Sari la conținut

Sari la conținut


- - - - -

Psihologia SPAGII

spaga

167 raspunsuri la acest subiect

#161
ralcat

ralcat

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.258 mesaje

Postat 18 iulie 2014 - 11:08

Rufus, din pacate ai mare dreptate. La cum merge educatia in tara, in primul rand, e greu de crezut ca o schimbare in bine se va intampla.

Realmente, eu asta simt de fiecare data cand vin in Bucuresti, ca parca de fiecare data lumea e mai stresata, mai victimizata, mai ocupata cu politica de doi bani damboviteana ... nu au timp de copii si nu reusesc sa petreaca alt timp cu ei in afara temelor, nu mai apuca o cina tihnita in familie in care sa-si povesteasca fiecare ce i-a picat bine in timpul zilei.

Totul e ca un iures, ca o zapacenie a stresului traiului de zi cu zi ... si lipsa timpului cu copiii si lipsa educatiei lor ... o platim deja ca popor si vom continua s-o platim. Dar o platim unora care nu merita deloc pretul.



#162
Rufus

Rufus

    Membru VIP

  • Moderators
  • 15.555 mesaje

Postat 18 iulie 2014 - 12:02

Cristoiu, o sa-mi permit sa te contrazic, dar nu o fac cu placere.

Oamenii, cu de la ei putere, nu vor face niciodata ce trebuie, pentru ca ce trebuie este uneori mai dificil, implica o educatie din copilarie, uneori este frustrant, chiar nedrept...deci vor alege instinctiv, daca au de ales si o pot face fara repercursiuni, calea cea mai usoara si mai favorabila pentru propriul interes. Este ceva natural, instinctiv si, daca nu se stapaneste instinctul, devine o a doua natura, o obisnuinta.

Asta este educatia, daca este lasata la indemana propriei constiinte.

Generatiile lui xio, dupa cum vezi pleaca. Au alte asteptari de la viata si sunt tineri, pot sa aleaga. Generatia mult-discutatei ministre a finantelor, Ioana Petrescu, de pilda, prefera sa vina in Romania. Aflu azi si de ce: pentru ca nu este oricine, are un tata adanc infipt in sistem (ca tot se intreba lumea cum naiba a gasit-o Ponta pe ea), dintr-o data bursele pe care a invatat sunt suspecte, ca fiind platite nu din banii ei, vezi asadar...alta generatie. Adevarul este ca daca esti unde trebuie si faci ce trebuie, ca angajat la stat castigi bani cu galeata, mult mai multi decat intr-o pozitie similara unde ai ajuns cinstit, oriunde in lumea asta. Deci este de inteles de ce a venit aici.

Cu alte cuvinte: generatiile noi se comporta ca cele vechi. Si daca nu le iese, nu vor, etc, pleaca in alte tari.



#163
Qarina

Qarina

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 10.754 mesaje

Postat 18 iulie 2014 - 16:28

ruf, lipsita de optimism viziunea ta, dar din pacate cred ca ai dreptate. 

 

simpla vointa si actiunile celor care vor o schimbare se pare ca nu sunt suficiente, "ceilalti" sunt coplesitori.

 

eu am mai spus ca nu am plecat din ro din nii un motiv economic, financiar, politic, de sila de orice. am plecat dintr-o ratiune pur personala si curiozitate. cat am stat in tara am trait exact la fel si dupa aceleasi principii, civilizate, dupa care traiesc acum.

 

am muncit, am lasat curatenie dupa mine, am voluntariat, mi-am platit impozitele si taxele, mi-am platit si amenzile cand a fost cazul, am fost corecta cand angajam, nu am facut favoritisme si nu mi-am creat obligatii. la fel si sotul meu si la fel prietenii nostri. 

 

si credeam ca asta e suficient pentru o schimbare, dar uite ca nu e de ajuns. sincer, nu am inceput sa vad diferentele si nesimtirea crasa decat dupa ce am plecat si am inteles ca traiam intr-o lume inchisa si succesul nostru personal (sau cum sa numesc modul nostru de viata)  se datora faptului ca am taiat orice lagatura cu felul de a fi general acceptat si traiam intr-un mediu oarecum artificial.



#164
Selene_Bunny

Selene_Bunny

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 10.037 mesaje

Postat 19 iulie 2014 - 10:43

ralcat, eu nu numai ca simt, ci si vad ca asa e, cum ai scris tu. Plus, mai vad o doza enorma de "imi bag picioarele" si de egoism. Si de rautate.



#165
Glicina

Glicina

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 516 mesaje

Postat 20 iulie 2014 - 10:10


 

In Romania lumea e invatata cu spaga si banii dati. Ca trebuie, ca nu trebuie, dam banu ca asa se face. Glicina, ce spui tu sunt doar scuze. Scue care te ajuta pe tine sa sui ca nu, nu, tu nu contribui la coruptie.

Ba da, contribui. Orice om care inchide ochii si prefera sa ii fie lui caldut si bine decat sa ia atitudine contribuie la asta.

Vreau ceva mai repede, ma duc la functionara, ii dau o ciocolata si primesc. Sau dau un plic si primesc.

ma opreste Politia? Dau 50 de lei si scap. Samd.

Atata timp cat exista cerere si oferta nu se va termina in veci. Si atata timp cat exista scuze la coruptie va ramane exact la fel.

Acum am vazut.

Xio, nu numai ca nu ai citit postarile mele pana la capat, dar manifesti un cinism asa cum rar am vazut! Adica eu vin si scriu aici ca o doctorita s-a purtat mizerabil cu mama, careia tocmai ce i se diagnosticase un nenorocit de cancer, iar tu imi spui ca am dat spaga ca sa-mi fie mie "caldut si bine"? Asta dupa ce, repet, n-ai citit ca lumea, dar te-ai grabit sa ma asiguri ca asa se face-n Germania, se trimite bolnavul sa moara acasa, ca asa e uman! Vorbesti serios? Nemtii nu au protocoale de tratament pt cancer, n-au auzit de chemotarapie, radio and comp? Asa se procedeaza acolo, pun diagnosticul si gata, il trimit pe bolnavul care nu e in stadiu terminal acasa? Sau asa ai citit tu pe sfatul medicului on line?

Pt cultura ta generala, nu, eu nu contribui la coruptie. In ultimii 18 ani singurele spagi pe care le-am dat in Ro le-am dat numai prin spitale, de nevoie, nu de placere. Si chiar si asa, tatal meu a murit cu zile, tratat aiurea de niste incompetenti care deschideau plicul si numarau in fata mea.

De functionarimea din Ro m-am ferit pe cat am putut, am preferat sa platesc dublu sau triplu un act la ambasada, decat sa ma caciulesc in fata unor alti incompetenti care impanzesc tot sistemul administrativ si-l metastazeaza din interior. Asa ca n-ai nimerit-o nici cu asta.

Si nu, nici politia nu ma opreste in Ro, ca n-am avut niciodata nici timpul si nici curajul de a veni cu masina.

Inainte de a-i pune pe ceilalti cu spatele la zid, gandeste-te si la actiunile tale proprii! Mai acum catva timp aruncai cu foc si pucioasa dupa forumistii traitori in afara Romaniei, dar ai preferat sa dai bir cu fugitii cand ti s-a ivit ocazia. Nu cu mult timp in urma le dadeai cu tifla medicilor plecati sa lucreze in strainatate, din punctul tau de vedere doar cei care n-au fost capabili sa-si ia rezidentiatul in Ro alegeau varianta plecarii. 

Tu vorbesti de "scuze la coruptie"? Reciteste-ti postarea aia in care afirmai ca salariile mici sunt o scuza.

Eu nu-ti dau sfaturi, cum am vazut ca se procedeaza pe-aici, dar iti spun sincer ca n-ar fi rau sa te prefaci macar ca empatizezi, din cand in cand, cu ceilalti. Poate, in timp, chiar vei reusi sa manifesti o empatie reala. 

 

In orice caz, iti doresc sincer sa nu ai niciodata idee cum e sa-ti vezi parintii nu doar fragilizati de boala, dar si umiliti de cate-un medic fara suflet, intr-un sistem fara speranta, intr-o tara fara speranta!

 

Va rog sa ma iertati, toti cei care cititi si care v-ati simtit cumva raniti sau ofensati de cuvintele mele. Si le multumesc fetelor care mi-au trimis mesaje pline de caldura  [flo2]

 

Iar tu, Mirela, sper ca te-ai lamurit despre ce si cum cu "psihologia" spagii. Daca nu, scurt de tot: cei care dau spaga la medic, de nevoie o dau, nu de placere si nici de fraieri... 


Editat de Glicina, 20 iulie 2014 - 10:11 .


#166
XIO

XIO

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 17.118 mesaje

Postat 20 iulie 2014 - 19:59

Glicina, repet pt a multa oara, ti/am scris de la inceput ca nu stiu ce a fost in cazul tau, dar ca trimiterea acasa a unui bolnav in stadiu terminal este umana si se practica peste tot. in loc sa te apuci sa scrii de 100 de ori aceleasi mesaje era de ajuns sa spui 'la mine a fost alta situatia, se putea tratat sau trebuia tratat'. Exemplul dat de tine mi-a amintit de cum este privita aceasta situatie la noi in tara si cum este interpretata. Nu am facut referire la cazul vostru, ci la modul general.

Nu era necesar sa te desfasori pe 5 pagini si sa mentionezi de fiecare data cata lipsa de empatie am eu.

 

Referitor la celelalte acuze:

1. Nu am aruncat niciodata cu 'foc si pucioasa' dupa formuistii din afara tarii, dat fiind faptul ca taica-miu e in afara tarii, 2 unchi si matusi sunt in 'afara tarii', prieteni de-ai mei sunt 'in afara tarii', cumnata e plecata samd. Am aruncat cu foc si pucioasa dupa forumistii care spuneau ca Romania e de kkt si romanii sunt de kkt samd.

2. Nu am dat bir cu fugitii cand mi 's-a dat ocazia', ca 'ocazia' era inca din scoala generala. Am ales sa plec atunci cand am vazut ca nu ma pot pregati pt meseria aleasa asa cum e normal si asa cum vreau, ca voiam sa le dau eu bani bunicilor si parintilor si nu sa ma intretina ei pt ca din salariu nu reusesti, si pt ca mai tarziu vreau sa am destui bani cat sa imi fac o ferma pt salvarea animalelor. Astea sunt motivele.

3. Discutia in care eu le dadeam cu tifla plecatilor era despre calitatea invatamantului superior din Romania si rezidentiat. Cand se sustinea ideea ca au plecat doar cei mai buni si au ramas 'ciurucurile' in tara. Atunci am spus asa cum spun si acum, ca de la mine din an au plecat cei care nu au invatat bine si care in loc sa dea rezidentiatul (un examen greu de tot), au ales sa plece ca sa aiba de lucru, nu sa ramana someri sau pe o specialitate care nu le place. De la mine din an o singura fata care invata bine a plecat de la inceput, in Suedia.

4. Da, salariile mici sunt o scuza PT FOLOASELE NECUVENITE CARE NU SUNT ACELASI LUCRU CU SPAGAAAAAAA!!!! Si am scris cu Caps lock pt ca deja m-am plictisit de cate ori am repetat asta: una e sa ceri bani si sa ii numeri in fata pacientului sau a apartinatorilor, si alta e sa ACCEPTI bani. Daca tu dai bani unui dr si accepta nu e de vina el in cazul in care te plangi pe forumuri, esti de vina tu, ca i-ai dat. daca nu ti se cer bani nu dai. daca ti se cer bani faci plangere.

 

Si ca sa nu imi mai scrii ca te acuz ca intretii coruptia, vorbesc la modul general. daca tu dai bani fara sa ti se ceara e problema ta si e scuza medicului care are salariul de kkt cand ii accepta. Si cand spun tu', nu ma refer la userul Glicina, ci la toata lumea care e in situatia aia.

 

mama-mea cand a fost umilita de medic a reactionat cu o plangere.Mie cand mi s-au cerut bani nu am dat.

Am vazut comportamente de medici care m-au scarbit si prin urmare nu recomand acei medici mai departe.

 

iar in incheiere, medicul german a spus ca salariile din Romania sunt o scuza.  Ce-ti spune asta?


Editat de XIO, 21 iulie 2014 - 18:00 .


#167
ralcat

ralcat

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.258 mesaje

Postat 22 iulie 2014 - 17:08

ralcat, eu nu numai ca simt, ci si vad ca asa e, cum ai scris tu. Plus, mai vad o doza enorma de "imi bag picioarele" si de egoism. Si de rautate.

 

Sa stii ca pentru mine a fost unul din motivele pentru care am plecat. Pentru ca ma sufocam. Si pentru ca ma saturasem sa ma lupt de multe ori cu morile de vant, sa fiu politicoasa pentru a fi umilita, sa sa ma tot avertizeze al meu ca pana la urma ies si batuta de cat puteam fi de carcotasa si justitiara. Si mai ales pentru ca vedeam ca tot ce-mi invatam eu copilul era contrazis instant de diverse experiente de viata ...



#168
Selene_Bunny

Selene_Bunny

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 10.037 mesaje

Postat 22 iulie 2014 - 17:58

Sa stii ca pentru mine a fost unul din motivele pentru care am plecat. Pentru ca ma sufocam. Si pentru ca ma saturasem sa ma lupt de multe ori cu morile de vant, sa fiu politicoasa pentru a fi umilita, sa sa ma tot avertizeze al meu ca pana la urma ies si batuta de cat puteam fi de carcotasa si justitiara. Si mai ales pentru ca vedeam ca tot ce-mi invatam eu copilul era contrazis instant de diverse experiente de viata ...

 

In primavara, mi-am rupt din timp si bani pentru a cumpara niste materiale si a curata/aranja micul petic de gradina ce-l am in fata blocului. Am sapat gradina, am semanat flori (n-a iesit niciuna, prea multa umbra), am ingradit cu crengi de salcie, plus sfoara, plus plasa, pentru a nu intra cainii vagabonzi. Am tuns gardul, plantele, am indepartat niste crengi uscate ale copacilor, am adunat mizeria, rahatii de caine.

 

In momentul de fata, totul este distrus. Partea de gard cu plasa a fost taiata/rupta nu se stie de cine, posibil de tigani (de langa piciorul meu mi-au furat sfoara cu care lucram, eram cu spatele si nu am observat, am recuperat-o cu injuraturi si scuipaturi), partea cu nuiele de salcie a fost distrusa de un vecin care a cumparat apartamentul de langa si il reface de la 0. Pamantul este acoperit cu var aruncat, in gradina umbla cainii cum vor, muncitorii arunca gunoaie. Copiii de tigan vin, pun manele, canta, danseaza, fac galagie, vorbesc vulgar, sparg sticle.

 

Unei singure vecine ii pasa. Pe administrator in doare in cur, ma scuzati de cuvant.





Etichetat si cu spaga

Panic Questions

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - Ieri, 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - Ieri, 16:57

  • Scădere in greutate

    SaraMaria26
    - apr 17 2024 19:00

  • Fată sau băiat

    Nataliaracila
    - apr 06 2024 20:17

  • MiÈ™cările bebeluÈ™ului

    catalinabd
    - apr 04 2024 05:53

Last Blogs

  • Nasterea prin cezariana

    AdrianaBlo
    - Astăzi, 10:27

  • Alăptare 🤱🏻

    BiancaDragnea
    - Astăzi, 09:57

  • Burtica 35

    Roxana3001
    - Astăzi, 09:02

  • Tantrumuri bebe 1 si burtica care pune presiune

    Deutzuk
    - Ieri, 22:26

  • Sarcină

    Erika91
    - Ieri, 21:11

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -