Sari la conținut

Sari la conținut


* * * * * 3 voturi

Dovlecei dulcei de septembrie-octombrie 2013 #12

bebe sept2013 oct2013

441 raspunsuri la acest subiect

#41
mexxa

mexxa

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 975 mesaje

Postat 12 februarie 2014 - 09:00

Buna dimi....mama da harniute sunteti la scris :)

 

Daniela tare dulce puiul [il]

Ella  [pup] [flo]

Alina e superr scaunul. [pk] .

Danyce felicitari pentru cele -7 kg si la cat mai multe date jos.

La noi astazi e zi de curatenie si mancare...dupa 3 zile de leneveala in care tati a fost liber.....azi incerc sa imi intru in ritm.



#42
lorilady

lorilady

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 110 mesaje

Postat 12 februarie 2014 - 10:38

Nici eu n-am gasit lapte praf in Germania. Mi-am adus din Romania un kg.

F. fain scaunul, sa-l foloseasca Emma sanatoasa! Eu mi-am luat de la cineva de aici un scaun cu 20 euro :)) , e fain , culoare inchisa si tavita din plastic, se poate spala usor.  Tre´ sa-l aduc din pod pe cand incepem si noi  cu diversificarea [:)]



#43
lorilady

lorilady

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 110 mesaje

Postat 12 februarie 2014 - 10:39

Daniela, uau, bravo, tine-o tot asa!!!



#44
ela_ella2003

ela_ella2003

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 1.090 mesaje

Postat 12 februarie 2014 - 10:45

Super Daniela, 7 kg wow, eu cu regimul de spital nu am dat nici un gram, trebuie sa mananc orez si paste, branz si carne, deci combinatia perfecta pt slabit :)))

#45
lorilady

lorilady

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 110 mesaje

Postat 12 februarie 2014 - 10:46

Ela , pana la urma ce ti-au gasit de trebuie sa tii regim?



#46
alinabold

alinabold

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 672 mesaje

Postat 12 februarie 2014 - 11:02

Ela: scaunelul are spatarul reglabil . Se poate face chiar patut. Ieri a stat in el cu spatarul cam la 45 de grade. Nu statea chiar in fundulet, mai mult lungita ca intr-un fotoliu. La 90 de grade ii cadea capul in fata. Deci nu sta inca in fundulet.

#47
Miralexia

Miralexia

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 301 mesaje

Postat 12 februarie 2014 - 11:35

Buna mamici

 

Desi v-am citit acum am reusit sa intru sa va povestesc cum merge toata treaba asta cu relactarea pe care o incerc...Well..merge tare greu.

De ce? Pt ca ea refuza sanul. Nu e chip sa ia sanul fara sa planga si sa se enerveze cand vede ca incerc sa i-l dau. O singura data am reusit in momentul cand eram amandoua intinse si ii pusesem muzica de copii pe you tube la mine pe telefon si atunci a luat pe rand ambii sani si se juca practic cu sanul, musca cu gingiutele. A fost f bine chiar si asa. Insa, atunci cand e ora de masa nu e chip sa vrea sanul. Ca stie ca nu curge lapte de acolo, se frustreaza si tace instantaneu cand vede biberonul.

Asa ca singura solutie e sa ii dau sanul asa in joaca intre mese cand nu ii e foame. Am observat ca nici atunci nu vrea dar mai incerc.

Offf..mama lui de biberon. Regret maxim ca am nascut intr-un spital fara sistem rooming in cu bebe si ca au alaptat-o pe la spatele meu inca din prima clipa cu biberonul. Ca doar il gaseam in patutul ei cand mergeam la alaptat. Ah..alaptat la program, alta belea..

 

Asa ca am invatat niste lucruri din treaba asta si sper ca viitoarele mamici care ajung sa citeasca ce scriem noi pe aici sa ia notite si sa nu faca asa ca sa nu fie dezamagite.

1. alegeti spital unde aveti acces permanent la bebe, cu alaptare la cerere si nu la program.

2. daca bebe are nevoie de completare in spital nu permiteti sa i se dea lapte praf ci da-ti-i cu seringa laptele vostru muls - asta ca solutie temporara pana incepe el sa suga bine direct de la sursa, de la san (eu aruncam la chiuveta laptele muls pt ca in acest spital nu se permitea, cica, sa ii dam lapetele muls cu pompa proprie. iar spitalul avea o singura pompa unde mamicile care nu aveau pompa proprie faceau coada..)

3. acasa, ori de cate ori plange pune-ti bebele la san. nu cadeti in tentatia de a ii da cu biberonul laptele muls. in cel mai rau caz cu seringa dar perseverati prin pusul la san. Da, apar rani uneori daca bebe nu se ataseaza corect (am patit si eu asta cu o gaura la propriu intr-un sfarc plesnit) dar se vindeca cu garmastan si credeti sau nu, cu suptul lui bebe. gurita lui vindeca pe masura ce invata sa se ataseze mai bine. In termen de 2 saptamani alaptatul devine o adevrata placere de care eu m-am bucurat pana la 5 luni (din pacate ca nu s-a putut mai mult).

Daca cumva ati facut prostia sa ii dati lapte muls in biberon de la inceput ca si completare (deci nu alaptare exclusiva la biberon), in momentul in care vedeti cea mai mica urma de lipsa de interes fata de san si entuziasm fata de biberon renuntati imediat la biberon si chiar daca e greu la cateva mese poate va uita plasticul si va prefera sanul. Biberonul inseamna intarcare - cam asta am patit eu. A descoperit ca laptele vine usor din biberon si ca nu trebuie sa munceasca sa il scoata.

 

Iar astea sunt doar cateva lucruri pe care le-am trait pe propria piele. Bineinteles, la esec in alaptare a contribuit si faptul ca la 2 luni de la nastere mi-a venit menstruatia care cu fiecare luna imi scadea cantitatea de lapte. Si da, daca alaptezi exclusiv sansele sa revina menstruatia sunt mult mai mici.

In cazul meu, cu bebe alaptat la program o saptamana in spital si cu mese cu lapte praf direct din biberon in completare, iaca rezultatul...Acasa am cazut in mirajul mulsului cu pompa si dat in completare laptele cu biberonul pt ca bebe adormea la san si nu stia sa suga direct iar asa se satura mai bine.

Iar rezultatul a fost menstruatie la 2 de la nastere, scazut cantitatea, iubit biberonul, refuzat sanul = frustrare mama.

 

In alta ordine de idei, pe langa faptul ca sunt destul de trista ca nu reusesc sa o reindragostesc de san si probabil ca nici nu se va intampla asta, avem de 2 zile niste nervisori, maraieli si altele de genul ca nu prea doarme ziua. Am zis ca ori e puseu de crestere ori sunt dintisorii ca gingia jos e f umflata si alba. Cred ca e asa de 2 saptamana dar in ultimele zile agitatia ei este mai mare. Sper sa iasa primii dintisori sa nu o mai chinuie asa. Gel din ala pe gingie inca nu i-am dat, nici nu prea as vrea. O sa vina saptamana viitoare medicul ei sa ii faca controlul si vaccinul de 6 luni si o sa vad atunci ce imi recomanda pt gingie.

 

In rest, am gasit-o de fiecare data dimineata intoarsa invers in patut, adica la celalalt cap al patului sau pe diagonala, o singura data cand ii faceam masaj s-a intors de pe spate pe burta. Pe burta sta cu placere acum, cu capul ridicat perfect, in maini si aproape ca impinge in genunchi sa se ridice. ridica fundul, il rasuceste in aer in incercarea de a se intoarce din nou pe spate dar spatele il tine tot drept deci nu stie ca trebuie sa faca si miscarea asa ca sa se intoarca. Profita de orice ocazie sa stea in sus, uneori am senzatia ca plange cand e in patut pt ca e la orizonatala si ar vrea sa verticala. Dar e prea devreme pt stat in fundulet, sa vad ce zice si doctorul.

Diversificarea inca nu am inceput-o, saptamana viitoare am chemat acasa medicul sa putem sta de vorba ca la cabinet e aglomeratie si nu are timp de discutii elaborate asa ca am decis sa vina acasa. Oricum, trebuie sa facem cumva sa ajungem la schema cu care sunt eu confortabila, asemanatoare cu cea a Minei.

 

Vad ca sunt multi copii pe aici agitati si maraiti, poate e puseu de 6 luni. Trece si asta si uite asa cresc mari.

 

Va pup



#48
Miralexia

Miralexia

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 301 mesaje

Postat 12 februarie 2014 - 11:47

Si ca si cand nu am as fi scris enorm de mult in mesajul anterior :)) sa ma laud si eu cu regimul meu de viata si cu ritmul la slabit.

Merge cam la fel de greu ca si treaba cu relactarea :))

Adica am dat jos 2 kg din cele 8 target si asta pt ca nu ma dezvat domnule de prajturit. In weekend am avut musafiri si am facut amandine ;) 

Dar de saptamana asta dau militaria jos din pod. Adio prajituri, lasagna si alte retete de genul.

M-am propus vesnicul meu iaurt cu musli dimineata, un fruct la 11, ciorba de oricare la pranz si carne cu salata sau legume seara. Si apa 2 l/zi, fara praji, doar o lgt mica de zahar in cafea si fara paine si alti carbohidrati cum ar fi orez, paste, cartofi. Macar 2 saptamani. Pe urma le reintroduc treptat. Si mi-am promis sa fac maxim o praji pe saptamana.

Am analizat ce am mancat de nu reusesc sa slabesc asa bine si am ajuns la concluzia ca nu mananc mult si nu neaparat incorect tot timpul. Dar metabolismul are nevoie de un imbold sa porneasca pt ca s-a cam obisnuit la nivelul asta. Avand mereu 58 de kg acum am stat o perioada destul de lunga la aproape 70 de kg in timpul sarcinii...

 

Bafta cu dietele fetelor, pana la vara sa fim ca niste sirene de suple :)



#49
DarkBendis

DarkBendis

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 6.055 mesaje

Postat 12 februarie 2014 - 13:08

Miralexia, o multime de [flo2] [flo2] [flo2] [flo2] [flo2]  pentru ce ai scris mai sus!

 

Daniela, bravo pentru kilele duse! [flo2] [flo2] [flo2]



#50
criss21

criss21

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 102 mesaje

Postat 12 februarie 2014 - 13:09

Tipetele noastre sunt clar de nemultumire. Cred ca face asa cand e obosit, daca ar avea ceva care sa-l deranjeze nu ar dormi noaptea. El doarme de la 7 seara la 7 dimineata cu o trezire de papa la 10.30 si dat suzeta pe la 5.
Intrebare: ati inceput sa le dati apa si cum? Am incercat sa-i dau canita dar se joaca cu ea. Sa-i dau cu lingurita sau sa-l las sa se invete cu canita?
Azi se anunta o zi cu mucisori multi pt ca am reusit amandoi sa luam raceala de la tati. Si maine mai avem si vaccinul.
Am reusit si eu sa pun pozici cu bebe, dar inca ma descurc greu cu gmail-ul. In schimb am vazut numai dovlecei frumosi



Etichetat si cu bebe, sept2013, oct2013

Panic Questions

  • Bebe 1 aniÈ™or greutate mica

    lar
    - Ieri, 17:43

  • Bebe 1 an greutate mică

    lar
    - Ieri, 17:30

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:57

  • Scădere in greutate

    SaraMaria26
    - apr 17 2024 19:00

Last Blogs

  • Top 10 lucruri inutile de la prima sarcina

    BiancaDragnea
    - Astăzi, 08:24

  • Prima morfologie

    MamaRadului
    - Ieri, 23:19

  • Album de sarcină

    Ana1298
    - Ieri, 21:21

  • MărÈ›iÈ™or

    Ioanachea
    - Ieri, 21:14

  • Raceala...

    Andreeaflore1991
    - Ieri, 19:51

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -