Sari la conținut

Sari la conținut


- - - - -

Mamici de Mai 2014 (Ciresele de Mai 2014) Cap. 26

gravidute ciresele mai sarcina

302 raspunsuri la acest subiect

#41
delyn

delyn

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 405 mesaje

Postat 28 martie 2014 - 10:03

Neata fete!

 

Adriana oamenii vorbesc multe. Si mie mi-a zis dr ca e recomandat in sarcina sa te plimbi insa sarcinile care sunt fara probleme, mie avand in vedere problema cu colul mi-a zis sa stau potolita deocamdata si sa incerc plimbari scurte abia dupa 35 de saptamani.



#42
mishutza

mishutza

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 1.076 mesaje

Postat 28 martie 2014 - 10:23

Neata!

Adriana, eu cred ca sarcinile si copii, altora, fac oamenii sa fie foarte priceputi la de toate. Si mie , din cauza diabetului,mi se tot spune, culmea, de persoane pe care le credeam cu minte, ca sportul si miscarea ajuta. Mi se ridica parul pe cap. In primul rand ca eu chiar sunt inca peste 2 ore pe zi afara la plimbare, la jogging nu ma vad mergand. Si apoi, aleg sa ma protejez cat pot, nici unul din medici nu a fost in stare sa imi spuna daca hemoragia mea a fost de la efort sau nu. Doar ca totul este ok acum, sa traiesc normal. Si cu 4 zile inainte de sangerar era totul perfect la eco. Ideal ar fi sa putem ignora, dar deja mie imi e prea mult. Si deja presimt ca vor mai urma. Limita mi- a fost cand una dintre prietene mi- a spus ca de ce nu vreau sa nasc ca o doamna, cu cezariana? [batcap]  [alcool]  [fal]  Abia astept parerie destepte legate de alaptatul pest 2 luni ale copilului.

Incerca sa ii ignri si gandeste- te ca nu esti singura!



#43
llorrenna

llorrenna

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 1.236 mesaje

Postat 28 martie 2014 - 10:23

Buna fetelor! Zi frumoasa tuturor! 

 

Adriana, asa ii spuneau si mamei, sa nu mai stea in pat sa citeasca, si a nascut fff repede, fara dureri mari. Asa ca nu e o regula. Iar oamenii sunt plini de sfaturi, sa vezi cate o sa primesti in legatura cu cresterea copilului :))))

 

Miky, multumesc!

 

Sherry, bafta luni!



#44
Adriana1302

Adriana1302

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 1.144 mesaje

Postat 28 martie 2014 - 10:32

Ma sochez ce imi zic parintii referitor la cresterea copilului..sa planga sa faca plamani, sa nu-i dau de mancare noaptea, sa-i dau ceai si alte si alte. Pe atunci se luau dupa sfaturi dar acum poti citi studii si le-am zis sa ma lase in pace. Nici nu vreau sa ma gandesc ce o sa spuna ca vreau sa incerc sa scutecesc textil [batcap] . Am zis ca incerc la inceput cu vreo cateva bucati sa vedem daca e pentru noi si ne putem descurca. Ma asteptam sa fie sotul reticent dar cum a fost si el la cursul de lamaze e pe aceeasi lungime de unda cu mine.



#45
mishutza

mishutza

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 1.076 mesaje

Postat 28 martie 2014 - 10:42

Adriana, alaptatul si scutecitul textil sunt niste oribilitati.

 

Eu am o problema cu Pampersul, marca. Din cand in cand mai gasesc articole cat sunt de toxice fata de celelate. Sigur ca tin poate mai mult pipi, dar e o chestie de ce alegi pt fundul copilului tau, chestii mai putin toxice sau sa schimbi scutecul mai des. Si toate se uita ciudat, dar vai, nu vei folosi pampers? Dar credzi ca iesi mai ieftin cu celelalte? Buaaa, asa ma enerveaza. Le- am spus ca doar daca copilul face iritatie la toate marcile ii pun pampers pe ea.

 

Si eu am luat 6 bucati de svutece textile. Vreau macar sa incercam. Asta parca nici nu imi vine sa zic mai departe, ca iar tot eu ma enervez.



#46
teodora74

teodora74

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 291 mesaje

Postat 28 martie 2014 - 10:44

Revin fetelor cu povestea mea...

totul părea bine, în 11.03 am fost la un control, fără programare, am zis că nu strică după răceala zdravănă prin care am trecut. Plus că vroiam să plecăm 1 săpt din țară și avem nevoie de părerea dr.

Zicea că din pct. ei de vedere totul este OK.

Bebe era în prezentare craniană

DBP=6,86

CC=24,22

CA =18,62

LF=4,58

LA normal. placenta posterioara.

Morfologie normala.

Retard de crestere de 20 zile.Asta a fost de la inceput și s-a marit progresiv pe toata peroada sarcinii.

În 5-6-7 martie am avut mult de lucru, la servici , și am fost f obosită.

Picioarele umflate rău și în 7 la amiază am plecat acasă. Stat în pat, seara am făcut niște frisoane de parcă eram la 220.

Picioarele în apă călduță, luat Oscilo, vit C, ceai de răceală și gripă și soc.

Noaptea și a doua zi  transpirații  stare de ,,șnițel bătut,,Am zis că o fi de la o răceală luată cine știe de pe la cine. Abia luni am fost în stare să fac o baie și să stau în picioare. Marți am fost la medic....

Au fost, apoi, cîteva zile în care micuța s-a mișcat mai puțin...am zis că o fi știind, draga de ea, că nu mă simt bine- eram vlăguită și parcă presimțeam că ceva nu-i bine.Eu nu sînt nici o prăpăstioasă, nici o taciturnă sau supărăcioasă, dar în zilele alea eram tare posomorîtă .

Apoi au fost căteva zile în care n-am simțit-o mișcînd deloc. O fi mișcînd noaptea?Nesimțită nu sînt și oricum măcar de 2-3 ori pe noapte tot mergeam la baie.

Joi ne-am dus la Alba, la o cunoștință...evident cu speranța că totul este ok, că o fi întoarsă iar cumva și de aceea nu o simt

Dar nu găsește la echo. bătăile de cord ...dus la ginecolog, care confirmă tragedia........nu mai bate inima.

Nu eram în stare să gîndesc ce am de făcut..tati era mai devastat decît mine.

Cumpărat la repezeală cîteva lucruri, internat în spital unde al treilea medic confirmă că n-o să mai avem bebe de data asta.

Luat probe pt analize, începe tratam. cu antibiotice, că bebe murise deja de cîteva zile și era prea riscant să mai stau pînă la rezultate.

Mi-au dat niște pastiluțe, sub limbă, la interval de citeva ore că după prima începuseră deja contracțiile.Cu ajutorul Lui Dumnezeu am scăpat cu bine și repede din încercarea asta.

Bebe a ieșit cu tot cu placentă, am fost chiuretată puțin și a 2-a zi am plecat acasă cu tratament, medicamente și stat în pat obligatoriu.

Am terminat medicamentele toate, mă doare cîteodată uterul, azi este prima zi care încă nu am sîngerat. Mîîă dor încă sînii și sînt umflați de la lapte.

Ieri mi-am luat ceai de salvie și extract de muguri de arin alb pt uter și sîni.

În urma analizelor de la spital a reieșit că ar fi ceva probleme de coagulare la mine și dr de la Alba a zis că cel mai probabil aceasta este cauza, și că răceala nu era un pericol sarcina fiind deja înaintată.

Azi vreau să merg pînă la cimitir, tati a adus-o pe Maria și a îngropat-o, că n-am vrut să o lăsăm acolo.

Fetelor care sînteți din Cluj aveți careva un ginecolog care să ,,sufle și în iaurt,,?

Poate că dr mea ar sufla de data asta dar nu aș putea să suport să o văd de fiecare dată.Va trebui să merg să îmi fac toate analizele  și nu am nici cea mai mică idee de unde și cănd trebuie să încep....

Sfaturi, vă rog, mai ales că văd că mai sînteți și voi cu probleme.

Dumnezeu să vă ajute  și pe voi și pe puiuții voștrii.



#47
miky82

miky82

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.131 mesaje

Postat 28 martie 2014 - 10:50

Buna fetelor!

Multumesc pentru raspuns fetele referitor la sughit, credeam ca nu este ok asa de des!

Eu iar am racit, offfff ma doare si gatul, am imunitatea la pamant nici nu stiu ce sa mai iau sa imi revin.

Asa trebuie facut fetelor sa ignoram sfaturile binevoitoare, nici nu vreau sa ma gandesc ce va fi dupa nastere.......



#48
monik33

monik33

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 529 mesaje

Postat 28 martie 2014 - 11:11

Teodora, cuvintele noastre sunt de prisos [:(]....Sa va dea Dumnezeu putere sa mergeti mai departe...

 E bine sa vezi un hematolog, sa te aiba sub observatie si sa iti faci mutatiile . Eu sunt pe tratament cu clexane, nu pentru ca sufar de trombofilie ci pentru ca la inceputul sarcinii aveam tensiunea mare pe arterele uterine, risc mare de preeclamsie , apoi s-au sudat placentele,  risc sindrom geaman tranfuzor-tranfuzat.



#49
miky82

miky82

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.131 mesaje

Postat 28 martie 2014 - 11:12

Teodora inca o data imi pare tare rau, dar Doamne Doamne este alaturi de voi si veti reusi sa treceti peste acest necaz.... sfatul meu este sa iti faci analizele de trombofilie pt ca dupa parerea mea asta a fost cauza(asa cum a spus si dr), bebita nu s-a alimentat cum trebuie si din acesta cauza si retardul de crestere, cele mai importante analize sunt Factorul II si factorul V leiden, dupa care factorul XIII, MTHFR si PAI, mai trebuie sa iti faci si antitrombina III, proteina C si S.... de ex la Synevo au pachete de analize la trombofilie, intra pe site-ul lor si vezi ca iti dau mai multe explicatii, in cazul in care se dovedeste a f o problema de coagulare la urmatoarea sarcina in functie de gravitate vei lua fie aspirin cardio sau aspenter sau injectabil clexane. 

eu ca si analize am facut Factorul II, MTHFR si PAI, pe care le am in stare heterozigota adica le mostenesc de la unul dintre parinti iar daca sunt in stare homozigota sunt mostenite de la ambii parinti, mai sunt unele analize care se fac gratiut la spitalul fundeni, iti poti lua trimitere de la medicul de familie si sa mergi acolo la dr Uscatescu Valentina, poti vb si cu ea pe mail si sa ii spui ce s-a intamplat. Daca te mai pot ajuta cu ceva sa imi spui.



#50
Irva

Irva

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 1.771 mesaje

Postat 28 martie 2014 - 11:18

Buna dimineata fetelor!!!

 

Teodora, Dumnezeu sa va ajute sa treceti cu bine peste tragedia asta. Eu nu stiu sa iti recomand un ginecolog din Cluj, dar pentru problemele de coagulare trebuie sa mergi la un hematolog. Eu iti recomand sa mergi la Dr Simona Avram, are consultatii si la Cluj la Regina Maria sau poti lua legatura cu dansa pe mail sau telefon. Stiu ca dansa incearca sa raspunda tuturor si sa ajute. Eu am doar numarul de telefon al dansei, dar cred ca te-ar ajuta mai mult adresa de mail ca sa ii poti povesti ce s-a intamplat. Cred ca llorrenna te poate ajuta cu adresa de mail, daca tin eu bine minte.





Etichetat si cu gravidute, ciresele, mai, sarcina

Panic Questions

  • miha444
    - mar 22 2024 16:22

  • Progesteron in sarcina

    Flor_i
    - mar 18 2024 13:02

  • Cat mănâncă bebe la 2 luni

    mada204
    - mar 08 2024 16:24

  • PoÈ›i naÈ™te mai devreme de termen?

    Ezraa
    - mar 08 2024 06:39

  • Dermatita atopica

    MGeorgi30
    - mar 02 2024 13:10

Last Blogs

  • Morfologie trimestrul 1

    ZDenisa
    - Ieri, 22:56

  • Morfologie trimestru 1

    Mica13
    - Ieri, 20:46

  • Incepem pregatirile

    madalinaiuliana27
    - Ieri, 20:10

  • 6 luni

    EusebiaRalu
    - Ieri, 19:29

  • Vitamine preconceptie si in sarcina

    Deutzuk
    - Ieri, 14:03

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -