Sari la conținut

Sari la conținut


* * * * * 1 voturi

Mamici de Oct. 2014 - FELICITARI schumpi! (Bobocei de Octombrie 2014) - 10

sarcina bebe gravida septembrie octombrie bobocei nastere

192 raspunsuri la acest subiect

#181
Anda08

Anda08

    Membru senior

  • Administrators
  • 4.849 mesaje

Postat 14 septembrie 2014 - 10:07

asa e ana...multe mamici sunt norocoase si au lapte suficient ptr bebe, dar evident exista si mamici care nu se pot bucura de aceasta experienta din diverse motive...ce sa faci daca nu ai? incerci sa stimulezi lactatia prin toate metodele posibile dar degeaba, nu e suficient? ....unii vorbesc doar sa se afle in seama...si ranesc facand asta...



#182
Ana_26

Ana_26

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 132 mesaje

Postat 14 septembrie 2014 - 10:24

Anda, d-asta m-am enervat si eu cand am auzit vorbele doamnei, pentru ca era foarte categorica in ceea ce zicea si ma gandeam la proaspetele mamici care si asa sunt pline de hormoni si disperate ca nu reusesc sa alapteze si aud un discurs de genul care probabil nu face decat sa le impinga catre depresia post natala :(



#183
mytzyus

mytzyus

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 191 mesaje

Postat 14 septembrie 2014 - 10:40

Felicitari Schumpi!! Sa pupacesti bebelina si din partea noastra! Sa fie sanatoasa si sa creasca frumos alaturi de voi!



#184
mytzyus

mytzyus

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 191 mesaje

Postat 14 septembrie 2014 - 12:34

Parerile sunt cam impartite in ce priveste alaptarea, adica eu cred ca adevarul e pe undeva pe la mijloc. La curs, specialista in alaptare a spus ca 98% din femei pot alapta. Diferenta e in cat de usor sau greu se intampla chestia asta. Unele femei pot alapta imediat ce au nascut (nastere naturala) la altele e ceva mai mult de munca din cauza canalelor "infundate" sau a bebeilor mai lenesi sau care nu sunt atasati corespunzator si nu pot suge corect. La nasterea prin cezariana ne-a spus ca lactatia poate veni si dupa 5 zile pt ca hormonii corespunzatori lactatiei nu sunt inca "in priza" ei activandu-se in momentul travaliului. Pompa de san, masajul sanilor, ceaiurile si pastilele pt alaptat pot ajuta sa apara lactatia corespunzatoare. In primele zile de la nastere e doar colostru, care este foarte putin, dar si stomacelul bebelusului este foarte mic asa ca el va suge putin si des. Dupa 4-5 zile apare laptele de tranzitie care dureaza iar cateva zile si apoi apare si laptele "final".
Tot la curs ne-a povestit si de mamici cu sanii angorjati, aveau lapte dar canalele erau blocate si a avut nevoie de cateva zile de muls manual, pt ca nici pompa nu facea fata, a trecut prin ceva chinuri dar apoi a reusit sa alapteze si copilul. Ne-a povestit de multe mamici in dificultate dar dupa ceva perseverenta au reusit. Nu neg ca sunt si cazuri medicale, sau ca hormonii nu isi fac de cap cu proaspetele mamici si e foarte greu sa mai treci prin alte chinuri dupa sarcina, nastere si nopti nedormite..dar daca ne dorim sa alaptam cred ca merita orice efort.

#185
Andreea11Matei

Andreea11Matei

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 82 mesaje

Postat 14 septembrie 2014 - 12:58

Scumpiiiii FELICITARI!!! Sa ai o bebelina sanatoasa, mancacioasa si cuminte!!!

 

Nu am mai intrat de vreo saptamana fetelor, dar vad ca deja ati dat gata inca 2 capitole aproape!! Nu imi vine a cred ca deja s-a dat startul la BEBEI!!! 

 

Vreau sa zic ca tocmai ce imi faceam planuri pentru maine, ce sa fac, pe la ce filme sa ma mai uit dar cand am vazut ca deja SCHUMPI a nascut, am si realizat ca eu nu am nici bagajul facut, comoda din dormitor pentru bebelina este doar in stadiul de schita pe caiet, inca nu ne-am hotarat unde sa recoltam celule stem, curatenia generala pe care mi-am propus sa o fac , nu este facuta, pisica nu este tunsa inca etc... :(( Doamne, cate treburi nerezolvate am , si mai avem un pic!! Dar cel mai important, BAGAJUL nu este facut :((( Gata, m-a luat panica, maine dis de dimineata ma trezesc sa ma apuc!!! 

 

Ieri am fost la eco de 35 de saptamani, medicul a preconizat ca undeva pe 10 Octombrie vine si minunea noastra dar dupa experienta lui SCHUMPI, nu mai stiu ce sa zic... Bebelina are 2750 gr cu circulara de gat (se putea?). Medicul mi-a zis sa nu ma ingrijorez ca nu e o problema, cordonul este f lung si are de unde... A inceput sa imi fie teama de nasterea naturala asa ca l-am intrebat pe medic ce imi recomanda etc. Nu m-a lamurit cu nimic :(. Mi-a spus ca sa o iau usor, din aproape in aproape, mai vedem cum ne prezentam peste 2 saptamani cand o sa ma duc din nou la el. Atunci o sa am 37 de saptamani, pana atunci sa stau cumintica... 

 

Fetelor ce emotii!!!! Sa ne dea Dumnezeu putere sa trecem cu bine peste saptamanile care ne-au mai ramas, sa fie bebeii sanatosi si noi sa avem laptic! Parca nu mai trece timpul, atat de grea este asteptarea :). 

 

O singura intrebare mai am.. Stiti ceva de Schumpi, de ce nu a facut epidurala? Nu a mai vrut sau nu s-a mai putut sa o faca (stiu ca e un moment pe care daca il ratezi, medicul nu iti mai face epidurala). Mie mi-e tare teama sa nasc fara ea, toleranta mea la durere este 0 :(((((. Am emotii ca o sa imi creasca dilatatia prea mult astfel incat nu o sa mi-o mai aplice pana ajung eu din Pitesti in Bucuresti... :(((. 



#186
Anda08

Anda08

    Membru senior

  • Administrators
  • 4.849 mesaje

Postat 14 septembrie 2014 - 13:36

mytzy, interesante lucruri despre alaptare! bine de stiut

 

Andreea, poate dr s-a referit ca inca mai are timp sa isi dea cordonul jos pana atunci, nu are rost sa te ingrijorezi ca nu iti face bine nici tie nici beblinei! Incetisor pregateste-ti bagajul si lasa curatenia ca nu e indicat efortul in perioada asta, stai cumintica ca si bebica sa fie linistita in burtica :)

 

Nu stiu cum de a nascut Schumpi fara epidurala, dar cred o sa ne spuna ea mai multe dupa ce vine acasa cu micuta si isi mai revine un pic :)

 

Si eu ma tem sa nu cumva sa am dilatatia prea mare mai repede si sa nu reuseasca sa imi faca epidurala pana ajun la clinica, de asta ma rog ca bb sa stea pana pe 25 cand ajung eu acolo, si poate ma opreste atunci...ooff ce de ganduri...inca o saptamana si 4 zile...

 

P.s. si mie mi-e o frica groaznica de durere... :((( numai gandul la asta ma face sa tremur toata ....



#187
mytzyus

mytzyus

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 191 mesaje

Postat 14 septembrie 2014 - 14:04

Epidurala se face la dilatatie intre 4 si 7 cm. daca o face mai tarziu e posibil sa fie apogeul anasteziei fix cand trebuie sa nasti si sa nu simti nimic, daca o face mai devreme se poate duce efectul cand ti-e lumea mai draga. Nu cred, sincer, ca ajungeti la dilatatie 7 in 2 ore..asa ca stati linistite! Apucati sa ajungeti la maternitate si sa faceti si epidurala! Calme si fara griji si panici ca nu va face bine :)

#188
Andreea11Matei

Andreea11Matei

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 82 mesaje

Postat 14 septembrie 2014 - 14:08

Anda, asa este.. trebuie sa asteptam sa ne povesteasca schumpi care a fost treaba cu epidurala... Am inteles ca oricum, trebuie sa ne cumparam chit pentru epidurala, sa il avem la noi cand mergem la maternitate... :( 

 

Mai ai si tu un pic si iti tii bebelul in brate! Eu zic ca o sa stea pana pe 25, sunt optimista. Si chiar daca se rupe apa, medicul mi-a zis ca avem timp sa ajungem pentru ca travaliul oricum va dura cateva ore bune, fiind la prima sarcina :). Trebuie sa avem incredere in mama natura, ca stie ea ce face :). Oricum, mi-am alertat toata familia ca s-a dat startul la bebei si ca eu nu sunt pregatita asa ca mi-au sugerat sa ma apuc si eu de maine de bagaj, pentru linistea mea :). Oricum, tinand cont ca ieri am fost la medic, daca era sa vada ceva, ca bebelina e pregatita sa vina, imi spunea. Dar asa, el mi-a spus sa revin peste 2 saptamani ca mai am, deci probabil ca a vazut el niste semne cum ca mai are de stat in burtica...



#189
Tamia

Tamia

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 70 mesaje

Postat 14 septembrie 2014 - 14:09

Salutari burtici si mamici,
Sunt mai 'ratacita' din fire dar la curent cu discutiile si noutatile de pe forum.
Felicitari schumpi!!! Sa fiti sanatoase!
Noi ne-am pregatit de ceva timp dar cand am vazut ca deja au inceput sa apara boboceii ne-au luat emotiile cu gandul la marea intalnire!
Mult curaj sa aveti ca totul o sa fie bine.
V-am pupat si nasteri cat mai usoare!

#190
Anda08

Anda08

    Membru senior

  • Administrators
  • 4.849 mesaje

Postat 14 septembrie 2014 - 14:29

mytzy, incurajarile ne fac bine [flo2]

 

Andreea, asa e, ptr linistea ta e bine sa ai si bagajelul facut, dar incetisor :) mie dr mi-a spus ca bebe se pregateste asa ca...noptile mele sunt tot mai nedormite, bebe e tot mai jos, daca stau drept nici nu stiu cum arata buricul meu (noroc de oglinda :)) ). De epidurala eu nu trebuie sa mi-o cumpar; tu nasti la privat si asa ti-a zis?

 

Tamia, bine ai revenit! cum te simti? ce face bebe? mai intra si mai povesteste cu noi, dupa cum vezi unele mai intram in panica, altele ne mai calmeaza si tot asa prin rotatie :)))





Etichetat si cu sarcina, bebe, gravida, septembrie, octombrie, bobocei, nastere

Panic Questions

  • Bebe 1 aniÈ™or greutate mica

    lar
    - apr 22 2024 17:43

  • Bebe 1 an greutate mică

    lar
    - apr 22 2024 17:30

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:57

  • Scădere in greutate

    SaraMaria26
    - apr 17 2024 19:00

Last Blogs

  • Planificarea pe etape

    RoxiMada
    - Ieri, 19:33

  • Organizarea garderobei - sfaturi utile

    Ana1298
    - Ieri, 18:19

  • A 15a postare

    Andreeaflore1991
    - Ieri, 11:33

  • Cea mai asteptata ecografie

    Roxana3001
    - Ieri, 11:06

  • Bagajul de maternitate 👜

    BiancaDragnea
    - Ieri, 08:13

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -