Sari la conținut

Sari la conținut


- - - - -

Bobocei de sept-oct 2012 (2)


233 raspunsuri la acest subiect

#41
norma36

norma36

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.048 mesaje

Postat 02 aprilie 2014 - 14:43

http://www.cresecluj...ca.ro/inscrieri

#42
Kytana

Kytana

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.735 mesaje

Postat 02 aprilie 2014 - 14:58

Buna mamicute, ce mai faceti voi?

 

Eu mi-am mai revenit cu raul, nu cred ca v-am zis, dar mi-a fost destul de rau in ultimele zile, stari de ameteala, pete si stelute, dureri de cap. Sangerarea e aproape de minimum. Maine la 08.30 ma prezint la spital. 

 

Corinuka, offf ce sperietura ai tras! Ma intreb ce l-o fi putut musca prin pantalonasi si prin scutec...! Sper sa ii treaca repede, dragul de el, cum l-o fi durut si deranjat... [pup]

 

Norma, ce mai papati bun? Luca nu mai vrea deloc carne, cum ii simte gustul, o scoate din gura si refuza sa se mai atinga de mancarica respectiva...  [batcap] Noi si asa nu suntem mari mancatori de carne, dar lui ii fac special.  [fri] eu de exemplu ma constip + ma balonez excesiv cum gust carne [smulgpar]

 

Sa va zic de Luca ce mai face... Doarme destul de bine, de la 20 - 06.30, ziua de la 13.15 - 15.00. De mancat mai pauza, dimineata ce mai mananca, in rest cu cantec. Daca i-as da doar iaurt, fructe si paine ar fi cel mai fericit.

In rest are cateva "fixuri": atat in casa cat si afara inchide toata usile/portile deschise. Neaparat toate jucariile sa fie puse intr-o anumita ordine si la loc, idem si cartile. Daca are ceva in mana nu vrea sa imi dea mie sa pun in castronel/farfurie, trebuie sa puna el. 

Daca prinde usa deschisa la baie, se duce si trage apa, neconditionat. Ne aduce noua hainele sa ne imbracam cand mergem afara;

 

Ai vostri tremura? Am impresia ca atunci cand nu ii iese ceva (nu poate scoate capacul de la ceva) incepe si tremura. Mai are momente cand isi pune mainile peste urechi si da din cap mai ciudat asa. Meh, probabil sunt eu exagerata.

 

Sper ca sunteti bine cu toatele. [flo]

 

Ancuta, da-mi un semn, sper ca nu esti suparata pe mine...



#43
tzitziri

tzitziri

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.911 mesaje

Postat 02 aprilie 2014 - 15:21

Nici nu mai stiu cu ce sa incep, ca stiu ca iar nu prea am dat pe aici....am reusit sa citesc cate ceva de la capitolul asta si cam atat [:(]

 

Kytana, imi pare rau pentru ce s-a intamplat. Sper sa iasa bine si asa cum va doriti cat de repede. Tu stii ca poti duce o sarcina la bun sfarsit si la momentul potrivit cu siguranta se va mai intampla asta. V-am mai zis cred ca am o prietena care a pierdut 2 sarcini la inceput si se tot intreba daca are ea probleme sau ce se intampla. A nascut acum doua saptamani o fetita sanatoasa si bine. Si sper sa fie bine si pentru voi si sa te aline Luca asa cum poate.

 

Despre cresa...nu stiu exact care sunt conditiile la cresele de stat. Nu stiu cati copii sunt in grupa.Dar nu pornesc de la premisa ca sunt multi pentru ca sunt totusi destul de multe mame care stau acasa cu copiii pana la 2 ani si dupa aia gasesc o alta varianta (bone, vecine, gradinite private).

Sophia e la cresa, cum stiti. A facut 9 luni intregi de gradi in care a stat acasa doar 3 zile cat a fost pe antibiotic pentru ca facea tare urat cand respira - secretiile coborasera in plamani si deja devenise mai complicat. Deci depinde si de copil si de ce imunitate are, dar nu e musai sa stea mai mult acasa pe motive de boala.

 

Eu am invatat sa gandesc cumva mai pozitiv...adica nu stiu de ce. Dar am impresia ca mi-am facut, involuntar, meteahna de a ma gandi in termeni sumbri la diverse chestii. Gen: o sa stau la coada 2 ore sa imi depun dosarul de indemnizatie. O sa  stau la coada o ora sa imi depun dosarul de stimulent. O sa fie nasol cu copil la cresa. O sa trebuiasca sa dau plicuri/sa imi fac viza de flotant si alte subterfugii sa il inscriu pe David la scoala pe care o vrem.

 

Si in marea majoritate a cazurilor toate grijile mele de inceput au fost total nejustificate. Toate exemplele de mai sus s-au rezolvat pozitiv....cu ocazia asta va anunt si ca din toamna David o sa mearga la scoala la clasa pregatitoare [:)].

Si imi dau seama ca toate gandurile astea negative din start nu fac decat sa ma incarce pe mine cu chestii aiurea. Si nu imi fac bine.

Asa ca incerc pe cat posibil sa iau lucrurile pe rand, cate un pas, fara sa mai anticipez si mai ales fara sa mai anticipez chestii negative...



#44
tzitziri

tzitziri

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.911 mesaje

Postat 02 aprilie 2014 - 15:25

Gabi, legat de intarcare - David s-a intarcat singur cu foarte putin ajutor de la mine.Dar el avea 3 ani si ne intelegeam altfel cu el. 

La el a fost de ajutor faptul ca atunci a inceput sa doarma cu tatal lui. Adica nu ma mai vedea pe mine langa el si nu ii mai veneau idei. El oricum de cand m-am intors la serviciu (la un an si putin al lui) a mai supt doar la 4 cand ajungeam acasa, seara si dimineata mai mult. De la un an si 10 luni a inceput si el gradinita si atunci chiar ca sugea doar dimineata si seara si de cele mai multe ori de chestie...

 

Stiu ca laptele de capra ar fi indicat in astfel de situatii pentru ca este mai apropiat de laptele matern (in fine, mai apropiat comparativ cu laptele de vaca). Eu am incercat sa ii dau Sophiei o data, dar l-a scuipat cat colo....ea cred ca s-a obisnuit cu laptele ei praf si acum i se pare ceva ciudat sa ii dau altfel de lapte.

 

Dar poate e o solutie....



#45
norma36

norma36

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.048 mesaje

Postat 02 aprilie 2014 - 15:57

Kytana - mi se pare ca doarme fff bune Luca.
Azi am păpat mamaliga cu smântână, la prânz supa de pui cu galuste si spaghete bolognese. Deseară pâine cu unt si cas m

#46
Anca2B

Anca2B

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 449 mesaje

Postat 02 aprilie 2014 - 18:50

Kytana, stai linistita, nu am de ce sa fiu suparata [flo2] Doamne fereste! Doar ca m-am luat cu ale mele si uite asa acus e dimineata, acus seara...Stam mai mult pe afara, sotul a fost bolnav cateva zile, slava Domnului ca nu a dat si la copii. Ma enerveaza vremea asta asa schimbatoare...Ah, sa ma laud un pic: [yami] am facut o praji de post cu fulgi de ovaz si mere, o bunatate!! Sa-l fi vazut pe Iustin cum din doua inghitituri lichida o bucata [:-)))] E haplea rau!

 

Fug sa-i pregatesc de somn!

Pupici tuturor!



#47
papelusca

papelusca

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 1.114 mesaje

Postat 02 aprilie 2014 - 19:42

Anca, ne dai si noua reteta, te rog? ms!

 

Corina, pai si sigur a fost piscatura? nasol, sper sa fie ok David!

 

Oana, bine ai revenit! Ms, dar 1.5 ani nu se compara cu 3 ani! La 3 ani intelege, zic eu.Tu cum mai esti? 

 

fetelor, multumesc tuturor pt sfaturi. Ma apuca jalea cand ma gd cum va fi. Dar vorba Oanei, voi trece podul cand ajung acolo (we'll cross that bridge when we get there, e o vorba tare desteapta, zic eu). Trebuie sa iau o decizie si sa merg cu ea; pt mine acum cel mai important e sa incerc sa mai am un copil. Nevoia asta interna e mai mare decat jalea care ma cuprinde la gandul de a-l intarca pe Stef. Daca s-ar putea, l-as alapta in continuare cat vrea el. Dar simt ca nu pot sa mai astept, deja fiecare zi mi se pare pierduta. mersi mult!

 

Kytana, si Stef inkide usile (si apoi incearca sa le deskida si inkida iar). Ce mi se pare atipic la Luca e ca mereu aranjeaza jucariile si cartile in aceeasi ordine. daca e chiar asa cum spui tu- atunci eu as intreba un medic daca e normal.

Legat de mancare eu stiu ca ei au perioade cand mananca mai mult sau aproape deloc, cand prefera anumite alimente. Zic sa-l lasi pe el sa aleaga, copilul stie mai bine decat noi de ce are nevoie. Spun asta si din experienta, nu stiti ca uneori va apucati sa mancati mult dintr-un aliment? asta e pt ca organismul asta va cere.

 

am fugit. ciao!


Editat de papelusca, 02 aprilie 2014 - 23:57 .


#48
norma36

norma36

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.048 mesaje

Postat 02 aprilie 2014 - 22:06

Kytana - de ieri Andrei a început sa facă figuri la mancare. Dar nici nu vrea in prima faza sa stea in scaun, apoi daca îl ademenesc cu ceva si sta, nu vrea sa deschisă gura. Din nou trebuie amăgit cu ceva si după ce gusta mananca tot...e f ciudat de doua zile. Gabi au Kytana - ce copii ordinați averi, felicitări. La nou parca e tornada pe unde se joaca Andrei. IL tot rog sa strângem jucăriile dar se plictiseşte repede si trece la altceva. Iar când nu poate ceva zice mamiii sau tatiii si ne arata ce sa facem. Si e un șmecher fara pereche, se studiază in oglinda cum sa se smiorcăie sa obtina ce vrea.
La medic a fost incredibil de cuminte, a stat la măsurători, la verificat gâtul, ascultat inima ai plămânii. Are 11,950 kg si 84,5 cm. A făcut rapid la,cabinet si un puzzle de lemn cu animale la prima vedere.

Oana ce mare e David. Succes la,scoala

#49
norma36

norma36

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.048 mesaje

Postat 02 aprilie 2014 - 22:24

Am apăsat din gresala, deci Oana...sper sa mai intri pana merge David in clasa pregătitoare. Ce bine ca Sophia nu a fost bolnăvioara cum tot auzim de alti copii de la cresa.
Si eu vreau reteta Anca, merciiii.
Noapte buna.

#50
papelusca

papelusca

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 1.114 mesaje

Postat 03 aprilie 2014 - 00:09

Norma, nu m-am exprimat corect. am editat textul. [:)] Si la noi e uraganul in casa, mai ales ca imprastie mega blocks si piesele de puzzle, va dati seama. Nu dureaza mult aranjatul, de obicei le strang seara dupa ce se culca. Daca e nasol, atunci si la somnul de pranz.

Dimineata a facut caca, l-am spalat (ii fac dush) si apoi la joaca! Am pus niste lapte in cana sa incalzesc- apropo, am uitat sa raspund, da, bea lapte de vaca. Am inceput sa-i dau aproape in fiecare seara la cina, bea intre 75 si 130 ml. Ii dau in loc de apa cu cina. Am observat ca ii place rece, nu incalzit (seamana cu taica-su lol). Oricum aici de multe ori am citit ca-l dau de la frigider, nu stiu de ce; probabil nu sunt asa paranoici ca "racesc copiii".

asaaaaa... si m-am dus sa fac nu stiu ce, si ho-paaa, baiatul meu s-a intins si-a luat cana care desigur s-a rasturnat pe el si pe jos. vreo 200 ml lapte! si se uita la mine si bodoganea + aaaaaa....aaaaaa... cand am vazut- m-am intrebat cum sa reactionez: sa-l cert si sa ridic vocea, sau...? si m-am gd mai bine sa-i fac poza! statea si se uita la cana din mana si la balta de jos [:-)))] . si avea papucii in picioare (de piele) si nu stia de ce se lipesc de parchet [il] . Apoi l-am filmat, ca era simpatic tare cum bodoganea. L-am "certat" si i-am spus sa stranga, i-am dat un servetel si sa vedeti ce curata flacaul meu! [il]  [il]  [il]

apoi l-am dus iar la baie, l-am dezbracat si i-am dat jos scutecul. Cat dadeam drumul la apa la cada, el a iesit pe hol si cand il vad- curata cu mana parchetul... pun mana- alta balta [pk]  facuse pipi! (niciodata n-a mai facut, deci mi s-a parut amuzant). Slava domnului, asta a fost ultima patanie. deocamdata? apoi statea in scaun si se uita cum curat si bodoganeaaaaa...

 

(sigh) viata e frumoasa! [il]  [:)]  [pk]

 

va pup!




Panic Questions

  • Bebe 1 aniÈ™or greutate mica

    lar
    - apr 22 2024 17:43

  • Bebe 1 an greutate mică

    lar
    - apr 22 2024 17:30

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:57

  • Scădere in greutate

    SaraMaria26
    - apr 17 2024 19:00

Last Blogs

  • Planificarea pe etape

    RoxiMada
    - Ieri, 19:33

  • Organizarea garderobei - sfaturi utile

    Ana1298
    - Ieri, 18:19

  • A 15a postare

    Andreeaflore1991
    - Ieri, 11:33

  • Cea mai asteptata ecografie

    Roxana3001
    - Ieri, 11:06

  • Bagajul de maternitate 👜

    BiancaDragnea
    - Ieri, 08:13

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -