Sari la conținut

Sari la conținut


- - - - -

Serviciile informativ-operative....

servicii informative sie

3 raspunsuri la acest subiect

#1
marius

marius

    Membru VIP

  • Moderators
  • 25.083 mesaje

Postat 07 ianuarie 2014 - 16:04

Munca unui agent in serviciile operativ-informative conform publicatiei cuget liber ar presupune o muncă deloc uşoară. Serviciul de Informaţii Externe (SIE) este un serviciu de elită, compus din oameni profesionişti care, conform spuselor lor, pun ţara înainte de orice, datoria înainte de propria persoană şi sunt pregătiţi de orice sacrificiu. Îşi pun meseria pe primul loc şi sunt mândri de ceea ce fac. Promovează standarde de etică, onestitate şi corectitudine - aceştia sunt „spionii” SIE. Specialiştii în Informaţii Externe recunosc că formează o echipă, deşi în majoritatea misiunilor sunt singuri. „Punem ţara înainte de orice, datoria înainte de propria persoană, suntem mândri ştiind că tot ceea ce facem este pentru România. Dăm tot ce e mai bun pentru că doar aşa ne putem atinge ţelurile. Reuşim să fim o instituţie de elită doar prin oameni de elită. Liniştea şi securitatea concetăţenilor noştri depind şi de măsura în care suntem pregătiţi noi să ne sacrificăm liniştea, securitatea, timpul. Credem unii în alţii şi formăm o echipă, chiar dacă în misiune suntem, de cele mai multe ori, singuri. Altruismul, anonimatul, sacrificiul reprezintă felul în care am ales să trăim, pentru că a lucra în SIE nu este doar un mod de a-ţi câştiga existenţa ci este un mod de existenţă”, spun specialiştii SIE.
Cum trebuie să fie angajatul SIE 
Reprezentanţii SIE mărturisesc faptul că un angajat trebuie să fie, în primul rând, loial ţării sale. Fără un ţel suprem, precum acela al serviciului în slujba ţării sale, nu ar putea depăşi barierele din munca specifică. Un angajat SIE trebuie să fie inteligent, cultivat, echilibrat ca temperament şi cu o dorinţă de perfecţionare continuă. Trebuie să posede acel simţ al comunicării pentru a obţine informaţia vitală pentru misiunea sa. Apoi trebuie să fie un specialist pe problematica ce constituie obiectul muncii sale, să dispună de o cultură generală solidă şi să aibă o înclinaţie nativă pentru limbile străine. De asemenea, să accepte restricţionarea, parţială sau totală, a unor drepturi şi libertăţi civice; să păstreze confi-denţialitatea strictă în legătură cu activitatea SIE şi statutul său de angajat al Serviciului; să adopte un comportament care nu afectează interesele şi imaginea instituţiei.
Cine are voie să fie „spion“ 
Personalul instituţiei se compune din cadre militare, militari angajaţi pe bază de contract, respectiv soldaţi şi gradaţi voluntari, şi salariaţi civili. Cadrele militare ale SIE au toate drepturile şi obligaţiile prevăzute pentru militarii Armatei Române de reglementările legale, statutul şi regulamentele militare. Ele sunt constituite în corpuri militare, conform nivelului de pregătire şi gradelor deţinute, respectiv ofiţeri (studii superioare), maiştri militari şi subofiţeri (studii medii). Soldaţii şi gradaţii voluntari constituie un corp distinct de personalul militar, angajat pe bază de voluntariat pe o perioadă determinată. Salariaţii civili se supun prevederilor Codului muncii precum şi celorlalte prevederi desprinse din Legea SIE şi regulamentele instituţiei. 
Condiţii generale de încadrare 
Discreţie - intenţia de a candida pentru un post în SIE nu trebuie dezvăluită decât persoanelor autorizate să cunoască aceste aspecte. Statutul de cadru SIE este special, iar cunoaşterea calităţii reale poate periclita desfăşurarea misiunilor încredinţate şi siguranţa personală. Studii - candidaţii trebuie să fie absolvenţi cu di-plomă de licenţă ai unei instituţii de învăţământ superior acreditate. Pentru o carieră în unele activităţi de suport logistic, administrativ, secretariat, operator calculator şi pază se cer studii liceale. Media de absolvire şi re-zultatele obţinute pe parcursul anilor de studiu reprezintă criterii de departajare. Cunoştinţe de limbi străine - aspiranţii la o carieră în SIE trebuie să cunoască foarte bine cel puţin o limbă străină, pe care să o utilizeze în conversaţie, citit şi scris. De asemenea, să posede aptitudini pentru învăţarea altor limbi străine, în funcţie de necesităţile concrete ale SIE. Constituie un avantaj pentru încadrare cunoaşterea mai multor limbi străine sau a unei limbi rare. Cerinţe speciale - este obligatoriu ca persoanele care aspiră la o carieră în SIE să nu fi suferit condamnări penale sau să se afle în preocuparea autorităţilor române sau internaţionale pentru încălcarea legii. De asemenea, sunt incompatibili candidaţii care fac parte din organizaţii interzise de lege sau din organizaţii secrete, precum şi cei care sunt consumatori de droguri sau dependenţi de alcool.
Interzicerea unor drepturi şi libertăţi 
Viitorul angajat SIE urmează să-şi dea acordul scris privind interzicerea sau restrângerea unor drepturi şi libertăţi, prevăzute de legislaţia în vigoare, pe timpul desfăşurării activităţii în SIE şi va completa un angajament-tip de loialitate faţă de instituţie. Trebuie menţionat că verificarea modului în care sunt respectate angajamentele şi responsabilităţile asumate nu încetează după încadrare. 

 

Info: www.sie.ro/index.html

Miniaturi atasate

  • 111.jpg


#2
blackgirl0

blackgirl0

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 3.422 mesaje

Postat 11 ianuarie 2014 - 16:12

Sotului i s-a propus un post la SIE acum 8 ani pe domeniul economic, insa presupunea deplasari cu destinatii cunoscute doar de catre sotie, fara prea multe detalii si pe perioade nedeterminate. Ce m-a speriat cel mai mult: trebuia sa stie sa manuiasca o arma, lucru de neconceput pentru mine. Toate interviurile au fost facute in super secretomanie.

 

Am uitat un amanunt: sotul nu si-a depus niciodata CV acolo, ci a fost abordat de catre ei. Eu chiar eram sceptica la vremea aceea. Chiar asa sa se procedeze?

 

P.S. El era foarte tentat sa accepte, era chiar magulit, insa eu i-am spus ca in secunda in care accepta, dau divort. Nu as fi putut sa stau o viata cu indoieli: unde este, cand vine, ce face. El inca imi reproseaza ca nu l-am lasat sa se angajeze acolo, probabil marele lui regret de pana acum.


Editat de blackgirl0, 11 ianuarie 2014 - 16:16 .


#3
marius

marius

    Membru VIP

  • Moderators
  • 25.083 mesaje

Postat 11 ianuarie 2014 - 16:23

[:)]



#4
elidenta13

elidenta13

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 38 mesaje

Postat 02 februarie 2014 - 23:37

poate i se poatrivea ca job, de aceia iti mai reproseaza. Oricum in locul tau faceam la fel




Panic Questions

  • miha444
    - mar 22 2024 16:22

  • Progesteron in sarcina

    Flor_i
    - mar 18 2024 13:02

  • Cat mănâncă bebe la 2 luni

    mada204
    - mar 08 2024 16:24

  • PoÈ›i naÈ™te mai devreme de termen?

    Ezraa
    - mar 08 2024 06:39

  • Dermatita atopica

    MGeorgi30
    - mar 02 2024 13:10

Last Blogs

  • Morfologie trimestrul 1

    ZDenisa
    - Ieri, 22:56

  • Morfologie trimestru 1

    Mica13
    - Ieri, 20:46

  • 6 luni

    EusebiaRalu
    - Ieri, 19:29

  • Vitamine preconceptie si in sarcina

    Deutzuk
    - Ieri, 14:03

  • Pregătindu-ne pentru sosirea micuÈ›ului

    AdrianaBlo
    - Ieri, 13:30

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -