Sari la conținut

Sari la conținut


* * * * * 1 voturi

Mamici de Octombrie 2014 (Bobocei de octombrie 2014) - 5

gravide mamici octombrie 2014 insarcinata

202 raspunsuri la acest subiect

#171
shmily

shmily

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 190 mesaje

Postat 03 iulie 2014 - 06:15

'neata buna!

Eu sper ca voi naste la Isis, Constanta, bine-nteles daca totul decurge bine pana atunci...daca nu, in spital, desi nu as vrea sa se ajunga aici...

Mihaela, nu-mi vine sa cred ca deja ai montat patutul! si pe mine ma "mananca" rau degetele sa ma ocup de chestia asta, dar am zis ca incerc sa ma abtin pana in septembrie... daca il montez va creste enorm si nerabdarea si oricum sunt destul de frustrata ca nu stiu inca daca e fetita sau baietel... 

despre cursuri, nu voi merge la nicio un fel de cursuri, fetita mai mare are 8 ani si am crescut-o singuri (mama a stat cu mine doar primele 2 saptamani dupa ce am nascut, apoi am fost pe cont propriu), dupa aceea am ajutat-o pe sora mai mica atunci cand a nascut, eram in fiecare zi la ea, ii aratam cum s-o ingrijeasca (ea avea mai multa incredere in mine decat in mama), tot eu ii faceam baita... deci nu ma tenteaza sa-mi mai pierd vremea si cu cursuri(stiu ca probabil tot as mai avea de invatat, dar nu vreau sa ma aglomerez si mai mult cu alte lucruri)



#172
MihaelaMela

MihaelaMela

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 65 mesaje

Postat 03 iulie 2014 - 09:29

Roxy, sper sa fie bine cu dl dr Enache deoarece am auzit numai de bine, mie mi s-a parut ca este calm si bine dispus. Cand l-am vazut prima data canta pe holuri :)) este pozitiv.

Ceea ce stiu sigur este ca are foarte multe gravide in evidenta, cand am fost ultima data erau in jur de 7 gravide la rand dar niciuna nu era dezamagita de dl dr. In schimb sotia dansului care m-a monitorizat pana acum este ceva de n-ai vazut, intarzia mereu la programari...

Am vazut aseara la Antena 1 un reportaj cu o mamica care a nascut la Giulesti si i-a murit bebelusa in incendiu, in 2010, dupa aceea a ramas din nou insarcinata si la 5 luni a pierdut sarcina din cauza zicea ea la doctorii de la Giulesti (doctora), la a 3 a incercare i-ar fi spus tot de acolo ca are sarcina extrauiterina, o doctora (ma deranjeaza ca nu spun numele frate sa stim si noi de cine sa ne ferim), si tipa a vrut o alta parere la un dr de la Polizu care i-a confirmat ca este sarcina viabila nu extrauterina. Acum avea o papusa de fata!

Deci, nu stiu ce sa zic, dar am fost dezamagita sa aud stirea asta, ptr ca stiu sigur ca la Giulesti sunt f. multi profesionisti care isi fac treaba de ex dr Ion Ionut care are maini de aur!!! care m-a ajutat sa raman insarcinata dupa 7 ani si care din pacate nu mai ia gravide in evidenta...



#173
Andreea11Matei

Andreea11Matei

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 82 mesaje

Postat 03 iulie 2014 - 09:35

Fetelor, va tot citesc si vad ca ati inceput sa puneti intrebari si despre celule stem si maternitati. 

 

Eu voi naste la Polizu cu dr. Branescu. Inclin catre nastere naturala cu epidurala dar asta doar daca imi permite starea mea de sanatate si medicul recomanda. Daca nu, cezariana.. In orice caz, medicul meu este impotriva cezarienei decat daca e nevoie, deci am toata increderea ca nu va fi o hotarare pe interes. 

 

Referitor la celulele stem, nici eu nu sunt foarte bine informata, inca nu m-am hotarat daca sa recoltez sau nu. Ma tot gandesc ca daca, Doamne fereste, va fi nevoie si eu nu voi avea, o sa imi blestem zilele ca nu mi-am ajutat copilul cand am avut ocazia. Pe de alta parte am citit ca sunt si astea un fel de afacere si deja nu se mai pune atat de mult accent pe utilitatea lor, ci pe faptul ca reprezinta o sursa mare de bani celor implicati. Nici ieftine nu sunt... 

 

La capitolul kilograme puse... Eu am inceput de la 52, am slabit pana la 48 pana in luna a 3-a deoarece nu puteam sa mananc nimic si acum nu numai ca am recuperat dar am si depasit cu inca 3 kg. Deci am 55. Teoretic, doar 3 kg am luat toata sarcina, practic, din luna a 3-a, de cand am inceput sa recuperez si aveam 48 - pana acum, am luat 7. O medie de 2 kg si un pic pe luna. Ca sa numai zic ca saptamana trecuta aveam 53 si abia aseara cand m-am cantarit am vazut CU STUPOARE ca am 55! Intr-o singura saptamana! In ritmul asta, pana la final o sa iau vreo 30 kg!! De aceea, de astazi, mi-amluat mancare mai usoara, o sa incep sa merg si la bazin (il am vizavi de casa) si sa fac mai multa miscare ca trebuie sa am grija :).

 

De cumparat nu i-am cumparat nimic datorita superstitiosilor din jurul meu (socrela in special). A tot auzit ea povesti triste cu bebelusi si in care mamicile cumparase pana si laptele praf inainte, asa ca a tot stat pe capul meu sa nu cumpar nimic incat acum mi s-a facut si mie teama (desi, nu aveam nicio problema cu asta). Dar asa este cand cineva insista si insista si insista. O sa astept pana in septembrie si atunci voi vedea. Oricum patutul trebuie sa il luam, cateva lucrusoare sa ai cand vii din spital, paturica, lenjerie, scaunul de masina (o sa o transport cu masina de la bucuresti la pitesti, si doar nu o sa o tin in brate pentru ca e periculos), strictul necesar. Socrela zice ca nici macar alea sa nu le luam, ca o sa mi le cumpere ei cat timp sunt eu in spital. Nu am sa fac asta pentru ca vreau eu sa ii aleg patutul, culoarea, modelul, pleduletele, s.a.m.d.

 

Voi cum va descurcati cu miile de sfaturi si obiceiuri din partea celor "experimentati"?

 

Va pup si bebelusi sanatosi!!!!



#174
GeoM80

GeoM80

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 215 mesaje

Postat 03 iulie 2014 - 11:25

ROXYC, medicul tau de familie nu a fost prea binevoitor. Scrisoarea medicala ti-o poate da atat el, cat si ginecologul. Succes! :)



#175
mytzyus

mytzyus

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 191 mesaje

Postat 03 iulie 2014 - 14:53

Neata fetelor!

 

Nu am mai reusit de ceva timp sa scriu, dar am citit mesajele ba la semafor..ba in baie..pe unde am apucat :)) Zilele astea sunt extrem de aglomerate si stresante :( imi doresc sa iasa cat mai frumos cununia civila si petrecerea dar m-au coplesit toate pregatirile. Abia astept sa vad totul gata si sa inceapa petrecerea. Cred ca abia atunci o sa ma linistesc.

Buburuza mea are o energie demna de invidiat! Ma inghionteste toata ziua, daca ma aplec sau ma las un pic pe burta imediat se zburleste si incepe sa ma atace :)) iar seara il distreaza pe tati cand incepe show-ul. Parca imi fierbe burta..asa se vede :))

Eu voi naste la Regina Maria cu dr Sammouh Kaiss. Am optat si pentru prelevarea de celule stem din sange si tesut, pachetul complet mai exact. Cand ma gandesc ca ii poate salva viata copilului..nimic nu e de ajuns. 

La cursurile de puericultura as vrea sa mergem impreuna, pentru ca tati ar primi un atestat cu care ar mai avea inca 10 zile libere de la serviciu, pe langa cele 5 oferite de stat, deci ar sta 3 saptamani cu noi acasa. Trebuie doar sa gasesc undeva unde incep cursurile mai tarziu sa poate ajunge si tati. La Regina Maria incep la ora 17 si e imposibil sa ajunga atat de devreme. 

O sa imi fac si eu o poza la burtica in curand, desi mi se dau 3-4 luni (toti se jira ca e mica burtica) eu ma simt cat casa..si in pata ma misc ca un gandac esuat cu picioarele in sus :)) ma tot intreb cum va fi la 8 luni :))) 

 

pupici si un sfarsit de saptamana linistit! 



#176
Anda08

Anda08

    Membru senior

  • Administrators
  • 4.849 mesaje

Postat 04 iulie 2014 - 11:49

Ieri am avut o problema cu laptop-ul, m-a lasat balta, era cat pe ce sa pierd toata munca, tot ce salvasem, dar pana la urma, taticul m-a salvat (ca de fiecare data). Desi a trebuit reinstalat nu am pierdut NIMIC [il]

 

Andreea - eu la capitolul sfaturi stau binisor :) maica-mea imi mai zice uneori sa nu cumpar inca nimic, ca am timp, etc... dar m-am invatat minte si daca ii cumpar ceva lui bubu nu-i mai spun, asa ca problema rezolvata. Soaca ba chiar s-a bucurat cand i-am aratat ce am cumparat, asa ca in privinta asta nu am probleme. Saptamana trecuta chiar am primit cateva hainute (body-uri, caciulote, etc) de la o verisoara si o prietena buna, dar tot mai sunt de cumparat destule. Am dat o raita pe la magazinele din jur si mi-am facut o idee de preturi ptr paturici, prosopele, hainute, etc... tot cumpar asa cate una, cate doua. E bucuria mai mare decat daca le-as lua toate odata [:)]

 

mytzy - pe ce data ai cununia?



#177
mytzyus

mytzyus

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 191 mesaje

Postat 04 iulie 2014 - 12:58

Eu am linistit pe toata lumea cand a venit vorba de sfaturi! Le-am spus frumos dar categoric ca atunci cand voi avea nevoie de sfaturi le voi cere ajutorul. Pana atunci ma descurc :) Eu am tot luat chestii, am mai si primit, iar acum cand stim ca e printesa parca nici nu mai stiu ce sa iau prima data. E o oferta atata de mare..ca parca as cumpara tot!! Mama ma tot bate la cap sa nu arunc cu banii pe haine ca nici nu o sa apuce sa le poarte macar o data, ca o sa creasca vazand cu ochii. Eu m-am conformat si am inceput sa calculez cate luni o sa aiba in fiecare sezon si sa le iau pt varsta corespunzatoare :)) 

 

Anda, weekendul viitor, sambata, avem cununia civila si duminica zburam spre saptamana de miere. Cred ca doar gandul vacantei m-a tinut in viata pana acum :)) Petreceri am tot organizat, mai ales de cand m-am mutat la casa si avem spatiu suficient, dar asta mi-a pur cel mai rau nervii la incercare. Am momente cand plec de acasa sa fac ceva..si pe drum uit de ce am plecat si unde ma duc, sau pur si simplu nu stiu pe unde trebuie sa ma duc si ma invart cu masina ca o musca beata :)). Vorba lu mama, asta e doar antrenamentul, urmeaza o nunta si un botez de organizat..



#178
Anda08

Anda08

    Membru senior

  • Administrators
  • 4.849 mesaje

Postat 04 iulie 2014 - 13:04

mytzy - o sa fie frumos si de neuitat momentul, sunt sigura, asa ca lasa nervii pentru alta data, mai ales ptr bebita ta, trebuie sa te simta linistita, fericita si caaaalma :))))

 

Apropo de uitat - am mers intr-o zi la piata, mi-am scos portofelul, i-am cerut doamnei sa-mi dea niste fructe, le-am luat si am plecat.... de abia dupa ce am facut vreo 5 pasi am realizat ca am portofelul in mana dar ca nu i-am platit femeii....doaaamne ce prost m-am simtit, nu am mai patit asa ceva.. saraca statea si se uita la mine nici nu stia ce sa zica cum sa-mi zica parca. M-am scuzat repede si i-am spus ca de o perioada incep sa uit lucruri, ciudat ....voi ati patit sa uitati mai des lucruri in timpul sarcinii???



#179
GeoM80

GeoM80

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 215 mesaje

Postat 04 iulie 2014 - 14:08

Buna, fetelor!

 

Anda si Mytzyus, ca tot veni vorba de cumparaturi, am facut astazi un research pe net, in urma caruia a rezultat ditamai necesarul (pt maternitate - cine naste la stat, si pt acasa). Am incercat sa atasez documentul, insa mi-a dat eroare, asa ca dau copy paste mai jos pt cine este curios. Informatiile provin din experientele recente ale unor mamici, dupa cum probabil va veti da seama si din unele comentarii. Sper sa va fie de folos.

 

 

 

NECESAR MATERNITATE

1. a. Pt terapie intensiva  (nu ai voie decat cu poseta)

- apa (3-4 sticle de 0,5 si eventual un pai)

- bani pt “atentii”

- servetele

- kit-ul pt celule stem

PS: telefonul mobil este interzis (va fi inchis si incuiat intr-un dulapior; fam si prietenii te suna pe un fix pe care ti-l aduce o asistenta)

 

b. Pt nastere naturala

- 1 pereche papuci

- o camasa de noapte ( rochita + halat)

- 1 pereche de chiloti

- apa plata (3-4 sticle de 0,5)

- telefonul mobil dat pe silentios ( pt ca teoretic nu ai voie cu el)

- kitul de celule stem ( daca este cazul).

- bani pentru “atentii”

 

2. Pt salon (il aduce sotul)

- camasi de noapte (eu am avut 3 dar oricum iti dau si ei de acolo cate vrei curate si la orice ora, deci nu e obligatoriu)

- papuci

- chiloti (am avut vreo 6 - 7 perechi si le-am folosit pe toate; sfatul meu este sa nu optati pentru cei de unica folosinta pentru ca nu sunt prea practici)

- vata 2 pachete mari

- fese sterile bucati lungi (vreo 5 pachete; de preferat nu la sul ci din acelea taiate in bucati de 20-30 cm, ambalate individual)

- absorbante un pachet

- sapun/gel de dus, pasta de dinti, periuta, deodorant, hartie igienica

- telefon si incarcator

- ceva mancare, dar nu ai voie la inceput decat iaurt si supa clara de legume, eventual si ceai

- cana, lingura, furculita

- pompa pt muls ca sa ajute productia de lapte pt ca pompa de la spital e mereu ocupata

- servetele intime

- servetele umede antibacteriene si o lotiune de dezinfectat mainile

E posibil sa mai trebuiasca:

- mamelon de silicon marimea S - acesta in cazul in care ai mamelonul aplatizat sau alambicat si bebelusul nu poate sa-l apuce pentru a suge.

- o sticluta de betadina - in cazul in care vrei sa iti faci toaleta intima si singura, la baie, si sa iti schimbi fasa. Nu strica, oricum vei avea nevoie de ea si acasa pentru toaleta intima.

- crema pentru mamelon - pentru evitarea aparitiei ragadelor ( rani provocate de suptul bebelusului) - eu nu stiu decat de Garmastan

- marunti pentru atentii asistente si infirmiere

 

3. Pt copil (predai bagajul la salonul de nou nascuti)

- scutece (vreo 20 buc. – se calculeaza cate 1 la 3 ore)

- baneocin pudra pt buric, crema sau ulei pt fundulet, servetele umede pt bebei

- servetele umede

- ulei de corp pt bebelusi

- hainute pt externare

- cercei

 

 

PENTRU ACASĂ

Hainute

* cate 3-4 body-uri fara, si cu maneca, in marimile 56 si 62. Cele din material de calitate mai slaba si cu asa-zisul decolteu tip plic se intind foarte repede; cele mai bune sunt modelul cu capse la umeri.

* Tot atatea salopete cu si fara maneca care se imbraca peste body, in marimile 56 si 62, de grosimea corespunzatoare temperaturii. Se recomanda modelul cu capse intre picioare, asa bebelusul nu trebuie dezbracat complet atunci cand ii schimbam scutecul.

* 1-2 pulovere sau cardigane

* 1 paltonas pentru plimbarile cu caruciorul, de marimea 62

* 2-3 perechi de pantalonaşi din bumbac

* 2-3 caciulite care se pot lega (din bumbac, subţiri pentru acasă, după băiţă şi groase pentru afară)

* 4-5 perechi de sosete de diferite grosimi

* 1-2 perechi de ciorapi pantaloni (dresuri), ce se imbraca sub salopeta iarna cand e frig

* 1 sac port-bebe (hanorac) pentru plimbari

* 1 pereche pantofi, tot pentru iesiri.

 

Echipament

* patut, cu inaltime reglabila, eventual sa se poata transforma mai incolo in pat pentru copii

* saltea de patut – de ultima moda este salteaua de cocos, dar sunt bune si cele de fân de pe deal, iarbă de mare (tari)

* lenjerie de pat – perna e interzisa

* protectie pentru grilajul patutului, ca bebelusul sa nu se loveasca la cap

* 2-3 cearsafuri, cele mai bune sunt cele cu elastic pentru ca nu se aduna, raman intinse

* 1-2 saci de dormit, marimile 62 si 68

* 3 paturici (atat subtiri, cat si groase) care sa nu faca scame; una este pentru carucior

* 2 cearsafuri de baie – cu capison si din material foarte absorbant

* 10-15 scutece textile, de pus sub cap in timpul somnului si pentru reflux (ragaitul de dupa mese)

* carucior – ideale sunt cele usoare, cu roti global rotative, reglabile pentru a fi impinse in doua directii si cu spatar reglabil (mai tarziu sunt mai bune cele cu copertina)

* landou pentru transportat bebelusul, care se poate fixa si in masina

 

Igiena si ingrijire

* cada din plastic (marginile sa fie netede si sa nu aiba muchiile taioase)

* săpun pentru spălarea bebeluşului şi ulei pentru masaj (de masline, extravirgin sau special pentru bebe)

* cremă pentru funduleţ (unguent cu gălbenele) şi pentru tratarea eritemului fesier;

* ulei de corp pentru bebelusi

* pudra talc pentru bebelusi, pentru tratarea ombilicului

* vata sterila si  alcool 70% (prescris de medic), ambele pentru tratarea ombilicului

* vitamina K (prescrisa de medic si doar bebelusilor care se hranesc cu lapte matern)

* ulei Vingatol (vitamina D, prescrisa de medic)

* supozitoare impotriva febrei (medic)

* ceai de musetel

* termometru de apa

* termometru corporal

* aspirator nazal

* 1 pachet de scutece de unica folosinta (marime pentru nou-nascuti)

* perie de par pentru bebelusi

* betisoare pentru curatarea lobilor urechilor (exista variante speciale pentru bebelusi)

* ser fiziologic (pentru toaleta ochilor şi a nasului)

* servetele umede (din material gros)

* niste fasa si crema de arnica pentru comprese, dupa vaccin

* forfecuţă cu vârf bont sau unghieră

* 2 prosoape pentru băiţa bebeluşului (din acelea speciale, cu glugă) + 3-4 prosopele mici, pt funduleţ;

 

 

 

Pentru hranire

* intre 1 si 3 bucati sticle cu biberon, recomandate sunt biberoanele lungi cu marcaj clar, incasabile si transparente; tetinele sa aiba gaura mijlocie, se poate largi daca e necesar

* lichid pentru sterilizarea biberoanelor si tetinelor

* perie rotunda pentru spalarea biberoanelor

* lingurite de plastic

 

Pentru mame

- pompa de san

- crema pentru ingrijirea mameloanelor (se indeparteaza prin spalare inainte de a alapta)

- tampoane de sutien (in cazul laptelui matern in exces; pot fi de unica folosinta si lavabile)

- tampoane TENA, 2 pachete, in cazul sangerarilor de dupa nastere

- tampoane intime pentru noapte sau 2-3 pachete de vata (cand sangerarile devin mai usoare)

- 2 sutiene de alaptat (sau modele care se deshid in fata)

- pungi pentru colectarea laptelui (spre congelare)

 

Altele (ce nu sunt vitale, dar e bine sa le avem)

* geanta pentru scutece

* biberon-termos

* marsupiu

* vaporizator pentru locuintele cu aer uscat

* patut pliant pentru calatorii

* carusel muzical deasupra patutului

* lampa de veghe (lumina de noapte)

* interfon camera de copii

* suzete

* cantar de copii

* recipient de plastic pentru rufele bebelusului

* perna pentru alaptat

* incalzitor de biberon

* burete pentru imbaiere

* aderent antialunecare pentru fundul vanitei (sau e bun si un scutec textil pentru acest scop). 



#180
anci5

anci5

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 24 mesaje

Postat 04 iulie 2014 - 14:17

Nu toate sfaturile sunt rele, asa ca incerc sa le analizez si sa-mi dau seama care sunt rationale sau de bun simt si care nu.

Cele 'batranesti' gen 'sa nu spui copilului pe nume pana la botez' ma calca pe nervi si le-o tai fara menajamente.

Mai sunt unele care ma distreaza, daca sunt in toane bune: cam ca maica-mea care l-a pus pe sotul meu sa ma trezeasca intr-o duminica la 10 dimineata ca sa mananc, sa nu ramana bebele fara mancare.

Si mai sunt sfaturile de la cei care au avut relative recent copii mici si din experienta lor practica au observat unele lucruri. Cum ar fi ca au ramas cu multe hainute de bebelus nepurtate, pentru ca pe langa cele cumparate de ei cu entuziasm, au primit foarte multe de la rude si prieteni. Pe astea le ascult si aleg ce sa urmez si ce nu.

Insa pana acum nu a incercat nimeni sa-si riste integritatea fizica si sa imi impuna ce sa fac. :)

Iar de uitat... oho! Nu aveam o memorie de fier nici inainte, dar acum parca sunt aeriana rau. Incerc sa fiu atenta cand scot cardul sa platesc, sa nu uit sa-l iau inapoi, tocmai pentru ca stiu ca imediat imi zboara gandul la altceva.

Azi am "implinit" 7 kilograme fata de inceputul sarcinii. Cred ca ma inscriu in limite normale (am pornit de la 48 de kg si 1,60 m), dar la burta ma uit si nu reusesc sa inteleg de unde loc si piele sa mai creasca, pentru ca deja mi se pare ca e destul de intinsa, ca o tobita.

Weekend placut, burtici si bebici!

Weekend placut, burtici si bebici.





Etichetat si cu gravide, mamici, octombrie, 2014, insarcinata

Panic Questions

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - Ieri, 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - Ieri, 16:57

  • Scădere in greutate

    SaraMaria26
    - apr 17 2024 19:00

  • Fată sau băiat

    Nataliaracila
    - apr 06 2024 20:17

  • MiÈ™cările bebeluÈ™ului

    catalinabd
    - apr 04 2024 05:53

Last Blogs

  • Dublu test pozitiv È™i nopÈ›i întregi nedormite!

    Ana1298
    - Astăzi, 17:26

  • Gata vacanta!

    Andreeaflore1991
    - Astăzi, 16:16

  • Minunea asteptata din burtica

    RoxiMada
    - Astăzi, 15:26

  • Nasterea prin cezariana

    AdrianaBlo
    - Astăzi, 10:27

  • Alăptare 🤱🏻

    BiancaDragnea
    - Astăzi, 09:57

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -