Sari la conținut

Sari la conținut


- - - - -

Arestari la protestul de solidarizare cu oamenii din Pungesti

pungesti protest

9 raspunsuri la acest subiect

#1
papanash

papanash

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 6.197 mesaje

Postat 07 decembrie 2013 - 17:22

In acest moment se fac arestari in Bucuresti, oamenii sunt legitimati, bagati in dube, la protestul ( pasnic deoacamdata) de solidaritate cu oamenii din Pungesti care-si apara pamanul .



#2
papanash

papanash

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 6.197 mesaje

Postat 07 decembrie 2013 - 17:26

nu pot sa pun link la transmisia directa



#3
papanash

papanash

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 6.197 mesaje

Postat 07 decembrie 2013 - 17:31

http://bambuser.com

aici gasiti transmisi in direct

 

nu aduceti copiii la protest, la Pugesti au arestat astazi parinti cu copii.



#4
Selene_Bunny

Selene_Bunny

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 10.037 mesaje

Postat 07 decembrie 2013 - 17:58

S-au facut arestari si la Pungesti?



#5
eumada

eumada

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 14.106 mesaje

Postat 07 decembrie 2013 - 19:12

pai da,sigur pericolul pentru oribilul de ponta sunt copiii.....bleah...ce nenorocit..dar forurile internationale cine le sesizeaza?

 

Comunistii naibii.imi vine sa vars.



#6
papanash

papanash

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 6.197 mesaje

Postat 08 decembrie 2013 - 11:34

de ce nu pot pune link la filme ?

cautati pe youtube filmarile de ieri de la Pungesti si din Bucuresti.


Editat de papanash, 08 decembrie 2013 - 11:39 .


#7
Deceneus

Deceneus

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 4.099 mesaje

Postat 14 decembrie 2013 - 23:20

Martor ocular: diversiunea de la Pungești

 

Persoanele mascate se agitau peste tot. Am văzut un tînăr mai scund, cu fața acoperită cu fular, dîndu-i pe ascuns unui țăran să bea dintr-o sticlă de plastic de jumătate de litru, în care era un lichid maro tulbure, care putea fi cafea sau o altă băutură amestecată cu cafea. Atmosfera era tot mai înfierbîntată, dar majoritatea participanților era calmă, ca la orice miting de la oraș, cu scandări de genul „Uniți salvăm toată România”. Protestatarii le reproșau jandarmilor că apără o firmă străină, în loc să fie de partea conaționalilor lor.
...
Un protestatar (activist venit din afara satului) a început să bată toba în ritmul unui marș militar. Un grup de cîteva zeci de persoane a luat cu asalt incinta Chevron. Între ei se auzeau voci care strigau: „Dărîmați gardul!” Între timp, din tabăra de rezistență unii activiști strigau la portavoce: „Reveniți în tabără! Nu intrați în incintă!” Majoritatea oamenilor au rămas în tabăra de rezistență, de unde au urmărit evenimentele.
Grupul care a atacat perimetrul Chevron s-a împărțit în două. O parte alerga de-a lungul gardului de plasă metalică și îl demola fără a întîmpina vreo rezistență serioasă (gardul, destul de lung, a fost pus la pămînt în doar cîteva minute). Printre cei care dărîmau gardul erau multe persoane cu fețele acoperite cu cagule, fulare sau eșarfe. Mascații trăgeau de gard și îi încurajau pe ceilalți să facă la fel.
...
La demolarea gardului jandarmii au avut o atitudine pasivă sau ineficientă. Mai mult, unii au participat chiar la dărîmarea acestuia. După acțiunea respectivă, oamenii din sat vorbeau fericiți despre solidarizarea jandarmilor cu ei. Chiar comandantul Jandarmeriei Vaslui, colonelul Paul Smântână, a fost văzut dînd cu piciorul în gard (există și filmări care confirmă acest lucru). O femeie spunea că în timp ce ea trăgea de gard, jandarmii împingeau, iar unul i-ar fi spus la ureche: „Voi nu aveți furci și coase acasă?” Bucuria sătenilor incitați de agitatorii mascați și chiar de jandarmi a fost de scurtă durată, urmînd imediat represiunea.

Este foarte interesant că în incintă, chiar la intrare, pe partea stîngă, era o stivă de plăci de gard. Oare știa cineva că gardul va fi demolat și s-au adus din timp materiale pentru refacerea lui? Este o întrebare retorică. Evident că se știa, iar firma nu s-a deranjat să joace prea mult teatru. După ce sîmbătă anunța că își întrerupe activitatea pe termen nedefinit, indispusă de violența protestatarilor, la cîteva ore o repornea ca și cum nu s-ar fi întîmplat nimic.

Se pare ca puterea actuala utilizeaza provocarile la actiuni violente, asa cum au fost utilizate  si la manifestatiile din Bucuresti, ca sa poata sa aiba pretext sa intervina in forta si sa intimideze pe protestatari.



#8
gabidaniela

gabidaniela

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 659 mesaje

Postat 15 decembrie 2013 - 12:28

am fost acolo, e genul de experienta care te schimba, cand iti dai seama ca nimic nu este ceea ce pare a fi. mi-a zdruncinat oarecum increderea in propriile pareri, si inca imi fac ordine in cap.



#9
Deceneus

Deceneus

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 4.099 mesaje

Postat 18 decembrie 2013 - 09:38

Citat
Codul de conduită al protestatarului paşnic

- Nu recurgeţi la violenţă chiar dacă sunteţi provocaţi şi supuşi la acte de violenţă.

- Nu permiteţi acte de violenţă în aproprierea Dvs. Disociaţi-vă şi delimitaţi-vă de ele documentând audio şi video atitudinea Dvs.

- Nu vă acoperiţi faţa cu măşti sau eşarfe şi nu permiteţi pătrunderea în mijlocul manifestanţilor a persoanelor cu faţa acoperiă. Preveniţi astfel riscul infiltrării şi a acţiunilor violente ale unor agenţi provocatori care, având faţa acoperită, nu vor putea fi identificaţi ulterior.

Concluzia celor trei recomandări de mai sus: Evitaţi să fiţi asociaţi în orice fel cu violenţa. Demonstrarea caracterului violent al protestului nostru este cel mai sigur mod prin care opozanţii noştri, sistemul şi structurile pe care le are la dispoziţie, pot justifica ilegalitatea mijcării noastre şi, implicit, reprimarea prin forţă a acesteia.

- Delimitaţi-vă complet de persoanele care fac politică sau care îşi câştigă existenţa din propaganda şi promovarea sistemelor politice şi a clasei politice. Nu credeţi în promisiunile, declaraţiile şi mea-culpa lor. Viitorul este al tehnocraţilor şi profesioniştilor producători şi protectori de resurse şi plus valoare, umană şi materială, şi nu al vânzătorilor de iluzii a căror singură calitate este specularea slăbiciunilor umane şi manipularea individului.

- Abordaţi cu atenţie maximă şi circumspecţie orice contact (interviu, discuţie, promisiune, declaraţie de simpatie, etc) cu reprezentanţii mass-media. Presă independentă nu există în România, eventualele poziţii de simpatie manifestate de unele posturi sunt doar conjuncturale, urmărind fie o creştere de rating fie marcarea de puncte în confruntările din interiorul clasei politice. Presa din zilele noastre nu va fi niciodată un adevărat prieten al publicului larg, ea datorîndu-şi bunăstarea materială nemeritată şi privilegiile însăşi clasei politice şi patronilor acesteia pe care ia slujit şi îi va sluîii în continuare. Fără politic, 90% din aşa zişii jurnalişti, comentatori şi analişti ar dispărea de pe ecrane şi din eter. Analizaţi trecutul acestor posturi şi jurnalisti şi îmi veţi da dreptate.

- Să nu îi credeţi în nici un moment pe politicienii care, acum, se dezic de clasa din care fac parte. Gândiţivă că un om cinstit nu stă la masă cu hoţii şi cu atât mai puţin este promovat de aceştia, iar plecarea de la un partid la altul sau infiinţarea de noi partide nu îi cautionează şi nu leschimbă naravul, doar blana..

- Rezistaţi tentaţiei de vă lăsa curtaţi de instituţii precum cele religioase, case regale şi sindicate. Amintiţi-vă în fiecare moment de colaborarea strânsă pe care acestea le-au avut şi o au cu clasa politică si sistemul patronat de aceasta, de cum au trădat interesele României şi poporuli român pentru avantaje materiale şi poziţii de putere.

Concluzia ultimelor patru recomandari de mai sus: să nu le acordaţi încredere politicienilor, jurnaliştilor, sindicaliştilor, clericilor, monarhistilor sau tuturor celor care şi-au clădit statutul vinzând iluzii şi speranţe. Să-i ţineţi aproape pe profesioniştii şi tehnocraţii care s-au ţinut departe de speculanţii de vise şi şi-au dobândit notorietatea construind valori comesurabile şi productive, umane şi materiale

- Nu adresaţi injurii organelor de ordine. Să nu îi persiflaţi şi să nu faceţi referiri batjocoritoare sau peiorative la statutul lor (”miliţian”, două clase ca trenul, bugetarul care mă bate deşi eu îl plătesc, etc). Să aveţi mereu în vedere că până la momentul când s-au angajat în aceste structuri erau ca noi şi sunt, în continuare, ca noi: au aceleaşi nevoi şi se confruntă cu aceleaşi probleme. Deosebirea este că ei trebuie să execute un ordin sub prestarea unui jurământ. Ei nu sunt duşmanii noştrii. Ei sunt fraţii, surorile şi părinţii noştri care, în final, se vor reuni cu restul familiei.

- Abordaţii pe participanţii la protest pe care îi suspectaţi că ar fi ofiţeri acoperiţi ai serviciilor de informaţii. Prezentaţi-vă şi expuneţi-le motivele pentru care participaţi la protest. Dacă sunt bine înstruiţi, vă vor asculta. Daca nu, vor refuza discuţia şi se vor îndeparta. Ambele situaţii reprezintă un câştig pentru mişcarea noastra. În primul caz vom compensa spălarea creierelor la care sunt supuşi aceşti tineri privind adevăratul interes naţional, România, Europa, Globalizarea, etc. În al doilea caz, fie nu vor mai participa, fie, data viitoare, vă vor asculta şi ne întoarcem la cazul întâi. Din nou, să aveţi în vedere că atunci când s-au înregimentat în aceste structuri, erau ca noi. Încă sunt dar nu-şi dau seama. Să-i ajutăm.

Concluzia: poliţistii, janfdarmii, SRI-ştii si SPP-stii nu vin din altă lume,sunt ca noi, deşi sistemul consumă multă energie ca să-i transforme în slugi credincioase: le spala creierele şi îi momesc cu tot felul de avantaje materiale. Să-i ţinem aproape. La momentul potrivit vor fi alături de noi.
 



#10
Deceneus

Deceneus

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 4.099 mesaje

Postat 30 decembrie 2013 - 12:13

Europarlamentari din șase țări, scrisoare către Schulz în cazul Pungești

Unsprezece europarlamentari verzi din șase țări - Franța, Germania, Marea Britanie, Spania, Belgia și Luxemburg - au trimis o scrisoare deschisă catre presedintele Parlametului European, Martin Schultz, în legătură ce ceea ce s-a întâmplat la Pungești, evenimente calificate de ei drept abuzuri.

 

Scrisoarea europarlamentarilor:

 

"Stimate Preşedinte Schulz,

 

Vă scriem cu privire la încălcarea principiilor de bază şi a reglementărilor Uniunii Europene care au debutat în România odată cu evenimentele care au avut loc pe 2 decembrie 2013, în Pungesti, și care escaladează continuu de la acea dată.

 

Dreptul la proprietate privată a fost profanat atunci când un grup de aproximativ 100 de localnici care protestau pașnic într-o tabără de rezistenţă, pe o proprietate privată, aproape de parcela pe care Chevron doreşte să foreze, au fost scoși cu forța de către forţele de ordine.

 

Organele de ordine publică au călcat pe o proprietate privată pe care cetățenii au avut permisiunea de a protesta din partea proprietarului și care nu aparţinea ariei de explorari Chevron.

 

Dreptul la integritate fizică și statul de drept au fost încălcate atunci când organele de ordine publică au fost folosite pentru a exercita un volum disproporționat de forță asupra cetățenilor și au abuzat fizic cetățeni europeni cu scopul de a-i elimina din tabără de rezistenţă.

 

Contrar principiului liberei circulații care stă la baza Uniunii Europene, o localitate întreagă a fost reţinută la cererea reprezentanților Guvernului României. A fost creată cu această ocazie o zonă delimitată în mod arbitrar ce acoperă un spaţiu extins de teren. Presei i-a fost interzis accesul, dar și sătenilor, în ciuda faptului că unor contractori comerciali privați le-a fost acordat permisul de liberă trecere.

 

Mai mult, presei i-a fost permis, în cele din urmă, accesul supervizat de către autorităţi pentru o perioadă restrânsă de timp, împiedicându-se astfel capacitatea acesteia de a relata de la faţa locului şi de a colecta date de la cetăţenii implicaţi, încălcându-se în acest mod libertatea de exprimare și dreptul de a fi informat.

 

Acest lucru reprezintă încălcări clare ale drepturilor acordate cetățenilor UE prin Carta Europeană și dovedeşte domnia unui stat de drept discutabil. De la evenimentele de pe 2 decembrie libera circulație în zonă a fost restricționată prin declararea teritoriului ca "zonă specială de securitate". De la acel moment a crescut atât prezența poliției , cât şi brutalităţile comise de aceasta, controalele arbitrare efectuate asupra cetăţenilor care tranzitau zona sau violența îndreptată împotriva sătenilor.

 

Peste 40.000 de persoane au semnat o petiție cerând oprirea imediată a acestor abuzuri și mulţi încă o semnează zilnic cu acest scop. De aceea, vă solicităm condamnarea publică a acțiunilor Guvernului român, cel care susţine şi solicită acțiuni brutale și autoritare asupra propriilor cetățeni pentru a facilita lansarea unei investigații complete de către Comisia Europeană precum și pentru a acționa întru prevenirea abuzurilor viitoare asupra statului de drept în România.

 

Cu stimă,

 

Europarlametarii Sandrine Bélier, José Bové, Reinhard Bütikofer, Rebecca Harms, Yannick Jadot, Jean Lambert, Michèle Rivasi, Raül Romeva i Rueda, Bart Staes, Keith Taylor, Claude Turmes"

Au aflat si europarlamentarii ceea ce toti romanii stiau.

Statul de drept pus sub semnul intrebarii!

Nici un europarlamentar roman nu este printre semnatari.


Editat de Deceneus, 30 decembrie 2013 - 12:19 .




Etichetat si cu pungesti, protest

Panic Questions

  • miha444
    - mar 22 2024 16:22

  • Progesteron in sarcina

    Flor_i
    - mar 18 2024 13:02

  • Cat mănâncă bebe la 2 luni

    mada204
    - mar 08 2024 16:24

  • PoÈ›i naÈ™te mai devreme de termen?

    Ezraa
    - mar 08 2024 06:39

  • Dermatita atopica

    MGeorgi30
    - mar 02 2024 13:10

Last Blogs

  • Morfologie trimestrul 1

    ZDenisa
    - Ieri, 22:56

  • Morfologie trimestru 1

    Mica13
    - Ieri, 20:46

  • 6 luni

    EusebiaRalu
    - Ieri, 19:29

  • Vitamine preconceptie si in sarcina

    Deutzuk
    - Ieri, 14:03

  • Pregătindu-ne pentru sosirea micuÈ›ului

    AdrianaBlo
    - Ieri, 13:30

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -