Sari la conținut

Sari la conținut


* * * * * 3 voturi

MONTIGNAC (199)..STIL DE VIATA NU DIETA

monti slabire stil de viata

584 raspunsuri la acest subiect

#1
brindusik

brindusik

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 3.432 mesaje

Postat 20 ianuarie 2014 - 10:36

[bum] CAPITOLE MAI VECHI     [bum]
(160) , (161)(162)(163)(164)(165)(166)(167)(168),(169)(170)(172)(173),(174),(175)(176)(177),(178)(179)(180)(182)(183)(184)(185)(186)(187)(188) ,  (189)(190)(191)(192),(193),(195)(196)(197), (198)
 
 
DIETA MONTIGNAC  este mai mult un regim de viata decat o dieta, iar deviza acestui program de slabire este "ma hranesc, deci slabesc".
Montignac incearca sa combine dieta cu gastronomia, mergand pe principiul ca nu este necesar sa te abtii de la mancare pentru a slabi si ne invata cum sa combinam eficient alimentele asa incat sa slabim treptat si garantat.
Dieta contine doua faze, prima fiind cea de pierdere in greutate, iar cea de-a doua fiind cea de mentinere a greutatii la care s-a ajuns.
Desi poate parea complicat, dieta Montignac este usor de invatat si de pus in aplicare. Daca vrei sa urmezi dieta iti recomand sa citesti cartile  “Mananc deci slabesc” si "Metoda Montignac pentru femei" ale lui Michel Montignac .... daca le doriti  le trimitem pe mail      [flo2]  conditia este "sa le cereti"      [aerob]
 
    FAZA I a - SCADEREA IN GREUTATE .....  aceasta etapa variaza in functie de numarul de kilograme pe care doriti sa le pierdeti. Etapa consta in alegerea corecta a lipidelor si a proteinelor, dar si in consumarea glucidelor cu un index glicemic scazutsi mediu. Scopul este acela de a consuma alimente care nu produc cresterea nivelului glicemiei. Alegerea inteligenta a alimentelor impiedica stocarea grasimilor in organism  si activeaza procesele care elimina grasimea acumulata 
Fiecare organism este diferit si pierde in greutate diferit dar in medie se vor pierde in jur de 1-2 kg pe saptamana. In functie de stilul de viata anterior este posibil ca pierderea in greutate initiala sa fie foarte mare dupa care sa urmeze o perioada de stagnare sau pierdere foarte lenta a kilogramelor. Nu este insa cazul sa va alarmati (sau sa renuntati la dieta) deoarece pancreasul are nevoie de timp pentru stabilizare.
 
PRINCIPIILE DE BAZĂ ALE FAZEI I 
- Alimentele cu IG intre 0-35 se pot combina cu lipide 
- Alimentele cu IG intre 35-50 se pot consuma dar nu se pot combina cu lipide
- Alimentele cu indicele peste 50 - INTERZISE complet in faza I 
- Nu amestecaţi niciodată proteinele cu carbohidratii .... adica glucidele rele (pâinea albă, făina, făinoasele) cu lipidele (carnea, grăsimile, uleiurile) în cursul aceleiaşi mese.
- Eliminaţi în totalitate zahărul din alimentaţie ... folositi fructoza sau sirop de agave
- Nu mâncaţi decât pâine neagră cu tărâţe sau integrală, fabricată cu făină necernută
- Uitaţi cartofii , orezul alb , paste fainoase . Mâncaţi numai orez neprelucrat sau sălbatic (cu moderaţie) si paste din faina integrala.
- Renunţaţi provizoriu la alcool, sub toate formele:  aperitiv, vin, bere, digestiv. Este o măsură esenţială, în Faza I. 
- Laptele este un aliment glucido-lipidic, adica are în compozitie atat grasimi, cat si glucide. Este mai bine sa cumperi lapte degresat.
 - Evitaţi cafeaua prea tare. Obişnuiţi-vă să beţi cafea decofeinizată .... cofeina este interzisa pentru ca, desi nu este o glucida, are ca efect stimularea pancreasului si genereaza o secretie de insulina, ceea ce duce la ingrasare
- Nu săriţi niciodată peste o masă. Repartizaţi alimentele în trei mese si doua gustari .... luate – pe cât posibil  la aceeaşi oră.
- Limitaţi consumul de “lipide rele”, preferându-le pe cele “bune”, pentru a preveni bolile cardio-vasculare 
- Încercaţi să beţi cât mai puţin când mâncaţi, pentru a evita diluarea sucurilor gastrice. nu beţi niciodată la începutul mesei.
- Nu mâncaţi în grabă. Mestecaţi bine şi evitaţi orice încordare în timpul mesei.
- Preparaţi-vă singuri sucurile de fructe. Evitaţi băuturile acidulate şi sucurile de fructe fabricate industrial, care conţin zahăr.
- Aşteptaţi 3 ore după o masă glucidică (de exemplu, după micul dejun) înainte de a ingera lipide.
- Aşteptaţi 5 ore după o masă lipidică, pentru a ingera glucide.
- Mesele glucidice sunt compuse din carbohidrati cuprinsi intre 0-50 si legume sau proteine sarace in grasimi (de ex branzeturi degresate)
- Mesele lipidice sunt compuse din proteine plus carbohidrati cu indice cuprins intre 0-35 si legume
- Important este sa mancati o singura data pe zi carne 
- Mâncaţi multe fibre alimentare (celuloză), salate, legume verzi, fructe
 
 FAZA a II a  - Mentinerea echilibrului ponderal si prevenirea reacumularii kilogramelor... in continuare, alegerea glucidelor se face tot in functie de indexul glicemic, dar putin mai permisiva decat in prima etapa.
 
PRINCIPIILE DE BAZĂ ALE FAZEI II
- Daca ai pierdut kilogramele dorite, nu te intoarce la vechiul stil de viata, deoarece risti sa le pui la loc in scurt timp.
-  Nu amesteca glucidele rele (cu indice peste 50) cu lipidele .... cele cu indice mediu sunt permise a se combina cu lipide din cand in cand
- Chiar si la mentinere evita alimentele cu IG mai mare de 50
-  Nu manca in continuare dulciuri  (ciocolata, napolitane, biscuiti) si foloseste indulcitori permisi ,eventual miere si zahar brun cu moderatie
- Nu manca paine si fainoase decat integrale,  orezului integral (brun, salbatic) 
 -Continua sa nu mananci paine la pranz si cina ... consum-o doar la micul dejun si  combinata doar cu alimente degresate sau legume
 - Fii atenta la deserturi: poti manca un desert  din cand in cand, dar nu imediat dupa masa ci la gustare si cel mai bine ar fi la gustarea din timpul diminetii
- Evita prajiturile din faina , zahar.
- Mananca cu moderatie ciocolata neagra peste 70% cacao, inghetata 
- Nu consuma bauturi acidulate, sucuri de fructe din comert ... cel mai bine este sa le facem noi in casa
- Poti consuma vin cu moderatie: un pahar dupa cina, dar nu-l combina cu apa.

Editat de brindusik, 20 ianuarie 2014 - 10:37 .


#2
brindusik

brindusik

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 3.432 mesaje

Postat 20 ianuarie 2014 - 10:54

Claudia ..felicitari pentru juma de kg jos... [flo2]  [flo2]

 

mereu am avut o dilema...ai frigi din ala cu usi duble? ca in vichend esti ff harnicutza si gatesti 100 de treburi..mie pe un raftulet de la frigi nici 2 caserole nu-mi intra cum trebe [q]

 

eu am tot 72.8kg [batcap]  [batcap]



#3
Otiliav

Otiliav

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 9.235 mesaje

Postat 20 ianuarie 2014 - 11:06

Neata!

Eu am inceput bine saptamana. Sunt la 63, maine sper sa fie a doua cifra 2. Ce imi place cadere libera.

Meniu de azi:

- pulpa de fructe: mar, para, portocal si morcov si ceai negru

- un iaurt 0% grasime cu capsuni

- salata si carne ce-o fi la cantina.

- wassa cu humus

- pulpa de porc cu dovlecel la cuptor

 

Eu am facut saratele in we, cu tarate dar si putina faina alba ca nu iesea chiar bine aluatul cu faina integrala. N-am mancat prea multe ca s-au batut copii pe ele. Ieri am dus o casoleta mica la o sala de sport unde am iesit cu niste prieteni si copii lor au devenit fani. Am primit telemea din Ro, mai fac sigur.

Mancare, ce sa zic, n-am fost prea cuminte (gustat cacao cu lapte, 2 bucati cioco neagra cu musafirii vineri). Dar la garnitura am avut varza de Bruxelles si dovlecel la cuptor si a functionat. Dimineata am mancat ieri biscuiti taratosi destul de multi ca ziceam ca merg sa alerg dar s-a schimbat planul si la sala doar cu ganterele ce am apucat sa fac cate ceva ca in rest joaca cu copiii.

 

O saptamana conforma!



#4
andanii

andanii

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 4.129 mesaje

Postat 20 ianuarie 2014 - 11:26

brandusik pupici pentru capitol nou .... cant te plictisesti sau nu ai timp sa-mi spui ca facem rocada  [pk]  [pk]  [pk]  [pk] oki ???  [flo2]  [flo2]

 

Eu tot acolo ... doua saptamani de cumintenie , zic eu, si nu am slabit nici un gram ... nu stiu ce se intampla cum mine ... o fi de la stres ??? 

La nervii si agitatia care ma inconjoara mai stagarea asta-mi lipsea ... a fost suficient cat sa ma afund complet  [batcap]  [batcap]  [batcap]



#5
caress

caress

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 3.031 mesaje

Postat 20 ianuarie 2014 - 11:38

Neata fetele.Eu sunt la mentinere... [soricel] Conforma dar usor bulimica, de la vremea asta rece si umeda as manca intruna, mai ales noaptea.Azi 57.6

Meniul de ieri:

Md Iaurt cu tarate de ovaz chia, goji, gem de prune

P spaghetti integrale cu scoici, creveti si rosii-teoretic e masa de F2, practic nu a avut decat o lingura de ulei

G cheesecake

C1 -21.00 salata mixta, 2 sandvisuri cu wasa si cascaval

C 24.00-2 linguri de humus cu ardei capia si o chifla, cheesecake,o chifla cu sirop de agave.



#6
claudia_a

claudia_a

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 1.301 mesaje

Postat 20 ianuarie 2014 - 11:50

Andanii, merge mai greu dupa sarbatori, corpul vrea sa mai retina putin rezerva... sigur cand isi da drumul, va fi scadere de 1 kg in cateva zile! [flo2]  Spor la treburi!

 

Otilia, la niste saratele poftesc si eu! O sa pun mai mult cascaval, sa fie untoshi! [ascuns]

 

Brandu, am frigi normal, insa cantitatile gatite nu sunt mari; imi place diversificarea, cate putin din fiecare; de ex am gatit ieri pe langa marinata de peste, tarta cu mere, lasagna cu paste in loc de foi cu carne si cascaval pentru restul familiei; sambata am facut tortul! Plus ca acum e frig si le mai scot in balcon! Si apoi scuze, dar ce ai tu nu se cheama frigider, se cheama o faramitza intr-un ocean [:-)))] .

 

Caress, si eu am fost bulimica ieri, insa am balotat pana la 5 seara si apoi am zis stop... ma rodea stomacul pe la 9 [fri] , dar am rezistat eroic sa nu calc in bucatarie... si chiar m-am simtit bine dimineata, eram asa usoara! [biz]


Editat de claudia_a, 20 ianuarie 2014 - 11:51 .


#7
marietutza

marietutza

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 142 mesaje

Postat 20 ianuarie 2014 - 11:51

Neata si de la mine,

 

eu sunt la 75 KG [batcap] . Am terminat toate zilele de nastere...tot..gata, nu mai am nimic neconform...

 

Meniul de azi:

MD: iaurt 0.1%+tarate ovaz+seminte canepa

G: branza de vaci 0.1% (250g)

P: ciorba de oase porc acrita cu zeama de varza

G: ceai

C: wassa + salata vinete ( 2 felii), ceai de tei cu lamaie.

 

Va rog din suflet daca observati ceva nereguli sa ma corectati.

 

 



#8
carmencat

carmencat

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.680 mesaje

Postat 20 ianuarie 2014 - 12:12

Neata!

Brindusik, multumim de nou capitol

Otiliav, incearca sa faci pentru ei saratelele cum le plac lor si pentru tine cat mai conforme, chiar daca nu ies cu fata comerciala, ca dupa aia nu o sa stii ce si de ce te stagneaza.

Caress, eu astept foarte interesata cand o sa iti pui ceasul sa sune din 2 in 2 ore sa mananci! [:-)))]

Andanii, lasa ca iesim noi din pasa asta proasta, o sa vezi!

Claudia, felicitari pentru jumatea de kil plecata! Doamne, nu as gati atata... daca nu ar fi fetele cred ca nu as mai gati mai deloc. Eu supravietuiesc foarte bine si fara sa gatesc. Of!

Marietutza, cam multa branza de vaci de la gustare, in rest e bine

 

 

Eu sunt pe stagnare la 58.5. Astept cumintica sa se deblocheze. Sper ca juma' de ora de exercitii cu fetele seara sa aiba macar un mic efect.

Pana acum am baut cafea cu cofeina acasa, vreo doua ness-uri fara cofeina la servici, pe post de mic dejun si gustare, iar pranzul tocmai l-am luat: cascaval si ardei gras rosu. Mai departe nu stiu. Am niste portocale la mine, probabil ca le voi manca pe la 4, ca am si balet azi cu Alexia si ajung tarziu acasa. La cina, imi face cu ochiul o cana cu lapte cu paine cu dulceata fara zahar. Zic eu acum... Vad eu diseara... In orice caz, meniul complet il pun diseara sau maine dimineata.



#9
moco29

moco29

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 23 mesaje

Postat 20 ianuarie 2014 - 12:13

salutare,

 

inca nu m-am apucat, dar sunt in tatonari. in weekend am facut snitele cu taratze de ovaz si ou si supa de conopida (conopida mixata, ceapa mixata si smnatana) (este faza 1?)

pastarnacul si gulia fierte raman de F1?

 

o sa incerc sa gasesc paginile unde s-a discut depsre lactate.

 

as vrea cateva confirmari: pt combina: ou, branza (telemea sau cascaval), carne?

sau legume cu smantana si ou (ex: sufleu de dovlecei: dovlecei, ou, smantana, cascaval sau telemea?

 

multumesc pt raspunsuri



#10
brindusik

brindusik

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 3.432 mesaje

Postat 20 ianuarie 2014 - 12:28

welcome girls :-*

 

claudia ..fara nici o supararea..ai mare dreptate cu oceanu si farama mea de frigi [:-)))] ...dar o cheste totusi e bine ca am picatura asta de frigi...nu mai cumpar asa multe legume sau nu mai fac asa multa mancare [barfa] cand aveam un frigi singura cumparam si aruncam ca uitam de ele prin frigi...acu dezavantaju e ca nu mai gatesc asa des si ma indeamna sa calc stramb mai des..... dar ma fac eu mare [bib]

 

andani ..lasa nu fi supi....acu isi ia elan corpu ca sa dea repede cateva kg jos.. in perioada mea cea mai strasanta...acu vreo 3 luni..am pus pe mine...desi nu mancam tampenii ..ca nu aveam chef de nimic ce-i drept...dar incetu cu incetu s-o dus surplusul nebun...acu is la fel ca tine cu stagnare.....dar am mai calcat stram cu  "hmm"

 

caress din ce scrii nu pari a avea mai mult de 1800cal deci e normal sa nu te ingrasi..plus ca mai faci si sport..deci cel mai caloric chesscake-ul acolo se cosuma [pk] . eu sa fiu sincera nu am inteles niciodata chestia aia cu " sa nu se manance de la ora 6"..puey pnm daca ma culc la 3 dimi cum sa las stomacu de nebun si eu avand activitate 7-8 ore+ orele de somn... [fri] 


Editat de brindusik, 20 ianuarie 2014 - 12:33 .




Etichetat si cu monti, slabire, stil de viata

Panic Questions

  • Bebe 1 aniÈ™or greutate mica

    lar
    - Ieri, 17:43

  • Bebe 1 an greutate mică

    lar
    - Ieri, 17:30

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:57

  • Scădere in greutate

    SaraMaria26
    - apr 17 2024 19:00

Last Blogs

  • Palpitatii puternice

    RoxiMada
    - Astăzi, 17:33

  • Care este cel mai frumos lucru în a fi însărcinată?

    Ddeenniissaaa
    - Astăzi, 15:52

  • Dulce amintire

    Ralu31031992
    - Astăzi, 14:10

  • Alaptarea

    AdrianaBlo
    - Astăzi, 11:20

  • Top 10 lucruri inutile de la prima sarcina

    BiancaDragnea
    - Astăzi, 08:24

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -