Ok, Alyx, cum spui tu.
Zaharul otrava zilelor noastre
#71
Postat 29 ianuarie 2014 - 12:32
#72
Postat 29 ianuarie 2014 - 14:07
Este toxic zaharul rafinat.
Un medic spunea ca daca ar fi dupa el ar interzice zaharul si alcoolul.
Le punea aproape pe aceeasi treapta!
Sunt nocive pentru creier.
am inteles ca zaharul rafinat si faina alba in combinatie sunt percepute de ficat exact ca si alcoolul; tatal meu nu a vrut sa inteleaga treaba asta si consuma 2 l pe zi de cola , plus tot felul de dulciuri care i-au distrus ficatul si grabit moartea;
si asa am inceput sa imi pun si eu niste intrebari ca eram mare amatoare de prajituri de casa; am rarit f mult dulciurile de casa pe care le fac cu zahar brut, care nu prea indulceste;cafeaua o beau fara zahar de o perioada buna; de fapt de vreo 2 saptamani am exclus-o si am observat ca nu mai simt nevoia de dulce ca inainte si ca daca gust o prajitura de la cineva mi se pare gretos de dulce; si inainte imi placea asa maxim;
#73
Postat 29 ianuarie 2014 - 16:19
-stevia cp este imposibila, zici ca bei fiole de algocalmin, am aruncat o.cea picaturi merge, dar in cantitati insignifiante, si completat cu altceva.Daca nu, pentru mine cel putin , are un after taste oribil.
Depinde de firma, eu am:
si e chiar exact ca zaharul. Si ca gust, si la aspect si la... felul in care se simte intr-un lichid pe care il bei. Nu stiu daca si altii sesizeaza dar zaharul parca il simti ca face lichidul un pic mai.. grosut, ii da o greutate pe care nu o simti daca pui de ex, zaharina. La Truvia am acelasi.. feel ca la zahar Cred ca e de la faptul ca are si Erythritol in compozitie.
#74
Postat 29 ianuarie 2014 - 16:29
indulcitorul pe care il am eu contine ciclamat de sodiu (40 mg/tableta) si zaharina sodica (4 mg/tableta), o tableta echivaleaza cu 4,4 g zahar dpdv al puterii de indulcire.
e bun, e rau acest indulcitor ? dauneaza folosirea lui pe termen lung ?
nu mai stiu unde am citit ca zaharina (parca), pe termen lung provoaca probleme de vedere ? voi ce stiti in legatura cu asta ?
#75
Postat 29 ianuarie 2014 - 16:31
Despre stevie am auzit si eu ca are after taste (ca majoritatea indulcitorilor) dar nu am folosit niciodata. Singurul indulcitor pe care il folosesc este Xylosweet-ul care are aceeasi putere de indulcire ca si zaharul, e pe baza de plante, se comporta bine la fierbere si contine carbohidrati nesolubili (nu trec in sange, se elimina prin scaun). Dezavantajele: e scump (aproxaimativ 1 leu/gramul), nu caramelizeaza si aici la mine il gasesc doar intr-un singur lant de farmacii. Se mai poate comanda de pe net.
Si totusi,specialistii sustin ca folosirea indulcitorilor (mai ales a poliolilor) pe termen lung nu e tocmai benefica, dar ca extractul de stevie ar fi ok.
#76
Postat 29 ianuarie 2014 - 17:09
Eu cind am renuntat la zahar am inceput sa beau ceai cu miere (la cafea am renuntat cind m-am lasat de fumat) ....si treptat am redus cantitatea ...acum nu mai pun deloc.
Eu am inteles ca indulcitorii sint si mai "rai" decit zaharul.....nu stiu cit de adevarat este
Editat de ab5174, 29 ianuarie 2014 - 17:50 .
#77
Postat 29 ianuarie 2014 - 17:18
Mamica, mai citeste o data ce am scris eu :)
A raspuns Alyx f bine, nu mai trebuie sa adaug nimic.REferitor la echipa de medici, bine ca nu esti si tu medic, ar avea pacientii de suferit din cauza unor astfel de prejudecati. :)) eu cand nu stiu ceva exact prefer sa nu ma pronunt :).
Later edit: nu sunt agresiva si nici nu ma iau de tine, dar ma grabesc. Voi reveni cu o povestioara referitoare la terapiile alternative in spital. :)
Editat de XIO, 29 ianuarie 2014 - 17:27 .
#78
Postat 29 ianuarie 2014 - 19:13
Daca discutia se refera la zaharul cristale, cel pe care il iei la punga de la magazin si pe care industria mancarii il baga in absolut orice se vinde, atunci metoda sigura de evitare sau limitare a cantitatii ingerate este:
- sa cumperi doar ingredientele de la magazin (legume, fructe, carne, verdeata si condimente) si sa-ti gatesti.
- sa nu cumperi snacks, sucuri, maioneze, sosuri, gemuri etc.
- sa-ti gatesti singur acasa.
Dietele, recunosc eu una le urasc cu pasiune. Stress-ul pe care il ai masurand portiile, incercand sa obtii o masa cat de cat savuroasa din doar carne sau doar legume sau cine stie ce alt doar, numaratul de calorii mi se pare ca aduce mai mult probleme decat beneficii. Atata timp cat mananc echilibrat sunt ok.
Daca discutia este despre cat iti creste glicemia de la tot ce mananci atunci tot onul trebuie sa stie:
- mierea desi naturala creste glicemia (totusi e preferabil sa inghit ceva natural decat ceva obtinut prin proces chimic);
- painea din comert, are in componenta si zahar, si in plus e carbs care duce la crestrea glicemiei;
- pastele la fel sunt carbs, si de altfel tot ce este facut cu faina;
- fructele sunt zahar natural, sunt sanatoase dar in cantitati mari cresc glicemia si ingrasa (asta am patit-o pe pielea mea), avantajul fructelor este ca odata cu fructoza inghiti si ceva fibre si un fruct are tot ce este necesar organismului sa proceseze zaharul prezent in el, cand bagi o lingurita de zahar procesat mineralele necesare pentru break-down sunt luate din rezervele organismului.
Indulcitorii artificiali nu multumesc, nu cred ca chimicalele sunt solutia. Asa cum ma feresc de conservanti si coloranti alimentari asa me feresc si de astia.
#79
Postat 29 ianuarie 2014 - 20:21
Xio sa ''nu ma pronunt'' in legatura cu faptul ca nu as vrea sa incap pe mana unei echipe ce are ca solutie borcanul cu miere? E totusi dreptul meu sa am ce opinie vreau.
Indiferent de succesele terapiei alternative pe care le recunosc in anumite domenii de altfel prefer cand e vorba de ceva atat de serios ca o operatie ce supureaza sa aiba alte solutii.
#80
Postat 29 ianuarie 2014 - 20:29
Daca discutia se refera la zaharul cristale, cel pe care il iei la punga de la magazin si pe care industria mancarii il baga in absolut orice se vinde, atunci metoda sigura de evitare sau limitare a cantitatii ingerate este:
- sa cumperi doar ingredientele de la magazin (legume, fructe, carne, verdeata si condimente) si sa-ti gatesti.
- sa nu cumperi snacks, sucuri, maioneze, sosuri, gemuri etc.
- sa-ti gatesti singur acasa.
Dietele, recunosc eu una le urasc cu pasiune.
Eu asta fac .....si eu urasc dietele si nu am tinut una niciodata... cind am inceput sa nu ma mai simt bine in pielea mea (de fapt si 'husbandul') am eliminat porcariile .......
Eu urasc si mersul la sala (asa sint eu ) ...mi se pare ca ma invirt ca soarecele in bila ....eu fac miscare afara.
Editat de ab5174, 29 ianuarie 2014 - 20:33 .