Sari la conținut

Sari la conținut


- - - - -

Mama vitrega la 28 de ani


180 raspunsuri la acest subiect

#11
buflea

buflea

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 15.395 mesaje

Postat 09 iunie 2014 - 17:06

Eu nu pricep ce conteaza unde se duce averea dupa ce mori tu ? Si daca moare el inainte, poti negocia cui ramene partea lui ...

Pana la urma, fata asta nu o sa-ti ia decat din acumularile materiale si asta numai daca doreste sotul tau. In rest, nu iti cere sa o cresti, sa o gazduiesti, nu iti fura din timpul petrecut cu sotul, nu ai absolut nici o obligatie fata de ea, nu iti face nici un rau ...conteaza chiar asa de mult averea ???

#12
marius

marius

    Membru VIP

  • Moderators
  • 25.083 mesaje

Postat 09 iunie 2014 - 17:09

Viata ta si a partenerului tau a inceput ulterior vietii lui cu alte persoane. Nu cred ca poti sa pretinzi ca trecutul lui sa nu existe si sa nu-i apartina. Nu este de asemenea proprietatea ta personala iar ce a fost inaintea ta este a lui nu al tau asa cum eventualele tale relatii anterioare lui iti apartin.

Nu prea inteleg cu ce te afecteaza pe tine faptul ca are sau nu copii din relatii anterioare tie. E viata lui nu a ta. 

Acel copil nu este al tau si nu va fi al tau pentru ca are o mama si un tata (daca este el tatal). Tu esti in afara acestei situatii in totalitate. Acel copil nu este defapt copil... numai un pic si erati de aceeasi varsta. Are 20 de ani este majora si cel mai probabil are viata ei personala. Daca este fiica lui ca iti convine tie sau nu sau oricarei alte persoane prin lege va avea drept la mostenire dupa tata. Este dreptul ei legal asa cum este dreptul tau legal sa mostenesti dupa parintii tai. Nu vad care este treaba ta aici.

Daca insa nu reusesti sa accepti ideea ca partenerul tau a avut o viata personala in fata ta cel mai probabil cred ca ar trebui sa-ti vezi de viata singura mai departe pentru ca nu esti capabila de o relatie echilibrata ci doar de un egoism feroce.

Asta ar fi.



#13
a_alinta

a_alinta

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 6.780 mesaje

Postat 09 iunie 2014 - 17:43

nu stiu de ce mie mereu mi se pare ca subiecte de genul acesta sunt povesti de adormit copiii.

( ca sa nu zic alt cuvant).

 

adica ne iubim foarte mult dar nu stiu ce sa fac!?

 

 pai daca il iubesti " foarte mult"  il iubesti si pentru "greselile" din trecut.  daca nu, nu poate nimeni sa iti spuna ce sa faca in locul tau. 



#14
mianda

mianda

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.267 mesaje

Postat 09 iunie 2014 - 19:23

 Mie-mi este destul de greu sa inteleg cum tu, la cei 28 de ani ai tai gandesti ca bunica mea de 85.

 Un copil e o bucurie. Acest "copil" are 20 de ani. Nu trebuie schimbat de scutece si nici alaptat de 3 ori pe noapte...De ce reprezinta o povara?

Averea? Banii vin si se duc...sa fiti voi sanatosi sa puteti face suficienti bani incat sa traiti decent toti, pe lumea asta. Nimeni nu duce nimic cu el dincolo!



#15
Fleurdelise

Fleurdelise

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 8.921 mesaje

Postat 09 iunie 2014 - 19:49

E normal sa te simti ranita si deziluzionata la aflarea vestii.
Daca sotul tau stia de existenta fetei, cum pare sa reiasa din lunga ta poveste, e si mai normal sa te simti asa si sa iti pierzi increderea in el. Mai departe, hotararea iti apartine, ramai cu el sau nu. (A ascunde asa ceva partenerei legale de viata e grav, parerea mea.)
Daca intr-adevar nu a stiut ca are un copil situatia e diferita dar, iarasi, tu decizi daca accepti noua situatie sau nu. Tu stii cel mai bine ce e in inima ta, daca il iubesti atat cat spui, nu ar trebui sa existe dubii... Este un fapt de viata pentru care oricine e casatorit cu un partener mai in varsta ar trebui sa fie pregatit.

Esti cumva un outsider in acest triunghi fosti parteneri-copil, insa joci un rol principal in cuplul tau si ar trebui, asa cum ai fost bine sfatuita, sa ai o reactie mai matura, pana acum te-ai comportat destul de copilareste, ca un copil frustrat de posibilitatea de a nu mai fi pe primul plan. AR fi bine ca sotul sau "sa dea cartile pe fata", sa aveti o discutie absolut dechisa in care sa ii ceri sa clarifice cat mai rapid situatia si sa ii explici in ce mod te afecteaza. Un test de paternitate se impune inainte de orice.

Temerile tale legate de mama vitrega sau de mostenire nu cred ca au temei. Fata, un adult de acum, are parinti, iar de la tata, daca ar fi sotul tau, ar putea cere bani, teoretic, doar cat timp ar fi la studii...despre mostenire ce sa zic, te duci cu gandul mult prea departe, si oricum, daca ar fi pe asa, e dreptul sotului tau sa lase din bunurile proprii cui vrea. (Apropo, sunt sisteme legislative diferite in diferite tari sau chiar provincii. De ex. in Quebec copilul nu mosteneste decat daca parintele i-a lasat scris in testament.)

Despre partea cu mama vitrega...ce sa zic... poate mai in tinerete eram si eu ca tine...cu varsta devii mai open minded. Partenerul meu de viata are 2 copii din prima casatorie si am gandit la fel ca Meb (jos palaria, Meb!): i-am primit in viata mea cu multa dragoste si cu ei mi-am facut ucenicia de mama... Vitrega dar nu mai putin iubitoare. (E un fel de a spune, copii stau cu mama lor si ne vizitau periodic). Apoi, dupa 4 ani de cand i-am cunoscut, am devenit si eu mamica. Cei 2 mi-au imbogatit viata si le multumesc ca datorita lor sunt o mama mai buna decat daca nu i-as fi cunoscut!

Reflectii si decizii mature iti doresc!

#16
kariguld

kariguld

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 10.428 mesaje

Postat 09 iunie 2014 - 20:39

povestea e foarte alambicata si.... suspecta. daca autoarea e intradevar in situatia descrisa, sta si discuta. nu arunca piatra si restul de nouazeci si noua de intelepti se chinuiesc sa o scoata. 

 

 

cel mai important lucru ce trebuie facut este un test de paternitate. fara alte explicati pe langa. apoi se poate discuta, daca mai e cazul, ce-i de facut mai departe. 


Editat de kariguld, 09 iunie 2014 - 20:45 .


#17
a_alinta

a_alinta

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 6.780 mesaje

Postat 09 iunie 2014 - 20:49

nu, nu scot nicio piatra, doar incep sa povesteasca. asta este si scopul acestor subiecte.



#18
ab5174

ab5174

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 4.395 mesaje

Postat 09 iunie 2014 - 22:45

Iti dai seama ca pe linga mama vitrega o sa ajungi intr-o zi si soacra vitrega....  [:-)))]

Si daca nu era de ajuns mai ajungi si bunica vitrega pe la vreo 30 de ani. 



#19
Victoria_mami

Victoria_mami

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 7.541 mesaje

Postat 09 iunie 2014 - 23:25

In primul rand, cred ca ar trebui sa te calmezi. Si sa o tratezi pe femeia aia cu macar un dram de respect. Ai luat in considerare macar un minut faptul ca poate femeia nu vrea averea lui, si ca de fapt, poate fata vrea sa-si cunoasca tatal? Si  ca de fapt, nimeni nu vrea nimic material de la el?



#20
Karina1986

Karina1986
  • Membri
  • 8 mesaje

Postat 10 iunie 2014 - 00:19

Multumesc pentru raspunsuri.

E amuzant cum se intreaba cineva daca sunt in situatia asta sau nu. Chiar sunt atatia nebuni care fabuleaza asa ceva?

Ca sa clarific treaba cu averea, etc. In primul rand muncesc de la 17 ani ca sa-mi fac un rost in viata, facultatea am facut-o invatand la munca, am zile cand uit sa mananc de cata treaba am. Am muncit si am invatat ca sa pot da copilului meu ce mie ai mei nu mi-au dat. E pur si simplu o dorinta pe care nu mi-o inhib, mi-am promis ca daca in viata asta aduc pe lume un suflet am sa fiu leoaica, nimeni si nimic nu o sa se apropie de el si pentru el o sa fie totul. Nu stiu daca inteleg multi cum este sa fi un copil batut, dat afara din casa, crescut de bunici ca nu te-au vrut parintii, crescut printre certuri si etc. Repet, eu nu am avut si am muncit de mi-au sarit capacele sa ajung aici. Nu vreau decat liniste si sa stiu ca am un om doar al meu sufleteste si sper ca integeti ce spun.

Sotul meu este motociclist si i-am respectat pasiunea desi nu ma incanta sa stiu cat e de fraged pe 2 roti deci omul asta isi risca viata de fiecare data cand a pornit motocicleta(sper ca asta sa fie raspunsul la unele intrebari). Nu vreau ca de munca mea sa beneficieze asa pur si simplu oricine. Cu bunurile lui sa faca ce vrea.

In alta ordine de idei, ma gandesc la acea femeie care a ales sa-i spuna sotuluii ei ca e copilul lui iar dupa ce a divortat s-a gandit ca e posibil ca fata sa fie a sotului meu. Pe mine ma distruge ideea ca sunt oameni care iau niste decizii in viata fara sa se gandeasca la consecinte. Stau si ma intreb daca femeia asta e interesata doar fericirea copilului ei sau o mai intereseaza cum afecteaza vietile altora o astfel de veste.

Ma doare ca sotul meu chiar daca nu era convins ca e copilul lui nu mi-a spus, s-a ascuns de mine. Si nu inteleg de ce?!? Minciuna are picioare scurte, nu il inteleg cum gandeste.

Nu puteti sa spuneti ca nu este problema mea. Oameni buni, eu am vrut un barbat fara obligatii. Fiecare alege in viata ce vrea si eu stiu ce am vrut.

Imi tot spune ca numarul ei a disparut pur si simplu, De parca eu sunt venita cu pluta.

In ce priveste testul de paternitate el nu vrea sa-l faca. Motivele nu vrea sa mi le spuna.

Am mai gasit si o poza cu fata pe spatele careia scria " Cristina, 3 ani si 6 luni pentru stim noi cine".

In fine, am stat si am intors-o pe toate partile, am discutat si cu el si am ajuns la o singura concluzie ca nu accept sa merg mai departe in incertitudine. Are termen o luna de zile sa ia legatura cu ele, eu vreau personal sa port o discutie cu mama fetei sa aflu partea ei de adevar.

N-o mai taraganesc deloc, vreau sa mi se spuna tot adevarul si aleg eu ce-i mai bine pentru mine.

Pana la urma toti platim pentru greselile din viata noastra.

 

 

Miercuri am implinit 8 ani de cand ne-am cunoscut iar joi am primit cadoul :)).

Oameni buni va multumesc ca v-ati rupt din timp si mi-ati citit destainuirea.

Kari.




Panic Questions

  • miha444
    - mar 22 2024 16:22

  • Progesteron in sarcina

    Flor_i
    - mar 18 2024 13:02

  • Cat mănâncă bebe la 2 luni

    mada204
    - mar 08 2024 16:24

  • PoÈ›i naÈ™te mai devreme de termen?

    Ezraa
    - mar 08 2024 06:39

  • Dermatita atopica

    MGeorgi30
    - mar 02 2024 13:10

Last Blogs

  • Curs prenatal: nastere naturala

    AdrianaBlo
    - Astăzi, 13:35

  • Morfologie trimestrul 1

    ZDenisa
    - Ieri, 22:56

  • Morfologie trimestru 1

    Mica13
    - Ieri, 20:46

  • Incepem pregatirile

    madalinaiuliana27
    - Ieri, 20:10

  • 6 luni

    EusebiaRalu
    - Ieri, 19:29

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -