Sari la conținut

Sari la conținut


- - - - -

Cum va pare?


85 raspunsuri la acest subiect

#51
Letitia1

Letitia1

    Membru VIP

  • PAID
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 17.253 mesaje

Postat 15 iunie 2014 - 10:22

Si eu cred ca e praf in ochi cu ocazia alegerilor. 

Noi avem holiday club. Eu il trimit pe al meu vara asta 4 zile pe saptamina, 2saptamini si ma costa 250 de lire fara mincare. Jaf la drumul mare, dar il trimit ca ii mai vin inca 3 prieteni si stau si ei in aer liber, decit in fata calculatoarelor, for a change! 



#52
carmencat

carmencat

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.680 mesaje

Postat 15 iunie 2014 - 10:36

Eu zic ca e o idee buna, care deja se practica, cel putin la nivelul gradinitelor. Fiica-mea merge de la 3 ani la o gradi de stat care acopera si perioada vacantelor. Programul este 8-18, noi o lasam in general pe la 7.30 la gradi, ca trebuie sa ajunga si verisoara-sa la scoala, de luat o luam pe la 17.30, mai devreme un pic numai in zilele in care avem balet si fugim cu 10 minute mai devreme de la servici, minute care, in contextul orelor de trafic maxim in Bucuresti, iti salveaza in mod real intre 20-30 minute reale.

Pentru perioada vacantelor ne intreaba cu o saptamana inainte de vacanta respectiva, semnam pe un tabel daca o aducem sau nu, sa stie cum organizeaza. Pe perioada de vara se fac inscrieri. Gradi de vara functioneaza intre 01 iulie si sfarsitul lui august, deci perioade complet neacoperite ar fi o saptamana intre terminarea anului scolar si 2 saptamani inainte de inceperea anului scolar.

Din punct de vedere financiar este la fel. Platim 15 lei pe zi mancarea. Vara nu fac optionalele dans, engleza, karate, pentru care platim separat in cursul anului.

Ducem la fiecare inceput de luna necesarul de igiena: prosoape de hartie, hartie igienica, servetele umede, sapun, pahare de plastic de unica folosinta (au dozator pentru apa).

Din punct de vedere al activitatilor pe vara... mai mult se joaca. Au un parc aproape, ii mai duc in parc, in ore rezonabile, nu pe caldura mare, se mai fac excursii, la care ne intreaba dinainte si semnam daca vrem sau nu, contra cost, fireste.

Personalul, ma refer la educatoare, ingrijitoare, functioneaza prin rotatie, astfel incat fiecare sa aiba si concediu.

Cu scoala, pentru nepoata mea, care e la scoala de stat, platim after school in timpul anului. Ceea ce inseamna 14 lei pe zi mancarea la cantina (care e in regim catering si foarte buna), 13 lei pe zi after school-ul. Unul din criteriile alegerii scolii la care e, inutil sa zic, a fost programul de afterschool si faptul ca au cantina. Deci, la 27 de lei pe zi, in luna plina, sa zicem 22 de zile lucratoare, inseamna 594 de lei. In vacante scoala e inchisa, din pacate. Cred ca ar putea organiza niste activitati dragute vara, daca s-ar dori. Dar pentru asta ar trebui organizare. Eu as fi dispusa sa platesc aceleasi costuri si pe vara, sa fiu sincera, daca s-ar organiza ceva. Cred ca ar putea face vara cursuri de desen, poate niste meditatii, cine vrea, pentru materiile la care nu merg foarte bine in timpul anului, eventual o ora-doua pe zi in care sa isi faca din lectiile pentru vacanta (noi cel putin avem un mare morman de lectii atat la matematica, cat si la romana), un club de lectura, in care sa citeasca si sa schimbe impresii despre ce citesc, proiectii de filme, gen national geographic, sunt ca niste buretei in perioada asta si incantati de tot ce afla nou, de la dinozauri la... nu stiu... istoria modei la fetite. Sunt scoli care au in zona bazine de inot, se pot face abonamente, contra cost, fireste, si sa ii duca in mod organizat la inot. M-ar avantaja extraordinar asa ceva, eu nu am cum sa ma incadrez in programul grupelor de inot pentru copii sa le duc eu.

Cluburile de vacanta particulare sunt organizate in general de gradinitele particulare, costa de la 1000 lei in sus numai baza, orice altceva se plateste separat, deci ajungi lejer la 1500-2000 pe luna pentru un copil. Cu doi... ti se face reducere intre 5-10%, nesemnificativ, as zice. Dar copiii mari nu prea au ce face acolo, deci cu copiii mari efectiv nu ai ce face.

Oricum, pentru club de vara in scoala unde e nepoata-mea, ar trebui in primul rand instalate aparate de aer conditionat in fiecare clasa, altfel...nu se poate sta.

Eu cred ca se poate face, dar trebuie putina bunavointa si organizare.

Nu ca statul ar fi obligat cu ceva sa ne creasca noua copiii, cum s-a mai zis, dar chiar se poate face si chiar ar fi o idee buna si un mare ajutor pentru familiile care nu au posibilitati de bunici/vecini/bone si alte ajutoare. Si da, contra cost, la niste costuri cat de cat rezonabile. Da, conteaza o diferenta intre 600 lei la un afterschool la scoala de stat fata de 1000-1200 la un afterschool privat, la care mai platesti in plus si transportul de la scoala la after.



#53
aschiutza

aschiutza

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 4.422 mesaje

Postat 15 iunie 2014 - 10:42

Eu cred ca sistemul legislativ romanesc e plin de legi bine intentionate pt care lipseste pe urma partea practica. Si atunci fie se pun aiurea in practica, fie nu sunt luate in serios.  

 

Nu ar strica de data asta sa se gandeasca bine de tot INAINTE de a promulga legea cu ce bani, cu ce persoane si cum sa aplice ca sa le placa copiilor. Pana la urma daca lor nu le place, nu vin. 

 

Vivi a propus ceva interesant cu taberele. Dar nici pe vremea comunismului nu mergeau mai mult de 20% prin tabere. Maxim 100 de copii dintr-o mie la scoala noastra. Noi eram acelasi grup care mergeam an de an. De ce profesorii nu organizeaza tabere? Pt ca raspunzi pt copii aia si multi copii nu isi dau seama. Ei gandesc ca e cool sa te strecori seara in afara taberei, sa bei alcool, sa te urci pe nu stiu ce stanca sa iti faci o poza - la varsta pana in 18 ani putini recunosc pericolele 8eu care sunt al naibii de grijulie de la varsta gradinitei deja, urmare a diferitelor boli cu care m-am luptat, tot era sa cad intr-o rapa cand am vrut sa culeg niste soc si tot m-am ratacit pe munte cu alti cativa copii pt ca ne-am desprins de grupul principal). Apoi cati parinti si-ar mai lasa copii sub 12 ani sa plece 3 saptamani intr-o tabara in cucuietii din deal (ca noi astia din provincie asemenea tabere primeam)? Eu am intrebat-o pe sora-mea de ce nu o lasa pe nepoata in tabara si raspunsul a fost "nesiguranta". In prima tabara de dupa revolutie, la Mamaia, a intrat in dormitorul nostru un nene beat in miez de noapte. Mama ce panica a fost pe urma intre noi  [:-)))]

 

 Mai dorit ar fi asemena "tabere" in care seara sa te intorci acasa. Dar de unde fonduri sa faci atatea? Prin toata tara si provincia, unde nu ai ce face cu locul ala in afara perioadei de vara - iarna? Taberele sunt o alternativa, dar ar putea acoperi doar o parte din necesitati.

 

Ar fi nevoie sa revigoreze cluburile sportive si fostele case ale pionierilor, fostele centre culturale de la sate. Dar in toata tara, nu numai in orasele mari. Orasul copilariei mele nu mai are cinema, are doar trei cursuri la casa copiilor, clubul s-a transformat in "club", trenul nu mai ajunge, nu mai sunt autobuze de stat, numai microbuze particulare (care merg cu o viteza extrem de mare pt calitatea drumurilor din zona), muzeul orasului s-a inchis, libraria a dat faliment de 20 de ani. 

 

Doar cu o lege nu vei reziolva nimic. Trebuie un plan pe termen lung, care sa fie pus treptat treptat in practica, nu de azi pe maine (de exemplu sa ai la inceput ca tel sa se organizeze doua saptamani din vacanta pt fiecare copil). Trebuie organizare si urmarire de sus in jos, altfel lasate de capul lor primariile fac tot ce au facut si pana acuma, unele mai bine, altele... Plan pe termen lung? Cand fiecare ministru distruge mai intai ce au construit predecesorii? 



#54
eumada

eumada

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 14.106 mesaje

Postat 15 iunie 2014 - 10:55

tocmai ca spun ca nu ar exista costuri,ar fi cele clasice din timpul anului scolar.

 

De fapt se vrea sa fie scoala tot timpul anului,cel putin la cei mici.Perioada de vara ar presupune hranire si supraveghere,atat.Ce in timpul scolii daca se fac excursii tot parintii se platec.Sustenabilitate exista.



#55
eumada

eumada

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 14.106 mesaje

Postat 15 iunie 2014 - 10:58

Referitor la anumite pareri sunt ca ale Mriei Antoaneta"daca nu au paine de ce nu manaca cozonac? [:-)))]



#56
andacos

andacos

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 27.306 mesaje

Postat 15 iunie 2014 - 11:00

madalino ,ce ai vrut sa spui aici,ca nu inteleg?

 

"sustenabilitatea exista"



#57
carmencat

carmencat

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.680 mesaje

Postat 15 iunie 2014 - 11:14

eumada, fiecare judeca si isi exprima o opinie prin prisma a ceea ce cunoaste si traieste, nah... nu e nimeni de judecat, ar trebui doar sa tragem cele mai bune concluzii.

 

Si eu zic ca se poate, ca vad la gradi la fii-mea ca se poate de ani de zile, dar au o directoare super. Ce sa zic, ca se organizeaza si slip over-night o data pe luna, sa se obisnuiasca copiii cu dormitul in alta parte decat acasa? Ca asta e unul din motivele pentru care nu sunt lasati in excursii, ca nu pot dormi noaptea in alta parte decat acasa si/sau cu parintii. S-a luat hotararea asta dupa ce s-a organizat o excursie de 3 zile si marea majoritate s-au razgandit din acest motiv.

Si mai vad si la nepoata-mea la scoala ca se poate afterschool decent si mancare decenta.

Da, ma cam "doare" ca ajung la niste costuri totale cu amandoua fetele cu gradi, after-uri si optionale... consistente, dar asta e. Oricum, daca chiar ar trebui sa reduc de undeva, as reduce optionalele, acasa oricum nu as avea cu cine sa le las. Bona m-ar costa mai scump, plus nu ar face lectii, clar. Nici nu ar avea cu cine sa se joace. Asa, la after, dupa ce isi termina lectiile se mai si joaca. Mai intra si un tenis de doua ori pe saptamana in pretul after-ului, deci si un pic de miscare... Dar iarasi, si scoala asta are o directoare super. Mai au un parteneriat cu primaria pentru niste ore de handbal si sah, tot gratuite, da' nepoata-mea e cam antitalent la sporturi, noua ne ajunge tenisul. Mai au si un optional de dans, ala e singurul contra cost. L-am incercat si nu a mers.

Si pe fii-mea o sa o dau la scoala tot aici, cand i-o veni randul.

 

Pana la urma tot de oameni tine sa faca ceva. Legea e... lege. Local, in fiecare unitate se organizeaza si se face ceva cu adevarat. Daca se vrea, daca se poate... daca exista bunavointa...



#58
marius

marius

    Membru VIP

  • Moderators
  • 25.083 mesaje

Postat 15 iunie 2014 - 11:20

Eu zic ca e o idee buna, care deja se practica, cel putin la nivelul gradinitelor. Fiica-mea merge de la 3 ani la o gradi de stat care acopera si perioada vacantelor. Programul este 8-18, noi o lasam in general pe la 7.30 la gradi, ca trebuie sa ajunga si verisoara-sa la scoala, de luat o luam pe la 17.30, mai devreme un pic numai in zilele in care avem balet si fugim cu 10 minute mai devreme de la servici, minute care, in contextul orelor de trafic maxim in Bucuresti, iti salveaza in mod real intre 20-30 minute reale.

Pentru perioada vacantelor ne intreaba cu o saptamana inainte de vacanta respectiva, semnam pe un tabel daca o aducem sau nu, sa stie cum organizeaza. Pe perioada de vara se fac inscrieri. Gradi de vara functioneaza intre 01 iulie si sfarsitul lui august, deci perioade complet neacoperite ar fi o saptamana intre terminarea anului scolar si 2 saptamani inainte de inceperea anului scolar.

Din punct de vedere financiar este la fel. Platim 15 lei pe zi mancarea. Vara nu fac optionalele dans, engleza, karate, pentru care platim separat in cursul anului.

Ducem la fiecare inceput de luna necesarul de igiena: prosoape de hartie, hartie igienica, servetele umede, sapun, pahare de plastic de unica folosinta (au dozator pentru apa).

Din punct de vedere al activitatilor pe vara... mai mult se joaca. Au un parc aproape, ii mai duc in parc, in ore rezonabile, nu pe caldura mare, se mai fac excursii, la care ne intreaba dinainte si semnam daca vrem sau nu, contra cost, fireste.

Personalul, ma refer la educatoare, ingrijitoare, functioneaza prin rotatie, astfel incat fiecare sa aiba si concediu.

Cu scoala, pentru nepoata mea, care e la scoala de stat, platim after school in timpul anului. Ceea ce inseamna 14 lei pe zi mancarea la cantina (care e in regim catering si foarte buna), 13 lei pe zi after school-ul. Unul din criteriile alegerii scolii la care e, inutil sa zic, a fost programul de afterschool si faptul ca au cantina. Deci, la 27 de lei pe zi, in luna plina, sa zicem 22 de zile lucratoare, inseamna 594 de lei. In vacante scoala e inchisa, din pacate. Cred ca ar putea organiza niste activitati dragute vara, daca s-ar dori. Dar pentru asta ar trebui organizare. Eu as fi dispusa sa platesc aceleasi costuri si pe vara, sa fiu sincera, daca s-ar organiza ceva. Cred ca ar putea face vara cursuri de desen, poate niste meditatii, cine vrea, pentru materiile la care nu merg foarte bine in timpul anului, eventual o ora-doua pe zi in care sa isi faca din lectiile pentru vacanta (noi cel putin avem un mare morman de lectii atat la matematica, cat si la romana), un club de lectura, in care sa citeasca si sa schimbe impresii despre ce citesc, proiectii de filme, gen national geographic, sunt ca niste buretei in perioada asta si incantati de tot ce afla nou, de la dinozauri la... nu stiu... istoria modei la fetite. Sunt scoli care au in zona bazine de inot, se pot face abonamente, contra cost, fireste, si sa ii duca in mod organizat la inot. M-ar avantaja extraordinar asa ceva, eu nu am cum sa ma incadrez in programul grupelor de inot pentru copii sa le duc eu.

Cluburile de vacanta particulare sunt organizate in general de gradinitele particulare, costa de la 1000 lei in sus numai baza, orice altceva se plateste separat, deci ajungi lejer la 1500-2000 pe luna pentru un copil. Cu doi... ti se face reducere intre 5-10%, nesemnificativ, as zice. Dar copiii mari nu prea au ce face acolo, deci cu copiii mari efectiv nu ai ce face.

Oricum, pentru club de vara in scoala unde e nepoata-mea, ar trebui in primul rand instalate aparate de aer conditionat in fiecare clasa, altfel...nu se poate sta.

Eu cred ca se poate face, dar trebuie putina bunavointa si organizare.

Nu ca statul ar fi obligat cu ceva sa ne creasca noua copiii, cum s-a mai zis, dar chiar se poate face si chiar ar fi o idee buna si un mare ajutor pentru familiile care nu au posibilitati de bunici/vecini/bone si alte ajutoare. Si da, contra cost, la niste costuri cat de cat rezonabile. Da, conteaza o diferenta intre 600 lei la un afterschool la scoala de stat fata de 1000-1200 la un afterschool privat, la care mai platesti in plus si transportul de la scoala la after.

Asa cum spuneam chestie de management. Ceea ce se face deja si functioneaza este dovada nu doar ca se poate ci este chiar fezabil. Pe acest principiu se merge si in aceasta initiativa legislativa, dovada ca este chiar Ok.

Acuma intre 1.000 de critici ca nu merge ca e saracie ca nu se pricepe ca nu sunt bani ca e anapoda ca e chestie electorala cu sau fara rostogolit de ras(!) si.... dovada obiectiva ca functioneaza,  o prefer pe ultima. [flo2]



#59
Serialbastre

Serialbastre

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.358 mesaje

Postat 15 iunie 2014 - 11:47

Rufus are mare dreptate cu concediul profesorilor. Eu in vara asta merg cel putin 2-3 zile la fiecare doua saptamani la scoala. Plus ca nu imi pot alege zilele libere cand vreau eu ci in functie de calendarul ministerului. Si in concediu merg in full sezon ... nici o speranta sa pot pleca in iunie sau septembrie. Cu siguranta nu am 3 luni de concediu.

In Suceava nu s-a implementat ideea cu gradinita de peste vara, cum stiu ca e in Piatra Neamt de exemplu. Noi nu avem prea multe after-school nici in timpul anului scolar. Cref ca ideea e pur electorala si va disparea ca un nor.

#60
aschiutza

aschiutza

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 4.422 mesaje

Postat 15 iunie 2014 - 12:59

tocmai ca spun ca nu ar exista costuri,ar fi cele clasice din timpul anului scolar.

 

De fapt se vrea sa fie scoala tot timpul anului,cel putin la cei mici.Perioada de vara ar presupune hranire si supraveghere,atat.Ce in timpul scolii daca se fac excursii tot parintii se platec.Sustenabilitate exista.

Cum mai hranire si supraveghere si atat? Da tu crezi ca o clasa de 30 de elevi sta asa in loc si doar te uiti peste capetele lor la supraveghere? Daca nu le dai ceva de facut, copii devin repede nervosi, se plictisesc, iese cu scantei. Si pana la urma cine vrea sa vina vara in fiecare zi la scoala, ca sa stea acolo sa treaca orele? Noi nu stiam cum sa o tulim mai repede de la scoala, in lumea de afara care e mult mai interesanta decat 4 pereti, niste coridoare si un teren de fotbal. 

 

Nu-i ca la gradinita sa isi poata ocupa timpul cu jucat si la groapa de nisip. 




Panic Questions

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - Ieri, 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - Ieri, 16:57

  • Scădere in greutate

    SaraMaria26
    - apr 17 2024 19:00

  • Fată sau băiat

    Nataliaracila
    - apr 06 2024 20:17

  • MiÈ™cările bebeluÈ™ului

    catalinabd
    - apr 04 2024 05:53

Last Blogs

  • Nasterea prin cezariana

    AdrianaBlo
    - Astăzi, 10:27

  • Alăptare 🤱🏻

    BiancaDragnea
    - Astăzi, 09:57

  • Burtica 35

    Roxana3001
    - Astăzi, 09:02

  • Tantrumuri bebe 1 si burtica care pune presiune

    Deutzuk
    - Ieri, 22:26

  • Sarcină

    Erika91
    - Ieri, 21:11

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -