Sari la conținut

Sari la conținut


- - - - -

Tabla pt casa


471 raspunsuri la acest subiect

#21
ela_04

ela_04

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 3.768 mesaje

Postat 06 mai 2014 - 12:26

 

ela04, eu credeam ca deja locuiesti la curte ? Parca scriai mai de mult de doi catei [:)]  ?

 

Ingrid si Cristi 11 ani

 

[:)]  La curte locuim... de obicei :) 

Am daramat casa veche si facem alta ca aia era din chirpici si era nashpa. 

Dah... omul cand nu are ce face isi gaseste el.

Cateii au ramas la curte... trecem in fiecare zi si le dam sa manance. Se bucura saracii cand ne vad... de ne darama!

 

Multumesc tuturor pt sfaturi si sugesti!  [flo2]

Subsolul are hidroizolatie peste tot adica chiar si deasupra vine hidroizolatia si apoi placa. Habar nu am de ce... bani aruncati probabil dar asa cum spunea cineva noi respectam proiectul ca oricum nu suntem in masura sa facem ceva de capul nostru :D

 

Am facut studiul geotehnic, tot ce trebuie, ca sotul meu asa e felul lui... zice ca face casa pt noi nu sa o vanda asa ca vrea sa munceasca o data nu de 10 ori.

Desi m-a cam durut buzunarul cu toate studiile, masuratorile, venit de la primarie vazut-constatat, am fost de acord cu el...

 

Cica de azi numai ploua pana pe 13  [:)]  asa zice meteo nemtzesc "ca astia ai nostri sunt niste cretini" - l-am citat tot pe sot. Sunt curioasa daca asa o fi. Sper si eu pt el ca nici noaptea numai doarme cu ploile astea. 

Ma trezeste pe la 3 "i-a auzi ploua!"  [:-)))]

 

Rufus noua firma asta ne-a cerut un avans de 30%. Mie mi se pare mult pt ca e o suta si ceva de milioane dar in fine ...sotul meu zice ca macar treaba sa faca sa nu stea cu gura pe ei ca il apuca toate cele.

Oricum nu mi se pare normal.

Si avem si diriginte un ing constructor.... c Dumnezeu inainte acum. 

Cica joi incep sa lucreze fierul...si sapt viitoare daca intradevar numai ploua o sa sape groapa ca sa toarne betonul. 



#22
giulia71

giulia71

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.182 mesaje

Postat 06 mai 2014 - 13:35

E cam mult 30% din totalul lucrarii, nu mai suntem in boom-ul imoboliar de acum cativa ani.Spune-i sotului sa citeasca pe Jurnale de case, pe un alt site, da un search si gaseste. Acolo gaseste case executate temeinic si case pornite prost de la inceput.

 

30% avans pina la ce etapa? Caci e foarte posibil ca dupa doua saptamani sa va ceara alti bani.

 

Fiti foarte fermi, reduceti avansul si stabiliti etapele cand isi primeste banii, este cel mai bine asa, adica sa nu ajungeti in situatia sa va ceara bani din doua in doua saptamani.

Si la final, de obicei ei sunt obositi si voi cu nervii intinsi, e bine sa aveti ultima transa de bani in buzunarul vostru, astfel incat sa isi termine treaba bine ca sa le dati banii.

 

Ca sa intelegi, multe probleme au aparut dupa, i.e.o aerisire la baie acoperita, trebuie spart si repus gresia/faianta dupa caz., lavabila umflata etc, dat jos, gletuit, amorsa, lavabila, toate acestea implica costuri mari, pe care daca e din vina constructorului, trebuie sa plateasca. Ideea e ca trebuie ca ei sa alerge dupa bani si nu invers. SUnt putini constructorii care revin si isi repara fara bani, in cazul in care au facut o lucrare slab calitativa.

 

Unii profita de naivitatea clientilor si ii pun sa plateasca pentru lucruri ce intra deja intr-o anumita lucrare, o sa vezi. 

In plus, banii se duc cu o viteza...

 

Poate ca sunt pornita sau foarte pornita impotriva constructorilor, insa cam toti pe care ii cunosc, dupa ce si-au facut o casa in regie proprie, din matza blanda devin fiare. O sa intelegi la sfarsit, de ce...


Editat de giulia71, 06 mai 2014 - 13:40 .


#23
ela_04

ela_04

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 3.768 mesaje

Postat 06 mai 2014 - 21:18

Multumesc Pt sfaturi Giulia.!

O sa fie destul de greu sa mai renegociez ceva dar o sa incerc. Ca eu rusine pe banii mei nu cunosc mai ales la cate sacrifici fac si voi mai face pt casa asta.

Mie mi sa parut un pic dubiosi astia de la firma mai ales ca la un moment dat iau propus sotului sa numai faca contract si sa mearga pe regie proprie.

Numai ca nu au nimerit bine persoana. Al meu se gandeste numai daca vreunul se imbata si cade de pe casa? Nu sunt numai problemele cu protectia munci dar ii distruge si lui cariera. Plus ca oricand poate sa vina cineva sa bata in poarta si sa ne puna sa le explicam de unde sunt banii si cum i-am chetuit.

Asa ca totul a fost cumparat cu factura si chitanta, prin virament bancar sau plata pe loc. Asa ca nu se poate pune problema fara contract. 

 

Si asa cand am luat firma de arhitectura a fost printr-o recomandare. Si am mers pe incredere desi sotul i-a cerut contract si chitante nu am vazut decat chitantele. 

Buba e ca ne-am  inteles la 1000 euro / proiect iar arhitecta cu care am lucrat mai vrea acum inca 30 mil. 

In sfarsit... avem deja si noi o adevarata telenovela in spate si nici macar nu ne-am apucat de construit. 

De asta si intreb pt ca multa lume vede ca nu ne pricepem si am impresia ca se cam profita de naivitatea noastra... ca sa nu zic prostie. 



#24
giulia71

giulia71

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.182 mesaje

Postat 07 mai 2014 - 12:11

ela, aici nu e vorba de prostie, ci de necunoastere, lucru cu care ne-am lovit toti care am trecut prin "facerea unei case".

 

Voi trebuie sa fiti cu un pas inaintea lor si acest pas sunt banii, totdeauna sa fie in buzunarul vostru.

Pentru ca ti-am zis, se pot intampla erori sau efectiv nu va place cum a iesit un lucru si trebuie reparat si refacut din nou, in cazul asta daca lucrarea respectiva e platita, sunt sanse extrem de mici sa refaca din banii lor.

 

Acum dupa ce am trecut prin asta, mie un avand de 100 mil mi se pare mult, pai ce au facut de banii astia, cum ii justifica, hello?!!!

 

Fiti duri si carcotasi si in relatia cu ei, porniti de la 0 incredere, ce se va construi pe parcurs.

 

Daca voi ati cumparat materialele, sa aveti om de incredere ca sa va pazeasca materialele, unii fura de rup.



#25
Rufus

Rufus

    Membru VIP

  • Moderators
  • 15.555 mesaje

Postat 07 mai 2014 - 13:32

Mare avansul.

In zilele noastre, avans se da pe fier si organizare de santier. Nimic in plus.

Fa etapele de plata...nu platiti nici un ban pana etapele nu sunt realizate. Mai poti da banii de caramida (sau ce este). Dar atat.

Da, increderea e zero, nu lasa nimic de la tine cu banii. Platiti doar cand dirigintele spune ca e ok. Daca e ceva de remediat, de reparat, platesti dupa. Cand spune, deci, dirigintele.

Paza...spune-mi, in santier sunt salariati/angajati firma care dorm acolo (in baraca)?

 

Edit: se prea poate ca banii ceruti de arh sa fie pentru proiectant. Obligatia lor este sa-ti faca proiectul pentru autorizare...fara detalii.

Restul DDE, costa separat.

Doar ca mi se pare mare suma. Prea mare.



#26
Ella73

Ella73

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 13.294 mesaje

Postat 07 mai 2014 - 16:12

Mi se pare mare pretul pt proiect; eu am dat pe proiect 900 euro (firma serioasa din cate am inteles de la fratele meu, ca el s-a ocupat de proiect si acte; noi am modificat putin proiectul, asa ca i-am stresat ceva [:)]).

Si la noi au facut doar beciul (noi l-am facut separat, vine langa casa si putin sub ea..acolo e hidroforul, ca apa curenta va aparea pe la anul) si asta tot din cauza vremii. Cel care ne face casa a facut-o si pe a fratelui meu, asa ca stim cum lucreaza; merge mai incet, dar sta si piguleste orice detaliu. Si el a zis ca nu va sapa fundatia atata timp cat va ploua.



#27
ela_04

ela_04

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 3.768 mesaje

Postat 07 mai 2014 - 20:55

Rufus fierul e deja cumparat 10 tone -diferite marimi si dimensiuni. Il tine cel de la care l-am cumparat si il aduce in etape. Asa a neg sotul.

Daca te referi la prelucrarea care se face fierului, din cate am inteles maine vin constructori sa-si organizeze santierul, wc etc. Ei vor lua in primire pe proces vb fierul si tot ei vor raspunde pt paza tuturor materialellor. Cineva o sa doarma acolo. De asta nici nu am demolat inca magaziile.

Etapele de pata inca nu sau facut ...probabil maine. Vine si dirigintele de santier si toti vom sta de vb. 

Caramida e cumparata si ea. Tot asa. Sotul a preferat sistemul asta cu plata inainte si sa ramana in depozit pana la nevoie.

Probabil tu te referi la prelucrarea acestora. 

 

De arhitecta nu zic imic ca e un intreg subiect separat  [:)]  asa e cand nu cunosti si mergi prin cunostinte. Am descoperit ca e mai scump cand mergi pe mana recomandarilor de la cunostinte. Asta e viata. Invatam din greseli. 

Sa zicem ca la ultima conversatie avuta cu sotul meu i-a spus ca daca nu ii da astia 30 mil nu o sa vedem semnaturile necesare pt receptie.

Bineinteles ca sotul meu suporta multe, ca asa e felul lui mai ingaduitor. Dar cand a auzit de santajul asta s-a cam inegrit. O sa o rezolvam noi si pe asta. O consideram invatare de minte. 

De asta am si intrebat aici de data asta... macar se ne facem naiba o idee si sa numai picam de fraieri. Chiar daca se vede ca nu ne pricem neam macar informati sa fim. 


Editat de ela_04, 07 mai 2014 - 20:57 .


#28
ela_04

ela_04

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 3.768 mesaje

Postat 08 mai 2014 - 09:20

Am vb azi cu seful echipei si i-am spus ca mi se pare cam mult avansul. Ca la sfarsit nu vreau sa ma trezesc ca muncitorii lui numai au chef de munca...

A zis ca e ok... discutam.

L-am rugat sa puna pe hartie etapele de plata cum le vede el ca sa putem discuta mai usor si sa pot sa-mi fac si eu calculele. 

Aici in contractul asta pe care il am, inca gol :) scrie asa:

Modalitati de plata transa 1 - 30% avans, transa 2 - 30%, iar transa 3, 40% la terminarea lucrarilor. 

Mie nu mi se pare rau nici asa...

Orice intarziere de plata atrage penalitati de 0,15% bla bla....

si pretul exprimat e ferm si nu poate fi modificat pe parcursul derularii contractului.

 

La o prima vedere contractul pare simplu, clasic, chiar nu stiu ce am mai putea adauga.

I-am spus si ce mi-ai zis tu Rufus ca  orice alta plata se va face doar dupa ce discuta cu dirigintele :D din cate am inteles de la sot dirigintele nu e o persoana f amabila (e dintr-o bucata asa). Pe diriginte o sa-l platim pe la luna, ca un salariu si o sa vina mereu pe acolo.

Sper sa fie bine.



#29
ingridnen

ingridnen

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.709 mesaje

Postat 08 mai 2014 - 10:38

Doamne, Ela04, ce stres ! Nu stiu daca m-as inhama la asa ceva, mai bine cumpar de-a gata [:)] . Zic si eu, ca nu e cazul la mine [:)]

Mie imi ies peri albi si pentru o zugraveala, daramite sa construiesti o casa.

 

De arhitect nu stiu ce sa-ti spun, eu am 2 colege care si-au facut casa si au platit mult peste 1000 Eur proiectul.

 

Succes si sa va mutati cat mai curand la casa voastra !

 

Ingrid si Cristi 11 ani



#30
missdarcey

missdarcey

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 1.258 mesaje

Postat 08 mai 2014 - 11:27

[bang] La mine paznic de noapte s-a intamplat sa fie un vad mai indepartat de al mamei , care din intamplare lucra la companie . Nu iti spun cat material a vandut [bang] , ba chiar il indemna si pe cumnatul meu sa cumpere , ca doar nu ia de la mine , ia de la companie .

Eu am aflat dupa vreo 2 ani , nimeni nu a catadicsit sa-mi spuna.




Panic Questions

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - Ieri, 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - Ieri, 16:57

  • Scădere in greutate

    SaraMaria26
    - apr 17 2024 19:00

  • Fată sau băiat

    Nataliaracila
    - apr 06 2024 20:17

  • MiÈ™cările bebeluÈ™ului

    catalinabd
    - apr 04 2024 05:53

Last Blogs

  • Dublu test pozitiv È™i nopÈ›i întregi nedormite!

    Ana1298
    - Astăzi, 17:26

  • Gata vacanta!

    Andreeaflore1991
    - Astăzi, 16:16

  • Minunea asteptata din burtica

    RoxiMada
    - Astăzi, 15:26

  • Nasterea prin cezariana

    AdrianaBlo
    - Astăzi, 10:27

  • Alăptare 🤱🏻

    BiancaDragnea
    - Astăzi, 09:57

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -