Sari la conținut

Sari la conținut


- - - - -

Hipersensibilitate,sau...?


39 raspunsuri la acest subiect

#1
AndreeaBee

AndreeaBee
  • Membri
  • 8 mesaje

Postat 05 ianuarie 2014 - 00:05

Buna seara!Am reaparut pe aici dupa o lunga tacere.....Intre timp,s-au petrecut multe.Copilul meu are acum 7ani,este in clasa 1,cu scoala se descurca bine.Am trecut prin perioade grele cu el,mereu a fost mai sensibil,mereu l-am considerat centrul lumii mele,,pentru ca dupa divort(acum aproape 5ani),baietelul meu a fost singura mea realizare si bucurie.In jurul lui mi-am construit tot universul(greseala frecventa a mamelor singure...stiu,nu o scuza!).
Au trecut niste ani,timp in care am incercat sa-l ajut pe baiatul meu sa uite secvente dure si violente la care a asistat la: despartire,secvente care l-au marcat mai mult decat as fi putut crede.Din pacate,eu nu am putut face prea multe sa evit.Am fost eu,o femeie cu un copil de 2 ani jumate care nu a s-a putut apara....Viata a mers mai departe,au trecut 5 ani.Mi-am luat inima in dinti si am decis sa incerc din nou sa traiesc formand o alta familie.Copilul meu ii spune <Tata",pare ca a regasit echilibrul care se pierduse.Acum urmeaza partea care ma ingrijoreaza.El,este mai dur putin la vorba,dar corect si dur nu inseamna violent verbal...are un ton mai ridicat,este consecvent in ceea ce zice,eu nu prea sunt asa,desi incerc din rasputeri sa ma mai schimb .Problema este ca plange foarte repde,din orice,mai nou...ridica vocea la noi,poate pentru ca uneori si noi mai facem asta.Ideea e ca a devenit dificil sa comunic cu el,cateodata pare ca nu intelege ce ii spun,ne ignora si ajunge sa planga cu sughituri.Daca incerc sa-l linistesc si ii cer pe un ton ferm sa nu mai faca asa,se apara cu mainile ca si cand ar urma ceva rau,desi noi nu folosim bataia!!!Simt ca-mi pierd nervii cand vad ca asta se repeta,mai ales in ultima perioada.L-am ignorat cand a facut asa,cat am putut,insa ma tem ca astea nu sunt doar manifestari de rasfat....Inca nu am apelat la psiholog,dar oare sa iau in calcul si varianta asta?Poate cineva care a trecut prin asta poate sa-mi dea un sfat.Scuze evetualele greseli.e ora tarzie,acum am apucat doar sa astern aici ce ma doare.Multumesc de rebdarea de a fi citit.Va doresc o noapte linistita!

#2
marius

marius

    Membru VIP

  • Moderators
  • 25.083 mesaje

Postat 05 ianuarie 2014 - 00:35

De ce vrei sa folosesti un ton ferm? La ce crezi ca te-ar ajuta asa ceva? De ce vrei sa-ti copiezi partenerul in comportament? Crezi ca un baiat la 7 ani care a crescut "o viata pentru el" fara un barbat pe post de tata in preajma lui, ar putea deveni "mai barbat" prin metode mai directe?

Da, cred ca ar fi bine sa mergeti amandoi la psiholog. Pentru ca din ceea ce citesc scris de tine exista o ruptura care se agraveaza rapid si pe care tu nu o vezi insa o simti. Insa ruptura este atat a ta, cat si a lui si am senzatia ca si a partenerului tau. 

Sunt convins ca un psiholog care sa va asculte pe toti v-ar putea fi de un real folos ca sa va reechilibrati. Dar va trebuie la toti aceste discutii nu doar copilului.



#3
RalexHD

RalexHD

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 980 mesaje

Postat 05 ianuarie 2014 - 00:47

Parerea mea este ca trebuie sa apelezi la un psiholog, uneori din prea multa dragoste pentru copii este posibil sa luam deciziile gresite. Din cate imi dau seama baiatul tau este sensibil,iar despartirea de tatal biologic l-am afectat si l-a marcat profund. Gandeste-te ca oricat de mult te iubeste pe tine, modelul lui in viata este tatal.Indiferent cat de bun si cat de bine se poarta actualul tau sot cu el,baiatul tau tot simte lipsa tatalui. Mai cred ca inca nu s-a acomodat cu sotul tau si poate este vorba si de un pic de gelozie. De aceea iti recomand ajutor de la persoane abilitate, care sunt in masura sa-ti spuna cauza si " tratamentul".

#4
andacos

andacos

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 27.306 mesaje

Postat 05 ianuarie 2014 - 00:57

Ralex...vorbesti povesti!

 

ce model frate la 2 ani,ce lipsa tatalui natural? [alcool] [alcool]

 

Andreea,daca baietzelul tau este atit de sensibil,s eva simtzi "agresat"de timbrul  vocii sotzului tau.deci tu trebuie sa fii insula lui de liniste,ti trebuie sa fii cea calma,care sa-i vorbesti linistit ,sa-l faci sa intzeleaga ca tonul vocii nu e o caracteriaze a persoanei.

 

Si sotzul meu are un timbru foarte grav,eu il consider sexy insa am aflat de la cunostintzele mele/prieteni,ca ei l-au considerat inspaimintator la inceput,cind nu-l cunosteau.(timbrul vocii...nu sotzul).

 

Daca esti si la inceputul relatzieie/casniciei e o perioada de adaptare pentru toata lumea,o perioada in care se tatoneaza limite,sentimente.Copilul tau se poate simtzi parasit de catre tine,acum nu este numai el centrul universului tau,ci a aparut EL-sotzul tau.Incearca sa evitzi pina intratzi in linie dreapta,gesturile tandre  DOAR la adresa sotzului tau.(acestea sa fie insoitzite inotdeauna de un gest tandru la adresa copilului)

 

Cu rabdare si cu mult tact din partea ta se poate realiza o familie frumoasa.

 

Daca crezi totusi ca nu vei putea manageria situatzia,apeleaza la un psiholog .

 

Itzi doresc o viatza d efamilie in 3 minunata!

 

Dana


Editat de andacos, 05 ianuarie 2014 - 00:59 .


#5
andacos

andacos

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 27.306 mesaje

Postat 05 ianuarie 2014 - 01:07

Sotzul tau s aincerce o apropiere treptata de copil,initziaza ceva oa ctivititate in 3 ,in care copilul sa fie implicta ,iar tu retrage-te asa putzin sub un anumit pretext si lasa-i doar pe ei doi sa participe la activitate!

 

Petrecetzi cit mai mult timp impreuna,ceretzi parerea copilului(de fapt sotzul tau s-o faca)in diverse probleme si tzinetzi cont de ea.(la cumparaturi d eexemplu sotzul s aintrebe "luam banane sau portocle"de exemplu).

 

E dificil la inceput insa TU joci un rol foarte important in toata treaba asta.

 

Daca -repet,crezi ca nu potzi,apeleaza fara resentimente la ajutor specializat!Scopul e sa reusitzi sa avetzi o viatza minunata totzi trei impreuna.

 

Dana



#6
Ami3

Ami3

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 54 mesaje

Postat 05 ianuarie 2014 - 01:51

Faptul ca si tu incerci sa te schimbi si sa folosesti tonul ferm poate fi problema.

s-a produs deja o schimbare majora in viata copilului, faptul ca si tu incerci sa te schimbi il poate bulversa...



#7
dyanaM

dyanaM

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 394 mesaje

Postat 05 ianuarie 2014 - 09:21

Un ton ferm nu te va apropia de fiul tau ci din contra te va indeparta . Nu ma intelege gresit dar sigur nu s-a intamplat altceva cat tu nu ai fost prin preajma ? 

Mergi la un specialist caci unui copil nu ii este usor sa treaca peste violente .  Iar un ton ridicat si ferm nu aduce nimic bun , mai ales ca el aste obisnuit altfel cu tine . Cred ca partenerul tau trebuie sa invete sa lase tonul mai jos si sa fie mai iubitor . 



#8
AndreeaBee

AndreeaBee
  • Membri
  • 8 mesaje

Postat 05 ianuarie 2014 - 10:11

Multumesc mult de raspunsuri,le am citit acum.
Dana,ai perceput cel mai bine realitatea.Poate nu am fost eu foarte explicita in ce am postat azinoapte,insa tu ai inteles foarte bine ideea.intr-adevar baietelul nu simte lipsa tatalui biologic,pentru ca in cei 2 ani nu s-a apropiat de el sufleteste,iar dupa divort trei ani a fost absent cu totul din viata lui.Si acum apare doar intamplator pentru 5 minute pe strada.Relatia cu noul tatic este afectuoasa,nu ducem lipsa de asta.Fiul meu I'll iubeste si comunica bineAfectiunea este reciproca.Tati stie sa se poarte cu el(are si el 2 baieti care din pacate nu stau cu el....chiar daca I iubeste enorm,asa sunt legile-asta e alta poveste)Ceea ce vrea el sa realizeze cu fiul meu este sa incerce sa- l faca mai putin plagacios si negativist,ne spune nu fac,nu-mi trebuie,de ce trebuie sa fac?....si ne contesta motivele chiar daca venim cu argumente si explicam mereu de ce trebuie sa faca una-alta.Am incercat cu caietel de fapte bune si rele si recompense,a mers o vreme dar poate ca eu fiind inconsecventa am stricat ceva.Si,da,recunosc ca eu am fost cresscuta cu tmulta dragoste,fara pedepse,bataie si nu prea stiu cum se face asta.Recunosc ca are dreptate cand afirma ca pentru viata trebuie sa fii crescut mai putin sensibil,dar ne lovim de refuzul lui constant.Ar mai fi multe de zis dar o scurtez acum.
Va doresc o duminica placuta!

#9
viviana

viviana

    Membru VIP

  • Moderators
  • 26.324 mesaje

Postat 05 ianuarie 2014 - 10:36

Sunt de acord cu ce a spus Marius.

 

Insa mai vreau sa punctez niste aspecte de aceea am sa incep cu niste intrebari:

 

1. "Hipersensibilitate, sau....?" - la ce te-ai gandit cand ai pus punctele alea? Hpersensibilitate sau ce?

 

2. Tonul asta mai dur al partenerului a aparut ca urmare a ideii ca un baiat nu trebuie sa fie asa sensibil, deci trebuie schimbat sa devina de mic un barbat adevarat?

 

3. Partenerul tau adopta fata de tine un astfel de ton?

 

4. Care este relatia cu tatal biologic?

 

5. Ce relatie a avut baiatul tau cu partenerul tau inainte de a va hotari sa traiti impreuna ca o familie? Era la fel de sensibil, avea crize de plans si autoaparare?

=======

 

Ai, probabil un baiat foarte sensibil care a trecut prin multe. Nu vad de ce ar trebui sa te schimbi, sa-ti imiti partenerul in forma de educatie pe care si-o doreste.

 

Faptul ca ridica vocea din orice, ca plange cu sughituri poate sa fie un sistem de aparare  pentru ca in toata ecuatia asta este ceva ce il deranjeaza si nu are mecanismele necesare de a-si da seama ce-l deranjeaza si nici de a se apara.

 

Faptul ca ii spune tata nu inseamna neaparat ca il iubeste, ca il accepta, poate bine mersi insemna ca isi doreste si el sa aiba cui spune tata (sa fie la fel cu toti copiii din clasa).

 

Nu trebuie sa-ti mai pierzi firea. Cauta sa-l intelegi. Priveste-l cu sufletul nu cu mintea. Aseaza-l din nou pe primul loc in viata ta asa cum a fost obisnuit sa fie.

Readaptarea la o familie extinsa poate fi uneori anevoioasa.

 

Daca cumva, in momentele tale de deznadejede iti spui ca el poate clatina relatia ta cu partenerul gandeste-te ca pana acuma el a fost centrul universului tau. Univers ce s-a clatinat, univers pe care baietelul tau l-ar vrea inapoi.

L-a acceptat pe partenerul tau gandind poate  ca lucrurile se vor petrece intr-un fel idilic insa viata de zi cu zi i-a spulberat sperantele.

 

Mergeti amandoi de mana in parc. Vorbiti. Fii alaturi de el si intreba-l ce-l supara, cum ar vrea el ca noul lui tata sa fie, ce asteptari are de la el, cum si l-a inchipuit si cum crede ca e de fapt.

Afla ce si cum si-ar dori el sa fie noua lui familie.

 

 

 



#10
RalexHD

RalexHD

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 980 mesaje

Postat 05 ianuarie 2014 - 11:00

Andacos nu cred ca esti in masura sa-mi spui daca vorbesc sau nu povesti, ma simt jignita atata timp cat acest forum este pentru ca fiecare dintre noi sa-si spuna independent parerea. Nu este frumos sa te iei de celalalte persoane care participa la discutie, daca vrei s-o faci refera-te strict la raspunsul pe care vrei sa-l dai! Se pare ca esti singura persoana "afectata" de cele spuse de mine. Gandeste-te daca toti cei care scriu aici s-ar lua de un alt forumist,s-ar ajunge ca foarte putini sa mai scrie.
In plus baietelul meu isi cauta,chema si striga tatal si la 1 an si jumatate.Ai copii?!...

Editat de RalexHD, 05 ianuarie 2014 - 11:39 .



Panic Questions

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - Ieri, 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - Ieri, 16:57

  • Scădere in greutate

    SaraMaria26
    - apr 17 2024 19:00

  • Fată sau băiat

    Nataliaracila
    - apr 06 2024 20:17

  • MiÈ™cările bebeluÈ™ului

    catalinabd
    - apr 04 2024 05:53

Last Blogs

  • Tantrumuri bebe 1 si burtica care pune presiune

    Deutzuk
    - Ieri, 22:26

  • Sarcină

    Erika91
    - Ieri, 21:11

  • Cum am aflat că sunt însărcinată?

    Ana1298
    - Ieri, 18:14

  • Prin Italia cu bebe in burtica

    Pau26
    - Ieri, 14:55

  • Ma copleseste oboseala

    ZDenisa
    - Ieri, 14:42

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -