Sari la conținut

Sari la conținut


- - - - -

CATALOG online. DEZBATERE


59 raspunsuri la acest subiect

#1
alinuk

alinuk

  Membru de baza

 • Membri
 • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
 • 7.365 mesaje

Postat 13 ianuarie 2014 - 16:24

Pentru usurinta monitorizarii din partea parintilor a situatiei scolare a propriului copil propun sa incercam o dezbatere pe una din directiile structurate aici:

http://comunitate.de...tere-dc/page-18

 

CATALOG online. DEZBATERE

 

Haideti sa dezbatem:

 1. argumente pro si contra
 2. ce experiente sunt in alte tari pe aceasta directie
 3. variante de implementare. Accesul fiecarui parinte doar la situatia propriului copil
 4. aspecte ale cadrului legal in care se poate realiza acest demers (poate exista vreun impediment?)

 5. eventuale idei pentru surse de finantare. Cine ar trebui sa suporte costurile? Cat ar insemna ca investie punerea in practica a acestui demers:
 • achizitionarea softului necesar
 • mentenanta si stocarea

 #2
Oana_B

Oana_B

  Membru de baza

 • Moderators
 • 5.756 mesaje

Postat 13 ianuarie 2014 - 16:46

2. Uite, pot sa zic cum e aici la college. Exista Blackboard.

Profesorul poate sa upload materialele de invatat facute in powerpoint, pdf, word, de obicei astea sunt programele folosite.

Pune temele pentru acasa, si noi avem posibilitate ori sa i le predam in clasa ori sa le upload pe Blackboard.

Avem forum de discutii.

Dam examenele online. Examenele sunt temporizate sau nu: la o clasa am avut 3 ore sa dam examenul. Era tip grila, cu vreo 200 de intrebari. La alta clasa examenul a fost de 45 de minute. Odata ce apesi pe butonul de start, nu poti sa inchizi si sa reiei mai tarziu. La alta clasa am avut teste pe care le puteai da de cate ori vroiai si punctajul se autoactualiza. De obicei astea erau pentru extra credit (note in plus care iti ajuta nota generala daca o mai zbarcesti).

Catalogul e online, nu ai acces la panoul altui student ci iti apare acolo lista cu toate proiectele din clasa respectiva ce note ai, profesorul se ocupa sa uploadeze asta.

Ai email, poti sa trimiti la toata lumea din clasa sau selectezi la cine vrei sa trimiti.

Avem si email dat de scoala: nume@numelescolii.edu

Noi acum folosim Blackboard Learn:

http://www.blackboar...n/overview.aspx

 

E o platforma ca FB sau DC. Scoala ar trebui sa aiba un department de IT pentru asta.

Sunt convinsa ca se poate face si in Romania.#3
Rufus

Rufus

  Membru VIP

 • Moderators
 • 15.555 mesaje

Postat 13 ianuarie 2014 - 17:05

Varianta prescurtata este un contract al scolii cu o firma care creaza si pastoreste o platforma accesata, online si contra unei parole, de doritori. Fireste, accesul doar la contul propriu. Firma este de fapt un flacau mai istet care are un tarif modic pe an, semestru...nici nu mai stiu. Catalogul de care vorbesc se afla in liceul Teodorei, cuprinde notele si absentele trecute de catre profesori destul de prompt, are rubrica de corespondenta, dar nu corespondeaza nimeni.

Pentru noi a fost o usurare, pentru copii un indemn la transparenta (ca nu prea au ce face...). 

Probabil ca, daca functioneaza, inseamna ca nu este ilegal.#4
helbi

helbi

  Membru senior

 • Membri
 • PunctPunctPunctPunctPunct
 • 3.545 mesaje

Postat 13 ianuarie 2014 - 17:26

Din cite stiu eu la Colegiul Goethe este implementat de ceva ani catalogul online, Adservio. Parintii platescun abonament anual, primesc o parola si pot vedea oricind situatia propriului copil.

 

Ceva detalii aici:

https://www.adservio...despre-adservio#5
helbi

helbi

  Membru senior

 • Membri
 • PunctPunctPunctPunctPunct
 • 3.545 mesaje

Postat 13 ianuarie 2014 - 17:28

Noi nu avem catalog online, pe site-ul scolii, introducind o parola, poti vedea modificarile intervenite in orar (de ex un prof e bolnav...se anunta cine vine in locul lui, eventual ce materie va fi predata de inlocuitor).


Editat de helbi, 13 ianuarie 2014 - 17:28 .


#6
buflea

buflea

  Membru VIP

 • Membri
 • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
 • 15.395 mesaje

Postat 13 ianuarie 2014 - 17:51

Oana, asta e varianta de college ...nu cred ca se potriveste pentru invatamantul primar, e prea mult de facut pt un copil in cls 1-4, chiar si pt un parinte de copil de clasele 1-4

La mine in zona exista intr-adevar o platforma pe care se posteaza temele zilnice si notele la fiecare materie. Fara explicatii, fara nimic. Orice intrebari se pun prin email. Profesorul verifica email-ul o data pe zi, dimineata, inaintea orelor ...si raspunde.

Platforma costa scoala un abonament lunar ...nu stiu din ce se plateste, probabil din banii alocati de la oras (???)

Rechizitele sunt cerute fiecarui copil la inceput de an ...primim o lista lunga care contine tot, de la creioane, radiera, creioane colorate, pana la markere din alea de scris pe tabla, un fel de creta in varianta moderna. Nimeni nu face scandal, pare ceva firesc sa aduci rechizite de acasa ...in Romania ca de obicei, toata lumea vrea cat mai gratis dar rezultate scolare maxime fara implicarea parintilor.

Tot o data pe an, la noi, exista oficial "saptamana aprecierii profesorilor" ...este saptamana in care copiii (si parintii din spate) aduc profesorilor tot felul de cadouri. E oficial da ? Nu e obligatoriu dar este un fel de presiune sociala ...eu dau de regula gift certificates si cate o cutie de bomboane. Acelasi lucru se intampla de Craciun si de sf de an. Nimeni nu se oripileaza, fiecare da ce poate ...mi s-a intamplat anul trecut sa uit de "appreciation week" si nu am dat nimic. Nu stiu daca copiii au fost penalizati pentru asta ...aici multe note se dau in teste scrise. Cum poti nedreptati un copil la teste scrise, pe care tu parintele le vezi ??? Eu zic ca asta ar trebui sa fie prima cerinta a parintilor romani - toate notele din catalog, alea care conteaza la liceu, sa fie note obtinute din teste scrise, grila, pentru ca un test scris are acelasi subiect pentru toti, aceeasi grila de corectare si greselile sunt de necontestat.

Mama mea a fost profesoara 45 de ani si a fost recunoscuta in cariera ei pentru faptul ca nu punea note in catalog decat din lucrari. Ca orice profesor, a primit si ea de-a lungul anilor cadouri dar nimeni, va jur nimeni, niciodata nu a avut o indoiala asupra notelor acordate. La orice nemultumire, chema parintele la scoala si ii arata lucrarea si punctajul. Nu stiu ce prioectie mentala aveti voi despre parintii vostri, dar eu daca ar trebui sa imi pictez mama, as desena o doamna cu ochelarii pe ochi, corectand lucrari ...cred ca in viata ei a corectat lucrari mai mult decat orice treaba domestica din casa.

Editat de buflea, 13 ianuarie 2014 - 17:53 .


#7
Ella73

Ella73

  Membru VIP

 • Membri
 • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
 • 13.291 mesaje

Postat 13 ianuarie 2014 - 17:56

Nici aici nu exista un asemenea sistem la scoala primara. Am inteles insa ca la secundara si liceu au un sistem, unde de exemplu copiii isi fac temele online, iar profesorii le corecteaza direct acolo. Si fiecare copil primeste un tablet de la scoala, pe care lucreaza efectiv, in clasa si acasa. Dar nu pot spune daca toate scolile au sistemul asta.

 

Noi primim toate testele acasa, pt a le semna. Mi se pare un lucru ft bun, pt ca asa vezi unde a gresit copilul. Si pt a nu se pierde testele, au caiete A4 pe care le rezolva (profesoara urmand ca dupa test sa lipeasca si foaia cu testul propriu-zis pe caiet). Si lucrul asta mi se pare bun, asa poti vedea mereu nivelul copilului, pt ca poti vedea toate testele si notele primite. Dar cum am mai spus, aici nu se iau in considerare doar notele de la teste, conteaza ft mult si cum se descurca in clasa, cum isi fac temele.


Editat de Marcia03, 13 ianuarie 2014 - 18:05 .


#8
Qarina

Qarina

  Membru VIP

 • Membri
 • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
 • 10.731 mesaje

Postat 13 ianuarie 2014 - 18:09

Noi nu avem nici o transparenta cu privire la ceea ce se studiaza in clasa, cu exceptia a ceea ce primesc pt teme de casa. Si asta variaza de la scoala la scoala.

 

copiii mei au facut 2 ani in scoala publica in care nu stiam niciodata ce fac la scoala, iar acum sunt la scoala catolica unde au zilnic teme de casa la matematica, periodic teme la stiinte si testele toate se trimit acasa pt ca parintii sa semneze.

 

avem report cards si progress report cards care detaliaza performanta pe arii si vin insotite de comentariile dascalilor. avem si o perioada formala de intalniri cu dascalii sa discutam despre copii. la cerere se comunica prin agenda copilului sau se pot stabili intalniri mai formale.

 

rechizite tot asa, primim lista la inceputul anului, se trimit la scoala. nu te trage nimeni de maneca daca nu o faci - se presupune ca in general cei cu o stare materiala mai precara poate nu pot acoperi toate nevoile????

 

de craciun, la final de an, dupa vointa fiecaruia, se trimit la scoala carduri pt teacheri, ghift cards sau stiu eu ce cadouri marunte. eu am trimis la profesorii principali de clasa card si cate un gift-card de 20 $ de starbucks si 2 cosuri de craciun, cu tot soiul de ciocolate si minuni specifice pt restul scolii. 

 

Notele, calificativele, situatia fiecarui copil sunt absolut confidentiale. 

 

Avem o platforma online pt newsletters, resurse sau alte comunicari in grup. cel mare are si o sectiune de teme, in cazul in care lipseste si nu stie tema pt zia respectiva. din nou, tine de scoala si de board, sunt lucruri pe care nu le aveam la scoala precedenta.#9
Cricor

Cricor

  Membru junior

 • Membri
 • PunctPunctPunct
 • 1.464 mesaje

Postat 13 ianuarie 2014 - 18:14

Din cate stiu eu, catalogul on-line exista si este implementat in foarte multe licee.

 

Mi-ar placea sa fie si la scoala la fiu-meu...unde de altfel s-a propus intrducerea lui, contra unei sume in jur de 5lei / trimestru ...dar..dar...s-au gasit 3 Gica-contra, ca e mult,  daca se greseste parola si vede parintele x nota copilului y, ca ce firma e aia, daca nu merge tot timpul...si s-a abandonat ideea.#10
viviana

viviana

  Membru VIP

 • Moderators
 • 26.324 mesaje

Postat 13 ianuarie 2014 - 19:10

La liceu la fii-mea functioneaza deja catalogul clasei. Este un parteneriat intre firma dezvolatatoare a software-ului (din Iasi) si scoala. Parintii doritori platesc 60 lei/an li se da o parola unica/elev si se acceseaza numai fisa propriului copil.

Deasemenea trebuie desemnata   o singura persoana din cadrul liceului care sa introduca datele in catalog. Acea persoana este secretara liceului.    Notele si absentele se introduc in fiecare vineri si sunt urmate de catre un email de atentionare catre parinte.    

Mai jos aveti meniul ce apare in partea stanga si de unde parintele acceseaza ceea ce il intereseaza:

 

Noutăți

 • Albumul clasei
 • Mesaje
  • Trimite mesaj
  • Mesaje primite
  • Mesaje expediate
  • Arhivă mesaje
 • Note
 • Absențe
 • Fișă situație școlară
 • Clasamente
  • Clasamentul clasei
  • Evoluție
  • Absențe
 • Observaţii
 • Scutiri
 • Orar

Cand intru la note vad toate notele cu data si la ce au fost obtinute (test, oral, teza) si media generala la materia repectiva. 

In josul paginii este calculata media generala/semestru la momentul respectiv.

In clasamentul clasei vad pe ce pozitie se situeaza cu media ei, dar nu vad si mediile celorlalti copiii.

Tot in clasamentul clasei vad daca media ei se pozitioneaza deasupra mediei clasei sau sub media clasei. M-am bucurat cand am aflat ca media clasei ei e 8,50 - mi se pare Ok pentru clasa a X-a.

 

La fisa cu situatia scolara are trecute atat absentele la fiecare materie in parte cat si notele.

Arata cam asa:

Fisier atasat  Untitled.jpg   43,95K   29 descarcari
Panic Questions

 • Dermatita atopica

  MGeorgi30
  - mar 02 2024 13:10

 • Posibilă sarcină??

  Larisa03303
  - feb 20 2024 11:14

 • Despre somnul bebeluÈ™ului

  Iuliana0411
  - feb 19 2024 13:30

 • Insarcinata

  mariana23cc
  - feb 14 2024 15:54

 • Plans

  Bianca627
  - feb 13 2024 23:04

Last Blogs

 • Stările din timpul sarcinii

  Roxanesss
  - Astăzi, 14:36

 • Al doilea trimestru de sarcină

  Ddeenniissaaa
  - Astăzi, 13:31

 • Primele luni de sarcina

  Ioone
  - Ieri, 23:09

 • Geanta bebelusului

  ioana07bebe
  - Ieri, 22:40

 • Morfologia fetală de trimestrul II

  Roxanesss
  - mar 03 2024 23:31

Ultimele aprecieri

 • andacosPoza lui %s

  andacos
  ii multumeste lui

  szivarvany
  pt. aprecierea acestui mesaj

 • monicaboPoza lui %s

  monicabo
  ii multumeste lui

  szivarvany
  pt. aprecierea acestui mesaj

 • ElkiaPoza lui %s

  Elkia
  ii multumeste lui

  Laura25
  pt. aprecierea acestui mesaj

 • OtiliavPoza lui %s

  Otiliav
  ii multumeste lui

  Laura25
  pt. aprecierea acestui mesaj

 • ElkiaPoza lui %s

  Elkia
  ii multumeste lui

  ioana
  pt. aprecierea acestui mesaj

 • - TOP 50 reputatii -