Sari la conținut

Sari la conținut


* * * * - 9 voturi

Educatia acasa (homeschooling)


439 raspunsuri la acest subiect

#421
irina.c.

irina.c.

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 3.165 mesaje

Postat 09 mai 2009 - 01:38

Citat:
citat din mesajul lui denizel





Oh my my my! [bibe] Reia lecturarea ultimelor vreo doo pagini (poate de data asta reusesti sa o faci obiectiv) si poate-poate o sa ti se lipeasca de ochisori postarile in care se afirma repetat ca "HS nu e potrivit oricarei FAMILII". (asta daca nu dispar intre timp [:D]).

Chestia asta m-a deranjat din prima si, normal ar fi fost sa te deranjeze si pe tine! Mult mai mult decat te-a deranjat si vad ca inca te deranjeaza ce n-am vrut eu sa spun in veci de veci.























Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !




Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitzã" :-)) - din jurnalul unei mãmici de bãietel.






unde e deranjul?tipul de educatie pe care il oferi copilului/copiilor e o optiune de familie si implica toata familia.HS nu e o optiune pentru toate familiile, asa cum nici invatamantul de masa nu este.









mami de Ilinca(26. apr.04), Teodora (26 aug. 07) , [gravi] 10+



am blog [:D]







#422
crism

crism

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 70 mesaje

Postat 09 mai 2009 - 02:35

Citat:
si pentru informarea ta, HS nu inseamna ca un copil sta inchis in casa toata ziua cu parintii care ii baga in cap informatie. aici se face in cadrul unor grupuri HS, activitatile se desfasoara si outside, abordarea este imaginativa, inteligenta si exista mult timp de one-on-one, iar chestie mai benefica decat asta nu exista, pe doveditelea. si da, exista parinti mai destepti ca mine, ca sa zic asa, care sunt capabili sa-si instruiasca odraslele mult peste nivelul scolii traditionale.


ABSOLUT! [flo]

http://ksmommy.wordpress.com/

Cristina, mamica lui Connor(7), Elena(5) si Zeke(22 luni)

#423
conchita

conchita

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 6.238 mesaje

Postat 09 mai 2009 - 02:47

Citat:
citat din mesajul lui denizel
Citat:
Denizel,..., nu am vazut nici un argument sau explicatie, nu stiu ce legatura are Eleniada in discutie
Data viitoare o sa scriu cu sclipici special pt. tine, Conchita! [:D].Eleniada are nemaipomenita si grozava legatura ca m-a facut sa vreau sa ma cert odata cu tine [:D], pentru ca, da, din punctul meu de vedere, nu mai au nici o credibilitate neintreruptele si din ce in ce mai greu stapanitele tale sarituri de fund in sus, mai mult cand nu trebuie decat cand trebuie [^] . Gata, am terminat-o, no more lugu-lugu, am aruncat aparentele pe fereastra, drept in capul trecatorilor [:D], si pastram numai paruielile (paruielile fiind un hatar ce ti-l fac, fiindca as putea sa vorbesc doar frumos si fara sa sar si eu de fund in sus :)).
draguta, te-am contrazis la subiect, iar atacul la persoana ca reactie din partea ta dovedeste inca o data ce alaturea cu subiectul esti, pentru ca nu ai argumente. acum, daca tu fantazezi despre eleniade si dreptul tau de a taia bilete de intrare pe forum, ce pot sa zic, pms hurts. get better soon.reclama mascata

#424
AB

AB

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 1.189 mesaje

Postat 09 mai 2009 - 05:57

Citat:
citat din mesajul lui Llaura

Eu am spus-o pe aia cu considerentele religioase, si asa zice si google.
AB, eu cunosc destui profi de junior (si senior) high care au graduate degrees. E adevarat, nu sunt profi la Cuca Macaii Canadiene ci mai pi shientru.
De cand astept bebe ma preocupa problema responsabilitatii [:)] si de aia am si pomenit de fifty si fifteen; chiar cunosc asa un copil, in emigrarea parintilor cumva chestiunea asta n-a mai fost rezolvata. It's ok, nu trebuie sa ma crezi.




Llaura ok google e autoritatea. Parca acum n-spe subiecte detestai si wiki, daramite google si le priveai de sus.

Dar asta-i ultimul reply ca io stiu ca-i greu sa astepti un bebe, dar eu n-am nici o vina. [:D]. Ca zau esti din lac in put cu excesele de dispret voalat. Acum stau la cuca macaii [:D] What's next? Long Island NY este iezact asta [:D].
http://www.usnews.co...t.html?PageNr=3
Stiu e o exceptie fata de US in general dar in Long Island un district scolar mediu costa 7k pe an si poate ajunge pana la 15k scoala publica. Iar scolile private sunt si mai bune. Dar un math major in scoala este o exceptie si nu regula. Pentru ca un prof poate face pana-n junior high hai 60-80K si-n industrie asta ar fi inceputul si nu sfarsitul.

Atacul urmator la care insisti, insisti cu "responsabilizarea parintilor inconstienti de bi/trilingvi"

Daca tu crezi ca trilingvism inseamna sa nu stie nici o limba nici cat sa numere... apai... fain si fii sanatoasa. Parca si noi stiam asta la sfarsitul primilor doi ani de limba straina. Multilingvismul este acel nivel de cunostinte la care unui copil ii este indiferent in ce limba ii vorbesti ca pricepe la fel de bine, nu mai traduce intre ele, le ia cu reguli de gramatica diferite cu tot si ii par naturale.



#425
ruxij

ruxij

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 5.277 mesaje

Postat 09 mai 2009 - 07:10

Nu stiu ce imi veni sa scriu aici. Eu nu pot sa discut HS pt ca nu imi permit asa ceva. Eu fac doar "After School" [:D] Adica invatam acasa cat putem, in timpul limitat ce ne ramane.

Dupa parerea mea HS ar fi bun dc. parintele e o persoana cu inteligenta si educatie superioare, cum ar fi de exemplu AB.Sunt convinsa 1000% ca cineva ca ea ii poate da copilului propriu o educatie de 100 ori mai buna decat scoala. Ceilalti, nu prea as avea incredere, dar treaba lor.

Si eu am impresia ca multi dintre cei cu HS sunt dintre cei f. religiosi. Pe langa alte grupuri, soldati sau parinti cu pretentii f. mari.

Long Island e cel mai scump loc din toata America, FYI. De exemplu eu p'aci n-am vazut nici urma de copil cu iPhone la scoala primara. Nici macar cu un cell phone obisnuit. Al meu nu stie ce-i aia iPhone si cred ca nu-i singurul. Si asta nu pt ca eu as combate indarjit consumerismul, ca nu prea's campioana la asta. :))

#426
Llaura

Llaura

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.145 mesaje

Postat 09 mai 2009 - 09:38

AB, daca eu zic cuca macaii canadiene si tu intelegi Long Island n-avem ce vorbi pe bune.

#427
blackpanterro

blackpanterro

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 3.970 mesaje

Postat 09 mai 2009 - 11:12

Eu sunt foarte bucuroasa ca am optiunea asta! As suferi ca un caine sa imi dau copilul la scoala la baza militara. E oribil acolo, clasa de 30-40 de elevi, profesorii de cele mai multe ori nu sunt profesori ci militari iesiti la pensie sau sotii de militari care si-au luat atestatul de a preda, e un curs ce dureaza 3 luni la baza.Copiii sunt agresivi in limbaj si se poarta de zici ca ei sunt buricul pamantului.Numai lucruri rele am auzit de scoala asta care e singura pt toti care locuiesc aici.



Mai este o optiune, scoala internationala unde se invata in germana si engleza, privata, extrem de scumpa.Numai taxa de inscriere e 6,500 euro iar anul ajunge la 15,000 euro.Clar nu ne permitem asa ceva. O prietena a fost la open house la ei si i s-a parut excelenta dar cum am zis, scump.



Noi vom face pre-k si k acasa si in paralel va merge la kindie germana.Acolo nu fac nimic important si de aceea trebuie sa fac acasa. Nu sunt eu desteapta din cale afara dar cred ca pot sa ma descurc cu astea doua. Am cumparat material si daca Aidan merge bine voi cumpara si curriculum-ul de la Calvert.

Sunt inscrisa si la grupul de HS de la baza, grup alcatuit din vreo 80 de familii, desi nu particip activ inca. E un grup religios dar au resurse enorme.



Cand plecam de aici Aidan va avea 6 ani si in toamna respectiva ar trebui sa mearga la scola. Atunci vom vedea care sunt optiunile.

Important e sa le ai!!



Irina, e super ca vrei sa faci HS dar din cate inteleg e inca ilegal in Ro. Era o organizatie care se zbatea pt ca HS sa fie legal dar nu stiu unde mai sunt cu progresele.



Adriana si Aidan - 3 ani

A ticket to hell has never been funnier



"Friendship is like peeing in your pants, everyone can see it but only you can feel its true warmth."

#428
AB

AB

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 1.189 mesaje

Postat 09 mai 2009 - 19:34

Citat:
citat din mesajul lui Llaura

AB, daca eu zic cuca macaii canadiene si tu intelegi Long Island n-avem ce vorbi pe bune.


Draga mea...lumea care face HS discuta de conditiile lui. Nu poti da lectii unuia ce sa faca daca tu vorbesti despre alte verze si pe un ton care lasa de dorit. Eu nu-ti explic tie ce sa faci tu in Canada si nu-ti spun ce gasesc eu pe centru nu ca la cuca macaii Am incercat sa-ti explic care-s conditiile mele si de la profesori de secundara si primara de mate pana la iphone totul e prilej de luat peste picior.

Ai putea folosi google sa vezi care-i situatia in US. Vrei sa citesti despre ea uite ce zice guvernul:
http://nces.ed.gov/pubs/web/96839.asp
si ce zic fundatiile gen Math for America
http://www.mathforam...159&version=1.0

Based on the numbers of teachers who reported that they taught at least one class in mathematics, science, social studies, or English, larger percentages of teachers in private high schools taught in these subjects without at least a college minor than was true in public high schools. In mathematics, for example, 41 percent of the private high school teachers who taught the subject had not earned either a college major or minor in the subject, as compared to about 31 percent of public high school teachers. There was, however, diversity within the private sector. Levels of out-of-field teaching in both Catholic and nonsectarian private schools were close to those in the average public school. On the other hand, teachers in other religious schools had distinctly higher out-of-field teaching levels than did public school teachers in the four core academic subjects.


Clar... oamenii aceia nu stiu mate. Nu ca nu stiu cat mine, dar nu stiu mate cat un absolvent de liceu din .ro comunista. Pentru ca a ajunge la integrale si derivate si notiuni de grupuri iti da un minor in mathematics deja. Iar cursurile de perfectionare sa fim seriosi sunt perfect similare cu autoinstruitul parintilor.

Poate la voi in Canada e diferit. Ma indoiesc, dar eu nu fac HS in .ca. Dar in .ro si in in US poate face HS pana la liceu si eventual si la liceu orice absolvent de nota opt din .ro comunista si rezultatul va fi ca mamica/ taticul vor fi cam la fel de buni ca profesorul mediu, dar cu atentia concentrata pe elev.
Totusi ca sa te responsabilizez legat de Canada uite aici:
http://www.kwantlen....ch_Math4820.pdf
Si amuza-te cu incompetenta canadiana.

Ruxij[:I] nici chiar asa mey.

#429
Llaura

Llaura

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.145 mesaje

Postat 09 mai 2009 - 20:58

AB, cu putina mea matematica de major in chimie teoretica, capatata in cea mai mare parte in scoala din Romania socialista pe care tu o dispretuiesti atata, 100-41 face 59% si 100-31 face 69%; adica 59% si 69% din profesori au major in subject. Adica sansa de a avea un profesor cu degree e mai mare decat sansa de a nu avea. Unde crezi tu ca sunt profii astia, in capitala de provincie sau pe acolo prin nord pe unde se ajunge cu avionul sau pe drum din ala care se formeaza in noiembrie si se topeste in martie?! fa tu un calcul, ca eu nu ma pricep, n-am degree. Nu e corect, e foarte trist, dar cam asa e.
Citeste ce scrie antevorbitorul inainte sa-i raspunzi, te rog frumos.
Ma grabesc, mai scriu cand vin.

#430
AB

AB

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 1.189 mesaje

Postat 09 mai 2009 - 23:47

" had not earned either a college major or minor in the subject,". Tradus "nu au poseda o specializare minora sau majora in matematica".
Deci procentul acela nu are nici major, nici minor in matematica.
Procentul celor cu math major nu l-am gasit in nici o statistica oficiala legat de liceu sau primara/secundara.

Deci sansa de a avea un math major nu o poti calcula din datele acelui articol [:D]
Sansele calculate de tine sunt pentru "un major sau minor in subiect. Tehnica e buna, dar verifica ipotezele si nu te mai grabi. ok ?

Eu incepusem discutia vorbind math minor sau major de primara si secundara eventual junior high, nu liceu. Ai inceput sa vorbesti de liceu si despe cum e acolo e sigur math major ba chiar si masterat. Si ca-n privat e mai bine ca-n public. In districtele scolare foarte bune privatul reduce dimensiunea clasei si poti schimba profii care nu-ti plac si cam atat.

Ti-am cautat despre liceu. Situatia sta mai bine, dar nu e roza si procentul de math major si cu masterat nu-i destul de bun cat sa fie evidentiat. Programe gen Math for America le dau in NY o bursa de 100k plus fata de salariu si tuition waiver la Columbia sau SUNY ca sa ramana sa predea la liceu si sa-si faca si masterul in paralel. Inclin sa cred ca ei considera ca si mine ca procentul de math major este ingrijorator de mic.
http://www.mathforamerica.org

Comentarii:
Apreciez foarte multa scoala comunista de mate. A spune ca dpdv mate un absolvent de liceu comunist este echivalentul unui student de facultate cu specializare minora in matematica... este un compliment. Echivalez in fapt niste studii liceale cu unele universitare.

Nu-mi permit sa speculez legat de unde se afla acesti profesori cu major si sau master in mate. De ce? Pentru ca salariul unui debutant cu master in mate este pe peste tot aprox. 50k ceea ce in NYC e un salariu minuscul pe cand in alte state sau in acelasi stat in zone mai putin scumpe poate fi bun. De asemenea pentru ca prezenta unui oras mare inseamna si o abundenta de joburi bine platite pentru cei cu math major sau minor. Asa ca problema e putin mai complexa. Sper ca acum in situatie de criza financiara sa se reorienteze macar unii din financial math catre invatamant.



Panic Questions

  • Bebe 1 aniÈ™or greutate mica

    lar
    - apr 22 2024 17:43

  • Bebe 1 an greutate mică

    lar
    - apr 22 2024 17:30

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:57

  • Scădere in greutate

    SaraMaria26
    - apr 17 2024 19:00

Last Blogs

  • Ziua naÈ™terii

    Roxanesss
    - Astăzi, 17:30

  • Eco

    Anamaria1706
    - Astăzi, 16:12

  • Usor usor..

    Andreeaflore1991
    - Astăzi, 15:42

  • 28 de saptamani

    kiki_2024
    - Astăzi, 15:27

  • Control lunar

    Vasilescu Georgeta
    - Astăzi, 12:38

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -