Consumul excesiv, fara noima, fara moderatie de zahar rafinat este fara doar si poate o mare greseala, un obicei nesanatos si daunator.
DAR
articolul din link este...... nu prea stiu cum sa-I spun.
Este irrelevant si plin de confuzii si transmite niste informatii total eronate.
Zaharul, numai prin el insusi nu provoaca diabet (ca zaharul provoaca diabet se credea acu 20 si ceva de ani in urma, de atunci s-au mai schimbat datele problemei).
Nu trebuie facuta confuzie intre glucide in general (acestea sunt prezente in aproape toate produsele pe care le consumam) si zaharul ca atare, ala din comert.
Fructele NU CONTIN ZAHAR ci GLUCIDE sub forma de fructoza naturala
Comparatia intre 100 de grame de mar care contine intre 10 si 15% GLUCIDE (adica fructoza naturala din fruct) si 100 de grame de iaurt care contine 13 grame de ZAHAR (din aceste 13 grame de zaharuri lactoza sigur nu depaseste 4-5 grame, deci restul este zahar adaugat) e complet neavenita.
Am inteles ca articolul respective este, de fapt, o reclama la produsul respective, dar..... chiar si asa....