Sari la conținut

Sari la conținut


* * * - - 2 voturi

Deochiul... Adevarat sau nu?


70 raspunsuri la acest subiect

#41
andacos

andacos

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 27.306 mesaje

Postat 19 mai 2014 - 13:11

Aaa...eu stiam ca persoanele care deoache(da ,in popor asa se spune,ca cei intorsi de tla tita deoache)sunt de fapt vampiri energetici..efectiv sug energia si de aici starea aia de rau...

 

Descintecul ,este o forma populara de alunga efectele deochiului,nu e vorba doar de Tatal nostru si stinsul chibritului in apa...este o intreaga ceremonie sa spun asa,pe care nu toata lumea o cunoaste si are harul descintecului...

 

edit:tot in popor se spune ca descintecul nu s einvata,deci nu se scrie pe-o bucata de hirtie si se da mai departe...descintecul se "fura".

 

Dana


Editat de andacos, 19 mai 2014 - 13:23 .


#42
Rufus

Rufus

    Membru VIP

  • Moderators
  • 15.555 mesaje

Postat 19 mai 2014 - 14:24

Nu stiu cred nu cred sau ce cred, dar la mine functioneaza. Durerea de cap cu rau si sfarseala, brusca si fara explicatie, imi trece cu tatal nostru spus de Tora, care intre timp casca de o dor falcile, cam o data la 10-15 secunde (semn dovedit pentru prezenta deochiului).

Ma intereseaza mai putin ca-i babism sau obicei din catunul x. Mult mai important este ca imi trece.

Despre mister in general, lumea prefera sa-l ridiculizeze pentru ca nu gaseste explicatii si nu-l poate stapani. Eu cu siguranta n-as vorbi asa lejer, sunt multe lucruri inexplicabile care se intampla si pot fi oarecum (si de anumite persoane) stapanit.

Ma amuzam pe vremuri (si n-am gasit niciodata explicatie), cand eram copil, exista in satul bunicii mele o femeie batrana care dadea in bobi. Stiti ce-s bobii...fasolea aia mai mare. Ii lua, ii rasucea, ii arunca. Iti spunea despre viitor. Nu mai stiu ce s-a adeverit din viitorul meu spus de ea [:)] ...dar pentru cateva zile, ce zicea asa era. Ca ploua sau nu, ca ma lovesc la piciorul drept sau la cap, ca puii de sub closca o sa iasa in ziua x, ca o sa ma intalnesc cu x peste 3 zile, o gramada de maruntisuri care se intamplau identic. Venea des...ca bunica avea tuica buna.

Ce vreau sa spun...da, e pacat in credinta noastra sa crezi in chestiile astea, dar eu nu am tupeu sa le neg cu voce sigura.



#43
Mickyyy

Mickyyy

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 5.478 mesaje

Postat 19 mai 2014 - 14:36

Eu cred ca asta cu semnele este ...in functie de ce vrei sau cum vrei tu sa fie!!!! [:D]

 

Insa mai cred ca atunci cind iti doresti ceva foarte mult...poti influienta ,prin puterea mintii sa ti se intimple respectivul lucru dorit!

Dana

 

:)) Stii ca m-am gandit si eu destul de mult la asta, ca semnele sunt functie de cine le interpreteaza. De curand, asa cum ziceam, eu si barbata-meu ne-am contrat pe anumite lucruri, intr-un final am luat o decizie, pe care unul a considerat-o buna, altul proasta, dar nu exista calea de mijloc in situatia respectiva, putea fi alba sau neagra, nicidecum gri.

 

Eeee, si acum incep sa se intample lucruri, pe care eu le interpretez intr-un fel, el in altul. Si cel mai aiurea e ca au logica acele semne vazute si din punctul meu de vedere, si din al lui. De exemplu ajuns intr-o tara straina, reuseste performanta sa-si piarda singurul act de identitate care-l avea la el. Fiecare are propria versiune pentru acest "semn", e clar ca e un lucru rau care i se intampla (sau ni se intampla, ca ne afecteaza pe amandoi), doar ca fiecare interpreteaza acest asa zis "semn" dupa propria-I logica, pornind de la acea decizie, unul zice ca e rau ca a ales calea A, celalat zice ca e rau ca n-a ales calea B, cine interpreteaza correct semnele.....naiba stie :)))



#44
CorinaDani

CorinaDani

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 13.603 mesaje

Postat 19 mai 2014 - 14:46

ruf, si bunica dadea in bobi, uneori isi dadea singura (nu stiu daca pentru ea sau pentru noi, cei din familie)...ba avea si mestesugul calcatului, mai exact cine avea intindere/entorsa venea la mamaie, sa-l calce pe prag. adica suferindul isi punea piciorul sau mana cu zona dureroasa pe prag si bunica il calca cu piciorul, in timp ce soptea nu's ce descantec. chiar si mie mi-a rezolvat mamaie o glezna dureroasa, dupa ce am calcat stramb intr-o groapa.



#45
icailoaie

icailoaie

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 1.526 mesaje

Postat 19 mai 2014 - 14:52

eu auzisem ca cei cu ochii verzi pot deochia numai daca au fost intorsi la tzatza.

cu alte cuvinte, au fost intarcati, insa dintr-un motiv sau altul, au fost alaptati din nou.

nu c-as crede, dar..sotul meu are ochi verzi si e intors la tzatza. ei bine, a reusit performanta de a deochia pe cineva, acum foarte multi ani. persoanei respective i s-a facut brusc rau, cu durere de cap, voma, slabiciune.

din povestile soacrei mele, un remediu impotriva deochiului ar fi sa pui la buricul celui deochiat un pic de saliva de la cel care a deochiat...

eu personal nu cred in asa ceva, pot cel mult sa consider ca unii au capacitatea de a "bruia" campul energetic al altora, iar cei mai sensibili resimt asta imediat.

Si eu am auzit si aceasta vorba.. dar nu se zice ca numai cei cu ochii verzi pot deochea.. ci ca ei in special reusesc foarte usor:)) tot in sala de asteptare am auzit-o si pe asta...



#46
viviana

viviana

    Membru VIP

  • Moderators
  • 26.324 mesaje

Postat 19 mai 2014 - 15:49

In linkul pus de Eumada:

"Alan Dundes (folclorist la Universitatea Berkley) este autorul unui punct de vedere original asupra fenomenului, bazat pe opozitia dintre umed si uscat (asa se si intituleaza un studiu academic publicat de el: Wet and Dry: The Evil Eye).

Dundes considera ca credinta in deochi ar avea origine indo-europeana si semitica si ca nu ar fi existat in America, in insulele Pacificului, in Asia, Africa subsahariana ori Australia pana la contactul acestor civilizatii cu europenii.

El emite interesanta ipoteza ca la temelia credintei in deochi ar sta opozitia dintre umezeala sau apa, ca expresie a vietii si uscaciunea asociata mortii. Astfel, adevaratul rau pe care cel ce deoache il face victimei sale ar fi faptul ca il "seaca", il usuca, lipsindu-l de fluidele necesare vietii. Atinsi de privirea ochiului celui rau, copilasii incep sa vomite, mamelor care alapteaza le seaca laptele, la fel si vacilor sau altor animale care dau lapte; pomii fructiferi se usuca, iar barbatii devin neputinciosi."

 

Asta este explicatia de ce la descantecul de deochi se foloseste apa.

Si rugaciunea.

 

====

 

Apropo de energiile negative pe care le primim de la unii oameni: nu vi s-a intamplat niciodata sa intrati intr-o incapere si sa constatati o atmosfera rece? care va face sa va simtiti inconfortabil?

Mie da , de nenumarate ori.

==

 

Cred in semne, premonitii. Stiu ca unii oameni nu accepta sau iau in deradere astfel de manifestari, insa atunci cand le traiesti, cand o inlantuire de fapte aleatorii iti schimba  linia trasata pe care mergeai pana atunci parca nu-ti mai vine sa zici ca e o simpla intamplare.

 

Daca doriti sa discutam despre sincronicitate - coincidente si destin - putem face subiect separat.

Va recomand o carte pe care am citit-o in anul 2002:

"Nimic nu e intamplator - coincidente si destin" de Robert H. Hopcke aparuta la Humanitas.

Hopcke este psihoterapeut.

 

Am intrat aici si vad ca e reeditata. I-au schimbat coperta. E o carte usoara la indemana tuturor si chiar interesanta.

 

PS - sa nu credeti ca sunt atat de, atat de, atat de... incat stiu cand anume am citit cartea asta, ca mai tin minte de acum 12 ani! Mister: am scris pe ea cand am citit-o. Pe prima pagina. Nu stiu de ce. Nu-mi amintesc. Nu scriu pe carti asa ceva.



#47
CorinaDani

CorinaDani

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 13.603 mesaje

Postat 19 mai 2014 - 16:17

oh, viv, da, mi s-a intamplat sa simt atmosfera rece, nu neaparat dintr-o camera, ci mai degraba din preajma unei persoane.

daca sunt nevoita sa petrec timp in aceeasi camera cu acea persoana, am observat ca am tendinta de a sta cu mainile si picioarele incrucisate, din instinct.

ulterior am citit ca e un fel de a-ti apara aura/campul energetic de interactiunea negativa cu campul/aura acelei persoane.



#48
Oana_B

Oana_B

    Membru de baza

  • Moderators
  • 5.756 mesaje

Postat 19 mai 2014 - 16:43

Eu sunt doar botezata ortodox dar nu ma intereseaza religia, nu sufar de superstitii si "cred" in stiinta si in ce poate fi studiat si masurat.

In Romania ma deocheam foarte des, cu dureri de cap si cascat. Trecea daca dormeam sau daca imi zicea cineva de deochi.

N-am putut niciodata sa-mi explic fenomenul. Acum ma gandesc ca poate eram doar obosita sau eu stiu ce alt motiv organic si descantecul era un placebo, imi trecea ca trebuia sa existe ceva care sa ma ajute sa-mi treaca in momentul ala:))

Si in studiile stiintifice se ia in considerare mintea omului care poate sa influenteze un rezultat.

 

Imi amintesc de o faza cand eram la un coleg de munca acasa si nevasta-sa mereu imi spunea ca fetitei lor ii placea parul meu lung. Placerea ei era sa ma pieptene:)) [:D]

Si mie nu-mi placea deloc [:D]

Si o data dupa ce-am plecat de la ei mi s-a facut un rau cum nu mi se mai intamplase vreodata, dureri de cap, cascat si in plus tremuram ca de frig, dar frig nu-mi era.

Si aveam un preten pe vremea aia al carui tata stia sa zica de deochi. Nu stiu ce zicea ca nu mi-a explicat, a zis ca el a furat descantecul. Nici nu era nevoie sa fie de fata cand descanta, pretenul il suna si tata-su descanta si eu dupa vreo 10 minute trebuia sa-mi mut locul. Asa zicea el, ca te mutai din loc ca sa lasi deochiul in locul unde statusesi pana atunci.

Si mi-a trecut si de data aia. Cine stie, poate el doar s-a dus sa bea un pahar de vin si eu cu placebo mi-am mutat fundul pe alt scaun dupa 10 minute.

 

N-am deocheat pe nimeni desi am ochii deschisi la culoare.

De 12 ani de cand sunt aici nu m-am deocheat niciodata. Nu mai prezint nici un interes pentru nimeni [:D]

 

Vorbind de vampiri energetici, am cunoscut o persoana efectiv obositoare. M-am intalnit de cateva ori cu fata asta si dupa 2 ore de stat cu ea plecam cu dureri de cap si ma duceam acasa sa ma culc ca nu mai puteam de oboseala.



#49
redactor

redactor

    Membru VIP

  • Administrators
  • 14.054 mesaje

Postat 19 mai 2014 - 17:03



si sala asta de asteptare era intr-un catun de munte, sau? 

de tine parca am citit ca esti studenta, am ceva pretenti de la cineva care studiaza. 

supersitiiile sunt ptr oameni mai slabi de inger sau putin cititi. a nu se intelege altceva decat ce am scris.  [:)]

Kari - mesajul tau e rautacios. Fata a pus o intrebare. Nu conteaza unde a fost adresata intrebarea. Si faza cu pretentiile nu o inteleg.



#50
redactor

redactor

    Membru VIP

  • Administrators
  • 14.054 mesaje

Postat 19 mai 2014 - 17:07

Nici eu nu inteleg de ce era nevoie de un topic pentru asta.

nu e voie de vorbit despre asta sau ai informatii ca nu mai exista acest fenomen in Romania? Exista inca multe femei care cred in aceste lucruri, fie ca iti place fie ca nu. Si apoi, nu cred ca deranjeaza un topic.




Panic Questions

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - Ieri, 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - Ieri, 16:57

  • Scădere in greutate

    SaraMaria26
    - apr 17 2024 19:00

  • Fată sau băiat

    Nataliaracila
    - apr 06 2024 20:17

  • MiÈ™cările bebeluÈ™ului

    catalinabd
    - apr 04 2024 05:53

Last Blogs

  • Nasterea prin cezariana

    AdrianaBlo
    - Astăzi, 10:27

  • Alăptare 🤱🏻

    BiancaDragnea
    - Astăzi, 09:57

  • Burtica 35

    Roxana3001
    - Astăzi, 09:02

  • Tantrumuri bebe 1 si burtica care pune presiune

    Deutzuk
    - Ieri, 22:26

  • Sarcină

    Erika91
    - Ieri, 21:11

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -