Maratonul sarmalelor: make love, not sarmale
23&24 Decembrie sunt zilele cand toata lucrurile importante din casa se intampla in bucatarie. Barbatul din dotare se transforma in carator de sacose si spargator de nuci (rol preluat ocazional si de vreunul din copii, daca acesta are proasta inspiratie sa nu iasa afara de la ora 8.30 am).
In aceste prea-sfinte zile incepe maratonul sarmalelor si al cozonacilor.....timp de 48 de ore gospodinele se inchid misterioase in 'templus sacrificius femininus', pe numele lui vulgar: Bucataria. Dupa care, desigur, 3 zile zac in pat intepenite, cu varice si tot felul de dureri: de şale, de picioare, dar mai ales cu durerea imposibil de alinat din suflet ca....nu a iesit totul perfect. Pentru ca, nu-i asa? mereu exista cate o matusa/nora/cumnata/soacra care nu apreciaza cum se cuvine munca depusa: "Ai vazut? nici nu s-au atins de sarmale! si cat am muncit la ele"; "Toba a fost un deliciu si de abia au gustat din ea"; "N-ai curatat, draga, bine maţele alea, n-ai vazut ca au ramas carnatii aproape neatinsi?"; "Am auzit-o pe maica-ta cand comenta ca tortu' nu e prea insiropat; doar ai vazut ca am pus toata zeama de la compot. Ce, sa iasa ca tortul ei de anul trecut, care trebuia mancat in farfuria de ciorba?"; "Si nepota-tu si-a bagat masinuta direct in salata de beuf, mi-a stricat tot ornamentul! douo ore am muncit la el".
Sa nu ma intelegeti gresit, nu am nimic cu toate domnele care chiar in momentul asta asuda din greu in incaperea aia odioasa de ¾ m. Spre apararea mea pot doar sa spun........continuarea aici:
http://www.kudika.ro...or-sarmale.html
Editat de Elena, 22 decembrie 2013 - 18:07 .