Sari la conținut

Sari la conținut


- - - - -

Mama,adolescenta si tatal vitreg - un trio expoziv


220 raspunsuri la acest subiect

#21
marius

marius

    Membru VIP

  • Moderators
  • 25.083 mesaje

Postat 17 februarie 2014 - 13:19

Ma bucur ca am pus exact intrebarile pe care le-am pus (am avut ceva banuieli) pentru ca raspunsurile date de tine au reliefat potretul lui comportamental si psihologic.

Ok

Foarte multe deja au fost spuse de mai sus.

Dar sa ne intelegem.

1. Fata ta (nu a lui!) are un comportament absolut normal, firesc corelat cu varsta ei. Nu vad nimic care sa i se reproseze din punct de vedere obiectiv si la nivel de importanta medie si/sau majora. La aceasta varsta ceea ce descrii este exact profilul comportamental al unei adolescente pentru intervalul de varsta 13-17 ani. Si mai sunt si altele in plus. Pe scurt fata ta are un comportament absolut normal/natural si corelat cu varsta ei.

2. Grav:

   2.1. Este o perioada delicata in care fetele incep sa-si creioneze personalitatea. Greselile de relationare cu ele in aceasta perioada in raport cu primii muguri ai personalitatii lor pot sa aiba efecte dezastruoase atat pe termen scurt cat mai ales pe termen mediu si lung. Un efect dezastruos este pierderea stimei de sine, a increderii in capacitatile propriei persoane, se formeaza o imagine falsa si autoindusa ulterior care va avea ca si efect atat autodeprecierea propriei persoane cat mai ales imposibilitatea regasirii in scara valorica sociala. Pe scurt se vor distruge capacitatile de relationare ale ei sau vor fi "defecte", va exista intotdeauna un prag psihologic negativ autoimpus care se va regasi in imposibilitatea de "a oferta" asta insemnand job/relatii cu alti colegi sau personale relatii cu barbati&familie&copii ducand in general la autoizolare lipsa interesului fata de viata sociala, fata de diferite repere valorice samd.

    2.2 Nu reiau insa am senzatia ca tii foarte mult la ideea de autoritate regasind in sotul tau acel punct pe care tu crezi ca nu-l ai. Fals! Ideea de autoritate impusa este contraproductiva, duce la anxietate si/sau revolta - adica exact ceea ce se intampla. In plus sunt un pic mirat pentru ca totusi regasesc faptul ca tu iti dai seama ca nu este in regula modul in care se comporta sotul tau fata de voi - ajungand ca voi doua sa discutati in soapta sau retrase. Socoteala ta este pe o cale gresita.

    2.3. Am avut banuiala ca sotul tau undeva "a patit ceva" - si sunt convins ca au fost mai multe in spate nu doar bataia aceea cu cureaua. Este exact rezultatul modului in care a fost "tratat". In plus mi-ai mai spus ca au fost trei baieti deci regulile specifice familiei lui au fost altele decat cele valabile pentru fete. Fetele nu sunt la fel ca si baietii. Din pacate (ca sa ma exprim asa) sotul tau este in totala eroare (fara voia lui e drept) pentru ca experienta lui de viata este rezumata la o familie in care au fost trei baieti crescuti "cu cureaua la o adica", copilul lui este un baiat care este adult, si singura lui experienta fata de copiii este doar la o varsta relativ tanara. Acum se comporta exact cum este de asteptat. Acest stil de comportament este unul militaresc de tip "comanda/executie intocmai si la timp" fara discutii, fara comentarii, fara gandire, fara analiza, fara specificitate. As risca sa spun este comportament dictatorial.

 

 

Bun.....

 

Acuma ce este de facut?

 

1. Nu uita niciodata ca cea mai importanta persoana pe acest pamant pana mori este fata ta.  Nu sotul nu vecinul ..... doar si numai doar fata ta  Asta trebuie sa iti fie regula unilaterala.

2. Sotul tau nu are obligatii fata de tine sau fata de fiica ta. 

3. Nici voi nu aveti obligatii fata de el.

4. Ai mare grija ca daca tu in calitate de mama si parinte al fiicei tale nu vei fi acceptata de fiica ta exista riscuri extrem de mari ca ea sa ajunga pe drumuri nedorite pentru ca isi va cauta singura raspunsuri si rezolvari unele pot sa fie chiar dramatice singura responsabila fiind tu.

5. Pe sotul tau nu o sa poti sa-l schimbi.

6. Va trebui sa fii ferma si practic o bariera intre fiica ta si sotul tau prin care sa filtrezi relatia dintre ei.

7. Intentionat la sfarsit chiar daca am mai scris. Fata ta are un comportament absolut normal pentru varsta ei, daca acum permiti ca acest comportament sa-i fie "indoit", va ramane asa pentru foarte mult timp daca nu chiar pentru tot restul vietii ei pentru ca acum incepe sa i se formeze personalitatea. Mare grija!



#22
monicabo

monicabo

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 9.191 mesaje

Postat 17 februarie 2014 - 13:21

Mie nici preocuparile fetei nu mi se par iesite din comun: iesit cu prietenele in mall, la Mc, pai cam asta face toata suflarea adolescentilor din Ro si de pretutindeni. Se spala la cap la coafor.... ok, si? Spune unde se duce, cu cine, cand se intoarce

Bine ca nu face alte chestii grave, sa-i puna viata in pericol

Deci chiar nu prea inteleg unde apar problemele in ceea ce priveste precuoarile fetei de a0si petrece timpul liber. Este o problema in ceea ce priveste grupul de prieteni/e?

 

Sotul tau nu este de acord cu aceste iesiri? Dar ce vrea, stat doar in casa si invatat non-stop? Atunci e plauzibil de ce fata nu il agreeaza...

 

De retinut, ca EU personal vorbesc din perspectiva omului, fostei adolescente care nu am avut o viata "tumultoasa" in privinta iesirilor, prietenir, nu eram extaziata de mersul in cluburi si discoteci, uneori mai imi atragea mama atentia in unele perioade "mai iesi si tu, nu sta asa mult in casa". Pana si mie mi se par absurde pretentiile.



#23
missdarcey

missdarcey

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 1.258 mesaje

Postat 17 februarie 2014 - 13:54

  Poti incerca sa ii speli parul acasa , o speli , o usuci , coafezi , faceti conversatie , se leaga prietenie intre voi , iti mai spune ofurile ei .

 

Daca pe sotul tau il deranjeaza ceva in comportamentul ei spune-i sa ti se adreseze tie , e mai bine asa, astfel puteti lua impreuna decizii.

Daca el are un comportament ostil cum crezi ca ar trebui fata sa reactioneze ?



#24
crisseis

crisseis

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 605 mesaje

Postat 17 februarie 2014 - 14:02

   Asa cum s-a mai spus, fata ta trebuie sa fie prioritatea ta, nu sotul, care nu e tatal ei.

   Dupa ce o asezi pe ea pe primul loc, trebuie sa-i ceri sotului tau sa-si "ajusteze" comportamentul fata de ea.  Fa-l sa inteleaga ca, intrucat nu a mai crescut fete niciodata, e bine sa primeasca sfatul unor specialisti.

   Amandoi treceti prin experienta cresterii unei adolescente pentru prima data, insa tu esti MAMA ei, cea care nu trebuie s-o abandoneze niciodata(mai ales afectiv).

   Da-i fetei prioritate si cere-i lui sa invete cum sa va purtati cu ea in  aceasta perioada dificila.

    Pana la urma sotul e un strain fata de copilul tau  si, in general, indiferent cati barbati ar fi in viata mamei, grija fata de copilul propriu trebuie sa fie pe primul loc.

    De ce te temi, ca ai putea pierde iubirea sotului?sprijinul lui material? si...? preferi sa-ti "pierzi" copilul?

    Daca te iubeste, sotul tau va intelege ca  adolescenta  e o perioada dificila, chiar dac-ar fi vorba de copilul lui, chiar daca nu.

    In situatia data, cred ca tu esti prima care trebuie sa gestioneze raporturile dintre voi trei.



#25
emanouela

emanouela

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 4.971 mesaje

Postat 17 februarie 2014 - 14:51

Am recitit primul mesaj poastat de autoare....vreau s-o asigur ca ce scriu eu, ii scriu cu mare drag chiar daca mesajul nu e bland. Nu-i arunc rosii si nici n-o cert, nu are nevoie de asa ceva...are nevoie sa inteleaga ca fiica ei are nevoie de ea, de mama ei, nu se sotia barbatului care-o trimite la tatal ei.

Recitind, inteleg ca joci dublu rol...in intimitate cu fiica ta, rol de mama, in prezenta sotului tau, rol de "sluga" a sotului tau, lucru deloc normal, lucru care si pe ea, fiica ta, o dezorienteaza. Fa putin schimb de roluri, treci in pielea ei, imagineaza-ti ca ai o mama asa cum esti tu, o mama cu care ai o relatie buna/rea, cum e ea dar e controlata strans si riguros de sotul mamei tale, ai sotul mamei tale exact cum e sotul tau, esti supusa violarii intimitatii de catre sotul mamei tale, esti apostrofata, esti constransa sa executi chestii pe care nu vrei din varii motive sa le executi, esti nevoita sa porti dialoguri cu mama ta in soapta...si chiar asa ele sunt indeaproape monitorizate ...etc, ce faci? ceri ajutor mamei, care e in masura sa gestioneze situatia,  si mama ta iti cauta un psiholog....da-ti niste raspunsuri si cu acele raspunsuri intra in rolul de mama, exclude rolul de sotie....si ia masuri. Esti singurul sprijin afectiv, moral, fizic, etc al fiicei tale de 15 ani, are nevoie de tine in totalitate, de sprijinul tau, nu pe bucatele. 


Editat de emanouela, 17 februarie 2014 - 14:53 .


#26
ioanatzuca

ioanatzuca

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 84 mesaje

Postat 17 februarie 2014 - 14:57

Ma bucur ca am pus exact intrebarile pe care le-am pus (am avut ceva banuieli) pentru ca raspunsurile date de tine au reliefat potretul lui comportamental si psihologic.

Ok

Foarte multe deja au fost spuse de mai sus.

Dar sa ne intelegem.

1. Fata ta (nu a lui!) are un comportament absolut normal, firesc corelat cu varsta ei. Nu vad nimic care sa i se reproseze din punct de vedere obiectiv si la nivel de importanta medie si/sau majora. La aceasta varsta ceea ce descrii este exact profilul comportamental al unei adolescente pentru intervalul de varsta 13-17 ani. Si mai sunt si altele in plus. Pe scurt fata ta are un comportament absolut normal/natural si corelat cu varsta ei.

2. Grav:

   2.1. Este o perioada delicata in care fetele incep sa-si creioneze personalitatea. Greselile de relationare cu ele in aceasta perioada in raport cu primii muguri ai personalitatii lor pot sa aiba efecte dezastruoase atat pe termen scurt cat mai ales pe termen mediu si lung. Un efect dezastruos este pierderea stimei de sine, a increderii in capacitatile propriei persoane, se formeaza o imagine falsa si autoindusa ulterior care va avea ca si efect atat autodeprecierea propriei persoane cat mai ales imposibilitatea regasirii in scara valorica sociala. Pe scurt se vor distruge capacitatile de relationare ale ei sau vor fi "defecte", va exista intotdeauna un prag psihologic negativ autoimpus care se va regasi in imposibilitatea de "a oferta" asta insemnand job/relatii cu alti colegi sau personale relatii cu barbati&familie&copii ducand in general la autoizolare lipsa interesului fata de viata sociala, fata de diferite repere valorice samd.

    2.2 Nu reiau insa am senzatia ca tii foarte mult la ideea de autoritate regasind in sotul tau acel punct pe care tu crezi ca nu-l ai. Fals! Ideea de autoritate impusa este contraproductiva, duce la anxietate si/sau revolta - adica exact ceea ce se intampla. In plus sunt un pic mirat pentru ca totusi regasesc faptul ca tu iti dai seama ca nu este in regula modul in care se comporta sotul tau fata de voi - ajungand ca voi doua sa discutati in soapta sau retrase. Socoteala ta este pe o cale gresita.

    2.3. Am avut banuiala ca sotul tau undeva "a patit ceva" - si sunt convins ca au fost mai multe in spate nu doar bataia aceea cu cureaua. Este exact rezultatul modului in care a fost "tratat". In plus mi-ai mai spus ca au fost trei baieti deci regulile specifice familiei lui au fost altele decat cele valabile pentru fete. Fetele nu sunt la fel ca si baietii. Din pacate (ca sa ma exprim asa) sotul tau este in totala eroare (fara voia lui e drept) pentru ca experienta lui de viata este rezumata la o familie in care au fost trei baieti crescuti "cu cureaua la o adica", copilul lui este un baiat care este adult, si singura lui experienta fata de copiii este doar la o varsta relativ tanara. Acum se comporta exact cum este de asteptat. Acest stil de comportament este unul militaresc de tip "comanda/executie intocmai si la timp" fara discutii, fara comentarii, fara gandire, fara analiza, fara specificitate. As risca sa spun este comportament dictatorial.

 

 

Bun.....

 

Acuma ce este de facut?

 

1. Nu uita niciodata ca cea mai importanta persoana pe acest pamant pana mori este fata ta.  Nu sotul nu vecinul ..... doar si numai doar fata ta  Asta trebuie sa iti fie regula unilaterala.

2. Sotul tau nu are obligatii fata de tine sau fata de fiica ta. 

3. Nici voi nu aveti obligatii fata de el.

4. Ai mare grija ca daca tu in calitate de mama si parinte al fiicei tale nu vei fi acceptata de fiica ta exista riscuri extrem de mari ca ea sa ajunga pe drumuri nedorite pentru ca isi va cauta singura raspunsuri si rezolvari unele pot sa fie chiar dramatice singura responsabila fiind tu.

5. Pe sotul tau nu o sa poti sa-l schimbi.

6. Va trebui sa fii ferma si practic o bariera intre fiica ta si sotul tau prin care sa filtrezi relatia dintre ei.

7. Intentionat la sfarsit chiar daca am mai scris. Fata ta are un comportament absolut normal pentru varsta ei, daca acum permiti ca acest comportament sa-i fie "indoit", va ramane asa pentru foarte mult timp daca nu chiar pentru tot restul vietii ei pentru ca acum incepe sa i se formeze personalitatea. Mare grija!

 

Ma bucur ca am pus exact intrebarile pe care le-am pus (am avut ceva banuieli) pentru ca raspunsurile date de tine au reliefat potretul lui comportamental si psihologic.

Ok

Foarte multe deja au fost spuse de mai sus.

Dar sa ne intelegem.

1. Fata ta (nu a lui!) are un comportament absolut normal, firesc corelat cu varsta ei. Nu vad nimic care sa i se reproseze din punct de vedere obiectiv si la nivel de importanta medie si/sau majora. La aceasta varsta ceea ce descrii este exact profilul comportamental al unei adolescente pentru intervalul de varsta 13-17 ani. Si mai sunt si altele in plus. Pe scurt fata ta are un comportament absolut normal/natural si corelat cu varsta ei.

2. Grav:

   2.1. Este o perioada delicata in care fetele incep sa-si creioneze personalitatea. Greselile de relationare cu ele in aceasta perioada in raport cu primii muguri ai personalitatii lor pot sa aiba efecte dezastruoase atat pe termen scurt cat mai ales pe termen mediu si lung. Un efect dezastruos este pierderea stimei de sine, a increderii in capacitatile propriei persoane, se formeaza o imagine falsa si autoindusa ulterior care va avea ca si efect atat autodeprecierea propriei persoane cat mai ales imposibilitatea regasirii in scara valorica sociala. Pe scurt se vor distruge capacitatile de relationare ale ei sau vor fi "defecte", va exista intotdeauna un prag psihologic negativ autoimpus care se va regasi in imposibilitatea de "a oferta" asta insemnand job/relatii cu alti colegi sau personale relatii cu barbati&familie&copii ducand in general la autoizolare lipsa interesului fata de viata sociala, fata de diferite repere valorice samd.

    2.2 Nu reiau insa am senzatia ca tii foarte mult la ideea de autoritate regasind in sotul tau acel punct pe care tu crezi ca nu-l ai. Fals! Ideea de autoritate impusa este contraproductiva, duce la anxietate si/sau revolta - adica exact ceea ce se intampla. In plus sunt un pic mirat pentru ca totusi regasesc faptul ca tu iti dai seama ca nu este in regula modul in care se comporta sotul tau fata de voi - ajungand ca voi doua sa discutati in soapta sau retrase. Socoteala ta este pe o cale gresita.

    2.3. Am avut banuiala ca sotul tau undeva "a patit ceva" - si sunt convins ca au fost mai multe in spate nu doar bataia aceea cu cureaua. Este exact rezultatul modului in care a fost "tratat". In plus mi-ai mai spus ca au fost trei baieti deci regulile specifice familiei lui au fost altele decat cele valabile pentru fete. Fetele nu sunt la fel ca si baietii. Din pacate (ca sa ma exprim asa) sotul tau este in totala eroare (fara voia lui e drept) pentru ca experienta lui de viata este rezumata la o familie in care au fost trei baieti crescuti "cu cureaua la o adica", copilul lui este un baiat care este adult, si singura lui experienta fata de copiii este doar la o varsta relativ tanara. Acum se comporta exact cum este de asteptat. Acest stil de comportament este unul militaresc de tip "comanda/executie intocmai si la timp" fara discutii, fara comentarii, fara gandire, fara analiza, fara specificitate. As risca sa spun este comportament dictatorial.

 

 

Bun.....

 

Acuma ce este de facut?

 

1. Nu uita niciodata ca cea mai importanta persoana pe acest pamant pana mori este fata ta.  Nu sotul nu vecinul ..... doar si numai doar fata ta  Asta trebuie sa iti fie regula unilaterala.

2. Sotul tau nu are obligatii fata de tine sau fata de fiica ta. 

3. Nici voi nu aveti obligatii fata de el.

4. Ai mare grija ca daca tu in calitate de mama si parinte al fiicei tale nu vei fi acceptata de fiica ta exista riscuri extrem de mari ca ea sa ajunga pe drumuri nedorite pentru ca isi va cauta singura raspunsuri si rezolvari unele pot sa fie chiar dramatice singura responsabila fiind tu.

5. Pe sotul tau nu o sa poti sa-l schimbi.

6. Va trebui sa fii ferma si practic o bariera intre fiica ta si sotul tau prin care sa filtrezi relatia dintre ei.

7. Intentionat la sfarsit chiar daca am mai scris. Fata ta are un comportament absolut normal pentru varsta ei, daca acum permiti ca acest comportament sa-i fie "indoit", va ramane asa pentru foarte mult timp daca nu chiar pentru tot restul vietii ei pentru ca acum incepe sa i se formeze personalitatea. Mare grija!

Multumesc Marius pentru analiza ta extrem de pertinenta si raspunsurile clare. Pe toate le stiam, dar cand tu, venind cu totul din afara, mi le spui in fata, imi dau seama mai clar unde gresesc si ce am de facut. Acum sunt la momentul:

6. Va trebui sa fii ferma si practic o bariera intre fiica ta si sotul tau prin care sa filtrezi relatia dintre ei.

Acest lucru este din ce in ce mai greu pentru mine.

 

Cu el am reusit (in mare parte) sa ma inteleg in urmatoarele privinte: cum si ce are de facut de acum inainte, ca nu are voie sa intervina in educatia pe care i-o dau fiicei mele, ca nu are voie sa citeasca prin caietele, tableta, laptopul ei, ca nu are voie sa ma critice pe mine chiar daca iau decizii gresite sau am atitudini considerate de el gresite - fata de ea sau in diverse situatii. Incearca, se straduieste, nu am nici o garantie ca va reusi pe termen lung. Dar cel putin incearca, de dragul meu, si in virtutea faptului ca a indragit-o si a crescut-o ca pe propriul copil. S-a ocupat de ea, i-a alocat timp si atentie mai mult decat copilului lui natural care a fost crescut mai mult de mama.

 

Isi doreste sa fie prieten cu ea, fara a mai incerca sa ii fie tata in vreun fel, sa ii dea sfaturi doar daca i se cer, sa nu o critice si sa o ajute cu tot ce vrea ea sa faca in viata - doar daca ea ii cere acest lucru. Si fara a astepta sa i se ridice statui pentru ceva.

Deci el are o disponibilitate de a repara lucrurile, de a le indrepta.

 

Ea, pe langa faptul ca din fire este incapatanata, acum e si adolescenta si nu mai vrea sa ii dea nici o sansa.

Braveaza? Se apara? Ambele?

I-am spus de mai multe ori si ea stie bine ca orice s-ar intampla eu sunt langa ea, cu ea. Are aceasta siguranta de sine si tocmai de asta cred ca il sfideaza si il ignora in mod deliberat, se uita la el ca si cand nu ar exista.

El asteapta (mai cu rabdare, mai fara) ca ei sa ii treaca aceasta "suparare", sta cu un cadou de impacare de 2 luni in sertar, dar ea nu da nici un semn de impacare, dimpotriva, pe zi ce trece largeste prapastia de necomunicare cu el. Cu zambetul pe buze.

 

Probabil se intelege din postarile mele ca ii iau apararea sotului, ca mi-e mila de el sau ca ii gasesc scuze pentru greselile pe care le-a facut. Nu, nici una din astea. Incerc sa privesc obiectiv. Si sa vad daca mai exista sanse de reconciliere in aceasta "familie". Incerc sa o fac pe ea sa vada si lucrurile bune din trecut si lucrurile bune care ar putea urma. Pana acum nu am reusit.

 

Iarasi, cred ca din postarile mele s-a inteles gresit ca as fi capabila sa o trimit la tatal natural, definitiv. Nu, nu sunt, tocmai de aceea ea este in continuare cu noi (sau, ma rog, cu mine).

De cand am divortat eu nu i-am interzis sa mearga si la tatal ei, sa mearga cu el in vacante, sa stea la el perioade mai scurte sau mai lungi. Cu cat as fi interzis mai tare, cu atat ea si-ar fi dorit mai tare. Ea singura s-a intors de fiecare data si alege acum sa stea cu mine si cred ca acest lucru este infinit mai pretios decat daca as fi tinut-o cu forta langa mine.

 

Plecarile la tatal ei au fost de 2 feluri:

1.fara probleme, de bunavoie, gen "ma duc la tata in vacanta o saptamana"

2.in urma unor rugaminti  de face ceva: ordine in camera, lectii, sa separe lucrurile murdare de curate, etc soldate de cateva ori cu "Nu vreau, nu fac, ma mut la tata, pa!". Pana la un moment dat la care am reusit sa ma inteleg cu tat-su ca nici eu nici el sa nu mai permitem astfel de "fugi" de la unul la altul. De atunci sta la mine. Punct. Si se duce la tat-su doar in vizita.Cand doreste, dar in vizita.



#27
oana_s

oana_s

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 889 mesaje

Postat 17 februarie 2014 - 15:05

Doamne, Ioana, mi se ridica tensiunea, jur :((

 

Fiica mea are tata vitreg si daca ar face macar 30% din ce spui tu acolo, ar fi fostul sot si tata vitreg incepand de maine. Pe mine ma doare, efectiv MA DOARE si daca mi se pare ca nu se uita cu destul drag la ea...

 

Imi pare rau, mie personal mi-e imposibil sa rezonez cu tine.

 

Fiica ta e dragostea ta cea mare, sotul este UN BARBAT, UN BARBAT si atat!

 

Te rog eu, asculta-ti sufletul si nu pune un barbat inaintea copilului tau!


Editat de oana_s, 17 februarie 2014 - 15:55 .


#28
ioanatzuca

ioanatzuca

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 84 mesaje

Postat 17 februarie 2014 - 15:06

Am recitit primul mesaj poastat de autoare....vreau s-o asigur ca ce scriu eu, ii scriu cu mare drag chiar daca mesajul nu e bland. Nu-i arunc rosii si nici n-o cert, nu are nevoie de asa ceva...are nevoie sa inteleaga ca fiica ei are nevoie de ea, de mama ei, nu se sotia barbatului care-o trimite la tatal ei.

Recitind, inteleg ca joci dublu rol...in intimitate cu fiica ta, rol de mama, in prezenta sotului tau, rol de "sluga" a sotului tau, lucru deloc normal, lucru care si pe ea, fiica ta, o dezorienteaza. Fa putin schimb de roluri, treci in pielea ei, imagineaza-ti ca ai o mama asa cum esti tu, o mama cu care ai o relatie buna/rea, cum e ea dar e controlata strans si riguros de sotul mamei tale, ai sotul mamei tale exact cum e sotul tau, esti supusa violarii intimitatii de catre sotul mamei tale, esti apostrofata, esti constransa sa executi chestii pe care nu vrei din varii motive sa le executi, esti nevoita sa porti dialoguri cu mama ta in soapta...si chiar asa ele sunt indeaproape monitorizate ...etc, ce faci? ceri ajutor mamei, care e in masura sa gestioneze situatia,  si mama ta iti cauta un psiholog....da-ti niste raspunsuri si cu acele raspunsuri intra in rolul de mama, exclude rolul de sotie....si ia masuri. Esti singurul sprijin afectiv, moral, fizic, etc al fiicei tale de 15 ani, are nevoie de tine in totalitate, de sprijinul tau, nu pe bucatele. 

 

Am recitit primul mesaj poastat de autoare....vreau s-o asigur ca ce scriu eu, ii scriu cu mare drag chiar daca mesajul nu e bland. Nu-i arunc rosii si nici n-o cert, nu are nevoie de asa ceva...are nevoie sa inteleaga ca fiica ei are nevoie de ea, de mama ei, nu se sotia barbatului care-o trimite la tatal ei.

Recitind, inteleg ca joci dublu rol...in intimitate cu fiica ta, rol de mama, in prezenta sotului tau, rol de "sluga" a sotului tau, lucru deloc normal, lucru care si pe ea, fiica ta, o dezorienteaza. Fa putin schimb de roluri, treci in pielea ei, imagineaza-ti ca ai o mama asa cum esti tu, o mama cu care ai o relatie buna/rea, cum e ea dar e controlata strans si riguros de sotul mamei tale, ai sotul mamei tale exact cum e sotul tau, esti supusa violarii intimitatii de catre sotul mamei tale, esti apostrofata, esti constransa sa executi chestii pe care nu vrei din varii motive sa le executi, esti nevoita sa porti dialoguri cu mama ta in soapta...si chiar asa ele sunt indeaproape monitorizate ...etc, ce faci? ceri ajutor mamei, care e in masura sa gestioneze situatia,  si mama ta iti cauta un psiholog....da-ti niste raspunsuri si cu acele raspunsuri intra in rolul de mama, exclude rolul de sotie....si ia masuri. Esti singurul sprijin afectiv, moral, fizic, etc al fiicei tale de 15 ani, are nevoie de tine in totalitate, de sprijinul tau, nu pe bucatele. 

Multumesc Manuela  pentru sfaturi, sunt pe un ton mai dur, dar sunt adevarate.  Ce vreau sa corectez (poate nu m-am exprimat eu prea clar, nu e de mirare, nu prea dorm, sunt intr-un stres permanent si din alte cauze etc, nu conteaza):

nu mai comunicam de fata cu el, pentru ca nu vreau eu, nu vreau sa o cert sau sa ne contrazicem de fata cu el. Nu mai suport acest lucru. Daca ii spun ceva si ea nu ma asculta sau imi raspunde "da, bine, o sa fac mai tarziu" el zice "ai vazut, nu te asculta, face doar ce vrea ea, nu poti sa o controlezi, nu poti sa te impui, nu o domini, este slaba" etc. Eu personal nu doresc sa folosesc aceste metode, nu cred n ele, nu le pot aplica. Nici nu este genul meu, nici nu cred in ele.



#29
CorinaDani

CorinaDani

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 13.603 mesaje

Postat 17 februarie 2014 - 15:11

concluzia ? mergeti cu totii la psiholog, stati de vorba, impreuna si separat si veti gasi cu siguranta acea metoda menita sa aduca armistitiul in familia voastra.

pentru ca, asa cum marius ti-a sintetizat si punctat foarte bine niste lucruri, strain fiind de familia voastra, tot asa si psihologul va reusi sa prezinte situatia intr-o alta lumina, atat fiicei, cat si sotului tau. vor intelege fiecare unde gresesc, unde pot face "compromisuri" astfel incat sa aiba macar o relatie civilizata, bazata pe respect reciproc si comunicare.



#30
missdarcey

missdarcey

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 1.258 mesaje

Postat 17 februarie 2014 - 15:21

 Sotul tau poate sa mai stea mult si bine cu cadoul in sertar inca vreo 2 ani , fata considera ca nu e vina ei sa faca primul pas .  Daca el ar fi un om mai deschis la minte i-ar oferi cadoul fara nici o  conditie , ca o dovada ca vrea intradevar sa repare ceva . Ce incrancenare pe el .

Cine se poarta oare ca un copil/

 

 

E un bully daca iti reproseaza comportamentul fetei tale .


Editat de missdarcey, 17 februarie 2014 - 15:23 .



Panic Questions

  • Bebe 1 aniÈ™or greutate mica

    lar
    - apr 22 2024 17:43

  • Bebe 1 an greutate mică

    lar
    - apr 22 2024 17:30

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:57

  • Scădere in greutate

    SaraMaria26
    - apr 17 2024 19:00

Last Blogs

  • Planificarea pe etape

    RoxiMada
    - Ieri, 19:33

  • Organizarea garderobei - sfaturi utile

    Ana1298
    - Ieri, 18:19

  • A 15a postare

    Andreeaflore1991
    - Ieri, 11:33

  • Cea mai asteptata ecografie

    Roxana3001
    - Ieri, 11:06

  • Bagajul de maternitate 👜

    BiancaDragnea
    - Ieri, 08:13

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -