume

 

Zodiac corespunzator: Sagetator 22 Noiembrie - 21 Decembrie sau Capricorn 22 Decembrie - 19 Ianuarie

 

sagetator12.jpgcapricorn11.jpg

 

Instructiuni capitol nou

 



#2
AndreeaP1

AndreeaP1

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 698 mesaje

Postat 09 octombrie 2014 - 15:43

Avem o noua căsuț

#3
LoredanaM26

LoredanaM26

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 384 mesaje

Postat 09 octombrie 2014 - 15:47

Hei mamici sunt scarbita de tot sistemul asta sanitar cu bilete de trimitere! Am primit sa fac analizele pe trimestrul 3 si unde sun imi spun ca nu mai sunt fonduri ca s-au facut programarile deja, m-am certat cu ei, le-am zis ca nu sunt o persoana obisnuita sa fac programare cu 2 luni inainte, am dreptul la asta pt ca sunt gravida iar scuza asta este aberanta! pana la urma mi-au facut legatura cu asistenta sefa care mi-a zis sa sun maine sa vada daca cineva nu se prezinta la analizele. Niste.....aoleo..... simt ca ma lasa nervii, indiferent cat de calma sunt!



#4
baam

baam

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 429 mesaje

Postat 09 octombrie 2014 - 17:21

Buna burtici dragi, Loredana si eu sunt la fel de scarbita acest system medical. Dragelor din Bucuresti va recomand cu caldura daca aveti asigurarea la cnsas sa mergeti sa va faceti analizele la Clinica Nadia Comaneci la Natiunile Unite sunt medici si asistente deosebite iar conditiile sunt ca la privat.

 

Azi am fost si eu la diabetolog, se pare ca testul de toleranta la gluzoza nu a fost facut corect, am luat 50 g de glucoza in loc de 75 g si mi s-a recoltat decat la o ora nu si la doua ore, asa ca valoarea desi e mare nu-mi poate da un raspuns dr., cu Dumnezeu inainte, sper ca nu am acel diabet gestational.

 

 Marti merg si eu la ginecolog sa vad ce fac puii si sa vedem ce hotaraste , daca facem injectiile de maturare. Sincer mie mi-e putin teama pentru ca eu de 15 ani nu am mai luat niciun medicament, fiind alergica din copilarie la unele medicamente, care spre rusinea mea nu le mai stiu pe toate, antinevralgic, aspirina, paracetamol ... astea le stiu sigur, am tot zis ca ma duc pana sa raman gravida sa-mi repet testul si nu m-am dus, si uit tot timpul sa-i spun ginecoloagei,  deci mi-e teama de orice substanta si de anestezia pt cezariana f tare ... dar mergem inainte.

 

Dragelor eu obosesc f repede, maine fac 30 s, ma chinui sa ma dau jos din pat, nu pot sta mai mult de o ora in picioare pentru ca ma apuca o durere de burtica si de mijloc ca niste intepaturi tari care nu trec decat daca ma intind.

 

Fetelor eu nu am mai rezistat si ieri am fost in cora si le-am cumparat la pici hainute :d, 2 body-uri, 2 bluzite, 2 caciulite, botosei, paturici si o husa de pat, am reusit sa dam comanda si la un dulapior pt hainute, azi poate ajungem in baumax sa dam comanda de o perdea pana in calorifer si in weekend poate reusim sa dam comanda si la patuturi

 

De maine vreau sa ma apuc incet incet si de bagajul de maternitate...

 

Am luat incet incet toata casuta la mana sa le sterg si le asez lucrurile si mai am biblioteca din sugragerie si gata :D... dar nu prea mai e chef...

 

Doamne cat am scris ... se vede ca mi-a fost dor de voi ::*:*:*

 

Fetelor eu mai am o problema visez si ma gandesc fara sa vreau la lucruri urate si nu prea mai pot dormi, decat ziua cand sunt f obosita... :(

 

Va pupacesc pe toate si bebici din burtica!

 

[gravired] 29+



#5
crystyne

crystyne

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 1.252 mesaje

Postat 09 octombrie 2014 - 17:32

Offf Bam multa sanatate si doamne ajuta sa nu ai diabetul ala gestational...

 

Fetelor si eu trebuie sa fac acel test la glucoza .. Dar luna viitoare ca luna asta dr nu a mai putit sa-mi dea sa-l fac .. Este tarziu daca il fac la 30 sapt? Si cum se face , ce trebuie sa fac? Aristica tu l-ai facut? 



#6
Raluka6

Raluka6

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 66 mesaje

Postat 09 octombrie 2014 - 18:09

Buna dragi burtici si viitoare mamici de Decembrie,

 

Sunt noua pe acest forum (primul forum pe care intru vreodata), insa ca orice viitoare mamica m-am gandit ca aici e cel mai bine sa impartasesti idei si sa primesti sfaturi .

 

Sunt viitoare mamica de baietel, DPN 02.12.

 

Sarcina a decurs bine, o usoara probleme declansata in primul trimestru cand glanda tiroida a inceput usor sa nu mai fac  fata si am intrat pe tratament cu Eutirox .( totula fost ok in urma tratamentului si astept sa vad dc il mai continui sau nu pana la nastere )

 

Am facut deja sapt trecuta morfologia de trim 3 si se pare ca bebele este cam mare (  la 2000 g ptr 31 sapt si 2 zile ). De aici a inceput stresul meu ptr ca la recomandarea doctorului intratat la idei vazand greutatea mare , am facut testul de toleranta la glucoza si se pare ca am o anumita intoleranta (diabet gestational). Sapt viitoare voi merge la specialist sa vad ce recomandari voi primi. Pana atunci stau linistita si incerc sa nu ma stresez rau, cu toate ca o greutate prea mare la nastere a copilui nu e un lucru tocmai bun din ce am citit.

 

Acum fac liste de cumparaturi, am cuparat cate ceva dar asa vrea in week-end sa mai cumpar pentru ca deja nu mai rezist la multe ore de plimbare prin magazine.

 

Pentru Baam , intr-adevar si eu am facut testul de toleranta la glucoza cu 75 g  glucoza si mi s-a recoltat sange si la o ora si la doua ore dupa. Un sfat din partea mea , inainte sa-l faci sa nu mananci multe dulciuri cu 3 zile inainte ( eu am mancat multe prajituri cu 2 zile inainte si ma gandesc sa nu fii daunat )

 

Va pup si sa auzim numai de bine.



#7
aristica

aristica

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 4.130 mesaje

Postat 09 octombrie 2014 - 19:36

Andreea, tu cum esti?

Lore, eu sunt asa de patita din prima sarcina cand se "luptau" la propriu toti batranii la cozi sa-si faca analizele gratuite, incat am cedat. Imi amintesc de o zi in care un bosorog burtos ma tot inghiontea, i-am impins burta si-a inceput sa urle ca-i bag mana in buzunar sa-i fur avutia. Eram gravida in aproape 9 luni si asa de tare m-a enervat ca a fost prima data in viata mea cand am apostrofat grav un om in varsta. I-a sarit si toata lumea de la coada in cap...Iar acum, in afara de analizele gratis din primul trimestru, n-am mai facut nimic gratis. Astept ultima morfologie si le voi face pe cele de coagulare gratis. Cam atat.

baam, deci cumperi 2 patuturi?

crys, sotul meu are diabet tip II si-si ia acasa glicemia, cu un aparat cu care se inteapa in deget. Mi-o ia si mie cam la 2 saptamani, asa ca nu fac si testul asta. Si tensiunea mi-o iau singura acasa cu aparat electronic si, cand vine frate-miu in vizita (el e medic), mi-o ia cu tensiometru clasic.

Bun venit, raluk!

 

Burtici, am o soacra cum rar se intalneste: tocmai mi-a trimis o oala de ciorba de porc si 2 cutii cu snitzele  [grasa]

 

somn usor, burtici!



#8
Raluka6

Raluka6

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 66 mesaje

Postat 09 octombrie 2014 - 20:12

Crystyne eu testul l-am facut la 31s5z dar am vazut ca intr-adevar e recomandat sa-l faci intre 24 si 28 saptamani. Trb sa te prezinti la prima ora in clinica  iar ultimul consum de alimente trebuie sa fie facut cu cel putin 8 ore inaintea efectuarii testului

Mie initial mi-a fost luata glicemia din deget pentru a vedea daca depaseste limita de diabet. Daca nu depasesete se face o prima recoltare din vena. Apoi se  bea 75 g glucoza dizolvata intr-un pahar mare de apa si ulterior vor mai urma 2 probe de sange:  la 60  de min si la 120 min de la administrarea glucozei. Mie rezultatul mi-a iesit a 2 zi.

Cam atat despre acest test.

 

O noapte linistita va doresc!

 

 

 

 

 



#9
baam

baam

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 429 mesaje

Postat 09 octombrie 2014 - 20:39

Da aristica pana la urma o sa iau 2 patuturi ca daa nu dorm intr-unul ce fac, la inceput o sa montam decat unul si apoi mai tarziu vedem noi ,,,

 

Bun venit Raluka, eu am facut testul de toleranta la glucoza

 

Crstyne eu acum fac 30 de s si dr diabetolog a spus ca e tarziu sa-l repet pt ca bebei se hranesc cu glucoza  ei acum incep sa ia in greutate si nu mai e concludent de aia se face intre 24-28 sapt.

 

Aristica si eu am noroc cu mama si cu soacra-mea ca-mi aduc de papa si0mi fac tot ce am posfta :D, aaa m-a intepat si pe mine ieri seara in deget dr doctor si mi-a luat cu un aparat micut o picatura de sange si a zis ca am 101 si e bine, am incredere in Dumnezeu

 

Va pup!



#10
crystyne

crystyne

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 1.252 mesaje

Postat 09 octombrie 2014 - 21:19

Deci sa inteleg ca daca o fac sapt viitoare  adica la 28 sapt si 3 zile este tarziu? Dr mi-a recomandat si stia in cate sapt sunt;) 

 

Ari eu nu ii suport pe babalacii astia bagaciosi si obraznici .. Sa ma ierte dumnezeu dar sunt cate unii imposibili , au senzatia ca ei sunt totul si noi trebuie sa le cantam in struna... Ete ca eu nu vreau.. Nu sunt rea , am si eu o mama dar ea saraca  nu se imbulzeste la tigai , analize , etc gratis ... O sa ajung si eu batrana dar ma rog la doamne doamne sa-mi dea rabdare si intelepciune si sa nu fiu o baba cusurgioaica;) 

 

Multumesc dragele mele pentru raspuns; [flo2]

 

Ralu bine ai venit si sarcina usoara in continuare  [flo2]




Panic Questions

  • Bebe 1 aniÈ™or greutate mica

    lar
    - Ieri, 17:43

  • Bebe 1 an greutate mică

    lar
    - Ieri, 17:30

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:57

  • Scădere in greutate

    SaraMaria26
    - apr 17 2024 19:00

Last Blogs

  • Ce am învățat până acum în sarcină?

    Ana1298
    - Astăzi, 20:26

  • Bye bye la job

    FloreClau
    - Astăzi, 19:30

  • Palpitatii puternice

    RoxiMada
    - Astăzi, 17:33

  • Care este cel mai frumos lucru în a fi însărcinată?

    Ddeenniissaaa
    - Astăzi, 15:52

  • Dulce amintire

    Ralu31031992
    - Astăzi, 14:10

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -