Ghetarul nostru cel de toate zilele...
#181
Postat 22 ianuarie 2014 - 20:34
Faptul ca el este optimist este un mare plus, am vazut asta cand era tata bolnav.
#182
Postat 22 ianuarie 2014 - 20:59
Aqai, luasi cuminte magneziul???
Oare gasesti un medic sa iti prescrie niste tolperisone?
#183
Postat 22 ianuarie 2014 - 20:59
Buflea, as dori sa iti dau o portie mare mare de curaj si incredere. Sanatate tatalui tau! Putere multa si mamei tale si sa aiba grija de ea cu gheata si iarna...
#184
Postat 22 ianuarie 2014 - 21:07
Ca sa ma reintorc la dietele noastre. Nu m-am apucat inca de Monti, dar si va dura. Eu nu pot de azi pe miine sa schimb toata alimentatia. Trebuie incet incet , sa caut retete care sa fie pe gustul meu, pe care din cind in cind sa le integrez in masa familiei. ALtfel nu e decit chin si precis nu voi tine mult.
Incep prin a cumpara miine quinoa si linte. Care aveti retete usoare si fara 500 de ingrediente exotice cu ele sa dea la retele ghetarului. Cu nici una nu sunt obisnuita, sper sa reusesc sa scap de una-doua mese de paste pe saptamina cu ele.
Cartofi maninc cel mult odata pe saptamina. In schimb orez maninc mult, ca maninca si tatarii cei doi si sotul. Sa vad unde gasesc orez nedecorticat.
Ce observasem deja si ieri inca odata : daca maninc banana pe urma mi-e foame. As minca si muntii. Mult timp am mancat banane dimineata pt ca sunt bune pt stomacul meu acid. Acu le-am taiat, dar iarna greu sa gasesc fructe la care sa nu am alergie (mere) sau sa imi placa (de ex nu pot sa suport kiwi). O portocala pot minca, mai mult pas din cauza acidului. Cam simt lipsa bananei zilnice...
#185
Postat 22 ianuarie 2014 - 21:26
Ingrediente
Linte rosie
200 g
Ceapa alba
2 buc
Radacina de telina
100 g
este optional
Morcov
1 buc
Ardei gras rosu
1 buc
Ulei de floarea soarelui
20 g
Boia ardei dulce
1 lingurite
Patrunjel uscat
1 lingurite
Pasta de tomate
2 linguri
Pasi de urmat
1
Aici lintea rosie pe care am luat-o de la un magazin cu specific oriental. Se gaseste si la alte magazine, plafaruri, dar daca nu gasiti folositi si alte tipuri de linte sau fasole alba.
2
Lintea se spala bine in cateva ape.
3
Turnati cam 2 litri de apa peste ea, puneti 1 ceapa taiata bucati mai mari si bucatile de radacina de telina. Lasati sa fiarba la foc mic cam 30-40 de minute.
4
In acest timp calim legumele celelalte pentru o aroma si culoare in plus la supa.
Deci, in putin ulei caliti 1 ceapa, morcovul si ardeiul - taiate bucati chiar si mai mari (oricum se vor da prin blender, deci chiar nu trebuie sa va faceti griji de estetica taierii legumelor).
5
Se adauga 2 linguri de pasta de rosii cand se inmoaie putin legumele calite - amestecati si mai lasati 2 minute.
6
Dupa ce a fiert lintea se adauga legumele calite si se mai lasa la fiert 10-15 minute.
7
Adaugati boia de ardei la supa, amestecati.
8
Blendati bine toata compozitia, sa fie cat mai fina si omogena.
9
Potriviti de sare si adaugati patrunjelul uscat. Daca vreti, puteti regla aici si consistenta supei, daca o vreti mai lichida adaugati apa clocotita pana va place cum este. Si gata!
eu am facut supa-crema de linte de mai sus. s-a mancat foarte bine. Eu am pus 4 morcovi si am pus 2 cepe de alea jumbo (uriase). Eu nu am prajit legumele ci le-am scazut in apa cu ulei. Copiilor le-am sfaramat cipsuri deasupra.
Buflea, multa sanatate tatalui. Sper sa iasa din spital cat mai repede.
#186
Postat 22 ianuarie 2014 - 21:34
Vad si eu moda asta cu "monticizarea" multor preparate. Nu zice el de astea niciodata, doar de inlocuirea zaharului cu indulcitori.
#187
Postat 22 ianuarie 2014 - 21:49
Am plans si eu, Buflea, si asta in timp ce vorbeam pe messenger cu tata si ma gandeam la tine.
Am asa o siguranta ca dupa operatia asta se mai castiga timp. Si e pretios. Sunt langa tine!
#188
Postat 22 ianuarie 2014 - 22:03
Buflea nu stiu cat fac 3 cuvinte dar puterea, luciditatea si increderea sper sa te ajute.
Spitalul acela avea "oameni" si in anii 90, unii foarte buni exista acolo un profesor renumit nu imi aduc aminte numele insa.
Editat de katy, 22 ianuarie 2014 - 22:07 .
#189
Postat 22 ianuarie 2014 - 22:08
Nu stiu ce fel de radioterapie a facut atunci. Sa vedem ce zic medicii, don't rush ahead.
Aqai, luasi cuminte magneziul???
Oare gasesti un medic sa iti prescrie niste tolperisone?
de cand m-ai tras de maneca data trecuta si pana acum mi-am amintit sa-mi iau cocktailul de 2 ori.
magneziu, d3 si omega.
azi e mai cu mot decat de obicei, fiindca avem mare intalnire mare la scoala cu echipa scolii, psihologul si OT-ul.
imi dau seama ca ma ambalez mai mult decat e cazul si probabil e mai mult o formalitate, dar mie mi se pare un "milestone" in tot procesul asta....
am momente in care imi zic: oare daca ma mai calmez si nu fac nimic, nu o sa treaca totul oricum, doar cu timpul?
#190
Postat 22 ianuarie 2014 - 22:24
Vreau si eu idee cu porumb ...mai nou fiu-meu a descoperit ca ii place porumbul. Am luat o conserva acasa sa fac ceva cu el ...Ce ??
Ce film de la Oscar sa vad in seara asta ??? ...m-am hotarat, nu mai vad Gravity, nu-mi place tema. Nici Her nu as fi vazut daca nu spunea Viv ca e o poveste de dragoste ...ca sa vedeti cat de plina de prejudecati sunt.
Aqai, toata intalnirea asta e la scoala ta sau a karatistilor ???
Editat de buflea, 22 ianuarie 2014 - 22:25 .