Sari la conținut

Sari la conținut


- - - - -

CATALOG online. DEZBATERE


59 raspunsuri la acest subiect

#21
Deceneus

Deceneus

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 4.099 mesaje

Postat 14 ianuarie 2014 - 09:46

Da, ministerul poate generaliza sistemul. Doar ca, atunci cand vine vorba de bani, atunci incep eschivele. Si costa, nu gluma...

Daca fiecare scoala face propriu caiet de sarcini si propria licitatei, si se face cate un produs unicat sigur ca o sa coste. Un produs de serie costa mai putin decat un unicat.

 

Daca face minsterul o licitatie o sa fie una de valoare mare ca orice licitatie de minister.

 

Daca se face ca la manuale, sa se faca un caiet de sarcini la nivel de minister (cum este programa) si mai multi producatori sa ofere produse pe care scolile sa le achizitioneze, atunci apare competitia intre furnizori si pretul devine accesibil. Ministerul ar putea sa certifice softul asa cum certifica manualele.

 

Problema este ca in mediul rural sunt putini parinti cu acces la internet.

Caotalogul online este o solutie la mediul urban.

Pentru rural ar trebui sa existe un caiet de corespondenta diriginte-parinte, varianta off-line a catalogului online.


Editat de Deceneus, 14 ianuarie 2014 - 09:58 .


#22
Rufus

Rufus

    Membru VIP

  • Moderators
  • 15.555 mesaje

Postat 14 ianuarie 2014 - 09:48

 

Pentru rural ar trebui sa existe un caiet de corespondenta diriginte-parinte, varianta off-line a catalogului online.

 

Da. Tableta aia cu care ziceau sa doteze elevii din toata tara...



#23
Deceneus

Deceneus

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 4.099 mesaje

Postat 14 ianuarie 2014 - 09:57

Da. Tableta aia cu care ziceau sa doteze elevii din toata tara...

Hai mai te ti de sotii! Te uiti in gura politincienilor?  [:)]



#24
anya

anya

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 4.957 mesaje

Postat 14 ianuarie 2014 - 10:28

   Catalogul online este - zic eu- cea mai buna varianta ca sa afli cat de cat la timp ce-ti face copilul la scoala.  Pana in clasa a 4 exista invatatoarea care gestioneaza dar de aici incolo ... dirigintele probabil ca te suna daca e ceva foarte grav. De la inceputul anului scolar a fost o singura sedinta cu parintii (la clasa a5-a) la inceputul anului. De atunci - nimic. Probabil se asteapta sa trec pe la scoala sa ma interesez? Copilul spune sau nu spune - nu ai siguranta ca nu-ti ascunde o nota mica. Lucrarile si tezele nu se dau acasa - ca sa nu fie modificate, note in carnet nu au si de fapt si carnetul e o caricatura pt ca ar fi trebuit sa il iau, sa-i pun poza si sa ma duc tot eu cu el la secretariat sa il vizez si apoi probabil la diriginta sa-i puna note. Consultatii nu exista oficial, sedinta cu parintii nu, note nu, lucrarile nu...probabil ca ar trebui ca saptamanal sa ma duc pe la usa cancelariei. De lipsit inca nu e cazul - dar mai stii in curand ce idei ii vin?



#25
filofteia

filofteia

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.512 mesaje

Postat 14 ianuarie 2014 - 10:57

Eu cred ca oricum trebuie sa mergi la scoala... pentru ca acolo se pot intampla si altele decat notarea. Poate daca pe langa catalog ar fi si o rubrica cu ... altele.

Sedinte nu se fac nici la noi decat una pe semestru, dar oricum se vorbeste doar la general, ca sa poti discuta despre copilul tau trebuie sa mergi la scoala in alta zi. Mai greu a fost in clasele primare, dar din gimnaziu, cand sunt dupa-amiaza este mai usor de ajuns. Avem orarul dirigintelui, a profesoarei de matematica si a celei de romana si nu trebuie sa te duci fix la ora.

De obicei intreb cum se descurca, daca iese la tabla, daca este activ la ore, daca deranjeaza orele si daca a intrat in conflict cu cineva.



#26
anya

anya

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 4.957 mesaje

Postat 14 ianuarie 2014 - 11:50

   Eu nu tin minte ca mama sa fi trecut pe la scoala sa intrebe de notele noastre sau de cum ne comportam... Bine, a trebuit sa mearga odata ca ma dusesem eu cu un sacou albastru dar si cu ceva culori peste sarafan si mi l-a confiscat - nu cadra cu tinuta de elev, sau tata sa inlocuiasca un geam sparte de fratele meu... dar nu pentru note.

   Momentan copilul invata dimineata. Si eu si sotul am putea ajunge pe la scoala la 7 seara si la ora respectiva nu mai gasim profesori... Singura varianta ar fi sa ne luam concediu sau sa facem un artificiu cumva... dar nu poate fi o regula. Am rugat diriginta sa ne anunte daca e ceva ..., mai discut cu doua mamici ale unor fetite din clasa (fetele povestesc mai multe [:)] ) si asa mai primesc semnale. Profesoara de romana n-am vazut-o niciodata, orarul lor nici atat nu il cunosc (orarul profesorilor). Profesorii vin dimineata strict pentru orele de la cele 2 clase speciale (sau clasa lor in cazul profului de mate) si in rest au doar dupamiaza ore. Complicat. Cum se descurca ar trebui sa se reflecte in note. Daca sunt de 9 si 10 mi se pare clar ca se descurca. Daca ia 5 si 6 sau mai rau - da, e o problema si investigam, dar pentru asta ar trebui sa stiu in timp util nota. Iesitul la tabla, activ la ore, deranjatul orelor sunt strict gestiunea profesorului. Daca stie sa ii faca sa vrea sa participe  e perfect. Copilul poate fi activ la o ora si nepasator la alta functie de cum stie profesorul sa il atraga. Si recunosc, statul pe la usi imi repugna.



#27
Ella73

Ella73

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 13.294 mesaje

Postat 14 ianuarie 2014 - 12:42

Aici se dau toate testele acasa, pt ca parintii sa le vada si sa le semneze. Iar daca cumva profesorul a gresit ceva la notare, parintele il poate informa si el mai verifica o data testul. E un fel de control si pt profi, care mai pot avea scapari si ei. Mi se pare un sistem mult mai bun decat sistemul online, unde poti vedea doar notele, dar nu poti vedea exact ce a gresit copilul la test. De modificat nu ai cum sa modifici ceva, pt ca testul e lipit pe caiet, rezolvarea se face tot pe caiet si are si corectura si semnatura profesorului. Deci copilul trebuie sa duca inapoi caietul si nu o simpla foaie. Iar daca nu-l duce sau il duce nesemnat, profesorul  contacteaza parintii. Deci copiii nu au cum sa nu aduca testele la semnat; Marcia e in clasa a 5a si nu s-a intamplat lucrul asta vreodata, chiar daca a luat o nota mica. Si aici chiar si la teste copiii scriu cu creionul, pt a putea sterge daca gresesc. S-a intamplat o data doar ca profesoara sa creada ca o litera e de fapt alta (era un test la engleza), eu i-am scris un e-mail, ea a mai verificat o data si i-a corectat nota dupa aia.

 

Aici daca un copil lipseste nu duce scutire, ci parintele este obligat sa sune si sa anunte scoala, asta inainte de a incepe cursurile. Iarasi un lucru ft bun, pt ca asa nu au cum sa chiuleasca.

 

Aici nu se striga notele in fata clasei, totul este confidential. Dar copiii pot discuta intre ei, lucrul asta se accepta. Am primit si noi anul trecut tot felul de statistici cu notele copiilor, rangul in clasa la fiecare materie in parte; interesant de vazut. Aici nu exista decat ft rar copii de nota maxima (adica 6). Marcia a luat anul trecut 6 la toate testele la engleza, dar nota finala a fost 5-6. Am mai spus de ce : pt ca nu se iau in considerare doar testele, sunt multi alti factori care influenteaza nota finala.



#28
anya

anya

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 4.957 mesaje

Postat 14 ianuarie 2014 - 13:12

Testele pot fi modificate si profesorii au luat aceasta masura dupa ce s-au confruntat cu ea. Nota e atat de importanta pt evolutia ulterioara a copilului incat se pare ca parintii au modificat lucrarile... ce sa zic... Din punctul asta de vedere inteleg ca profesorii isi iau masuri de prevedere si incerc sa gasesc varianta in care parintii cinstiti si interesat ce ce face copilul la scoala sa vada lucrarea fara sa stea saptamanal pe la usile cancelariei.



#29
marius

marius

    Membru VIP

  • Moderators
  • 25.083 mesaje

Postat 14 ianuarie 2014 - 13:16

Cred ca ar trebui raspuns la mai multe intrebari cu  ar fi:

1. Care este eficienta?

2. Care este audienta?

3. Care este sursa de finantare/service/mentenanta

4. Cine asigura securitatea datelor?

5. Care sunt raspunderile civile/penale dupa caz si cum se aplica acestea.(legislatia in domeniu)

....

 

samd



#30
filofteia

filofteia

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.512 mesaje

Postat 14 ianuarie 2014 - 23:18

Acu... poate este al meu mai nazdravan si necesita mai multa atentie...

O solutie la lucrarile/tezele care nu se dau acasa este fotografierea lor cu telefonul mobil. In plus la noi tezele/lucrarile pot fi xeroxate in scoala, daca parintele solicita, si sunt trimise acasa prin copil.

Programul profesorilor ne-a fost dat de diriginte special, ca sa te poti duce sa vorbesti cu ei atunci cand iti permite programul. La noi se pune accent pe colaborarea profesor - parinte .... pana si in "scoala altfel" vor fi vizitate diverse locuri de munca ai parintilor din clasa. Daca sunt probleme ... suna dirigintele... este verificata. [alcool]

Nu am stat niciodata la scoala mai mult de 10 minute. Oricum nu ai voie in scoala in timpul orelor.

Daca ar fi sa platesc pentru catalogul on - line nu as face-o, dar cred ca este util pentru copiii cuminti. [flo2]




Panic Questions

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - Ieri, 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - Ieri, 16:57

  • Scădere in greutate

    SaraMaria26
    - apr 17 2024 19:00

  • Fată sau băiat

    Nataliaracila
    - apr 06 2024 20:17

  • MiÈ™cările bebeluÈ™ului

    catalinabd
    - apr 04 2024 05:53

Last Blogs

  • Dublu test pozitiv È™i nopÈ›i întregi nedormite!

    Ana1298
    - Astăzi, 17:26

  • Gata vacanta!

    Andreeaflore1991
    - Astăzi, 16:16

  • Minunea asteptata din burtica

    RoxiMada
    - Astăzi, 15:26

  • Nasterea prin cezariana

    AdrianaBlo
    - Astăzi, 10:27

  • Alăptare 🤱🏻

    BiancaDragnea
    - Astăzi, 09:57

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -