in loc sa iau salam, in care nu stii ce carne baga (basca aditivi, conservanti, coloranti), prefer sa iau de exemplu sunculita ardeleneasca. stiti voi, din aceea cu sorici, slanina impanata cu carne si coaste. sau pastrama. pretul e aproape la jumatate, fata de pretul salamului (la kg). stiu ca si in mezelurile astea se injecteaza saramura, dar macar e bucata intreaga din anatomia unui porc , nu resturi de pe oase, zgarciuri, ligamente, tocate si amestecate cu potentiator de gust...
cascavalul a ajuns la 38-40 lei/kg. nu cadeti in capcana cascavalului ambalat la 100-200-300 g (cum e hochland, de ex), cu cat e mai mica acea cantitate ambalata, cu atat rezulta mai mare pretul per kilogram (la carrefour, daca ati observat, pe eticheta de la raft e scris miiic, pe langa pretul produsului, si pretul/kg.)
pentru ca nu am rude sau surse de aprovizionare de la tara, cu legume, fructe, lactate si carne "naturale/bio", nu am alta sursa de cumparaturi decat supermarketul. la piata ajung rareori, de obicei spre seara. si atunci gasesti ce nu s-a vandut peste zi.