Sari la conținut

Sari la conținut


* * * * * 1 voturi

Sincronicitate - coincidenta si destin - semne

destin coincidenta semne

53 raspunsuri la acest subiect

#1
Mickyyy

Mickyyy

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 5.478 mesaje

Postat 19 mai 2014 - 09:37

Hai ca ma bag si eu peste voi, dar nu cu deochiul, ca in asta nu cred (desi imi las si soacra si mama sa isi faca ritualurile de rigoare atunci cand cred ele ca vreuna din fetele mele-I deocheata, de ce sa le stric lor bucuria [soricel] ), in schimb sunt curioasa daca voi credeti in semne. 

Semne putand fi orice, de la un vis ciudat, pana la a te intalni cu cineva pe care nu l-ai vazut de ani de zile, dar la care te-ai gandit cu fix 5 minute inainte. 



#2
CorinaDani

CorinaDani

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 13.603 mesaje

Postat 19 mai 2014 - 09:46

miky, eu ridic mingea la fileu : mi s-a intamplat de cateva ori sa visez ca sunt intr-un anumit loc, si mai apoi fie sa ajung (fizic) acolo pentru prima data in viata mea, fie sa-l vad la televizor si sa aflu unde este, ce reprezinta.

mi se mai intampla sa "cobesc", sa spun ca se va intampla una sau alta si chiar sa se intample. de obicei, ceva destul de neplacut.



#3
glimmer

glimmer

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 3.176 mesaje

Postat 19 mai 2014 - 09:53

Sunt multe de zis despre sincronicitate (cred că ăsta e "fenomenul" de care ne legăm). Merită subiect separat, după părerea mea, este foarte interesant. Am găsit cândva o carte aici.

#4
Mickyyy

Mickyyy

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 5.478 mesaje

Postat 19 mai 2014 - 10:09

Din cat am googlui tu, sincronicitatea, de care aud acum pentru prima data, incearca sa ne explice de ce se intampla aceste lucruri.

 

Eu eram curioasa daca voi interpretati vreodata asa-zisele semne/coincidente din viata de zi cu zi. Nu intreb doar ca sa ma aflu in treaba, ci pentru ca de curand am avut o dezbatere aprinsa (in familie) pe tema asta - eu am inceput sa interpretez semne, barbatul a zis ca am luat-o pe aratura [batcap]  [batcap] .



#5
michelle-usa

michelle-usa

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 19.697 mesaje

Postat 19 mai 2014 - 23:13

Din cat am googlui tu, sincronicitatea, de care aud acum pentru prima data, incearca sa ne explice de ce se intampla aceste lucruri.

 

Eu eram curioasa daca voi interpretati vreodata asa-zisele semne/coincidente din viata de zi cu zi. Nu intreb doar ca sa ma aflu in treaba, ci pentru ca de curand am avut o dezbatere aprinsa (in familie) pe tema asta - eu am inceput sa interpretez semne, barbatul a zis ca am luat-o pe aratura [batcap]  [batcap] .

 

eu incerc sa interpretez aceste semne si prin rugaciune sa le consider ca fiind de la Dumnezeu.

 

pt mult timp pe fiecare saptamana visam o fosta colega e liceu (in realitate am auzit ca ar fi innebunit la propriu, datorita unor evenimente grele).

deci mult timp nu-mi puteam explica de ce o visez, atita timp nu ma gindeam la ea, nu am mai vazut-o de 20 de ani.... 

pana cand o doamna in virsta credincioasa (nu stiiu cum mi-a venit sa impartasesc aceata experienta cu ea), dar mi-a spus ca acea fata cand o visez are nevoie de rugaciune. si asa am facut si fac acum o visez mult mai rar si ma rog pentru ea de fiecare data.

 

cat despre semne unele sunt foarte evidente si cel putin in viata mea nu le pot considera coincidente....prea multe, prea evidente. 

in general cand e sa fie...e...se deschid toate usile.

cand e sa nu fie, consider ca nu e vrerea lui Dumnezeu si intotdeauna s-a dovedit ca schimbarea care s-a produsa fost intotdeauna buna. 

 

mi-e greu sa spun ca nu cred in vise, nu la modul general adic ace inseamna cutare...sau cutare...ori sa am o carte de vise. dar mi s-a intimplat ca sa visez exact ce aveam nevoie, si in general visele importante le consider ca mesaj de la Dumnezeu.

 

in schimb categoric nu sunt pt dat in bobi, deschis cartea, dat in carti...a afla viitorul e total impotrivva dorintei lui Dumnezeu. nu zic ca nu pot fi adevarate, pot sa fie dar nu vin de l aDumnezeu.

mi-e mi-a dat cineva in carti cand aveam vreo 20 de ani...si cu f multe detalii mi-a "citit" viitorul...brrr...a fost ff aiurea...dar adevarat...si as fi preferat sa nu stiu.



#6
viviana

viviana

    Membru VIP

  • Moderators
  • 26.324 mesaje

Postat 20 mai 2014 - 07:21

"Cuvîntul "sincronicitate" este introdus de Jung pentru a reda un concept care ii aparţine.

Este vorba de înlănţuirea a-cauzală a două sau mai multe fenomene psiho-fizice .

 

Acest concept i-a fost inspirat de cazul unei paciente care se afla într-o situaţie de blocaj în tratament. Raţionalismul ei exagerat (inflaţia cu animus) o împiedica să asimileze materialele inconştietului. Într-o noapte, pacienta a visat un cărăbuş de aur - cetonia aurata. A doua, zi, la şedinţa de psihoterapie, o insecta reală de data asta, s-a izbit de fereastra cabinetului lui Jung.

Jung a prins-o şi a descoperit cu surprindere că era un cărăbuş de aur, prezenţă rarisimă în acel climat."

 

"Deci sincronicitatea reprezintă mai mult decât o simplă coincidenţă, iar timpul şi cauzalitatea nu pot explica apariţia acestor fenomene. Jung alături de fizicianul Wolfgang Pauli prezintă sincronicitatea ca pe o manifestare ce implică atât materia cât şi psihicul şi sufletul, cei doi susţinând că „sincronicitatea este manifestarea simultană a două evenimente care nu sunt legate între ele printr-un raport de cauzalitate”, fapt ce devine o antiteză a legii cauzei si efectului."

 

Astfel de coincidente  apar la tot pasul, de multe ori fiind complet ignorate.

Ce se intampla cand intamplarile de acest gen se leaga de alte intamplari din viata noastra, capatand un sens?

 

====

Am stat in cumpana daca sa pun subiectul asta la psiho sau la paranormale. Pentru ca e un subiect aflat intre 2 ape, ca sa zic asa, il las aici.

 

 

Introducerea e de aici si aici.

 

====

Am sa alipesc aici si inceputurile discutiei care au avut loc la subiectul cu deochiul

 



#7
viviana

viviana

    Membru VIP

  • Moderators
  • 26.324 mesaje

Postat 20 mai 2014 - 08:02

Mickyyy, subiectul l-am deschis eu azi dimineata, apoi dupa ce am mutat cele cateva mesaje de la deochi, mi-a aparut asa. Facem cercetari.

==========

 

Ieri va propunueam o carte scria de un psihoterapeut care chiar asa a fost tradusa in romaneste: Nimic nu e intamplator: coincidente si destin. Autorul este Robert H. Hopcke. Cartea e la indemana oricui - va spun ata ca sa nu va inchiupuiti ca e cine stie ce carte psihologica plictisitoare.

Dimpotriva prezinta cateva intamplari interesante.

===

 

Cred ca fiecare dintre noi are de spus astfel de povesti  interesante.

 

O poveste foarte frumoasa, care m-a impresionat extraordinar de mult o are protagonista pe Kariguld.

Ea a schimbat un destin. A fost nevoie de un lift, o lacrima, o coincidenta, un semn.

Povestea ei este atat de frumoasa incat o invit, daca va vrea, sa ne-o spuna.



#8
CorinaDani

CorinaDani

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 13.603 mesaje

Postat 20 mai 2014 - 09:45

pana intra kari sa ne povesteasca, va scriu eu despre o intamplare reala :

bunicul din partea mamei avea o catelusa, semana cu un caine lup in miniatura. o luase de cand era pui, noi am botezat-o in joaca "narcisa" si asa i-a ramas numele.

foarte cuminte, ascultatoare, rabdatoare cu noi copiii, dar sarea la gatul oricarui strain care s-ar fi incumetat sa intre in curtea bunicilor. paznic de nadejde.

narcisa a trait multi ani. bunicul a spus la una moment dat "cand o muri catelusa asta, atunci ma voi duce si eu". eh, din pacate chiar asa s-a intamplat, a otravit-o cineva si la scurt timp dupa ce ea a murit s-a dus si bunicul.

cu 1-2 zile inainte sa moara, bunicul a desfacut o improvizatie facuta la tabloul de curent electric (da, fura curent, cum faceau aproape toti cei din sat), spunandu-i bunicii ca nu va mai avea nevoie de chestia aceea.

s-a stins fulgerator, in cateva minute, dupa un atac cerebral. intr-o sambata sau duminica, in conditiile in care luni voia sa mearga la medic, la oras, se simtea cam rau dar nu spusese nimanui ce simptome are.

asa ca povestea aceea cu pestisorul care a murit si a declansat o serie de intamplari nefericite seamana mult cu cea a bunicului meu. parca destinul lui a fost legat in mod misterios de cel al catelusei.



#9
rall

rall

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 8.248 mesaje

Postat 20 mai 2014 - 12:02

Am o cunostinta care vroia sa isi faca gastric by pass (operatie de micsorare a stomacului). Avea ~ 250+ kg. S-a chinuit aproape 3 ani pentru a obtine un job care sa ii ofere o asigurare care sa plateasca pentru o astfel de operatie. A intampinat numeroase probleme, a fost data afara chiar cu o luna inainte de a implini vechimea necesara pt. a se califica la asigurare, etc.

 

Pana la urma a strans bani de una singura si a optat pt. un plan de operatie mai ieftin. Astia o obligau sa faca intai un an de terapie. A facut-o si pe asta.

 

In sfarsit avea si banii, si terapia facuta, s-a programat pentru operatie.

Au deschis-o, au gasit pe ovare o masa de peste 5kg, s-au ocupat doar de ea, nu au mai efectuat gastric by pass, au inchis-o la loc (din fericire nu a fost de natura canceroasa). Dupa inca 2 saptamani se hotarasc sa o opereze iar, o deschid, avea infectie, curata, inchid la loc.

 

In momentul asta tipa in cauza era perfect convinsa ca toate aceastea sunt semne, ca ea nu trebuie sa se opereze. Erau 4-5 ani de cand se chinuia, fara nici un rezultat. Era epuizata fizic si psihic.

 

Ce credeti ca s-a intamplat? [:)]



#10
Mickyyy

Mickyyy

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 5.478 mesaje

Postat 20 mai 2014 - 12:09

rall, banuiesc ca a inceput sa slabeasca fara interventia chirurgicala.

Sau a facut-o si a costat-o viata dupa?! - sper ca nu!





Etichetat si cu destin, coincidenta, semne

Panic Questions

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - Ieri, 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - Ieri, 16:57

  • Scădere in greutate

    SaraMaria26
    - apr 17 2024 19:00

  • Fată sau băiat

    Nataliaracila
    - apr 06 2024 20:17

  • MiÈ™cările bebeluÈ™ului

    catalinabd
    - apr 04 2024 05:53

Last Blogs

  • Tantrumuri bebe 1 si burtica care pune presiune

    Deutzuk
    - Ieri, 22:26

  • Sarcină

    Erika91
    - Ieri, 21:11

  • Cum am aflat că sunt însărcinată?

    Ana1298
    - Ieri, 18:14

  • Prin Italia cu bebe in burtica

    Pau26
    - Ieri, 14:55

  • Ma copleseste oboseala

    ZDenisa
    - Ieri, 14:42

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -