Sari la conținut

Sari la conținut


* * * * * 3 voturi

Dovlecei frumusei de septembrie-octombrie 2013 #10

bebe sept2013 oct2013

329 raspunsuri la acest subiect

#321
mina

mina

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.609 mesaje

Postat 31 ianuarie 2014 - 10:43

Neata!

 

In sfarsit s-a intors si la noi netul prin cablu, ca de 2-3 zile ne chinuiam cu conexiunile pe telefoane si tare aiurea e cu tastatura aia si minuscula si touch screen....

 

Elena, explica-i sotului ca ar fi fost "babesc" daca dadeai cu rugaciunile si asteptai sa se faca puiul bine, asta cu ceapa are (cat de cat) o explicatie logica. Ce mai zicea daca te apucai sa descanti fata cu funingine de pe prag ca poate a racit de deocheata?

Sa stii ca si eu l-am vindecat o data pe Matei de guturai dandu-i sa miroasa ceapa tocata, ca era super infundat pe nas si nu voia sa stea la aerosoli. Dar sa ma "ajute" pe mine la bucatarie sa toc niste legume a fost de acord ....

Na, ma bag si eu cu sfaturile dar stiu cum e cand cineva are idei de nezdruncinat. 

Ca si la noi, dupa o perioada de relativa acalmie, paranoia de tatic panicat strikes back. Aseara ma luase la intrebari despre urmatoarele:

- da fata nu e prea palida? Siiiiiigur nu are nimic?

- oare ia bine in greutate? Cat ar trebui sa aiba la varsta asta?...mda, e la al doilea copil si inca nu a inteles ca nu exista greutate fixa pt o anumita varsta....

- da' nu e prea pitica????? Ieri am masurat-o si are pe undeva la 64-65...nu reusesc neam s-o masor cum trebuie, voi cum faceti? Oricum hainele ii raman mici in mod constant, ceea ce constituie un indiciu.  

- a tusit fata!!!!!!!!!!!! Ce-are? Ce-i dai? E grav? 

Nu, fata nu e racita, are doar niste mucisori care nu o impiedica la supt, dar care uneori ajung in gat si-si drege glasul, ca doar atat tuseste, de 2-3 ori pe zi. 



#322
mina

mina

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.609 mesaje

Postat 31 ianuarie 2014 - 11:02

Fata mea a trecut la alt program, adoarme pe la 10-11 seara si se mai trezeste la 5 jumate-6 pentru papa. Buna treaba. Dupa aia mai papa la 10, 14, 17 si apoi seara dupa baita la 21-21.30. Deci are 5 mese in 24 de ore. De somn....mai dificil. Somnul de noapte sa incheie practic pe la 9 dimineata cand se trezeste pentru masa de ora 10. Apoi e dupa placul ei, nu exista o regula, insa cel mai substantial somn "de zi" il are la plimbare, in carut, doarme si 3 ore daca atata tine plimbarea. Ceea ce face cam dificila situatia zilele astea cand nu putem iesi. Am iesit ieri pt jumate de ora, ca nu mai puteam in casa si pe langa ca mi-am luat comentarii de la oamenii de pe strada ca "ce caut cu copilul afara pe frigul asta, maica", m-am intors rupta de oboseara ca e f multa zapada pe trotuare si e tare greu de manevrat carutul. Tare suntem nepasatori ca cetateni, abia daca isi da lumea zapada din fata blocului, sa se mai mobilizeze si pt degajarea spatiilor  comune nici vorba. 

 

Astazi trebuie sa iesim cu baiatul al tenis, sper sa-si faca atunci somnul de pranz, ca e chiar dupa masa de 14. 

 

Nanne, cel mai simplu ar fi sa vinzi masa si sa cumperi ce vrei tu dupa aceea. Asa nu-ti faci nici mustrari de constiinta ca poate ai dat-o cuiva si nu i-a placut. M-am uitat si eu peste schema de diversificare din linkul dat de tine si mi se pare f ok. Mai mult, dna dr care a elaborat respectiva schema mi-l trateaza pe Matei inca de pe la vreun an, deci pot da asigurari cu privire la valabilitatea sfaturilor dumneaei. (eu la baiat, si asa vreau sa fac si la fata, am mers cu 2 dr, un pediatru alopat si un pediatru homeopat). 

 

Lory, sa-ti traiasca micul crestin!

 

ALina, tinem pumnii sa treceti cu bine si multa rabdare de puseu. 

 

Pastilutza, sunteti niste frumoase. Multa putere cu drumurile, sa stii ca ma gandeam la tine zilele astea, cum te-oi deplasa prin nameti. 

 

Daniela, da' eu n-am zis ca e reteta hipocalorica   [:-)))] Oricum la mine asta cu gratinatul e metoda de pacalit copilu, Matei mananca aproximativ orice daca e gratinat, in special legume. Multe asa a invatat sa le manance, gratinate la cuptor. 

 

 



#323
lorilady

lorilady

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 110 mesaje

Postat 31 ianuarie 2014 - 11:46

Elena , poate reusesti sa-ti convingi sotul cu articolul acesta despre ceapa [:)]  [:)]  [:)]

 

http://neclintit.com...a-si-usturoi-2/



#324
alinabold

alinabold

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 672 mesaje

Postat 31 ianuarie 2014 - 12:11

Nu stiu cum am reusit dar eu m-am ingrasat un kg. Ma apuca nervii. Cred ca mi se trage de la perioada linistita pecare a avut-o Emma pana acum 2-3 zile. Nu am mai leganat-o in brate, nu am mai facut km prin casa cu ea si m-am lenevit si nu mai urc nici carutul sus( il las in masina acum ). De mancat mananc la fel. Trebuie sa fac mai multa miscare cumva.

#325
mina

mina

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.609 mesaje

Postat 31 ianuarie 2014 - 12:25

Nu stiu cum am reusit dar eu m-am ingrasat un kg. Ma apuca nervii. Cred ca mi se trage de la perioada linistita pecare a avut-o Emma pana acum 2-3 zile. Nu am mai leganat-o in brate, nu am mai facut km prin casa cu ea si m-am lenevit si nu mai urc nici carutul sus( il las in masina acum ). De mancat mananc la fel. Trebuie sa fac mai multa miscare cumva.


da, e de la activitatea prin casa (adica reducerea ei uneori) ca si eu la fel patesc.

#326
lorilady

lorilady

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 110 mesaje

Postat 31 ianuarie 2014 - 12:40

Sa stiti fetelor ca eu de la Galafor m-am ingrasat... renunt la el ca ma simt ca o balena deja. Am inceput sa il iau cand am ajuns in Romania si  de la atata drum (13h) mi-a scazut lactatia substantial . Nu mi-am dat seama, am zis ca e de la mancare ca deh , ca la mama acasa , nu e nicaieri [:)]  [:)]  nu am avut nici cantar si nu am tinut cont. mai am vreo 8 capsule, le iau si pe alea si gata. Ceai pentru stimularea lactatiei beau in continuare, cam 2, 3 pe zi.

 Din martie ma duc la sala iar, am facut pauza la abonament un an. Eu atunci voi avea 5 luni de la cezariana. Oare ce exercitii o sa pot face. O sa incep oricum o sapatmana doua doar cu exercitii cardio.



#327
pisellino

pisellino

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 1.744 mesaje

Postat 31 ianuarie 2014 - 14:06

Eu nu stiu la ce ajuta galafor si daca ajuta cu ceva nu am luat niciodata si tot va aud cu minunatele astea de capsule,laptele se stimuleaza cu bebe stiam eu adica pus cat mai mult la san eu spre exemplu ziua nu am lapte ca albert nu suge dar pe la 6 seara deja mi se umplu sanii ca atunci incepe albert munca :D si o tin tot asa pana dimuneata la 7 cand iar raman goi sanii

#328
lorilady

lorilady

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 110 mesaje

Postat 31 ianuarie 2014 - 14:14

la mine a functionat, Pisellino. Cum am inceput sa iau Galafor, cum secretia lactata  a crescut si bebe se satura f. bine . Este un amestec de plante. Mie mi-a ajutat chiar si la digestie, inainte eram tare rau constipata, de cand le-am luat nu am mai avut probleme. 



#329
c.raluca

c.raluca

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 397 mesaje

Postat 31 ianuarie 2014 - 15:36

Buna, dragelor!

Slava Domnului, am terminat de citit cele peste 50 de pagini in 2 zile jumatate  [:-)))]

Am avut si inca mai am o perioada foarte grea in familie, drept pentru care laptele a scazut mult. Nu i-am dat (inca?) completare, mai ales din cauza banuitei intolerante la lactoza. Caci daca e alergie, am incurcat-o mai tare. Marti ma internez cu el in spital sa ii faca analize si sa vedem ce are. Sunt 2 luni de cand el tot mucus face in scaun, Nu mai e verde pt ca nu mai mananc lactate decat fara lactoza.

Tot din cauza pb in familie nu am avut nici timp nici dispozitia necesara sa scriu, imi pare rau...

Multumesc pt gandurile voastre.  [flo2]

Am cititi sfaturile si indicatiile/experientele voastre despre diversificare. Eu la prima am actionat gresit zic eu, era grasuta bine si am inceput la 4 luni cu fructe si cereale, la indemnul pediatrei.

Stef are aproape 4 luni, nici prin gand nu-mi da sa-l diversific, si-asa are pb lui la stomac/intestine... plus ca are dupa cum il simt putin sub sau peste 6 kg. Mi se pare ca nu prea a mai luat in ultima luna in greutate, l-am observat doar mai lung, la haine. 

Stresul acumulat, plansul si gandurile negre m-au facut sa clachez, de alaltaieri stau cu o tensiune urcata si oscilanta, intre 15 cu 10 si 13 cu 9. MUuult pt mine. Ieri am vazut negru in fata ochilor, m-am speriat f tare, mai ales ca eram doar cu bebe acasa. Acum stau in pat, am de calcat, facut curat, mancare si multe altele, asa sa crape, nu fac NIMIC. 

IN REST... Stef se culca cam la fel, 9 jumate sau 10 seara, cu trezire pe la 4, apoi la 7, doarme iar pana l=pe la 8-8 jumatate, iar ziua are o repreiza la 11, cand ieseam noi sa o luam pe sor-sa de la scoala (si-a pastrat ora de somn, dar nu dureaza ca afara 1-2 ore, ci 20-max 40 de min), apoi in jur de 1-2 cand vad ca a inceput sa doarma mai mult, cam 1-2 ore, apoi seara la 6 tot cam 40 de minute max o ora. Doarme bine fara de alte dati. Am observat ca de cand am exclus complet lactoza din alimentatia mea nu mai varsa decat f rar, nu mai e asa agitat, doarme mai bine ziua. 

In schimb baleste ceva de groaza, ii curge din gura de parca as vedea eu un tort  [:-)))] nu se vede nici urma de dinte...

nu se da pe nicio parte, nu se rostogoleste deloc, nici pe burta nici pe spate, in schimb imi place mult sa stea pe burta si de 3 zile daca il tin pe mine la 60 de grade, se apuca de ceva si se ridica in fund si daca nu il las se apuca de plans, numai asa vrea sa stea. De azi dimineata a inceput sa se ridice fara sa se tina de ceva. Mis e pare PREA DEVREME si nu inteleg de ce inca nu se rostogoleste... curios fenomen.

Vaccinul va fo dupa data de 10, asta daca e totul ok marti la spital... Sa ne tineti pumnii.

Apoi trec eu la aparat, sa vad ce e cu tensiunea, pe timpul sarcinii o aveam cat de cat ok, dar pulsul era in 100 si mi se infunda o ureche.

 

Felicitari pt botezuri, pentru progrese, diversificari si va doresc sa nu uitati ca in viata comunicarea trebuie sa fie pe primul loc, inainte de orice orgoliu!!!

 

Mi-a fost dor de voi! 



#330
SeptOct2013

SeptOct2013

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 112 mesaje

Postat 31 ianuarie 2014 - 15:39

Dragelor pentru dovlecei am deschis capitolul 11!





Etichetat si cu bebe, sept2013, oct2013

Panic Questions

  • Scădere in greutate

    SaraMaria26
    - Ieri, 19:00

  • Fată sau băiat

    Nataliaracila
    - apr 06 2024 20:17

  • MiÈ™cările bebeluÈ™ului

    catalinabd
    - apr 04 2024 05:53

  • inchidere cont

    Anamaria Pandele
    - apr 02 2024 19:23

  • Anamaria Pandele
    - apr 02 2024 18:13

Last Blogs

  • Plimbarica

    Andreeaflore1991
    - Astăzi, 10:10

  • ImportanÈ›a medicului pediatru 👩🏻‍⚕️

    BiancaDragnea
    - Astăzi, 09:57

  • Geanta bebelusului

    LarisaG89
    - Ieri, 22:32

  • Cezariana È™i recuperarea

    AnaDemsa
    - Ieri, 12:03

  • Friiig

    Andreeaflore1991
    - Ieri, 10:16

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -