Sari la conținut

Sari la conținut


Adio, Robin Williams!


72 raspunsuri la acest subiect

#21
BlackCat4evR

BlackCat4evR

  Membru senior

 • Membri
 • PunctPunctPunctPunctPunct
 • 4.952 mesaje

Postat 13 august 2014 - 12:58

Mai e si chestia ca unii oameni isi aleg cariere in lumina reflectoarelor chiar din cauza unei oarecare instabilitati psihice... Au nevoie de confirmare a valorii lor, si daca nu si-o pot oferi ei insisi, o cauta in aplauzele publicului. Si cand aplauzele se sting... ei aleg sa evadeze... unii mergand pe varianta drogurilor si a alcoolului, altii pe solutia definitiva...#22
andacos

andacos

  Membru VIP

 • Membri
 • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
 • 27.279 mesaje

Postat 13 august 2014 - 13:03

Mai e si chestia ca unii oameni isi aleg cariere in lumina reflectoarelor chiar din cauza unei oarecare instabilitati psihice... Au nevoie de confirmare a valorii lor, si daca nu si-o pot oferi ei insisi, o cauta in aplauzele publicului. Si cand aplauzele se sting... ei aleg sa evadeze... unii mergand pe varianta drogurilor si a alcoolului, altii pe solutia definitiva...

Da...instabilitate psihica vad si eu,in asemeena comportamente.

 

Discutam aici..nu judecam!

 

Daca badea Ion isi inneaca marul in bautura...se spune ca e bettiv si ratat,daca un artist procedeaza la fel...are scuza ca are suflet de artist,gindeste simte altfel.

L-a intrebat cineva pe Badea Ion ce filosofoe are el despre viata?Nu...lui i-am pus direct stampila.#23
Cristina_C

Cristina_C

  Membru de baza

 • Membri
 • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
 • 5.478 mesaje

Postat 13 august 2014 - 14:09

Exista clinici de dezalcolizare, clinici de psihiatrie, psihiatri care prescriu antidepresive, psihoterapeuti...dar nimeni nu da garantii ca finalul va fi fericit. Chiar si antidepresivele cresc riscul sinuciderii. Depresivii ar trebui  tinuti sub observatie 24/24, ceea ce este imposibil in alta parte decat in clinica. Depresia are si ea mai multe grade, poate fi usoara, moderata, majora si riscul sinuciderii este pe masura. Iar cei care, din diverse motive, nu-si trateaza depresia n-au nici o sansa. Am citit ca Robin Williams a fost internat recent, la sfarsitul lui iunie, acum suntem in august.


Editat de Cristina_C, 13 august 2014 - 14:10 .


#24
DarkBendis

DarkBendis

  Membru de baza

 • Membri
 • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
 • 6.055 mesaje

Postat 13 august 2014 - 18:59

Depresia e o boala, si da, uneori ucide. O prietena care, la randul ei, sufera de depresie cronica si, la fel ca si Robin Williams, e "bi-polar", a scris foarte frumos: "The heavens gained a bright star today....... Fellow trudger of that happy path.....I know how that Black Dog can hang around...." Cei care au trecut si trec prin depresii inteleg, noi, cei care am avut pana acum noroc, putem doar sa incercam sa intelegem.

 

Iar pentru badea Vasile si... altii care nu sunt actori, sau muzicieni, sau artisti, citez cuvintele unui alt comedian, Jason Manford:

"Daca te simti singur si cazut, anxios si demoralizat. Daca simti o tristete adanca dar nu ii poti gasi cauza. Daca oamenii iti spun "revino-ti", sau "o sa fie mai bine" sau "ce nu te omoara te intareste",  stii ca nu e intotdeauna adevarat. Uneori te omoara.

 

Cere ajutor. Nimeni nu va crede ca esti melodramatic, ti-o jur. Nimeni nu va crede ca esti ridicol sau isi vor pierde vremea oamenii cu tine. Nimeni nu va spune "Poftim? Ai avut poate o zi mai proasta" Pentru unii oameni, fiecare zi e o zi proasta, si reusesc sa o razbeasca, dar uneori, inceteaza sa mai razbeasca.

 

Daca (se pare ca) depresia a putut sa il omoare pe Robin Williams, unul dintre cei mai mari comici ai lumii, ei bine, ne poate prinde pe oricare dintre noi. Daca Geniul din Alladin poate suferi si DJ-ul din "Buna Dimineata, Vietnam" poate fi afectat de ea, poti fi si tu afectat, sau copilul tau, sau un prieten, sau un coleg.

 

Mereu imi amintesc citatul din "Watchmen":

'Omul merge la doctor. Spune ca e deprimat. Spune ca viata e grea si cruda, si ca se simte singur intr-o lume amenintatoare. Medicul ii zice 'Tratamentul e simplu. Marele clovn Pagliacci e in oras in aceasta seara. Du-te sa-l vezi. Te va inveseli!' Omul izbucneste in plans. 'Dar doctore... eu sunt Pagliacci!'

 

Te rog. Cere ajutor. Daca nu ai pe nimeni, sau inca nu vrei sa le spui, suna la Samaritans [o organizatie de caritate din UK] la nr.... sau vorbeste cu medicul tau de familie.

 

Lumea are nevoie de tine chiar daca tu crezi ca nu are. Iti promit, avem nevoie de tine acum."

 

....dar din pacate, atata lume considera depresia o fita...

 

 

Robin Williams "Oh Captain, my Captain" ("Dead Poets' Society" e unul dintre filmele mele preferate) sper ca si-a gasit linistea si pacea. Atata lume il regreta si nu va fi uitat! Spirit free, blessed be! [flo2] [flo2] [flo2]


Editat de DarkBendis, 13 august 2014 - 19:00 .


#25
crystall

crystall

  Membru incepator

 • Membri
 • PunctPunct
 • 478 mesaje

Postat 13 august 2014 - 19:30

Mai e si chestia ca unii oameni isi aleg cariere in lumina reflectoarelor chiar din cauza unei oarecare instabilitati psihice... Au nevoie de confirmare a valorii lor, si daca nu si-o pot oferi ei insisi, o cauta in aplauzele publicului. 

 

 

Mie mi se pare exact invers - mediul din "cetatile" filmului, si in special mediul filmului american este atat de complex, atat de plin de probleme, de ambiguitati, fara valori morale si doar profesionale, plin de tot felul de abuzuri, cerinte si impuneri incat poate destabiliza orice persoana. 

Iar actorii sunt in marea lor majoritate artisti, au suflet de artist, sunt mai sensibili in anumite chestiuni, astfel ca sunt destul de usor de destabilizat psihologic. 

 

In ultimii ani am inceput sa citesc biografiile de pe internet ale multor actori si actrite americani/e.  Marea majoritate au consumat si mai consuma droguri, pastile antialgice (pain killers), pastile antidepresive si antianxiolitice, au fost alcoolice sau au probleme cu alcoolul, au cunoscut tot felul de forme de abuzuri, au avut/au vieti destul de dificile, sau complicate.

Asta este adevarul. De aceea nici moartea lui Robin Williams nu a fost tocmai un soc pentru mine.  [:(]


Editat de crystall, 13 august 2014 - 19:53 .


#26
J G

J G

  Membru senior

 • Membri
 • PunctPunctPunctPunctPunct
 • 3.955 mesaje

Postat 13 august 2014 - 21:11

Nu e vorba de a da din umeri...sunt intrebarile mele si nu trebuie tu sa cauti raspuns la ele.

 

Cu depresia...eu am s-o spun pe aia dreapta,cred ca oamenii slabi sunt intr-o depresie continua.Da...eu asa vad...nu incerc sa conving pe nimeni ,insa iesi de acolo daca vrei s aiesi,oricit de greu este.Insa da...este mai usor sa te ascunzi in spatele unor prorpii slabiciuni,decit sa incerci s afaci ceva.

 

Ti-ai dat masura, Andacos, cu mesajul asta.

Depresia este o boala psihica cu potential mortal. Nu asa o stare de tristete care ne trece daca ne incordam muschii. Nu tine de vointa si de cat de "puternici" suntem - asta ma face sa rad, cine alege sa fie "slab"? E o boala care ne face sa nu mai gandim "normal", la fel ca toate celelalte boli psihce. Si e o boala care nu alege. Are atat o componenta psihologica cat si o componenta biochimica.

 

Insa lasand la o parte chestiile de cultura generala pe care le-am scris eu, mai potrivit mi se pare mesajul fiicei lui, Zelda. Ce am ingrosat e spus parca special pentru tine.

 

"My family has always been private about our time spent together. It was our way of keeping one thing that was o...urs, with a man we shared with an entire world. But now that’s gone, and I feel stripped bare. My last day with him was his birthday, and I will be forever grateful that my brothers and I got to spend that time alone with him, sharing gifts and laughter. He was always warm, even in his darkest moments. While I’ll never, ever understand how he could be loved so deeply and not find it in his heart to stay, there’s minor comfort in knowing our grief and loss, in some small way, is shared with millions. It doesn’t help the pain, but at least it’s a burden countless others now know we carry, and so many have offered to help lighten the load. Thank you for that.
To those he touched who are sending kind words, know that one of his favorite things in the world was to make you all laugh. As for those who are sending negativity, know that some small, giggling part of him is sending a flock of pigeons to your house to poop on your car. Right after you’ve had it washed. After all, he loved to laugh too…
Dad was, is and always will be one of the kindest, most generous, gentlest souls I’ve ever known, and while there are few things I know for certain right now, one of them is that not just my world, but the entire world is forever a little darker, less colorful and less full of laughter in his absence. We’ll just have to work twice as hard to fill it back up again."#27
andacos

andacos

  Membru VIP

 • Membri
 • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
 • 27.279 mesaje

Postat 13 august 2014 - 21:27

Ti-ai dat masura, Andacos, cu mesajul asta.

Adica?

 

Nu inteleg ce inseamna asta?

 

Stiu si eu ce inseamna depresia,sa nu cumva sa credeti ca-s necitita...insa ramin la parerea mea.

 

In cazul lui depresia s-a instalat dupa ce a renuntat la alcool si droguri...

 

edit.Nici nu ma gindesc ca-mi faci vreun compliment cu remarca aia!! [flirty]


Editat de andacos, 13 august 2014 - 21:35 .


#28
J G

J G

  Membru senior

 • Membri
 • PunctPunctPunctPunctPunct
 • 3.955 mesaje

Postat 13 august 2014 - 21:35

Adica este un fel "maxim" al mesajelor pe care le-am citit scrise de tine.#29
andacos

andacos

  Membru VIP

 • Membri
 • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
 • 27.279 mesaje

Postat 13 august 2014 - 21:43

Adica este un fel "maxim" al mesajelor pe care le-am citit scrise de tine.

M-am gindit eu! [:D]

 

Imi place insa ...ca-mi citesti mesajele si imi dai la gioale de cite ori ai ocazi!Finut-dupa parerea ta! [:D]

 

Eu imi protejez psihicul(sa nu cad in vreo depresie)si nu mai citesc mesajele celor ce ma zgiriie la retina! [flirty]#30
J G

J G

  Membru senior

 • Membri
 • PunctPunctPunctPunctPunct
 • 3.955 mesaje

Postat 13 august 2014 - 21:44

Lol, nu, crede-ma, in general ma abtin :))
Panic Questions

 • Bani

  MariaDya
  - Ieri, 01:29

 • OchiÈ™ori lipicioÈ™i È™i secreÈ›ie galbena

  ralucau9
  - sep 20 2023 16:20

 • Vaccin anti hpv

  GConstantin
  - sep 19 2023 09:15

 • mariavlad170
  - sep 17 2023 21:04

 • Bona

  ploynapat
  - sep 16 2023 20:48

Last Blogs

 • 35 de saptamani

  Mili2020
  - Astăzi, 20:10

 • 35 de saptamani

  Mili2020
  - Astăzi, 20:10

 • Am facut vaccinul si am plans fara oprire

  AliMarie
  - Astăzi, 19:40

 • Saptamana 34

  Georgi0703
  - Ieri, 19:27

 • Ultima morfologie, aproape de final

  Rozica28
  - Ieri, 19:12

Ultimele aprecieri

 • andacosPoza lui %s

  andacos
  ii multumeste lui

  szivarvany
  pt. aprecierea acestui mesaj

 • monicaboPoza lui %s

  monicabo
  ii multumeste lui

  szivarvany
  pt. aprecierea acestui mesaj

 • ElkiaPoza lui %s

  Elkia
  ii multumeste lui

  Laura25
  pt. aprecierea acestui mesaj

 • OtiliavPoza lui %s

  Otiliav
  ii multumeste lui

  Laura25
  pt. aprecierea acestui mesaj

 • ElkiaPoza lui %s

  Elkia
  ii multumeste lui

  ioana
  pt. aprecierea acestui mesaj

 • - TOP 50 reputatii -