Sari la conținut

Sari la conținut


- - - - -

Cum va pare?


85 raspunsuri la acest subiect

#41
viviana

viviana

    Membru VIP

  • Moderators
  • 26.324 mesaje

Postat 15 iunie 2014 - 08:46

Mie mi se pare din ce in ce mai mult ca acest proiect de lege nu este altceva decat praf in ochi aruncat de PDL, un inceput de campanie electorala.

 

Expunerea de motive este slabuta - vezi doamne, in timpul vacantei copiii nu beneficiaza de educatie ?!?!? iar  in privinta gradinitelor activitatea din vacanta va fi suportata de parintii care economisesc astfel sumele platite unor bone sau compenseaza plata prin posibilitatea desfasurarii neintrerupte a activitatii profesionale."

 



#42
Carolyne

Carolyne

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 539 mesaje

Postat 15 iunie 2014 - 08:47

Eumada departe de mine gandul sa compar mere cu pere.

Am vrut sa subliniez ca a avea grija de copii pe perioada vacantei de vara este o responsabilitate f. mare ce implica fonduri serioase, personal, locatie si dotari pentru facilitatile respective.

Cine va suporta aceste costuri in Romania? Statul, nu-I asa? Adica asa se asteapta banuiesc. Si cine este statul? Statul va plati din ce fonduri?

Acum nu vreau sa discut de ce este correct, incorrect etc, vis-a-vis de salariile din Romania. Eu spun inca o data ca asemenea servicii costa f. mult, va place sau nu.

 

Tu ai citit ce-am spus in postul meu precedent referitor la impozitele pe case? Din banii stransi pe impozitele caselor se platesc politia, scolile, pompierii, facilitatile publice ale localitatii respective (orice forma de agreement: park, piscine, sala de sport etc). Statul nu da nici un ban !!!

Multi colegi de ai mei fac tot felul de aranjamente ca sa nu isi dea copilul la summer camp tocmai pentru ca este considerat foarte scump ($720/luna). Eu am un singur copil si este ok, dar crede-ma ca nu multi isi permit asemenea servicii.

Sa nu imi spuna cineva acum ca datorita acestei viitoare legi (?) copiii vor sta claie peste gramada la scoala si se uita pe pereti toata ziua !

Trebuie sa se inteleaga ca serviciile costa, nu conteaza ca vorbim de supravegheat copii sau reparat masini.

 

Eu nu am spus nimic de parinti saraci/bogati. nu am comparat salariile din US cu cele din Romania, vorbesc ca si model de organizare a acestor centre de supravegheat elevii pe perioada vacantelor si tot ceea ce implica asta.

Nu are nici o importanta ca eu sunt in afara si voi in Romania.

Imi cer scuze, nu vreau sa se simta nimeni insultat, dar acestea nu vor fi servicii pentru parinti cu venituri mici.

 

Ca un mic exemplu: am vrut s-o dau pe fiica-mea la o clasa de dans pe timpul vacantei de vara si mi-au spus ca cel mai tarziu clasa incepe la 3pm. Eu lucrand pana la 4, cu drumul pana acasa pot s-o duc la un curs numai dupa 4.30 - 5pm.

Pentru mine suna ca si cum numai mamele care stau acasa pot sa isi duca copiii la activitati extra, eu daca lucrez sunt pedepsita...?

Am inghitit galusca si am gasit o activitate care incepe de la 6 (volei).

Datorita costurilor cresterii unui copil sunt intr-adevar f. multe mame care de la 2 copii in sus stau acasa.

 

Am deviat un pic de la subiect, insa sper ca de data aceasta mesajul meu sa fi fost mai bine inteles.

Numai bine va doresc,

 

Carolyne

 am spus doar ca o lege data aiurea-n tramvai nu va rezolva problema copiilor



#43
marius

marius

    Membru VIP

  • Moderators
  • 25.083 mesaje

Postat 15 iunie 2014 - 09:10

Este o initiativa legislativa, un proiect, o propunere. Nimeni de aici nu dispune de informatii privind fundamentarea acestei legi si toate presupunerile raman doar presupuneri.

Ideea in sine se aplica cu succes si in alte state ale lumii sub diferite forme mai mult sau mai putin particulare, este o idee buna, cat este de fezabila sau nu ramane de vazut pentru ca sunt multi pasi de parcurs pana la aplicarea concreta (daca se va ajunge la asa ceva), dar si sa adopti o pozitie de genul, (nu merge, nu functioneaza, e scump, tara saraca, cine plateste, nu e pentru Romania pentru ca, e doar apa de ploaie cu iz electoral samd) si sa dezvolti tot felul de scenarii negative bazate in ultima instanta pe nimic, nu este deloc constructiva.

Raman la opinia ca este foarte mult o chestiune de management inclusiv financiar. Bani sunt insa modul lor de administrare este foarte deficitar.



#44
andacos

andacos

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 27.306 mesaje

Postat 15 iunie 2014 - 09:38

Carolyne,eu am mai explicat....va rog ca voi,cei din afara sa nu mai raportati la veniturile si conditiile de unde sunteti.

Ce spui tu este in dolari,pe luna 600..adica 600 dolari,in lei cam 1800 ron care e un salariu mediu,deci cade.Asa se mai gasesc cluburi de vara ,l fel scumpe foc.La noi se intentioneaza sa ajute familiile cu venituri mai mici....

 

Un salariu minim la studii superioare,este 1200 brut,ramanand net,in mana 898 lei.Daca inmultesti cu 2

898x2=1798 venituri nete in care trebuie sa traiaca...de unde sa plateasca in privat.

 

Deci voi comparati mere cu pere.....salariul di America sau alte parti cu salariul din romania....

Eumada,taxele s epot adapta la veniturile din Romania,in functie de venit.

 

Ins anu poti pretinde gratuitate de la stat,ca nu statul  adus pe lume copiii si nu e treaba lui sa-i protejeze pe timpul verii.

 

Oricum Romania sta bine inca la capitolul supraveghere,bunicii sunt inca factorul principal ,ceea ce nu poti spune despre alte tari.

 

Dana



#45
ab5174

ab5174

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 4.395 mesaje

Postat 15 iunie 2014 - 09:41

 

Raman la opinia ca este foarte mult o chestiune de management inclusiv financiar. Bani sunt insa modul lor de administrare este foarte deficitar.

 

[:-)))]  [:-)))]  [:-)))]

Scuza-ma dar chiar nu m-am putut abtine.

 

Si se cadministreaza deficitar cam in toate domeniile ...de la sanatate, invatamint si pina la construirea de autostrazi. 



#46
ab5174

ab5174

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 4.395 mesaje

Postat 15 iunie 2014 - 09:41

 

Oricum Romania sta bine inca la capitolul supraveghere,bunicii sunt inca factorul principal ,ceea ce nu poti spune despre alte tari.

 

Dana

Au fost mentionati si vecinii si prietenii. 



#47
viviana

viviana

    Membru VIP

  • Moderators
  • 26.324 mesaje

Postat 15 iunie 2014 - 09:46

Eu sunt de acord cu Carolyne. Ea a vorbit pur si simplu de o organizare de un sistem care functioneaza, dincolo de sume.

 

Mi-am amintit de anul trecut cand am stat USA.

Nepotul de 4 ani mergea la scoala de vara - gradinita de vara. Costul era de 800 USD + mancare + asternuturi, de la 8 la 17. Bun, el mergea la gradinita particulara. ALte prietene aveau copiii la gradinite de vara de stat si tot plateau cate ceva.

 

Pentru copii mai mari exista summer camp - tabara de vara organizat in acelasi oras, in parcuri, cu program zilnic de la 8-15, sau 8-17 - cu diverse activitati in aer liber, piscina, tiroliana, etc. Platite cu diverse sume.

 

E clar ca la nivel de Bucuresti si in orase mari scolile de vara s-ar desfasura tot in incinta scolilor deci mare branza nu e.  Sau poate nu e clar.

===

 

Acuma eu m-am gandit ca daca as fi in locul parlamentarilor si nu as mai putea de grija copiiilor lipsiti de educatie pe timpul vacantelor si de grija parintilor ce stau in concedii medicale si fac eforturi financiare as pune mana pe pix si as reinstaura taberele. Acele tabere organizate de stat, de pe vremea noastra si care au disparut cu desavarsire.

 

- as organiza spatii speciale pentru desfasurarea taberelor

- as organiza cursuri scurte de instructori de tabere (pentru varste pornind de la 16 ani)

- eu ca stat as plati instructorii, parintii hrana

- as da reduceri pentru parintii cu venituri mici si cei cu mai multi copii

- as ajuta si tinerii sa aiba un job de vara

- in restul anului, spatiilor, le-as oferi o alta destinatie din care sa-mi scot bani, le-as inchiria, etc

- ca sa nu mai spun ca as cere sponsorizari si as scadea un mic procent din impozitul pe venit al celor care participa.

 

Toate astea inseamna ceva efort bugetar, dar pe termen lung ar putea fi ceva convingator.

========

 

Nu stiu cum e la alte scoli sau licee dar niciodata scoala fetei si acum nici liceul nu organizeaza tabere.

Se pare ca vacanta asta o sa stam pe acasa. Si imi imaginez cu groaza cat se va plictisi fata mea in aceste 3 luni.

Pleaca pentru o saptamana intr-o tabara de echitatie care costa 1100 lei. E langa Brasov, vin copii din toata tara, acolo trebuie sa mearga singura cu trenul sau sa o ducem noi cu masina. Firma organizatoare pune la dispozitie un microbuz, contra plata, daca ar fi mai multi copii din Bucuresti.

Mie suma asta pentru salariatii de nivel mediu mi se pare mare - si e si 1 saptamana.



#48
carmencat

carmencat

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.680 mesaje

Postat 15 iunie 2014 - 09:49

Ideea e buna. Ca idee. In practica insa:

- ar trebui sa taie din multitudinea de hartii , situatii si documentatie - multe inutile si stupide- pe care un  profesor le are de facut (multe in vacanta de vara)

- ce faci in perioada examenelor de bac? Nu numai ca scoala e ocupata dar si profesorii sunt ocupati.

- un copil nu poti doar sa il tii in scoala, trebuie sa ii oferi sa faca ceva, altfel situatia poate escalada. Asta inseamna nevoie de bani si organizare, programe care sa atraga copii. Cine le face si cand si pe ce bani le pregateste? 

- care mai e vacanta daca copii trebuie sa se duca la scoala si sa stea cuminti si ordonati si eventual ocupati intelectual tot timpul - multe scoli nu au sala de sport si doar un teren de fotbal pe care nu poti sa tii toti elevii?

- excursii, muzee suna frumos insa nu poti acopri saptamani intregi si nu in provincie. Plus banii necesari. Plus sa gasesti copii doritori sa isi ocupe timpul in permanenta cu asa ceva.

 

Cunosc o profesoara care a incercat sa organizeze un teatru in liceul in care preda - in timpul ei liber si neplatit. Prima generatie a fost nemaipomenita, pe urma nu au mai fost interesati, nu au mai venit in mod regulat la repetitii, ba chiar au lipsit neanuntati la o performanta. Deci pe langa oferta , trebuie sa fie si interesati. 

 

O idee mai realista dar mai neplacuta pt copii e sa se scurteze vacanta - sincer suntem una din tarile cu cea mai lunga vacanta. Pe vremuri cred ca era necesar fiind adaptata la necesitatile agricole (copii ajutandu-si familia la recolta), dar in ziua de azi?  

 

In ziua de azi, situatia in mediul rural e aceeasi, nu stiu de ce se judeca mereu numai din punctul de vedere al mediului urban.

Eu sunt nascuta, crescuta in Bucuresti, am lucrat insa, in cam toata tara. La inceput am fost socata, realmente socata, chiar si de diferentele intre Bucuresti si alte orase, nu vorbesc de orase mici, ci de orase relativ mari. Ce sa mai zic de mediul urban/mediul rural.

Deci daca e sa judecam dimensiunea vacantelor prin prisma treburilor in gospodarie pentru majoritatea populatiei, asa cum spuneam, nu s-a schimbat nimic.


Editat de carmencat, 15 iunie 2014 - 09:49 .


#49
andacos

andacos

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 27.306 mesaje

Postat 15 iunie 2014 - 09:53

Au fost mentionati si vecinii si prietenii. 

 

Au fost mentionati si vecinii si prietenii. 

Da,la oa dica nici nu e mare problema daca mamicile se unesc si fac cu rindul,sau am rog o mamica e casncia si poate supraveghea 2-3 copii scolari.

 

Insa tot bunici sunt cu cea mai mare disponibilitate,ceea ce in alte tari nu e cazul.

 

Dana



#50
carmencat

carmencat

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.680 mesaje

Postat 15 iunie 2014 - 09:54

marcia tu spuneai ca la voi  se poate trai decent daca mama are 1/2 sau 1/4 norma ca sa stea cu copilul..iar tatal lucreaza..la noi in tara unde nivelul de trai e scazut la majoritatea familiilor....nu se poate asa ceva....e vorba de tari cu nivel de trai diferit,cu salarizari diferite....

 

Cine te angajeaza in Romania pe 1/2 ca sa nu mai zic 1/4 norma?? Ca multe mamici ar opta pentru asta, cel putin o perioada. La noi abia daca poti sa iesi pe usa dupa cele 8 (+1) ore obligatorii de program, fara sa se uite urat la tine de la sefi, la colegii fara copii, care isi petrec viata la servici, fericiti ca lucreaza in multinationale. A nu se intelege ca se si platesc orele suplimentare si merita sacrificiul.




Panic Questions

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - Ieri, 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - Ieri, 16:57

  • Scădere in greutate

    SaraMaria26
    - apr 17 2024 19:00

  • Fată sau băiat

    Nataliaracila
    - apr 06 2024 20:17

  • MiÈ™cările bebeluÈ™ului

    catalinabd
    - apr 04 2024 05:53

Last Blogs

  • Nasterea prin cezariana

    AdrianaBlo
    - Astăzi, 10:27

  • Alăptare 🤱🏻

    BiancaDragnea
    - Astăzi, 09:57

  • Burtica 35

    Roxana3001
    - Astăzi, 09:02

  • Tantrumuri bebe 1 si burtica care pune presiune

    Deutzuk
    - Ieri, 22:26

  • Sarcină

    Erika91
    - Ieri, 21:11

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -