Sari la conținut

Sari la conținut


* * * * * 1 voturi

Caprele, oile si biserica

capre oi biserica

109 raspunsuri la acest subiect

#31
Ginger01

Ginger01

  Membru junior

 • Membri
 • PunctPunctPunct
 • 888 mesaje

Postat 17 noiembrie 2013 - 13:51

Portocalia_nazistul se numea Erich Priebke.A trait ultimii ani in Roma.Nici Germania nu l-a primit.A fost inmormantat intr-un cimitir al unei inchisori parasite.Nu se stie unde.A executat cu sange rece cateva sute de italieni si i-a ingropat in groapa comuna.Era extrem de rece ca perosana.

Ma rog...ortodoxismul e ultra cateodata.imaginati-va ca mormantul mamei mele a fost devastat,marmura sparta cu toporul pe motiv ca mama mea s-a casatorit cu un svab, avea nume svabesc dar a dorit sa fie inmormantata in cimitirul grecocatolic-ortodox.La noi in zona a fost foarte contestata biserica intre greco si ortodosci si s-au ajuns la episoade extreme.

Acum ma intelegeti ce aversiune am spre ortodoxism....deci mai mul nu comentez dar cred ca ar trebui sa-si revizuiasca ideile.


 • 2

#32
szivarvany

szivarvany

  Membru VIP

 • Membri
 • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
 • 23.133 mesaje

Postat 17 noiembrie 2013 - 13:54

Fotografia din pagina anterioara e frumoasa pentru ca pana la urma nimic nu conteaza, decat sa fii om cat traiesti si ai ocazia. 

 

Am vizionat fotografiile de pe acel site, sunt frumoase toate si transmit fiecare in parte un mesaj din care intelegem fiecare ce vrem.

 

Cat despre regulile bisericilor ... cred ca n ar strica un pic de relaxare din partea BOR.


 • 0

#33
mamica11

mamica11

  Membru matur

 • Membri
 • PunctPunctPunctPunct
 • 2.980 mesaje

Postat 17 noiembrie 2013 - 15:30

Mamica11 pui problema exact ca un reporter care vrea a csoata mai mult de la oameni.....nu de alta dar simbolistica acelei sculpturi e totusi la nivel de intelegere de masa ca doar nu-i picasso.

Nu sunt reporter si nici nu "pun probleme". Eu in poza aia vad in primul rand tristetea a doi oameni ce ar fi vrut sa fie uniti dupa moarte si totusi nu s-a putut datorita faptului ca in viata fiecare a avut alta credinta , deci despartiti fiind din punct de vedere religios in timpul vietii, asa au ramas si dupa moarte.Mie mi se pare trist.

Eu insa inteleg logica pentru care au fost ingropati cu zid intre, pentru ca inteleg si respect anumite reguli ale bisericilor . Cei ce insa nu sunt de acord cu aceste norme bisericesti nu vad cum ar fi de acord cu acea despartire. Deci nu vad cum de le place poza.Asta spuneam. Nu scriu pe la nici un ziar, nu te teme.

 

PS : eu acum am observat ca citand un mesaj al altui user poti nu numai sa stergi partea pe care nu vrei sa o citezi dar poti si sa modifici partea pe care o citezi. Din greseala am facut-o eu acum si a trebuit sa o iau de la capat si sa refac insa totusi poate ar fi mai bine sa nu se poata modifica spusele altuia daca tehnic este posibil


 • 0

#34
Katya

Katya

  Membru junior

 • Membri
 • PunctPunctPunct
 • 1.453 mesaje

Postat 17 noiembrie 2013 - 15:51

 

Cat despre regulile bisericilor ... cred ca n ar strica un pic de relaxare din partea BOR.

 

Pai Szivarvany, atunci nu inteleg de ce doresti sa tii postul ortodox???Daca vrei relaxare, n-ai destula la tine la catolici? Nu inteleg, ma uimeste intotdeauna la oameni aspectul asta dual,  o sa intreb cu vorba din popor: nu tb sa fii ori cal ori magar? Se poate amindoua?

 

Nu stiu cum e cu cimitirele prin alte tari, uite eu de ex daca mor la Montreal, habar n-am unde voi fi ingropata, dar probabil n-o sa am vreun cimitir romanesc ortodox, deci n-o sa am niciun merit daca voi odihni linga vreun musulman sau ateu.

 

In rest, ma tot mir (desi n-ar trebui) de ce prigoana adevarata se da pe acest site impotriva Bisericii,  va intreb : de ce mai stati, fratilor, in Biserica ortodoxa, cine va obliga??Nu sinteti liberi, ce-aveti?

 

sanatate!


 • 0

#35
greieras

greieras

  Membru junior

 • Membri
 • PunctPunctPunct
 • 976 mesaje

Postat 17 noiembrie 2013 - 17:16

Legile locale cu privire la cine si cum poate fi inmormantat sunt una,  mie citatul preotului cu Oile si Caprele mi se pare nepotrivit total sa nu mai spun ca este iesit din contextul Biblic.  Dumnezeu sa-L lumineze pe preot si sa-i dea iubire de oameni. 

 

In primul rand Domnul Isus Insusi va separa oile de capre la judecata finala. In al doilea rand oile si caprele nu sunt separate dupa apartenenta confesionala ci dupa cu totul alte criterii, permiteti-mi sa citez:

 

31 Când Fiul Omului va veni în slava Sa, împreună cu toţi îngerii, atunci El Se va aşeza pe tronul slavei Sale 

32 şi toate neamurile vor fi adunate înaintea Lui. El îi va despărţi pe unii de alţii aşa cum desparte păstorul oile de capre 

33 şi va pune oile să stea la dreapta Lui, iar caprele, la stânga.

34 Apoi Împăratul le va zice celor din dreapta Lui:

– Veniţi, binecuvântaţii Tatălui Meu; moşteniţi Împărăţia care a fost pregătită pentru voi de la întemeierea lumii! 

35 Căci Mi-a fost foame şi Mi-aţi dat să mănânc, Mi-a fost sete şi Mi-aţi dat să beau, am fost străin şi M-aţi primit între voi, 

36 am fost gol şi M-aţi îmbrăcat, am fost bolnav şi M-aţi vizitat, am fost în închisoare şi aţi venit pe la Mine.

37 Atunci cei drepţi Îl vor întreba:

– Doamne, când Te-am văzut noi flămând şi Ţi-am dat să mănânci, sau însetat şi Ţi-am dat să bei? 

38 Când Te-am văzut noi străin şi Te-am primit între noi, sau gol şi Te-am îmbrăcat? 

39 Şi când Te-am văzut noi bolnav sau în închisoare şi am venit pe la Tine?!

40 Iar Împăratul le va răspunde:

– Adevărat vă spun că, ori de câte ori aţi făcut aşa unora dintre cei mai neînsemnaţi dintre aceşti fraţi ai Mei, Mie Mi-aţi făcut!

41 Apoi le va zice celor din stânga:

– Plecaţi de la Mine, blestemaţilor, în focul cel veşnic, care a fost pregătit pentru diavolul şi pentru îngerii lui! 

42 Căci Mi-a fost foame şi nu Mi-aţi dat să mănânc, Mi-a fost sete şi nu Mi-aţi dat să beau, 

43 am fost străin şi nu M-aţi primit între voi, am fost gol şi nu M-aţi îmbrăcat, am fost bolnav şi în închisoare şi nu m-aţi vizitat!

44 Atunci şi ei Îl vor întreba:

– Doamne, când Te-am văzut noi flămând sau însetat, sau străin, sau gol, sau bolnav, sau în închisoare şi nu Ţi-am slujit?!

45 Atunci El le va răspunde:

– Adevărat vă spun că, ori de câte ori n-aţi făcut aşa unora dintre cei mai neînsemnaţi dintre aceştia, Mie nu Mi-aţi făcut!

46 Şi aceştia vor merge în pedeapsa veşnică, iar cei drepţi vor merge în viaţa veşnică.


Editat de greieras, 17 noiembrie 2013 - 17:19 .

 • 2

#36
redactor

redactor

  Membru VIP

 • Administrators
 • 13.752 mesaje

Postat 17 noiembrie 2013 - 17:55

attachicon.gifpowerful24-e1383715363198.jpg

 

Mormintul unei femei catolice si al sotului ei protestant, Olanda, 1888.

Sursa: http://worldtruth.tv...tos-ever-taken/

O doamne ce poza! Acesti doi oameni au invins totul si au ramas impreuna.


 • 0

#37
szivarvany

szivarvany

  Membru VIP

 • Membri
 • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
 • 23.133 mesaje

Postat 17 noiembrie 2013 - 21:06

Cum am spus, fiecare intelege ce vrea.

Si se baga in seama fix cu ce poate .

Dar Katya nu te preocupa, (sunt ok si la catolicii mei, btw, si aici e post), oricum nu esti singura care se leaga de mine in ultima vreme, dar poate va grupati.  [il]


 • 0

#38
redactor

redactor

  Membru VIP

 • Administrators
 • 13.752 mesaje

Postat 17 noiembrie 2013 - 22:51

*
HOT

Pai Szivarvany, atunci nu inteleg de ce doresti sa tii postul ortodox???Daca vrei relaxare, n-ai destula la tine la catolici? Nu inteleg, ma uimeste intotdeauna la oameni aspectul asta dual, o sa intreb cu vorba din popor: nu tb sa fii ori cal ori magar? Se poate amindoua?

Nu stiu cum e cu cimitirele prin alte tari, uite eu de ex daca mor la Montreal, habar n-am unde voi fi ingropata, dar probabil n-o sa am vreun cimitir romanesc ortodox, deci n-o sa am niciun merit daca voi odihni linga vreun musulman sau ateu.

In rest, ma tot mir (desi n-ar trebui) de ce prigoana adevarata se da pe acest site impotriva Bisericii, va intreb : de ce mai stati, fratilor, in Biserica ortodoxa, cine va obliga??Nu sinteti liberi, ce-aveti?

sanatate!In primul rand observ un atac la persoana aici si te rog frumos sa combati idei si nu persoane!! De obicei atacul la persoana se întâmpla cand nu mai sunt argumente.

In al doilea rând, acesta este un site liber si respectam orice religie sau convingere sprituala!
constatarile tale sunt de asemeni libere dar te privesc. Te rog sa respectii si tu libertatea altora de a face exact ce cred si simt cu spiritul - nu VAD unde si cum acest lucru iti aduce vreun prejudiciu!!
 • 8

#39
iulia_b

iulia_b

  Membru junior

 • Membri
 • PunctPunctPunct
 • 1.022 mesaje

Postat 18 noiembrie 2013 - 09:49

*
HOT

Atata timp cat fiecare roman plateste taxe (inclusiv eu) si din taxele lor BOR isi construieste biserici, normal ca ma roade si pe mine grija de asta, deci nu, nu suntem complet "liberi". Inclusiv pe cei catolici sau protestanti.Cand BOR o sa-si colecteze veniturile exclusiv de la ortodocsi, poate sa faca cate o biserica din 10 in 10 metri, nu ma intereseaza.

Plus ca pe la mine recensamantul n-a ajuns, probabil ca m-a declarat cineva ortodoxa  din oficiu, bineinteles.


Editat de iulia_b, 18 noiembrie 2013 - 09:51 .

 • 6

#40
mamica11

mamica11

  Membru matur

 • Membri
 • PunctPunctPunctPunct
 • 2.980 mesaje

Postat 18 noiembrie 2013 - 10:05

Iulia, decat sa traiesti cu ideea ca te-a "declarat cineva ortodoxa" urmatorii 10 ani pana la alt recensamant nu era mai bine sa suni la primarie si sa intrebi de ce  nu au ajuns si la tine si sa te lamuresti ?

Taxele merg la toate cultele  declarate in Romania si inregistrate, nu numai la BOR doar ca la  restul nu prea se vede ce fac cu ei in afara cercului propriu. Daca te deranjeaza, cred ca  poti intra intr-unul din multele ONG uri romanesti ce lupta pentru oprirea finantarii de la buget a confesiunilor dar nu cred ca poti obliga un cult anume sa ia decizii privitoare la modul in care se folosesc acesti bani.


 • 0Etichetat si cu capre, oi, biserica

Intrebari Panica

 • De ce îmi curg sâni??

  Darius Gabriel
  - Astăzi, 00:13

 • Diaree bebe 3 luni

  Caty28
  - Ieri, 15:31

 • Sarcina

  andreiacristina
  - Ieri, 13:05

 • Sperietura

  Elly94
  - Ieri, 08:15

 • Sângerare usoara

  burlacunicotoma@gmail.com
  - Ieri, 00:08

Grupuri

 • Mamici din Vâlcea

  ela_vl1
  - iul 04 2017 18:24

 • Mamici pentru mamici

  icailoaie
  - apr 17 2014 09:07

 • Mămici,burtici departe de casă...

  Andreana
  - dec 04 2013 15:58

 • Parinti inteligenti, parinti fericiti !!!!

  mada27
  - nov 30 2013 23:00

 • Mamici, Burtici, Tatici din Vrancea

  Anda08
  - iul 11 2013 16:02

Bloguri

 • Nastere naturală sau cezariana

  Megatreide
  - Ieri, 19:57

 • Camera fetitei

  Raisa22
  - Ieri, 19:38

 • Curs de puericultura

  lili.95
  - Ieri, 19:30

 • Saptamana 34

  VasiAda
  - Ieri, 18:21

 • bagajul pentru maternitate este gata

  ramonateo11
  - Ieri, 16:35

Retete

 • Pancakes cu cereale Cheerios Ovaz

  GratielaPopa
  - iun 11 2020 22:19

 • briose cu fructe de padure si Nestlé Cheerios

  GINA-MONICA
  - iun 03 2020 08:33

 • Tarta de prune si miere

  Anda08
  - aug 20 2019 12:37

 • Salata de capsuni

  Anda08
  - iul 03 2019 12:02

 • Clatite sau pancakes cu nuca de cocos si fructe

  Anda08
  - mar 29 2019 12:13

Ultimele aprecieri

 • monicaboPoza lui %s

  monicabo
  ii multumeste lui

  bogdana95
  pt. aprecierea acestui mesaj

 • zikiPoza lui %s

  ziki
  ii multumeste lui

  velvet
  pt. aprecierea acestui mesaj

 • zikiPoza lui %s

  ziki
  ii multumeste lui

  aminna
  pt. aprecierea acestui mesaj

 • roli25Poza lui %s

  roli25
  ii multumeste lui

  ziki
  pt. aprecierea acestui mesaj

 • ioanaPoza lui %s

  ioana
  ii multumeste lui

  Laura25
  pt. aprecierea acestui mesaj

 • - TOP 50 reputatii -