Sari la conținut

Sari la conținut


* * * * * 1 voturi

Bulgarasi de Februarie 2015 (6)


415 raspunsuri la acest subiect

#11
Kytana

Kytana

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.735 mesaje

Postat 16 septembrie 2014 - 15:47

Miha, imi pare rau, nu am vrut sa te intristez sau sa intrsitez pe nimeni, spuneam doar dpdp fizic cum a fost. Recunosc ca am scris plangand si ca nu exista zi in care sa nu ma gandesc ca am ar fi trebuit sa am un pui in brate si ma gandesc ca chestii gen l-o fi durut, unde o fi acum, o fi stiut ce se intampla (stiu ca suna tampit, dar cred ca sunt ganduri de mama)

Bun mersul pe jos, face piciorul frumos :P Eu am mers toata sarcina cu Luca si tot am luat 15kg in total. Primele 10 le-am pierdut repede dupa nastere, alea 5 ramase m-au chinuit cel mai mult; incapatanate ca si posesoarea  [:-)))]

 

Diseara imi fac o inghetata din fructe cu iaurt. Daca vreti va dau reteta :P Cam asa va iesi (poza e facuta mai in vara) 

 

Nicecream.jpg

 



#12
miha05

miha05

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 859 mesaje

Postat 16 septembrie 2014 - 15:55

Arata foarte bine! Mi s-a facut pofta de iaurt.

 

Acum si cat oi pune... oi pune. Cu putin noroc mai dau si jos... sper :)). Mi-e foarte greu sa ma abtin :(. Nu stiu ce se intampla :)).

 

PS: dureri de buric aveti? Pe mine uneori ma doare buricul atat de tare ca imi vine sa imi bag degetele in el si sa il scot :)).



#13
Kytana

Kytana

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.735 mesaje

Postat 16 septembrie 2014 - 16:36

Din acelea nu am, cred ca la prima sarcina ma deranja, dar nu atat de tare incat sa imi amintesc. Miha, tu cand mai mergi la doftor?



#14
Lory2014

Lory2014

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.628 mesaje

Postat 16 septembrie 2014 - 17:12

Buna fetele,

 

Eleina incep prin a-mi cere scuze! Nu am inteles altceva decat exact ce ai vrut sa spui! Doar incercam cumva sa spun ca oricate kg ne laudam ca am luat, oricat de scunde sau inalte, dolofane sau slabe, toate suntem frumoase si speciale no matter what! Pentru ca purtam miracolul vietii! Era doar asa un mod glumet de a pune problema si nu am realizat ca pot fi interpretata gresit! Inca o data imi cer scuze! [flo2]

 

Cat despre nascut, prima data a fost prin cezariana, impusa cumva in regim de urgenta si a fost solutia salvatoare pentru copilul meu. Mi-am dorit mult sa nasc natural dar nu s-a putut. Pentru mine recuperarea a fost una imediata, nu am avut absolut nici o problema; laptele a venit la 48 de ore. Acum, desi aici sunt aproape fanatici cu nasterea naturala, in cazul meu sunt mult rezervati. Avem pe lista si vbac dar asta va depinde numai si numai de cum vrea domnul col, zis si traumatizatu':D,  sa fie! Politica lor este ca indiferent de tipul de nastere, bebe ajunge pe pieptul mamei imediat si este pus instant la san (in cazul cezarienei, sta neonatologul langa mamica, pt ca ea inca e cusuta si anesteziata si il poate scapa din brate) Oricum ar fi, e important pentru fiecare dintre noi sa luam decizia impreuna cu medicii curanti si totul sa decurga cat mai natural cu putinta! (adica cezariana la cald, in loc de cea programata, declansare naturala in loc de stimulare, etc....desi, sigur, sunt si cazuri in care totul trebuie aranjat).

 

Iuli multumesc mult pentru parola, pana la final de saptamana o sa pun si eu cateva poze cu evolutia burticii pana acum. Hooray, ai gasit biblioteca, perfect! Mereu ma impresionezi cand citesc experienta ta si imi pare bine sa te citesc parca mai puternica! [pup]  Ce pofta misto ai, sa ti-o satisfaci! Despre inghetata ta iaurtoasa nu mai zic nimic, mereu ne ispitesti cu bunatati!

 

Helen bun venit si felicitari pt fetita! 

 

Gabi fruntea sus! Ai fost tare plina de ganduri si griji sarcina asta si siguuur nu-ti face bine, nici acum si nici pe termen lung. Imi pot doar imagina ca nu e usor dar increde-te in forta Lui Dumnezeu si repeta-ti in gand ca totul va iesi bine, ca fetitele sunt sanatoase tun si ca veti avea o casa plina de rasete cristaline!

 

Miha chiar ma intrebam pe unde esti! Foarte bine ca mananci daca asa iti cere corpul, asa eram si eu la prima sarcina undeva intre 22-28 sapt mancam din 2 in 2 ore si n-am luat chiar de speriat (16kg) in greutate. Dar e important, da, sa facem miscare si sa ne pastram un tonus bun, pentru ca or sa vina vremuri si mai ..apasatoare :), adica trimestrul 3, cand toate ne vom misca mai greu, dormitul va fi pe spongi, dureri de oase, de ligamente, umflat de membre, etc etc etc  [:D]  Dar, la fel de adevarat este ca dupa ce vom avea bebelusii in brate, ne va lovi amnezia  [:D]  si vom uita orice neplacere  [il] . Nu stiu nimic despre doctorita respectiva dar ma bucur ca mergi si iti doresc sanatate si rezultate perfecte!

 

Ah, buricul nu ma doare dar e si asta o durere comuna! Ma dor coastele de pe lateralele sanilor, in special pe dreapta, de am senzatia ca cele mai grele boli, asupra mea s-au abatut. (de boli nu stiu da' de ipohondrie vad ca incep sa sufar  [:D] )

 

Carmen felicitari pentru bebe mare si in parametri. Si eu cred ca e baietel bebele vostru! [flo2]

 

Andreea, Alinutza, Adwina, Diella, Floryma, Simply, Oana, Eyna, Soparlica, Adelina, Ramo si restul fetelor, pe unde sunteti? Hai, mai spuneti ceva, sa stim ca totul merge bine! [flo2]

 

Eu sunt bine, am energie prea multa chiar, nu mai scot flacari pe nari :)), dorm bine (cu 1-2 pauze de pipi), am inceput sa mananc mai bine (dar si prostii pe langa), fac sport, muncesc cu drag si spor, curand o sa reincep si scoala, ala bala. Doar sanii astia ma deranjeaza, lateralele lor.

 

Acum merg la show-ul din fiecare dupa-amiaza, al sufleticii mici- astazi in gaelic. Iar o sa am senzatia ca vorbeste chineza :)).

 

Va pup! [pup]



#15
oana9689

oana9689

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 67 mesaje

Postat 16 septembrie 2014 - 17:52

Buna seara burticute !

A inceput scoala si oboseala incepe sa se simta dar ma simt foarte bine si mananc tot asa cu pofta.

Le-am spus colegilor mei de bulgaras si au fost foarte draguti,au reactionat foarte bine.Suntem 26 in clasa dintre care doar 2 fete si restul baieti.Sunt foarte grijulii si ma bucur ca-i am alaturi.Astept cu nerabdare urmatoarea eco.Vreau sa-mi vad bulgarasul non-stop [il] .Va pun o poza cu burtica mea.Va pup ! [gravired]

DSCI0239.JPG

 

 



#16
Soparlica

Soparlica

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 568 mesaje

Postat 16 septembrie 2014 - 20:49

Buna!
Lory, multumesc pt grijile pe care ti le faci pt mine. Suntem bine, dar cum spuneam anterior, pana vineri am mult de tras si lipsesc un pic. Daca imi ies treburile cum vreau eu, joi scap si de dosarul al 2-lea si ma linistesc.
Maine vreau sa merg dimineata la Polizu sa-l caut pe Dr. Pechi si sper sa apar cu vesti bune legat de asta.

Kytana, chiar daca ma repet, imi pare rau pt pierderea suferita. DAR, dupa cum singurica ai vazut, Dumnezeu ti-a rasplatit suferinta. O sa fie bine de data asta!

Offff, am uitat ce am mai vrut sa va spun asa ca va invit la o prajitura cu iaurt si mac si/sau o portie de pepene rosu.

P.S. Eu mananc ca inainte de sarcina, doar ca acum consum mult mai multe fructe si salate de legume intre mese.

#17
Carmen_K

Carmen_K

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 720 mesaje

Postat 16 septembrie 2014 - 21:36

Oana ce burtica frumoasa ai :).

 

Iuli, referitor la surpriza, noi am ales sa fie asa, nu vrem sa stim ce este. La prima sarcina am stiut si am zis de la inceput ca daca ne ajuta Dumnezeu si reusim sa mai traim o data experienta asta, o sa incercam sa experimentam si cum este sa nu stii ce e bebe din burtica. Pe de o parte pentru experienta in sine, pe de alta parte pentru ca intotdeauna mi s-a parut ca nasterea are ceva magic, si sa nu stiu ce este mi se pare si mai deosebit. Asa ca speram doar sa nu devina atat de evident pe la vreo ecografie ca o sa ne dam seama fara nicio problema  [:)]

 

Fetelor, referitor la nasterea anterioara, eu pe Emma am nascut-o natural. Aici se promoveaza extrem nasterea naturala, si nasterea prin cezariana e ceva ce se face in situatii absolut necesare (teoretic si in Romania cezariana se produce doar la recomandarea medicului asa cum stiti si voi, dar eu am prietene unde medicul a recomandat cezariana pe motiv de "varsta mamei"(peste 35 de ani), miopie (-3), copil foarte mare (bebe s-a nascut cu 3200 grame. Ca sa fac o paralela, in Romania din toate prietenele/cunostinetele mele care au nascut (cred ca sunt vreo 15), doar una a nascut natural. In Olanda cunosc doar o persoana care a nascut prin cezariana (si aici sunt tot vreo 15-20 mamici). 

 

Povestea nasterii mele a fost destul de simpla, aveam 40 de saptamani si fiica-mea nu dadea niciun semn ca ar vrea sa iasa. Control la 2 zile la moasa si tot nimic. La 41 de saptamani am spus ca eu nu mai pot si solicit sa ma induca. Asa ca m-am prezentat la spital sambata dimineata, sa imi induca nasterea. Procesul a inceput pe la 9 dimineata, cu un ovul cu hormoni, care sa porneasca contractiile. In timpul asta la fiecare ora se monitoriza ritmul cardiac al lui bebe, si in rest eu am facut ture ture, pe scari (spitalul are 7 etaje si m-am plimbat de jos in sus si de sus in jos vreo 3 ore). Dupa 4 ore urma iar monitorizare si verificare. Pana sa ma verifice mi s-au rupt membranele, era intre timp in jur de 2 dupa amiaza, asa ca au zis ca ok, se porneste nasterea natural, deci sa nu mai imi dea hormon.

 

M-au mutat in sala de nasteri (inainte fusesem intr-o sala de pre-travaliu cu alte 3 fete). In sala de nasteri am fost singurica, adica cu tati, si venea moasa sa ma verifice din cand in cand. Insa nu mi s-au pornit contractiile, dilatatie ioc, statea la 2 cm, asa ca pe la 5.30-6 dupa amiaza mi-au dat hormon (perfuzie cu oxitocina). Dezavantajul e ca daca iti pune perfuzie trebuie sa cam ramai in pat, ca trebuie monitorizat bebe continuu. la mine tot nu se porneau contractiile si imi tot marea doza de hormon. La un moment dat au inceput si contractiile, eu le simteam puternic tare, dar dilatatia ramanea la 3, asa ca tot mai imi dadeau niste hormoni. Pe la 8 nu mai puteam de durere, asa ca am solicitat sa imi faca epidurala, Eram dilatata tot 3.5, nu ajunsesem nici la 4 si contractiile, desi pe monitor erau prea mici ca intensitate, eu le simteam foarte puternic. 

 

Pentru a face epidurala trebuie intai sa iti faca o perfuzie cu solutie salina, (pentru hidratare), asa ca mi-au pus perfuzia, apoi a venit si anestezistul. Mi-e imi era team ca aveam asa niste dureri ca nu o sa ma nimereasca doctorul sa imi puna epidurala intre 2 contractii. Dar nu au fost probleme, a fost super ok. Foarte repede dupa ce mi-au facut epidurala am simtit ca pot respira. Ce bine :). Bucuria asta nu a durat mult, dupa vreo ora simteam deja contractii, nu atat de puternic ca inainte, dar le simteam si trebuia sa pufai ca sa pot sa trec peste ele. Imi spusesera moasa si asistenta ca o sa simt cum impinge bebe cu capusorul in zona inghinala, ca presiunea respectiva nu dispare cu epidurala. 

 

Dar pe la 11 noaptea aveam contractii puternice, le simteam bine, insa dilatatia era vreo 4 cm. Asa ca m-am gandit ca probabil ca urma o noapte luuuuuuunga de contractii. Imi facea tuseu cam la 1.5 hr sa imi verifice dilatatia. Si, la 1.30, supriza, aveam 9.5 cm. Deci in 2 h am ajuns de la 4 cm la aproape 10 cm. Am inceput sa simt nevoia de a impinge asa ca pe la 1.45 am inceput sa imping. Emma s-a nascut la 2.34. La un moment dat mi-a spus moasa ca la urmatoarea contractie  o sa imping dar la un moment dat o sa imi spuna sa ma opresc. Atunci am nascut-o si oprirea a fost ca sa ii tina cordonul si sa il desfaca (ca isi pusese fiica-mea margele normal). 

 

Momentul in care mi-a pus-o pe burtica, si cordonul inca pulsa, iar ea era uda si calduta, si moale tare, este momentul ca mi-a schimbat viata pentru totdeauna :). A fost cel mai frumos moment al vietii mele, senzatia aia de cald si de bine si de calm. Era in toiul noptii, eram in camera acolo cu moasa, asistenta si tati, si mi s-a parut extraordinar. Tati a taiat cordonul dupa vreo cateva minute (a si improscat-o pe doamna asistenta cu sange  [:-)))] ). Apoi am mai impins o data sa scoatem si placenta, care a iesit imediat. M-au curatat un pic pe mine, timp in care am tinut buburuza in brate si am pus-o la san. Apoi a luat-o sa o curete si pe ea un pic, sa o masoare, sa ii faca injectia cu vit K, si sa o imbrace. In 5 min o aveam inapoi :). Ne-au lasat singurei in camera, pe toti 3, si era asa de liniste si de calm, afara ningea ca in povesti, Emma sugea linistita la pieptul meu, a fost magic :). 

 

Pe la 5 dimineata am putut sa mergem in salon, eu am facut un dus (a fost cel mai bun dus din viata mea). In salon am avut-o pe Emma cu mine. Tati a plecat acasa, singurel (pentru ca era un salon cu alte mamici, nu avea cum sa stea cu mine). Noi ne-am culcat, si am dormit vreo 2 ore. La 8 a venit tati si la 10 am plecat acasa :). De data asta trei!

 

Eu mi-am revenit foarte repede, recuperarea a fost rapida, dupa 5 zile uterul se retrasese complet, eu am urcat pe scari de la inceput (dormitorul nostru si al Emmei e la etaj). 

 

Daca e sa trag linie cred ca am avut o nastere normala, nici usoara (ca nu am nascut-o la un stranut si dupa nastere sa spun "hai ma dati-mi unul sa-l nasc si pe asta") si nici grea.

 

Lapticul a venit repede, bine, a durat tot vreo 2 zile, dar asta cred ca e normal, pana se regleaza cererea/oferta si pana invata si bebe sa suga. In cele 2 zile nu i-am dat deloc lapte praf, o tineam doar la san desi nu prea manca. Aici se recomanda lapte praf doar dupa 2 zile, si daca bebe pierde din greutate peste 10% din greutatea initiala in cele 2 zile. Altfel nu ii da biberon (in fine, asta doar daca alegi ca si mama sa alaptezi, ca scrii asta in planul de nastere). Daca spui ca nu vrei sa alaptezi atunci i se da imediat laptic evident. 

 

Sper ca si pe bebe 2 sa il nasc tot natural (sa speram ca se repozitioneaza ca acum e transversal, dar mai are timp). Abia astept sa retraiesc momentul ala magic cand suntem noi trei in camera, si e liniste, si miroase a cald si a dragoste, cu o mogaldeata care sta la pieptul meu si e calda si moale si se uita cu ochi mari la noi.

 

Va pun o poza de imediat dupa nastere, dupa ce a imbracat-o :)

IMG_0682.JPG

 

Va pup fetelor, noapte buna



#18
Gabriela33

Gabriela33

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 615 mesaje

Postat 17 septembrie 2014 - 00:33

M-ati emotionat maxim cu povestile voastre , Iulia si Carmen . Am citit plângând . La mine nu a fost asa de special , de ... asa e in Romania si mai ales in spitalele de stat . Marele meu noroc a fost ca in 24 h am avut lapte si muuuult . Si mai m-am bucurat de momentul de după nastere cand mi l-a dat să-i dau un pupic . Mi s-a parut cel mai dulce pup din lume , avea o piele atat de calda si fină .

Oana , o mămică tânără si frumoasă !
Soparlica , spor la muncă !
Multumesc mult de încurajari fetelor , mă tin pe pozitie , sper ca macar rezultatul sa fie bun si sa mai mă tragă la mal :) Mare stres si asta , dar o sa treacă , cu bine sper .

Va pupic !!!!!

#19
NicoNicolle

NicoNicolle

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 125 mesaje

Postat 17 septembrie 2014 - 08:16

Bună dimineața burtici
eu sunt in medical cu cel mic ca are o viroza și este mucos, tușește. Plus ca acum doar eu cu cea mare suntem Ok restul sunt praf toți. Sper sa nu iau și eu.
Înllegătură cu ecografia, am fost luni și suntem în grafic.186g, aproape 10 cm si suntem [baietel].Tati este foarte fericit si piticul deasemenea . Am primit și poza o sa o postez mai târziu cand intru de pe calculator.

Ne auzim târziu. Pupici

Editat de NicoNicolle, 17 septembrie 2014 - 08:22 .


#20
Andreea2014

Andreea2014

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 561 mesaje

Postat 17 septembrie 2014 - 10:27

Buna dimineata, burtici dragi,

 

Am cam tras chiulul in ultimul timp, stiu, merit sa fiu trasa de urechi. Acum ca perioada de vacante s-a incheiat (eu nu am avut una din pacate, sper sa recuperam anul viitor), au reinceput deplasarile dese in afara tarii, asa ca nu mai reusesc sa petrec cu voi atat de mult timp precum mi-as dori.

 

Iuli si Carmen, povestile voastre m-au impresionat din nou pana la lacrimi. Sunteti minunate [flo2]  

 

Oana, esti o burticuta frumoasa foc. Te admir pentru curajul tau. Cred ca este minunat sa fii o mamica tanara. V-am spus pana acum ca parca regret cumva ca am pierdut niste ani in care m-as fi putut bucura de macar 1-2 puiuti? Stiu, toate la timpul lor si nimic nu este la voia intamplarii in viata, dar uneori parca ma incearca un usor regret ca primul pui vine la 33 de ani [:)]

 

Noi ne simtim cat de cat bine. De vreo 2 zile ma incearca din nou durerile de burtica, sper sa fie bine si sa treaca repede. Stefan creste si tot creste [:)]  Vitaminele nu le-am mai luat de 4 zile si mi-am propus ca timp de 1 saptamana sa nu iau deloc, vreau sa vad cum raspunde greutatea mea in pauza asta. Pana acum stagnare totala, lucru care nu s-a intamplat in perioada Elevit cand in fiecare zi luam ceva in plus. Dupa o saptamana de pauza o sa incep sa iau doar de 3 ori pe saptamana pana la morfologia de 22 de saptamani. Daca observ schimbari, o voi ruga pe doctora sa mi le schimbe cu ceva care sa fie potrivit pt bebe si bland cu kg mele.

 

In weekendul trecut am colindat pentru prima data magazinele de bebelusi, in prospectare. In special carucioare si patuturi.  Sunt atat de multe variante si preturi atat de diferite, iar noi nu stim deloc la ce ar trebui sa ne uitam mai exact, mai ales cand vine vorba de carucior. Voi aveti ceva sfaturi, recomandari din experienta proprie? Ce este extrem de important sa aiba si ce este mai putin important?

 

M-am uitat si de pantaloni pentru gravidute si am fost foarte incantata de niste modele pe care le-am vazut in magazinul Prenatal din Feeria, doar ca atunci cand a fost sa probez am constatat ca marimea XS imi era foooarte mare. Si eu nu sunt o persoana slaba. 61 kg la 1,73m - fara burtica. Ma intreb fetele slabute de 50 de kg cu ce se imbraca in perioada asta? Ca la birou nu merge sa porti colanti; cel putin nu la biroul meu [batcap]

Am mai vazut cate ceva la mothercare, dar la fel nu mi-au venit asa cum mi-as fi dorit. Si nici pretul nu m-a incurajat sa accept compromisul (cam 400 de lei perechea). Ar trebui sa ma ingras inca vreo 7 kg cel putin ca sa umplu turul nadragilor [:)]  Iar eu as avea nevoie de niste pantaloni acum, nu doar peste 4 luni.

 

O sa incerc sa mai pun si eu o poza cu burtica, dar nu promit.

 

Va pup burtici frumoase.




Panic Questions

  • miha444
    - mar 22 2024 16:22

  • Progesteron in sarcina

    Flor_i
    - mar 18 2024 13:02

  • Cat mănâncă bebe la 2 luni

    mada204
    - mar 08 2024 16:24

  • PoÈ›i naÈ™te mai devreme de termen?

    Ezraa
    - mar 08 2024 06:39

  • Dermatita atopica

    MGeorgi30
    - mar 02 2024 13:10

Last Blogs

  • Morfologie trimestrul 1

    ZDenisa
    - Ieri, 22:56

  • Morfologie trimestru 1

    Mica13
    - Ieri, 20:46

  • 6 luni

    EusebiaRalu
    - Ieri, 19:29

  • Vitamine preconceptie si in sarcina

    Deutzuk
    - Ieri, 14:03

  • Pregătindu-ne pentru sosirea micuÈ›ului

    AdrianaBlo
    - Ieri, 13:30

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -