Sari la conținut

Sari la conținut


* * * * * 3 voturi

Clasa pregatitoare 2014-2015


507 raspunsuri la acest subiect

#21
CorinaDani

CorinaDani

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 13.602 mesaje

Postat 15 ianuarie 2014 - 13:11

roli, exista criterii generale de departajare, si criterii specifice fiecarei scoli.

 

nu se stie deocamdata daca se pastreaza sau se modifica metodologia de anul trecut.

uite ce scria in cea pentru 2013-2014:

"

 

I. Criterii generale:

 Are un anumit tip de handicap

 Este orfan de unul sau de ambii părinți

 Provine de la casa de copii/centru de plasament/plasament familial

 Are un frate sau o soră înmatriculat/înmatriculată în unitatea de învățăânt dorită

II. Criterii specifice:

 Sunt aplicate după criteriile generale și numai dacăa cestea nu reușsc să facă departajarea între copii, cu excepța situaților prevăute de Metodologie.

 Sunt elaborate de căre fiecare unitate de învățământ în parte, dar sunt aplicate pe baza unor documente doveditoare, prezentate de căre păinți/tutori legali și nu pot fi discriminatorii, respectiv trebuie să țină cont de faptul că toți copiii au drepturi egale, indiferent de condița socială, financiară indiferent de națonalitate, rasă religie, confesiune, sex etc. "

 

 

un elev din afara circumscriptiei, cu cat aduna mai multe criterii de departajare, cu atat e mai sus pe lista. de ex, un copil orfan de unul dintre parinti, cu un frate/sora mai mare in scoala, va intra pe lista inaintea copilului tau, care are doar frate/sora mai mare in scoala respectiva.

la scoala fetitei mele, unul dintre criteriile specifice de departajare era "domiciliul bunicilor/persoanei care ingrijeste copilul dupa ore se afla in circumscriptia scolara", in timp ce la o alta scoala din vecinatate, criteriul specific era "locul de munca al unuia dintre parinti se afla in circumscriptia scolara".


Editat de CorinaDani, 15 ianuarie 2014 - 13:15 .


#22
CorinaDani

CorinaDani

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 13.602 mesaje

Postat 15 ianuarie 2014 - 13:25

precizari legata de inscrierea copilului la o alta scoala decat cea de care apartine cu domiciliul, pe baza criteriilor generale si specifice de departajare :

 

- se poate face daca raman locuri libere la scoala respectiva; cu alte cuvinte, daca pe 100 de locuri se inscriu 150 de copii, toti cu domiciliul in raza scolii, nici nu se mai pune problema sa mai vina copii din afara circumscriptiei, chiar daca indeplinesc unul sau mai multe criterii generale si specifice.

 

- daca totusi alegeti inscrierea la alta scoala decat cea la care sunteti arondati, nu uitati sa bifati/alegeti in cererea de inscriere, pastrarea locului copilului la scoala de circumscriptie. pentru ca pot exista situatii in care se ocupa toate locurile la ambele scoli, de la prima etapa a inscrierilor, si atunci, daca nu pastrati locul copilului la scoala de circumscriptie, va fi repartizat in etapa a 2-a, la una dintre scolile la care raman locuri libere...poa' sa fie o scoala din capatul opus al orasului, sau intr-un cartier rau-famat, samd.



#23
roli25

roli25

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 5.395 mesaje

Postat 15 ianuarie 2014 - 13:26

Merci Corina. Stiam asta si ma tem ca directoarea a decis sa faca doar o clasa din estimarile pe care si le-a facut in anii trecuti privind nr de copii din circumscriptie...ca nu pot sa cred ca in 2 ani a scazut asa drastic natalitatea.

Desi la primul nu am vrut sa aud de asa ceva si acum e posibil sa nu mai fie luata in calcul..in disperare de cauza o sa incerc si o viza de flotant.

E absolut imposibil sa fie luati la aceeasi ora 2 copii din scoli aflate la distanta considerabila, de catre un singur om, mai ales cand omul ala are si 70 de ani!

Offf...cand l-am inscris pe primul, cu tot balamucul cu 4 etape si stat la coada de la 5 dimineata, nu credeam ca la al 2-lea va fi mai rau.



#24
CorinaDani

CorinaDani

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 13.602 mesaje

Postat 15 ianuarie 2014 - 13:35

stai oleaca si nu dispera. de ce spun asta : recensamantul copiilor din circumscriptia scolara e "cu virgula". pentru ca de acum pana la toamna se pot muta pe bune in cartier 20 de familii, toate cu copii de clasa 0. ce face scoala, refuza sa-i primeasca ?

deci estimarile scolii nu sunt conforme cu realitatea. vor sti exact ce si cum dupa efectuarea recensamantului in circumscriptie. unele scoli il fac pe bune, altele dupa ureche, si le da cu virgula.

 

scoala nu poate refuza inscrierea copiilor care au domiciliul in circumscriptie. daca se depaseste numarul de locuri, pana la dublare/triplare, solicita la inspectoratul scolar suplimentarea cu una sau doua clase 0. ca scoala nu are spatii, mobilier, invatatoare, asta e alta fateta a problemei.

 

asa s-a intamplat la scoala fetitei mele : au fost anuntate 4 clase cu un nr total de 100 locuri, s-au inscris 168 de copii (parca), asa ca s-a mai aprobat de la inspectorat infiintarea celei de-a 5-a clase, si depasirea numarului de copii din clasa, au ajuns sa fie 33-34-35 intr-o clasa, fata de 25 cat ar fi "norma".



#25
CorinaDani

CorinaDani

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 13.602 mesaje

Postat 15 ianuarie 2014 - 13:43

uite ce mai scrie in metodologia de anul trecut :

"

 

(2) În vederea înscrierii în clasa pregătitoare a tuturor copiilor care au vârsta corespunzătoare, inspectoratele școlare județene (ISJ) și Inspectoratul Școlar al Municipiului București (ISMB) iau în considerare propunerile conducerilor unităților de învățământ referitoare la numărul de clase pregătitoare rezultate în urma recensământului copiilor realizat, pentru fiecare circumscripție școlară, în colaborare cu autoritățile administrației publice locale.

(3) Numărul de clase pregătitoare cuprins în planul de școlarizare alocat de ISJ/ISMB fiecărei unități de învățământ ține cont de capacitatea de cuprindere a acesteia, determinată de numărul sălilor de clasă în care poate fi organizat, în mod corespunzător, procesul de învățământ la clasa pregătitoare, dar și la celelalte clase ale școlii, și de obligativitatea cuprinderii în școală a tuturor copiilor din circumscripția școlară. La alocarea numărului de clase pregătitoare se ține cont de numărul copiilor care au împlinit vârsta pentru a începe învățământul primar, de arondarea străzilor la unitățile de învățământ sau de cea mai bună oportunitate educațională identificată.

(4) În situația în care capacitatea unei unități de învățământ nu permite cuprinderea în clasa pregătitoare a tuturor copiilor din circumscripția școlară stabilită în anul școlar anterior, precum și în alte situații justificate, ISJ și ISMB pot decide reconfigurarea circumscripțiilor școlare astfel încât să asigure optimizarea procesului de cuprindere a copiilor în clasa pregătitoare. "



#26
roli25

roli25

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 5.395 mesaje

Postat 15 ianuarie 2014 - 13:50

Eu nu stiu cum e cu recensamantul asta...da la usa mea n-a batut nimeni vreodata pt. asta.

Or face la gradi...hm... ei stiu ce fac.

Uite asa o sa stau cu inima in gat pana or publica astia normele alea...ca tb sa schimbe ei de la un an la altu, sa n-avem liniste...si dup'aia D-zeu cu mila.



#27
CorinaDani

CorinaDani

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 13.602 mesaje

Postat 15 ianuarie 2014 - 14:00

la noi, in unele cartiere, doamnele de la scoala au contactat administratorul blocului pentru a le furniza datele necesare, din cartea de imobil. pentru ca s-a intamplat sa vina cu recensamantul in timpul saptamanii / zilei, cand copiii erau la gradi, parintii la job, cine sa le raspunda la usa ? sau, nu au putut intra in bloc pentru ca se intra doar cu cartela/interfon.

puteau si cei de la scoala sa fi afiseze din timp o notificare, pe usa blocurilor din circumscriptie, sa afle si cei interesati, sa ramana cineva acasa in ziua recensamantului, sau sa lase datele la un vecin, la administrator, samd.

cel putin eu asa am auzit, povesteau niste mamici/bunici prin parc

ma gandesc, poate din lipsa de personal la scoala, nici nu se mai face recensamantul pe teren, se iau date de la inspectorat, pentru copiii inscrisi la gradinite..

n-ar fi rau sa te interesezi la inspectorat si la scoala dorita, sa intrebi in legatura cu acest recensamant...se face, nu se face... se ia scriptic, nu faptic...



#28
CorinaDani

CorinaDani

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 13.602 mesaje

Postat 15 ianuarie 2014 - 14:03

mie imi spui de inima in gat ? cam asa eram si eu, anul trecut in februarie...noi am schimbat si locuinta, si habar nu aveam de ce scoala apartinem, ca blocul nu aparea arondat la nici-o scoala din zona...poveste lunga, n-are rost sa insir, am scris mai demult la alt subiect...



#29
MBAnka

MBAnka

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 26 mesaje

Postat 15 ianuarie 2014 - 14:13

Corina, formularul de inscriere online nu mai e de actualitate vad..



#30
CorinaDani

CorinaDani

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 13.602 mesaje

Postat 15 ianuarie 2014 - 14:19

pai am si precizat, este cel de anul trecut.

aplicatia fiind on-line, presupun ca acum este inchisa, nu poate fi accesata, din moment ce nu au inceput inscrierile. tu inscrii, dar scoala valideaza, pe baza unor drepturi de acces/useri diferite de cele ale unui utilizator normal.

iar pentru devalidarea cererii, se face solicitare la inspectorat, doar ei pot face asta in baza de date/aplicatie, pe baza altor drepturi de acces si modificare, superioare celor acordate userilor din scoli.

cine stie, poate anul acesta va fi o alta aplicatie, chiar nu stiu.




Panic Questions

  • Fată sau băiat

    Nataliaracila
    - apr 06 2024 20:17

  • MiÈ™cările bebeluÈ™ului

    catalinabd
    - apr 04 2024 05:53

  • inchidere cont

    Anamaria Pandele
    - apr 02 2024 19:23

  • Anamaria Pandele
    - apr 02 2024 18:13

  • demetererika554@gmail.com
    - mar 30 2024 22:38

Last Blogs

  • Placenta anterioara

    Deutzuk
    - Astăzi, 19:37

  • Emotia primului test pozitiv

    Andrevvv
    - Astăzi, 19:12

  • Anuntul sarcinii

    FloreClau
    - Astăzi, 18:44

  • Vacantaaaa

    Andreeaflore1991
    - Astăzi, 18:21

  • Dureri de masea în sarcină

    Ioone
    - Astăzi, 15:57

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -