Sari la conținut

Sari la conținut


* * * * * 3 voturi

Dovlecei minunati de septembrie - octombrie 2013 #6

bebe sept2013 oct2013

245 raspunsuri la acest subiect

#41
simona_81

simona_81

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 175 mesaje

Postat 08 decembrie 2013 - 09:55

Of, fetelor, am avut parte de o trezire cum nu doresc la nimeni. Bebe era plin de lapte pe fata si pe nas si pe gurita, mi-au trebuit 5 minute sa-l fac sa respire normal. La un moment dat plangeam amandoi :(. Acum a adormit si a tras si un ras cu hohote prin somn mititelul.

 

Referitor la unghiute eu le tai la fiecare 3 zile la manute si saptamanal la picioruse. II  cresc foarte repede si se zgarie rau de tot.

 

Daniela foarte frumos bradutul. Si la noi a iesit super...de cativa ani nu-l facusem pe cel artificial , dar anul asta am apelat la el.

 

De pupat il pupacesc toata ziua :), gusute , ca are vreo 3 randuri, bulanase ...de toate papa mama:))

 

Elena si mie-mi plac ambele ornamente:).

 

Cat despre papat , al meu a trecut la 160 ml la 3 ore, noaptea la 4 ore. E multisor dar si el are 6,5 kg deja si cred ca ii trebuie la "ghiozdanel". Intr-adevar Nanne imi rupe spatele dovlecelul si de vreo 3 zile ma doare si operatia , tot de la ridicat banuiesc.

 

Pupici. 

Iata si bradutul nostru:)

Miniaturi atasate

  • Fotografie-0006.jpg

Editat de simona_81, 08 decembrie 2013 - 09:56 .


#42
mina

mina

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.609 mesaje

Postat 08 decembrie 2013 - 10:07

Pisellino, OMS-ul si in general toti medicii de aici recomanda ca bebe sa pape lapte exclusiv cam 6 luni. Unii bebelusi incep diversificarea mai repede, dar in nici un caz inainte de 4 luni. Sistemul lor digestiv NU ESTE INCA ADAPTAT  la "mancarica", in nici un caz cerealele pe care le papa fratiorul mai mare nu sunt potrivite pentru bebe. La fel, nici grisul. Stiu ca in Romania e traditional sa se dea la bebelusi gris cu lapt si "biscuiti razaliti cu mar" - dar NU este mancare pentru bebelusi. Atatia adulti, (dar si copii) au probleme gen gastrita, "stomac sensibil", tendinta de constipare etc - multe dintre problemele astea au de-a face cu modul defectuos in care s-a pornit diversificarea. Incearca sa incepi diversificarea cat mai aproape de 5 luni, daca chiar vrei sa incepi sa-l diverrsifici mai repede de recomandatele 6 luni. Da, piure=ul de morcovi (fara sare adaugata) e bun, de asemenea vezi ca si cartoful dulce le place, pastarnacul...iar dintre fructe marul, banana. NU "suculet de mar" si "suculet de portocala" , este prea acid pentru stomacelele lor , iar cerealele la varsta asta sunt cele speciale pentru bebelusi, fara gluten.

Dap, asa imi aduc si eu aminte de la Matei. Se incepe dupa 6 luni daca e alaptare exclusiva, respectiv dupa 4,5 - 5 luni daca e pe lapte praf. Pediatra de atunci mi-a recomandat sa icnep cu cereale fara gluten (strict din cele recomandate pt varsta respectiva) si ne-dulci. Apoi legumele. Teoretic ar fi fost supa de legume, practic fiul meu refuza sa inghita asa ceva. Asa ca am trecut direct la piure mai subtire, de morcov. Dupa aia se introduce cate o leguma pe rand, apoi carne, ou, etc. Oricum nu se incepe cu ceva dulce si sucul de fructe cat mai tarziu fiindca e acid si e calea spre fericire-hiperacida la maturitate. 

Grisul cu lapte tarziu, dupa un an a primit, adica i-am dat eu si-a primit cumnata-mea, ca faceam si fiul refuza sa-l manance  [:-)))]  asa ca o hraneam pe matusi-sa  [:-)))] . Cand s-a saturat ea de cafeaua de dimineata cu gris cu lapte, am renuntat sa mai incerc. Culmea e ca acum ii place lui Matei. 



#43
mina

mina

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.609 mesaje

Postat 08 decembrie 2013 - 10:15

Buna dimineata!

Sper ca ati petrecut frumos si ca Mosul nu v-a ocolit!

A venit si la noi si a lasat una, alta in ghetute mici, mici pana la ghete de nr. 46!

Am avut in vizita si un bunic, care a adus si el cadou de mos Nicolae, cica a trecut si pe acolo.

Noi suntem bine, desi dupa ce am luat binisor la ultimul consult, acum dupa 10 zile am scazut sau am stationat iar... de la 4178 la 4090 gr. Nu cred ca vom ajunge anul asta la 5 kg, asa ca ma uit la cifrele dovleceilor vostri si am sentimente confuze. [fri] Ma bucur si in acelasi timp ma "intristez", nu stiu daca are sens ce zic, sper sa intelegi la ce ma refer. Imi dau seama ca totusi nu se satura cu adevarat la san, dar nici LP (desi acum e schimbat, nu mai e Pre-Nan - pentru bebe cu greutate mica la nastere, ci Hipp Combiotic) nu doreste... cel putin nu de la mine, insa de cele mai multe ori nici de la tati...

De pompa nu prea am timp, pentru ca in timpul zilei, avem cam o ora intre "mese" si atunci alerg si eu la baie, sa beau apa, sa mananc, etc. Oricum pompa ma enerveaza. Ieri am reusit totusi sa o folosesc si am scos un 30 ml cu chiu, cu vai. Stiu ca ea "procura" mai mult, poate cantitate dubla, dar la varsta ei ar trebui sa manance inspre 90-120 ml la o masa. Atunci ar fi satula si ar si dormi... Sta linistita in general in timpul zilei in rest, nu plange (decat de foame), e cu caruselul, gangureste, se agita cu maini si picioare in aer, etc. Este activa, nu e racita, nu are febra, totul e ok, asta a remarcat si doctorul si totusi nu ia in greutate, iar pentru un bebe mic ca ea (e practic ca un bebe nou nascut la termen ca dimensiuni) e foarte complicat... Sper sa o scoatem cumva la capat.

 

Arnnia, felicitari pentru manduca! Citisem si eu linkul cu dna cu 10 bebe, dar si altele. Sper sa iau prin ianuarie, februarie una, totusi. Sa vedem de unde scot 500 de lei! [clo] Pana atunci mai exersam cu boba wrap-ul [bib] Eu am protectie luata de la poarta-ma.ro. am vazut ca acum si si ceilalti ceva la mam, insa e buna si cea ca a mea. O sa fie mult mai bine de iesit cu sistem de purtare, decat cu caruciorul. Si la noi cadrul e in portbagaj, acum e in casa, pentru ca tati avea nevoie de portbagaj gol sa care ceva astazi. Dar e mult mai comoda manduca, mai ales cand o sa vina zapada si o sa fie zapada de 1 m pe trotoare, pe strada nu poti ca sunt balti, etc. 

 

Brad vom face natural: 1. pentru ca imi place mirosul de brad, identific atat de mult sarbatoarea cu bradul. O sa am de stat cu gura iar dupa pisica, pentru ca ii plac globurile care se rotesc [batcap] , e al doilea brad al ei. Cu celalalt motan nu am avut probleme de escalat brazi sau perdele, asa si acum, doar ca sunt atrasi de cate un glob, iar eu pun din cele plasticate pe jos sau pe unde ajung... 2. unde sa depozitez un brad artificial dupa sarbatori? [soricel] numai asta ne-ar mai lipsi pe aici. daca as avea spatiu de depozitare: garaj, subsol, pod etc., ar mai fi ceva, dar asa intr-un apartament de 3 camere intr-un bloc romanesc?

 

Weekend placut tuturor si numai bine de la noi!

 

Nanne, sa vezi cum e cu organizarea intr-un apartament cu 2 camere, cu 2 copii si-un peshte (ca doara e si Dl Mishu locatar, nu?). Noi sa fim sanatosi....

Incearca sa nu te pierzi cu firea privind greutatea Albinutei, [flo2]  asa am patit si eu cu Matei, asa ca iti inteleg perfect sentimentele contradictorii. Frustrant era ca el se nascuse cu greutate mare (4 kile fix) si dupa 2-3 luni era ca si cei nascuti cu 2-3 kile. Adevarat ca in primele luni a avut pb cu microbelul acela la stomac, insa si dupa ce s-a vindecat s-a mentinut in categoria fotomodel, pana pe la 6 ani. Cata vreme era sanatos, nu prea aveam ce-i face. Era frustrant cand il vedeam asa, plansa de anatomie, sectiunea sistemul osos, dar nu prea aveam ce-i face. Doar sa il umflu cu vitamine si stimulente, ceea ce am refuzat cu tarie. 

Si vad ca acuma Ghemotoaka face cam la fel, cu greutatea sta relativ bine, desi nu fulminant, insa facand comparatia cu ceilalti bebei de pe aici, tot fotomodel e, fiindca e foarte lunga (de ex avea 63 de cm deja la 2 luni). Dar acum is mult mai relaxata, daca are curba ponderala ascendenta, indiferent cat de incet ascendenta, e ok. 



#44
mina

mina

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.609 mesaje

Postat 08 decembrie 2013 - 10:17

O fi fost pediatru mai de moda veche.

 

Eu lui Mister am inceput sa ii dau altceva decat lapte cam de la 5 luni si 3 saptamani, sa vedem cum va merge cu domnisoara. La cat e de lacomici s-ar putea sa fie nevoie sa ii dau mai repede.

Uite cateva lucruri care ar trebui sa ne ghideze, sa stim cand vine momentul sa dam bebelusilor sa incerce "papica":

-trebuie sa isi poata controla pozitia capului, sa il tina bine, drept

-sa isi piarda reflexul de a scoate cu limbuta orice din gura (bebelusii mici au acest reflex "the extrusion reflex") , ca sa poata mesteca si inghiti

-sa poata sa miste mancarica cu limba catre fundul gurii si sa inghita

-sa aiba o greutate buna, cel putin dublata greutatea de la nastere (cam 6-7 kg) si cel putin 4 luni

- sa-i fi crescut pofta de mancare - deci sa ii fie vizibil foame, desi bea lapte (matern sau formula) de 8-10 ori/zi

- sa fie curios in legatura cu ce mancam noi, sa "analizeze" farfuria cu mancare a noastra sau incerce sa intinda mana dupa furculita pe care mami o duce la gura.

 

http://www.babycente...lid-food_113.bc

F frumos sintetizat, Andra, multumim! Intotdeauna clara si la obiect!

 

Vin totusi cu o derogare, treaba cu dublatul greutatii la nastere nu e musai de respectat, ca daca era asa eu cre ca diversificam baiatul pe la 10-11 luni  [:-)))] . In rest, toate foarte adevarate. 



#45
mina

mina

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.609 mesaje

Postat 08 decembrie 2013 - 10:21

Noi am schimbat anul trecut culoarea la ornamente, bine ca intr-un final am ales turcoaz, ca initial alesesem roz-mov si le-am dus inapoi :) parca a avut al meu o premonitie ca vom avea un baietel

 

O sa vb si eu cu pediatra marti cand mergem la vaccin despre diversifucare si colac pt baie. Deja vrem sa il bagam un cada cu colacul acela de bebe care se pune la gat. Saptamana trecuta am testt baita imoreuna cu tati, i-a placut tare mult, deja la a 2 dadea bine de tot din picioruse

Voi aveti dorinta asta de a va puoa non stop bebelusul? Eu nu ma satur de pupat si mirosit....

Pai satura=te acuma de pupat si mirosit, ca incolo spre 9 ani deja incep sa-si ia distanta. Eu cre ca daca nu aveam Ghemotoaka intram in depresie cand a inceput fi-miu sa ma ia cu "hai domne, ce ma ciugulesti atata?"



#46
mina

mina

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.609 mesaje

Postat 08 decembrie 2013 - 10:23

Azi facem si noi pomul si m-am gândit sa marcam fiecare an cu câte o decoratiune speciala... Dar acuma nu stiu ce sa aleg.. Vouă care va place? Primul e de cristal al doilea din ceva sidefat..

 

Stanga ;)



#47
mina

mina

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.609 mesaje

Postat 08 decembrie 2013 - 10:24

Fete,lor voi la botez alegeti un meniu clasic sau ma altfel?

Mai altfel, respectiv bufet suedez: gustari reci (salate si diverse aperitive) gustari calde, feluri principale cu vita, paste, chinezarii, la final tort. Plus un bar cu servire la liber de bauturi alcoolice si nealcoolice. 



#48
mina

mina

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.609 mesaje

Postat 08 decembrie 2013 - 10:35

Nanne, da, cele de la H&M si C&A clar sunt mai mari, Maia inca poarta body=urile lor de 50 de cm si v-am zis, fata avea 63 cm acum o luna. Deci m-am lamurit cat de tare corespund dimensiunile....NU, unghiutele nu pot creste mai incet, desi taaaaare mi-ar placea si mie ...

 

Minunat bradutul, Daniela!

 

Of, Simona, ce-ati tras si voi! Bine ca a trecut si n-a patit nimic!

 

Noi ieri am fost la eco de sold, totul e in regula. Maia e cam sfornaita si tuseste din cand in cand, insa mananca bine, doarme bine si e bine ispusa asa ca recomandarea pediatrei a fost sa stau linistita. Oricum pe miercuri tre sa ajung la ctrl de 3 luni (cand o si cantaresc) si daca e sa se agraveze mai vedem atunci. Sper sa nu fie cazul.

 

Sa vedeti ce-am facut azi dimineata, femeie nebuna. Facuse donsoara un kk din ala sorround de mi-a murdarit tot, asa ca hai la chiuveta din baie s-o spal. Numai ca tati uitase dopul pus la chiuveta, asa ca s-a umplut cu apa calda si buna, si nici un nici doua, am pus donsoara in chiuveta (cu grija sa nu se atinga de zona rece a portelanului), ca-n scoica. Moaaaama, ce revelatie a avut!!!  [fal] Se juca si dadea din picioare de parca era la spa. [pk] Iar cand vedea apa curgand de sus din robinet radea sa se inece. Pai bine, cucoana, si-n cadita de ce-mi urli???? Imi venea s-o musc de fund. Asa ca maaaare mirare sa nu schimbam locatia de baita, daca ploadei acolo ii place, ca mi s-a acrit de urlete seara in cadita. 

 

Eu azi am program organizatoric, vreau sa gatesc varza de bruxelles si icre de pastrav, ceva sfaturi? Ca-s in premiera la ambele. Baietii vor merge la un film mai spre dupa amiaza asa ca-mi fac de lucru cu Ghemotoaka. 



#49
alinabold

alinabold

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 672 mesaje

Postat 08 decembrie 2013 - 11:59

Mina: e posibil ca fetita ta sa´planga la baita pentru ca i-o faci seara? Acum ai spalat-o in chiuveta dimineata nu? Am oservat ca si a mea daca nu e foarte odihnita la baita plange rau dupa, dar daca trage un somnic fix inainte baita decurge foarte frumos si dupa e numai zambete.

Fáta mea a inceput sa manace mult si des..imi vine sa zbor de bucurie.



#50
mina

mina

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.609 mesaje

Postat 08 decembrie 2013 - 12:22

Mina: e posibil ca fetita ta sa´planga la baita pentru ca i-o faci seara? Acum ai spalat-o in chiuveta dimineata nu? Am oservat ca si a mea daca nu e foarte odihnita la baita plange rau dupa, dar daca trage un somnic fix inainte baita decurge foarte frumos si dupa e numai zambete.

Fáta mea a inceput sa manace mult si des..imi vine sa zbor de bucurie.

Alina, da, seara ii fac baita. Insa urla la fel si cand e abia trezita din somn (de 20-30 min, nu imediat) si vesela si zambitoare. Nu e ceva grav, se vede ca urla de ciuda. Poate fiindca e mai friguroasa de felul ei, si probabil cand o ud deja se resimte. Ca urla cat e in apa si f putin dupa, din clipa in care am imbracat-o gata cu circul. Chiar daca e f obosita si sacaita, nu mai urla, mai scancaeste ceva si adoarme. Ma gandesc ca in baie, doar ce las nitel apa sa curga, deja e mai cald. 


Editat de mina, 08 decembrie 2013 - 12:23 .




Etichetat si cu bebe, sept2013, oct2013

Panic Questions

  • Bebe 1 aniÈ™or greutate mica

    lar
    - apr 22 2024 17:43

  • Bebe 1 an greutate mică

    lar
    - apr 22 2024 17:30

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:57

  • Scădere in greutate

    SaraMaria26
    - apr 17 2024 19:00

Last Blogs

  • Bagajul de maternitate 👜

    BiancaDragnea
    - Astăzi, 08:13

  • Control

    Andreeaflore1991
    - Ieri, 21:41

  • Ce am învățat până acum în sarcină?

    Ana1298
    - Ieri, 20:26

  • Bye bye la job

    FloreClau
    - Ieri, 19:30

  • Palpitatii puternice

    RoxiMada
    - Ieri, 17:33

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -