Sari la conținut

Sari la conținut

- - - - -

Copiii si tehnologia

copii telefon

45 raspunsuri la acest subiect

Victoria_mami

Victoria_mami

Membru de baza

• Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 7.541 mesaje

Postat 13 aprilie 2014 - 14:54

Ai mei in Romania au si un telefon cu fir (dar nu cu disc, ci cu butoane), asa ca Marcia stie ca exista si telefon cu fir; si chiar vorbeste la el cand e in tara. Aici am vazut telefoane cu disc (dar nu stiu daca au fir sau nu); chiar ma gandesc sa iau unul, pt ca arata ft fain  [:)]  

Pe vremea mea (Hahaha), aveam telefon cu manivela la tara. Dar cine ca noi? In tot satul numai bunicii mei aveau telefon! Si suna te miri cine la telefon si noi, copiii alergam in tot satul sa-i chemam pe unii sau altii la telefon, ca in juma de ora suna iar copiii de la oras.

Victoria_mami

Victoria_mami

Membru de baza

• Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 7.541 mesaje

Postat 13 aprilie 2014 - 14:56

Ah, si mai voiam sa zic: mie imi place ce face Viviana. Eu am dus-o pe Victoria la muzeu, unde o aripa era dedicata Egiptului si Romei antice. Aveau si uneltele din Egiptul antic si i-am explicat, dar daca puteam sa iau uneltele alea din expozitie (din vitrina) si sa o las sa le incerce, as fi facut-o cu mare drag.

ramiris

ramiris

Membru matur

• Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.273 mesaje

Postat 14 aprilie 2014 - 14:16

voi va intoarceti in trecut?  avem sateliti pentru vreme.

Eh, si tu acum. Parca ar avea toata lumea acces la informatiile de la satelitii meteo.

Cat despre informatiile de pe site-urile de prognoza vremii... eu am pe telefon Bing weather si accuweather. Niciodata nu mi se potrivesc prognozele celor doua aplicatii intre ele.

In schimb vecina de la tara nu da niciodata gres cu prognoza. Daca ii zic "azi nu ne apucam de gradinarit ca ploua, asa zice la prognoza pe telefonul meu" ea ne lamureste imediat "nu ploua maica decat daca vine norul de dupa dealul ala, azi o sa fie frumos pana la amiaza".

marius

marius

Membru VIP

• Moderators
  • 25.083 mesaje

Postat 14 aprilie 2014 - 14:38

Da.... am avut parte de "tehnologizati" sus pe munte, mureau nevinovati ca mieii....  [:)]

andacos

andacos

Membru VIP

• Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 27.279 mesaje

Postat 14 aprilie 2014 - 18:04

Da.... am avut parte de "tehnologizati" sus pe munte, mureau nevinovati ca mieii....  [:)]

Da...si eu mi-as dori ca ai nostri copii sa citeasca ,sa stie semnele naturii.

Tehnologia te lasa cind ti-e lumea mai draga si daca nu stii decit sa apesi pe taste...cam aiurea.

Dana

marius

marius

Membru VIP

• Moderators
  • 25.083 mesaje

Postat 14 aprilie 2014 - 18:19

In Romania cred ca sunt solutii de acest gen, e viata fara tablete, telefon, internet, apa calda, se doarme in cort, se face focul se gateste cand exista foc se spala in rau/lac, te mai si ploua, te mai si prajesti la soare, pescuiesti daca prinzi cureti si gatesti, cauti drumul bun, inveti ce sa faci cand....x y z t... ce sa nu faci cand....a.b.c.d., cum sa faci daca a b c d e ... si in mod sigur vii cu o alta viziune despre viata, despre natura, despre respect, ar fi multe de spus insa merita traite, esti mai .... complet?

Madanic

Madanic

Membru senior

• Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 3.591 mesaje

Postat 14 aprilie 2014 - 18:24

Si daca tehnologia pica? Stii ceva gen apocalipsa electronica din cauza EMP-ului. Ce faci pana se refac Internetul si comunicatiile? Anumite cunostinte sunt necesare.

missdarcey

missdarcey

Membru junior

• Membri
  • PunctPunctPunct
  • 1.258 mesaje

Postat 14 aprilie 2014 - 19:29

Cat de ignorant ar fi un parinte incat sa lipseasca copilul de cele mai elementare instrumente de supravietuire in anumite situatii . Chiar daca traiesti in cel mai tehnologizat mediu trebuie sa stapanesti legile naturii mai intai . Cred ca de asta sunt atat de populare cursurile de cercetasi aici , trebuie sa astepti chiar si ani pana obtii un loc .

Noi  ne petrecem foarte mult timp in natura si incercam sa discutam tot timpul fenomene si efecte.

Eu am memorat multe numere de telefon si pot sa ma descurc daca il pierd sau raman fara baterie , nu ma pot baza doar pe faptul ca apas un buton si  computerul " say yes " [:)]

Oana_B

Oana_B

Membru de baza

• Moderators
  • 5.756 mesaje

Postat 14 aprilie 2014 - 19:35

Erai pe aici la Blackout-ul din august 2003, cand n-a fost curent?

Eram pe forum, ofcourse:)), si brusc s-a inchis computerul. Am crezut ca e ceva din casa. Am vrut sa-l sun pe barbata-miu si nu mergea telefonul si nici celularul. Atunci mi-am dat seama ca e groasa. Socra-miu era pe drum si a auzit la radio ca nu e curent, s-a oprit imediat si-a cumparat vreo 20 de galoane de apa.

Doua zile n-am avut curent, frigiderul nu l-am deschis, mancam conserve, apa la buda si la robinet nu mai era ca nu mergeau pompele la oras. Apa cumparata de socra-miu o foloseam sa aruncam in wc si sa ne spalam. Ascultam vesti la radio din masina, benzinariile nu functionau, magazinele idem.

Mi s-a parut interesant de observat fenomenul, aici totul era paralizat din cauza lipsei electricitatii. Caldura si lipsa aerului conditionat nu m-au deranjat, eram doar de un an aici si eram inca obisnuita ca in Romania unde nu avusesem aer conditionat.

E bine sa ai idee si cum functionau lucrurile mai demult si pe care nu le mai folosim, nu se stie cand ajuta la nevoie.

missdarcey

missdarcey

Membru junior

• Membri
  • PunctPunctPunct
  • 1.258 mesaje

Postat 14 aprilie 2014 - 20:18

Nu e numai in Romania .

Imi aduc aminte ca in America in sec19 una din ariile curriculare in scoli era " Apararea contra intemperiilor "

Editat de missdarcey, 14 aprilie 2014 - 20:19 .

Etichetat si cu copii, telefon

Panic Questions

• Bani

MariaDya
    - Ieri, 01:29

• OchiÈ™ori lipicioÈ™i È™i secreÈ›ie galbena

ralucau9
    - sep 20 2023 16:20

• Vaccin anti hpv

GConstantin
    - sep 19 2023 09:15

• mariavlad170