Postat 02 aprilie 2014 - 11:11
Eu nu cred ca face cineva cancer doar daca renunta la laptele de vaca sau oricare aliment.
Chiar daca am fost crescuta la tara , cu vaca pe langa casa , nu sunt adepta laptelui , nu consum , si cat am fost copil am avut tot timpul lipsa de calciu desi mancam branza , smantana, lapte . E un mit ca laptele e sursa cea mai buna de calciu .
O fi laptele hrana perfecta dar pentru vitel ,asa cum pentru copil e laptele de mama. Vaca nu mananca lapte nici branza pentru a avea calciu , mananca vegetale si graunte.
Stiu cum arata o vaca crescuta natural si nu fortata sa produca lapte , nu vom gasi niciodata in magazin acel lapte pentru ca vacile de la ferme sunt tratate sa produca cat mai mult . Am fost cu scoala la o ferma si copiii au asistat la mulgerea unei vaci , cu aparatul de muls , bineinteles , si mi s-a facut mila cand am vazut vaca aceea ce uger avea si cat lapte a curs. E o intreaga industrie si bussines in spatele cansumului de lapte.
Nu mai spun cate medicamente , hormoni , antibiotice si hrana inadecvata primesc.Mi-e frica cand ma gandesc .
Copilul meu a refuzat laptele , a mancat doar de la san 2 ani , nici pe cele vegetale nu le-a vrut (oricum si alea tot in fabrica sunt facute).
Dar , anyway ,de la varsta de 3 ani omul nu mai are enzimele necesare pentru digestia laptelui, probabil atunci specia umana trebuie sa inceteze consumul de lapte.
Ironia e , cu cat consumam mai mult lapte cu atat mai mult calciu consuma corpul pentru a-l digera. So.