Sari la conținut

Sari la conținut


* * * * * 4 voturi

Mamici de Februarie 2015 - Bulgarasi de Feb 2015 (5)


207 raspunsuri la acest subiect

#191
eyna

eyna

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 218 mesaje

Postat 13 septembrie 2014 - 11:55

buna burtici vad ca in weekend e liniste pe aici! am si eu o intrebare ia cineva aspenter in sarcina?mi-a recomandat unul pe zi dar am citit prospectul si ma cam ingrijoreaza ce scrie...



#192
_Micaela_

_Micaela_

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.969 mesaje

Postat 13 septembrie 2014 - 12:07

Eyna e permis in sarcina pana la 28 sapt dar poate da mici sangerari. Este mai recomandat un anticoagulant cum ar fi clexane.

Gabriela tin pumnii pt un rezultat bun la amnio.

#193
Gabriela33

Gabriela33

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 615 mesaje

Postat 13 septembrie 2014 - 20:53

Multumesc Micaela :*
Eu iau aspenter , primul trimestru am luat 1/zi , acum 2/săptămâna. Am luat si la prima sarcina dar putin până pe la 10 săptămâni . Vreau sa mai iau 1/săptămâna si poate il opresc . Dar mi-a găsit tensiunea pe arterele uterine cam mare si a zis sa iau in continuare .

Noi încercam să terminăm cu zugravitul ca am ramas in urmă din cauza imbolnavirii lui Andrei si amnio a mea .

Pupici !!!!

#194
AlinaEA

AlinaEA

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 220 mesaje

Postat 14 septembrie 2014 - 19:00

Buna seara burtici dragi. Iar nu am mai scris de multa vreme, dar am atatea pe cap.

Sa incep cu vestea buna: am simtit si eu miscarile ghemotocului. Doamne, e minunat. Tati sta numai cu mana pe burtica de atunci. Sunt foarte fericita.

In alta ordine de idei, sunt intr-o situatie cam urata. Desi lucrez de acasa, nu lucrez cu contract de munca, deci si prin urmare nu mai am asigurare medicala. Platesc ceva oare la stat cand o sa nasc?? Nu ma intereseaza indemnizatie si alte cele, intentionez in noimebrie sa pornesc afacerea (un SRL), dar pana atunci.....daca se mai confrunta cineva fara asigurare va rog sa imi ziceti, multumesc.

Va doresc burtici sanatoase si bebei frumosi!

PS: ne gandim la nume deja: baiat - Mihai Stefan, fata: Ecaterina Maria. Ce ziceti?

 

Va pup, dragelor. Sa nu va suparati daca intru mai rar. Am de mers in multe locatii pana la finele lui octombrie, asa ca pe acasa mai putin.



#195
Lory2014

Lory2014

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.628 mesaje

Postat 14 septembrie 2014 - 20:21

Buna fetele,

 

Felicitari tuturor pentru rezultatele bune, pentru miscari, pentru dezvaluiri ale "culorii" bebelusilor ! Multa rabdare si multa putere celor ce asteapta rezultate- sa fie numai vesti bune si foarte bune! [flo2]

 

Carmen cum a fost la party-ul printesei? :) Stiam eu de ce simt o afinitate speciala pentru tine, printre altele avem aceleasi preferinte in materie de nume baietesti :D si mai suntem si in comisia de parinti la scolile marmotelor :). Bafta la morfologie, ce mari sunteti! Asteptam vesti perfecte! [flo2]

 

La aspenter si clexane si alte medicamente nu ma pricep deloc dar va doresc sanatate!

 

Kytana, sanatate maxima piticului si multa putere tie/voua! Ati inceput cu crizele de 2 ani (nu numai!), vestitele tantrumuri. Eu multe sfaturi nu pot da din experienta, pentru ca fetita mea a avut doar doua crize MARI, in rest miorlaieli si nemultumiri de copil care creste si incearca sa inteleaga lumea asta mare.

 
As spune doar ca sunt normale si ca, deseori, se declanseaza din senin si ca depinde foarte mult de modul de abordare al parintilor, daca in viitor creste sau nu intensitatea.
Eu, personal, nu am lasat-o singura in cele doua crize majore. Ne-am asigurat ca e undeva safe, i-am spus scurt ca mami si tati sunt acolo si ca vorbim dupa ce trece furtuna (pentru ca exact ca o furtuna de vara au fost, din senin si cu ropote de lacrimi si avalanse de frustrari si sentimente contradictorii). Cand e in criza ii vorbesti cam degeaba, pentru ca are o bariera ce nu-i permite sa auda spusele voastre! Fii langa el, asigura-te ca nu se loveste pe sine sau pe cei din jur si asteapta sa se calmeze. Apoi e musai sa aveti o discutie, chiar daca ti se pare ca nu intelege sau e prea mic pentru asta - nu e!
Explica-i ca mami intelege ca e frustrat pentru ca nu se poate exprima cum si-ar dori;explica-i ca nu putem avea tot ce ne dorim, atunci cand ne dorim; asigura-l ca-l intelegi si ca vei fi langa el intotdeauna si ca trebuie sa incercati sa gasiti solutii.
El e mic, criza inseamna acumularea atator frustrari incat dau pe afara si apare ventilarea. Tu esti cea care trebuie sa-ti pastrezi calmul (chiar daca e f greu si iti va tremura sufletul multe ore dupa) pentru ca el are nevoie sa simta ca cineva e in control! Nu va deveni nici rasfatat si nici un mic santajist daca vei fi acolo intotdeauna si daca (asta e musai) ii vei explica, dupa furtuna, ce s-a intamplat si de ce nu se poate ce vroia el! Stiu din experienta prietenei mele de suflet ca un fost copil abuzat (asa cum inteleg ca ai fost si tu) are mari greutati de a "deal-ui" cu toata avalansa asta de trairi, fara un ajutor sustinut, de specialitate. Dar nu imposibil!
 
Ai grija de tine, de toata gama de trairi pe care o ai, incearca sa le intelegi si sa le accepti, sa faci cumva pace cu urateniile care ti s-au intamplat si apoi toate razele de soare vor rasari, una cate una, si in relatia ta cu copilul/ii tau/i. Cand ai vreme, poate cauti pe forum un mare subiect (nu cred ca mai e activ): copilu captiv! Cred ca te-ar ajuta pe tine in relatia cu tine insati! [flo2]
 
Luca era si bolnavior pentru prima data si stiu din experienta fetitei mele (prima raceala la 3 ani jumate, vai mama!) ca nu reusesc sa reactioneze "potrivit"; apoi mai e mutarea voastra, el este inca in proces de adaptare; este sarcina ta, pe care chiar daca n-o intelege cu adevarat, o simte si de acolo tot felul de manifestari. Sunt multe adunate pe umerii lui micuti si are nevoie de ajutorul tau/vostru, ca sa le integreze pe toate si sa inteleaga. Copilul nostru e o coala alba, pe care noi trebuie sa asternem neincetat. Ajuta-l sa inteleaga ca e normal ce i se intampla (pt ca nici el nu e confortabil cu crizele astea), ajuta-l sa invete cum sa faca fata frustrarilor si ajuta-l sa invete cum sa reactioneze!
 
Va fi bine, cu iubire, cu acceptare, cu rabdare si multa caldura. Si explicatii, pana te doare gura :).
 
Eu iti recomand cateva titluri, sunt carti frumoase si cu f multe solutii pt parinti...pt ca toti suntem si vom ramane intr-un continuu proces de invatare si adaptare!
Si sa stii ca etapele astea se succed cu repeziciune si vin provocari si mai mari. Eu am adaptat vorba aia cu "copii mici-probleme mici si copii mari-probleme mari";inlocuind "probleme" cu "provocari". Fruntea sus, esti un om cu resurse nebanuite si o mamica teribil de iubitoare! 
 
Poate te ajuta: [flor]
Fun On the Run by Cynthia L. Copeland(cu muuulte idei de tinut copiii ocupati si linistiti la cumparaturi/doctor/in mijloacele de transport, etc)
 
Raising Your Spirited Child: A Guide for Parents Whose Child is More Intense, Sensitive, Perceptive, Persistent, and Energetic
by Mary Sheedy Kurcinka
 
How to Talk So Kids Will Listen & Listen So Kids Will Talk
by Adele Faber
 
The Five Love Languages of Children
by Gary Chapman, Ross Campbell
 
Siblings Without Rivalry: How to Help Your Children Live Together So You Can Live Too
by Adele Faber, Elaine Mazlish (eu o citesc acum, in lumina viitoarei formule a familiei noastre)
 

 

Alina felicitari pentru miscarile bebelusului!! Numele imi plac, se pare ca Stefan e highlight-ul anului :). Si Ecaterina imi place mult dar asa intreg si nu alintatura Cati. Cat despre neasigurat, eu stiu ca poti beneficia de tratament gratuit doar la  urgente, altfel cred ca trebuie sa platesti. Succes cu noua afacere!

 

Noi suntem bine, de maine iar incep agitatia! Burta mea se pare ca a explodat in ultimele zile, asa ca am inceput cu crema si uleiul in forta, pentru a nu face vergeturi (prima data am scapat, sper ca si acum) iar agitatul e agitat :)).

 

Va pup si va doresc zile cu soare! Si mult succes scolarilor romani pentru maine! [flo2]



#196
AlinaEA

AlinaEA

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 220 mesaje

Postat 14 septembrie 2014 - 20:37

Lory2014, eu folosesc ulei de argan pentru vergeturi. Merge de minune. La mine inca nu si-au facut aparitia, poate si pentru ca ma misc foarte mult (sport nu fac, dar merg foarte mult). Mai nou am descoperit Elancyl, sa vedem ce o fi de capul lui.

 

Somn usor, fetelor. Ma bag la o inghetata!



#197
Kytana

Kytana

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.735 mesaje

Postat 15 septembrie 2014 - 09:44

Multumesc mamicute si burticute de avalansa de raspunsuri si sfaturi. Trebuie sa precizez ca Luca a fost catalogat drept "a high needs baby". El a avut crize cu tipete de cand avea 2 saptamani. Nu dormea orice am fi facut, ne plimbam cu el prin viscol cu orele sa doarma cate jumatate de ora. Primele 3h legate le-a dormit la 8 luni, eram amandoi zombie. Cum a invatat sa stea in 2 picioare nu a mai vrut deloc in carucior, tipa si se chinuia sa se dea jos. Acum mai accepta, dar cum isi poate da repede bretelele jos, cateodata mi-e si frica sa ies singura cu el pt ca daca vrea jos nu il pot urmari si pe el si cu carucior dupa mine. In zona unde stam nu este niciun parc sau loc de plimbare unde sa nu aiba voie bicicletele. Majoritatea sunt strazi inguste, cu trotuaruri mici pe unde circula si bicicletele. 

Nu va puteti imagina cata frica imi era sa ies cu el din casa cand era mic. Il apuca din senin sa planga (dar nu miorlait de copilas mic, nu, urlete grave) de nu stiam ce sa ii facem. San nu, jucarioare nu, muzica nu, luat in brate nu. Efectiv nu puteam merge nicaieri cu el. In carucior nu a dormit niciodata, poate doar de vreo 5 ori in total cand era extenuat. Asa ca imaginati-va cum tipa acum. E ca si cum l-ar fi batut cineva asa de puternice sunt tipetele. Mi-e cateodata sa nu cheme vecinii Protectia Copilului sa creada ca il maltratam...

 

Lory, multumesc pentru carti, sper sa le gasesc online sa le citesc. Aici nu ai voie sa dnl nimic de pe internet, se lasa cu amenda de 800-1000 EUR. 

 

SimplyAna, crede-ma ca sunt calma si mereu il iau cu binisorul. Crizele se manifesta afara cand nu i se face pe plac. Dl Pinguin il rezolva repede pt ca il pune pe umeri, dar eu nu am cum. Ii mai distrag atentia cu lucruri care se intampla atunci in jur, dar rareori funtioneaza. Mai rau mi-e frica de oamnii din jur sa nu creada ca il bat, Doamne fereste.

 

Alina, ma bucur ca il simti pe bebe mic! <3

 

Fetelor eu inca nu simt miscari si deja ma ingrijorez. In alta ordine de idei iau in greutate f mult, am mai luat 1.2kg in ultima saptamana desi abia mai mananc. Ce ziceti? Sa nu mai iau deloc vitamine?... 

 

Va pun o poza de acum o saptamana, ignorati decorul si fata obosita, alta oglinda nu avem in casa. Oare unde am pus kg alea? In talie m-am latit ce-i drept, fundul s-a bombat si burtica e mai mult tuguiata de la hernie (observati ce in exterior este buricul)18w4d.jpg



#198
Kytana

Kytana

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.735 mesaje

Postat 15 septembrie 2014 - 09:51

Va las un mac albastru sa va insenineze ziua si saptamana

 

P.S. Am citit/scris si eu mai demult la copilul captiv; In fiecare zi ma lupt sa iert si mai mult decat atat, sa uit si sa nu ma las infuentata de trecut. Greu, am zile in care orice as face nu imi pot controla anumite ganduri... Dar discutia nu isi are loc aici unde discutam despre miracolul vietii  [flor]


Editat de Kytana, 15 septembrie 2014 - 09:58 .


#199
Andreea2014

Andreea2014

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 561 mesaje

Postat 15 septembrie 2014 - 10:07

Iuli, ce burticuta frumoasa ai [:)]  Esti o mamica tare frumoasa [flo2]

Sa stii ca aceeasi problema am si eu cu greutatea luata brusc. In ultimele 2 saptamani am luat 2 kg :( Nu stiu ce sa fac. Mai ca imi vine sa renunt la Elevit, caci recunosc, il suspectez. De cand am inceput sa-l iau, am inceput sa iau si in greutate. Nu ma sperie ideea in sine de a ma ingrasa, ci ma sperie ritmul galopant in care am inceput sa iau kg.... Nu stiu ce sa fac. Analizele de la primul trimestru mi-au iesit perfect. Acum nu mi-a recomandat sa fac alte analize pana la 26 de saptamani. Eu nu simt ca as avea vreo carenta de ceva. In plus de asta mananc foarte, foarte multe fructe si legume proaspete. Ar trebui sa fiu OK. Bine, am inteles ca analizele prenatale n-ar fi doar pentru noi, ci si pentru bebici. Mie imi vine sa nu le mai iau, dar mi-e teama sa nu-i fac rau puiului.... Ce sa fac?



#200
Kytana

Kytana

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.735 mesaje

Postat 15 septembrie 2014 - 10:38

Asta ma intreb si eu Andreea, chiar nu stiu ce sa fac. Inainte de sarcina, de fapt, cam cu 1.5 luni (aprox imediat dupa pierderea sarcinii cand am reinceput sa fac sport si sa mananc sanatos) am inceput sa iau si vitamine prenatale, un echivalent al Femibionului de la noi. Ei, mancat bine, 5 mese pe zi + 30 minute sport + vitamine si slabisem bine-bine. Uite cateva poze

Cred ca ma voi intoarce la ele. Dr mi-a zis ca analizele sunt bune, dar ca pt prevenirea anemiei sa iau in continuare vitamine si un sirop de sfecla rosie cu mar. Mi-am cumparat sfecla si mi-o fac salata, nu prea ma impac cu siropurile. Pe de alta parte stiu ca exista multe femei care nu iau niciun fel de supliment si nu au probleme cu sarcina. 

Si acum fac sport, 10-15 min pe zi, alergat dupa pingu mic, deci chiar nu inteleg. E prea brusca cresterea in greutate. Dulciuri gust 1 patratica de cioco negra cand ma loveste pofta sau 1 lingurita de miere, deci iarasi, nu e de la zahar. In octombrie m-a chemat sa fac testul de diabet gestational. Doamne ajuta sa nu fie cazul!




Panic Questions

  • Bebe 1 aniÈ™or greutate mica

    lar
    - Ieri, 17:43

  • Bebe 1 an greutate mică

    lar
    - Ieri, 17:30

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:57

  • Scădere in greutate

    SaraMaria26
    - apr 17 2024 19:00

Last Blogs

  • Prima morfologie

    MamaRadului
    - Ieri, 23:19

  • Album de sarcină

    Ana1298
    - Ieri, 21:21

  • MărÈ›iÈ™or

    Ioanachea
    - Ieri, 21:14

  • Raceala...

    Andreeaflore1991
    - Ieri, 19:51

  • Saptamana 25

    lili.95
    - Ieri, 13:44

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -