Sari la conținut

Sari la conținut


* * * * * 1 voturi

Mita pentru Europarlamentare si neveste ...

alageri mita

12 raspunsuri la acest subiect

#1
redactor

redactor

    Membru VIP

  • Administrators
  • 14.052 mesaje

Postat 04 februarie 2014 - 09:39

Privesc siderata la acest guvern ... asa ceva nu am mai vazut. [zirea]

 

Acum se pregateste episodul Mita pentru alegeri...

http://www.gandul.in...teliei-12015960

 

Asadar, banii vostri iau drumul mitei electorale, Acesti bani ar fi buit sa ajunga in sistemul de sanatate, in sistemul de invatamant ...Asemenea masuti populiste sunt demne de communism.

Voua cum vi se pare?

 

Voi realizati ca sunt banii vostri folositi pentru a-si pune nevestele europarlamentari?



#2
Deceneus

Deceneus

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 4.099 mesaje

Postat 04 februarie 2014 - 11:07

Iar esti siderata? Inca nu te-ai obisnuit?

 

La fiecare an premergator alegerilor s-au dat pomeni electorale.

 

In 2008 PDS-ul si PDL-ul votau intr-o veselie dublarea salarilor profesorilor si il amenintau pe Tariceanu ca daca nu respecta legea nu stiu ce-i fac.

Nu tot mita electorala era?

 

In 2009 cand s-a luat imprumutul de 20 mld de Euro ca sa mentina nivelul de trai sa nu pericliteze alegerile prezidentiale nu era tot mita?


Editat de Deceneus, 04 februarie 2014 - 11:08 .


#3
redactor

redactor

    Membru VIP

  • Administrators
  • 14.052 mesaje

Postat 04 februarie 2014 - 11:34

Deceneus, ca intotdeauna faci un talmes-balmes, nici nu stiu daca il faci intentionat sau nu intelegi.

 

Nu inteleg de ce amesteci acordul cu FMI care nu are nici o legatura cu aceste masuri vomitiv populiste. Stii foarte bine ca in guvernarea BoC s-au luat masuri drastice pentru a mentine Romania pe linia de plutire si pentru a nu ajunge in situatia Greciei.

 

Ceea ce se intampla acum nu are grad de comparatie =- - sunt dovezi iresponsabile si comuniste. Si sa faci ast alaturi de un partid care are numele Liberal este [:-)))]

 

Cred ca e clar ... isi permit orice pentru ca romanii dau din umeri. sI, MULT  prea multi, sunt foarte ieftin de cumparat.



#4
marius

marius

    Membru VIP

  • Moderators
  • 25.083 mesaje

Postat 04 februarie 2014 - 13:13

Eu cred ca....

Fisiere atasate

  • Fisier atasat  111.jpg   64,91K   0 descarcari


#5
Deceneus

Deceneus

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 4.099 mesaje

Postat 04 februarie 2014 - 14:22

Deceneus, ca intotdeauna faci un talmes-balmes, nici nu stiu daca il faci intentionat sau nu intelegi.
 
Nu inteleg de ce amesteci acordul cu FMI care nu are nici o legatura cu aceste masuri vomitiv populiste. Stii foarte bine ca in guvernarea BoC s-au luat masuri drastice pentru a mentine Romania pe linia de plutire si pentru a nu ajunge in situatia Greciei.
 
Ceea ce se intampla acum nu are grad de comparatie =- - sunt dovezi iresponsabile si comuniste. Si sa faci ast alaturi de un partid care are numele Liberal este [:-)))]
 
Cred ca e clar ... isi permit orice pentru ca romanii dau din umeri. sI, MULT  prea multi, sunt foarte ieftin de cumparat.
 

Cred ca sunt multe aspecte comparabile.
 
- De imprumult de la FMI au beneficiat bancile, si el a fost luat tocmai in urma unei intalniri a presedintelui Basescu si a lui Mugur Isarescu cu oficialii austrieci.
- De imprumut au mai beneficiat cei cu credite pentru ca s-a mentinut cursul scazut si o puterea de cumparare artificiala.
- De imprumut a beneficiat si clientela de partid pentru ca au avut bani de investitii.
 
 Au pierdut afacerile corecte, si cetatenii fara datorii care au preluat prin intermediul creditului o parte din povara creditelor de la datornici - multe firme de imobiliare.
 
A fost un transfer de datorie de la sectorul privat la stat, o colectivizare a datoriilor si asta facuta de un partid care se pretinde de dreapta.
Sigur era la guvernare cu un partid socialist.
Nu se compara situatia cu a Greciei pentru ca, inainte de imprumut, datoria statului roman era mica si datoria mare era a sectorului privat, pe cand la greci datoria mare era a statului. Cu imprumutul am intrat in randul lumii.
 
Masura lui Ponta face acelasi lucru. Favorizeaza bancile!
Ea este adoptata pentru ca numarul restantierilor a crescut si bancile sunt alarmate. Sigur ca masura este prezentant populist, ca ar veni in sprijinul celor in dificultate, dar vine in sprijinul bancherilor.

Si imprumutul FMI a fost prezentat populist, ca o "centura de siguranta" si o garantie pentru investitorii straini ca economia este stabila.
 
Romania nu avea de suferit daca nu lua imprumutul pentru ca pierderile erau ale bancilor straine.
Cine va plati facilitatile acordate bancilor? Tot romanii prin intermediul bugetului asa cum platim si imprumutul de care nu s-a ales nimic.

 

Stolojan a explicat de ce se ia imprumut! Ca sa mentina un curs scazut si capacitatea de rambursare.

“Cei din sectorul privat trebuie sa aiba acces la valuta mai ieftina. Daca nu exista valuta pe piata interna, vor trebui sa o cumpere mai scump, cu 5 sau 6 lei in loc de 4. Iar companiile private au nevoie de valuta pentru a-si plati importurile. Asta este problema. Este vorba de un deficit mare in sectorul privat, daca nu ai valuta care sa intre in Romania”.

Împrumutul FMI: o umbrelă când nu plouă BURSA 11.03.2009

Datoria externa pe termen scurt este:
22,5 miliarde de euro datorie externa pe termen scurt, din care:
10,6 miliarde de euro (47%) datoria sectorului bancar, iar
11,9 miliarde de euro (53%) cea aferenta sectorului nebancar
, potrivit datelor publicate de Banca Nationala a României
Prin urmare avem nevoie de un împrumut de la Fondul Monetar International si de la Comisia Europeana de circa 20 de miliarde de euro pentru a sustine, în mare parte, datoriile sectorului bancar din tara noastra? Datele asa ne arata. Practic, jumatate din împrumutul extern pe care tara noastra l-ar putea accesa, ar urma sa fie utilizat pentru acoperirea datoriilor sectorului bancar. În tara noastra exista aproximativ 40 de banci dintre care doar patru au capital majoritar autohton (Banca Transilvania, CEC Bank, EximBank si Banca Comerciala Carpatica), restul fiind subsidiare ale bancilor din alte tari. Deci banci straine. Capitalul strain are o pondere de aproximativ 95% în sistemul bancar.


Editat de Deceneus, 04 februarie 2014 - 15:04 .


#6
372018

372018

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 6.350 mesaje

Postat 04 februarie 2014 - 18:51

[starwars] de cand a facut recapitularea Deceneus, mi se zbate o vena... desi nu imi sta in obicei, i- as trimite pe toti la...da' mi- e ca le place.



#7
Marina

Marina

    Membru de baza

  • Moderators
  • 6.356 mesaje

Postat 04 februarie 2014 - 22:37

mie nu mi se pare deloc masura asta stimulatoare. Poate pentru fraierii care si-au luat tv cele mai subtiri si mai cu diagonala , le-au agatat pe perete sa moara vecinii de ciuda dar au uitat ca nu au curent in casa. Sau BMV cand stai in garsoniera in Ferentari.

Dar in rest le amana plata datoriei cu 2 ani in care banuiesc ca dobanda curge ca altfel banca nu ar mai trai. Creditul tot tb sa-l platesti, te mai pune peste doi ani sa-l si platesti pe tot, dobanda merge doi ani in plus. Economia nu o sa zburde in 2 ani nici daca ne  cucereste Germania, mai imbatranesti, te mai apuca o boala. In majoritatea cazurilor cine nu poate plati astazi nu o sa poata plati nici maine. Plus birocratie, taxe de administrare, si cel mai grav deschizi usa ca banca sa-ti reevalueze garantiile si sa te trezesti ca ipoteca de 100k nu mai valoreaza decat 50k si daca vrei restructurare mai aduci o garantie.  



#8
Deceneus

Deceneus

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 4.099 mesaje

Postat 05 februarie 2014 - 08:15

Surpriza! 

Idea "pomenii electorale" provine de la guvernatorului Isarescu nu de la politicieni.

 

Cadou guvernamental pentru debitori? Nu, pentru bănci! BURSA 05.02.2014

Acesta este contextul în care, de nicăieri, a apărut proiectul de lege pentru sprijinirea debitorilor. Dincolo de caracterul său populist şi electoral, în spatele noii ordonanţe guvernamentale se află, conform declaraţiilor oficiale, Banca Naţională a României, iar motivele sunt evidente, chiar dacă presa scrie despre "propunerea venită din partea guvernului" şi caracterul ei opţional.
     Opţional? Nici pe departe. Oportunitate? Într-adevăr. Băncile vor face ore suplimentare pentru a-şi "ajuta" clienţii, deoarece au ocazia, astfel, să-şi reducă cheltuielile generate de provizionarea creditelor cu restanţe de peste 90 de zile. În plus, vom asista şi la o îmbunătăţire "miraculoasă" a indicatorilor de risc.

...

Efectele deciziilor iresponsabile ale debitorilor şi ale băncilor vor fi amânate doi ani, cu speranţa că economia se va încadra pe o traiectorie sustenabilă de creştere şi veniturile populaţiei o vor urma. Dar de unde creştere, când guvernul anunţă, pe de altă parte, creşteri ale fiscalităţii şi majorări ale preţurilor energiei în numele unei restructurări şi convergenţe europene iluzorii?
     Creşterea preţurilor combustibililor, fără altă justificare decât nevoia unor venituri suplimentare la bugetul statului, va avea un efect negativ semnificativ asupra bugetelor de familie. Acestuia i se va adăuga şi efectul negativ indirect, determinat de creşterea costurilor firmelor şi necesitatea transferării acestora către clienţi, în condiţiile în care presiunile asupra marjelor de profit sunt deja extraordinare.
     Dacă lăsăm la o parte discriminarea cetăţenilor generată de noua lege, aceştia fiind împărţiţi în două categorii, responsabili şi iresponsabili, cu "premii" acordate celor din urmă, trebuie să ne întrebăm cum îşi permite România o astfel de mărinimie. Cu câteva excepţii, decizia guvernamentală a fost prezentată în presă ca program de atenuare a poverii datoriilor pentru aproape un milion de debitori.

..

Oare cum se împacă ratarea ţintei de plată a arieratelor cu creditul fiscal acordat debitorilor după cei doi ani de reducere a ratelor?
     Nu se împacă. De obicei acestea nu se includ în deficitul bugetar şi creează o imagine deformată a dezechilibrelor fiscale. Şi atunci, de unde vor veni banii pentru închiderea permanentă a acestui capitol din negocierile cu FMI, mai ales că, peste doi ani, veniturile bugetare vor înregistrat o scădere?
     Nu mai contează. Totul se decide aici şi acum sub presiunea crizei, care tocmai dă noi semne de acutizare, fără luarea în calcul a efectelor secundare.
     Este îngheţarea dobânzilor un motiv de bucurie? Doar dacă îi comparăm pe debitori cu petrecăreţii care încearcă să evite mahmureala de a doua zi prin consumarea unor cantităţi şi mai mari de alcool.


Editat de Deceneus, 05 februarie 2014 - 08:20 .


#9
Marina

Marina

    Membru de baza

  • Moderators
  • 6.356 mesaje

Postat 05 februarie 2014 - 08:32

La asa cadou mai bine discriminat:)

#10
372018

372018

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 6.350 mesaje

Postat 05 februarie 2014 - 10:54

Lol, Marina!

 

Totusi, te apuca batzul, dc te sti dintre astia care s- au facut luntre si punte ca sa nu ia credite, da' ii bate si lui FMI- ul &co la poarta, pen' ca unii nu stiu sa isi numere prunele din traista si mai marii se autoservesc din buget ca din pusculita proprie. 

Ne vom redresa economic la pastele cabalinelor... http://www.mediafax....i-haos-12019133





Etichetat si cu alageri, mita

Panic Questions

  • miha444
    - mar 22 2024 16:22

  • Progesteron in sarcina

    Flor_i
    - mar 18 2024 13:02

  • Cat mănâncă bebe la 2 luni

    mada204
    - mar 08 2024 16:24

  • PoÈ›i naÈ™te mai devreme de termen?

    Ezraa
    - mar 08 2024 06:39

  • Dermatita atopica

    MGeorgi30
    - mar 02 2024 13:10

Last Blogs

  • Morfologie trimestrul 1

    ZDenisa
    - Astăzi, 22:56

  • Morfologie trimestru 1

    Mica13
    - Astăzi, 20:46

  • 6 luni

    EusebiaRalu
    - Astăzi, 19:29

  • Vitamine preconceptie si in sarcina

    Deutzuk
    - Astăzi, 14:03

  • Pregătindu-ne pentru sosirea micuÈ›ului

    AdrianaBlo
    - Astăzi, 13:30

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -