Sari la conținut

Sari la conținut


* * * * * 1 voturi

Caprele, oile si biserica

capre oi biserica

109 raspunsuri la acest subiect

#101
AdiS

AdiS

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 966 mesaje

Postat 20 noiembrie 2013 - 14:23

AdiS,   stiu ca inca "nu suntem in acel punct" insa  intr-o democtratie strigatul minoritatii nici nu va rezolva nimic pana nu se va ajunge  exact  in acel punct.

 

 

Dar asta nu inseamna ca minoritatea sa taca din gura pe motiv ca si asa nu rezolva nimik. Pana la urma cine ar mai fi in charge sa impinga lucrurile pana la acel punct exact? (retoric spunand)

 

Cred ca intr-o democratie strigatul minoritatii este luat in seama si analizat iar biserica ar plati taxe si impozite pe afacerile pe care le desfasoara. Daca ar fi morala si, zic eu, fair play ar plati toate astea fara sa astepte ca unii si altii sa declare ca nu stiu si nu exista asa ceva.



#102
a_alinta

a_alinta

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 6.780 mesaje

Postat 20 noiembrie 2013 - 20:36

Cata iubire in asa putine cuvinte...:)

 

JG, eu am scris ieri in legatura cu acuzatia asta ca nu sunt solutii si sunt doar vorbe la intrebarea Laurei dar poate nu am fost destul de clara. Incerc iar :) : deci,. indiferent cat tipati cata "iubire" revarsati la adresa bisericii ortodoxe,indiferent ca va plac sau nu, normele interne nu le puteti schimba. Din aceasta parte deci, pentru voi, nu exista solutii. Si asta ar fi trebuit sa se inteleaga pentru ca se arunca cu noroi de 20 de ani de zile si lucrurile nu merg mai bine.

De asemeni , indiferent cat de multa compasiune, smerenie, dorinta de a trai in saracie, etc asteptati sa dea dovada unele persoane din biserica se pare ca ramaneti dezamagiti (uneori) si deci nici de aici nu exista solutii. Si asta ar fi trebuit sa se inteleaga pentru ca se tipa de 20 de ani ca biserica nu da mancare, etc si tot nu s- schimbat nimic.(dupa dorinta si ochii celor din afara ce  striga vreau sa zic pentru ca eu personal stiu oameni ce fac multa treaba) .

Ceea ce ramane in mana voastra este ceea ce am spus si ieri: sa actionati acolo unde aveti putere: la institutiile statului. Daca cu adevarat vor fi sanctionati cei ce fura , automat vor intra si cei ce fura colaci. Daca vor fi sanctionati cei ce defriseaza fara aviz, automat vor intra si cei ce defriseaza padurile apartinatoare bisericii, etc

Aceeasi preoti ce in Romania fac ceea ce spuneti voi ca fac, in America sigur nu ar face-o .De ce? Petru ca societatea si legile ei nu permit asta.

Solutia la cei necredinciosi doar aici sta.

Acum este adevarat intervine ceea ce a spus Laura ieri: "cu cine sa votez , toti fura"? Aici am recunoscut: nu am solutii, astia sunt oamenii crescuti de societatea prezenta, asta este ceea ce este oferit inca in Romania, din nefericire.

Eu totusi sper inca .

 

ai pus punctul pe i.  biserica ortodoxa a ajuns sa fie ocolita tocmai datorita  preotilor. un preot nu are voie sa faca nimic din ce s-a spus pe aici indiferent de societatea  in care traieste si legile ei.

si vorba " nu face ce face popa , fa ce zice popa " nu este decat o alta scuza a faptului ca preotia a devenit o meserie ca oricare alta .   daca un preot care intelege tot "fenomenul" dumnezeu sau cel putin ar trebui sa il inteleaga , nu poate sa urmeze cele 10 porunci cum ar putea intelege un oarecare ce inseamna biserica? 

 

nici nu ma mai mira dezamagirea celor care incearca sa inteleaga ceva din dumnezeu pentru ca  se pare ca ortodoxia l-a pierdut in sfintele taine si canoanele sfintilor parinti.

 

adevarata este vorba :" pana la dumnezeu te mananca sfintii"!



#103
eumada

eumada

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 14.106 mesaje

Postat 20 noiembrie 2013 - 20:47

Hai ma,da `pot sa jur ca la servisu` Wv de la noi vine un C5...sau ceva de genul....mert,condus de protoiereul...cutare.Mama imi dau palme singura ce masini faine au.Iar ala cu Kuga e inca tanar....Pai din salariu de bugetar...sigur nu,intamplarea face sa am acces la exact sumele care constituie salarii preotesti...precum si salariile altor categorii sociale.

 

Cum restul veniturilor nu se impoziteaza ...banii intra dar nu se face nimic pentru folosul comunitatii....ci doar folosul propriu al preotilor.

 

Credinta nu are nimic de-a face cu popii...



#104
portocalia

portocalia

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 1.595 mesaje

Postat 20 noiembrie 2013 - 21:13


 Asta insa iar sta in mana organelor statului, nu a bisericii.

In Romania este democratie deci "stat" inseamna majoritatea insa.

pai tocmai ti s-a explicat pe indelungi pagini ca "organele" si biserica sunt mana in mana la furat. deci nu-sh de ce ne-am lua doar de organe si biserica am lasa-o in pacea ei. 

 

sunt de acord totusi cu tine, atata vreme cat "organele" au fost votate de 70% din populatie, nu stiu de ce ne mai plangem. sau brusc a devenit forumul asta minoritar [cri] . in prag de alegeri se vedea altfel situatia. 


Editat de portocalia, 20 noiembrie 2013 - 21:17 .


#105
A_Iulia

A_Iulia

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 8.524 mesaje

Postat 20 noiembrie 2013 - 21:49

N-ar fi rau sa se procedeze ca in Germania, sa poti sa te sustragi tu, ca si contribuabil,  de la plata impozitelor dedicate apartenentei la vreun cult. - atunci devine clar si cine cu cine voteaza.

 

Cine e cu biserica sa plateasca impozitul aferent. Cine nu e...sa faca ce vrea el cu banii respectivi. Nu e mai corect asa pentru toata lumea?



#106
Madanic

Madanic

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 3.591 mesaje

Postat 20 noiembrie 2013 - 22:00

Bineinteles ca poti fi intre -nici sa urasti nici sa iubesti- dar atunci te exprimi in general cam ca in mesajul asta ultim al tau  , nu ca in cel al lui eumada de ex.  Acolo" striga" iubirea. :)

Cei ce scriu si striga in Romania impotriva bisericii in general nu sunt neutri si asta se vede cu ochiul liber. Incarcat de ura nu poti gandi firesc in general.

Pe Dragnea nu l-am vazut, nu stiu cine e.

Sunt de acord ca poti vorbi si poti critica daca  vrei (civilizat ) , de asemeni sunt de acord ca doare faptul ca nu poti opri "jegmaneala" dar repet, poti opri asta insa actionand altfel.

Asta :  "ei bine, daca te botezi si te inmormantezi nu poti iesi din biserica" nu e adevarata . Din punct de vedere pur ortodox, haric, toti cei ce injurati biserica sunteti deja iesiti din ea, aici puteti fi linistiti. Din punct de vedere legal, pentru ca presupun eu ca asta doare  daca tu te-ai hotarat sa nu fi inmormantata ortodox si lasi asta scris rudelor, copiii nu ti i-ai botezat, pomeni nu faci, la recensamant te-ai declarat atee , atunci cand  la un moment dat si in Romania se va face vreo impartire clara (pentru separarea impozitului eventual) vei fi sigur cu hartia de necredincios in mana. Asta insa iar sta in mana organelor statului, nu a bisericii.

In Romania este democratie deci "stat" inseamna majoritatea insa.

 

Criticarea unor actiuni mercantile, si complet lipsite de etica pe care dogma crestina le condamna facute de institutia BOR este una si aceeasi cu "injurarea" bisericii?

Intreb pentru ca ma consider credincioasa, si trebuie sa recunosc ca anumite actiuni si atitudini bisericesti nu reusesc sa le vad ca fiind "invataturile lui Isus". 

Biserica are ca menire tinerea pe calea ce-a buna a sufletelor pe care le pastoreste si oricat de populara este zicala "Fa ce zice popa nu ce face popa", in fapt ar trebui sa calauzeasca prin puterea exemplului, nu doar prin transmiterea unui mesaj pe care ulterior sa-l ignore cu desavarsire. Pentru ca asta se numeste fariseism.

E de laudat zelul tau in apararea institutiei, insa se pare ca uiti ca iluminarea oamenilor a venit initial prin contestarea regulilor institutiei bisericesti. Atentie a regulilor, nu a mesajului. 

E greu sa propovaduiesti credibil, iertarea divina si absolvirea pacatelor cand ii refuzi omului accesul la ele pe diverse motive mercantile. Unde in Biblie scrie ca Isus si Tatal nostru ceresc ne considera vrednici in functie de suma platita pentru inmormantare? 



#107
michelle-usa

michelle-usa

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 19.697 mesaje

Postat 20 noiembrie 2013 - 22:14

pe mine, personal ma deranjeaza ura, BO impotriva altor culte...si cum manipuleaza lumea  impotriva lor, deasemenea.

 

tata de exemplu pana la venerabila virsta de 60+ ani a fost doar cu numele orthodox (botezat, cununat...)..

eu de cand am devenit credincioasa am inceput sa le vorbesc si parintiilor ( considerind vorbele Domnului de a transmite Vestea buna mai departe). multumesc Domnului ca m-a folosit si vorbele mele au ajutat parintii mei sa aleaga acest drum al credintei.

 

eu nu le-am spus niciodata sa se lase de credintza lor ortodoxa...treaba lor, decizia lor...dar I-am sugerat tatei daca vrea, din curiozitate...plus ca are o cunostinta care este (cred ca adventista)...sa se duca o duminica si la alta biseric de la alt cult crestin sa vada cum e, cum sunt predicile...

 

tata e prieten cu preotii de care apartine si a intrebat pe unul din ei, daca sa se duca sau nu...sa viziteze o biserica de la alt cult. la care acesta f. hotarit I-a spus ca nu, ca nu are ce cauta acolo...ca sa nu se ia dupa mine...ba chiar ca de ce nu ma cearta pentru ce eu am facut(ca m-am dus la alt cult)...ignorind partea buna a deciziei mele.

 

lui tata ii e frica se se duca macar in vizita, ca daca il vede preotul...daca dupa aia la spovedanie il apostrofeaza...si chestii din astea.

 

BO continua sa aiba atitudinea asta ostila fata de alte culte  crestine, desi acelasi crez il avem si noi...asemanrile sunt majoritare...doar mici diferente in ritualuri.


Editat de michelle-usa, 20 noiembrie 2013 - 22:15 .


#108
mamica11

mamica11

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.980 mesaje

Postat 21 noiembrie 2013 - 10:17

Dar asta nu inseamna ca minoritatea sa taca din gura pe motiv ca si asa nu rezolva nimik. Pana la urma cine ar mai fi in charge sa impinga lucrurile pana la acel punct exact? (retoric spunand)

 

 

Asa e, nu inseamna asta. Minoritatea nu trebuie sa taca. Dar nici sa injure constant 20 de ani fara sa lucreze deloc acolo unde logic s-ar misca lucrurile. Eu doar ma mir ca de la an la an mai mult se vorbeste urat despre BOR si mai mult creste puterea de a face fiecare ce vrea [fri] . de aceea spun ca poate e bine sa se lucreze in alta parte . Nu mai stiu cine a spus ca apar institutia, nu , de fapt nimeni nu are nevoie de "apararea mea" spun doar ca aruncatul cu vorbe urate la adresa ortodoxiei nu va va ajuta.

Dar, ma rog, poate asta e un tip de descarcare la unii.

Acum chiar nu mai dau zeci de explicatii pentru ca astazi in zi de sarbatoare (pentru unii) o doamna foarte draguta "a uitat" sa-si curete oglinzile de la masina si plina de candoare s-a infipt in bara mea asa ca pentru cateva zile nu am posibilitatea de a ma deplasa ceea ce la mine e jalnic si primul lucru la care m-am gandit a fost ca m-a ajuns "iubirea" unora, asa ca va doresc succes in tot ceea ce intreprindeti in privinta schimarilor dorite.



#109
anya

anya

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 4.957 mesaje

Postat 21 noiembrie 2013 - 10:54

Off topic: Ce are bara cu circulatia?

"Injurarea" de care zici nu cred ca are legatura cu dogma in sine ci cu manifestarea ei in viata de zi cu zi, incepand de la "bagatul pe gat" in scoli si terminand cu jecmanitul rudelor celo decedati.

Cat despre accident (bine ca e doar minor si nu ati patit nimic) poti sa zici ca a fost vrerea Domnului.



#110
mamica11

mamica11

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.980 mesaje

Postat 21 noiembrie 2013 - 11:03

off topic:  Anya, n-o pot folosi asa cu bara atarnand :(  Si pentru ca locuiesc in afara zonelor cu mijloace de transport fara masina e foarte , foarte greu. Abia la 4 apare sotul doamnei si putem face actele deci pana se va misca si service ul  sigur trece weekwndul .

Asa e, poate a fost asa sa nu fie mai rau .





Etichetat si cu capre, oi, biserica

Panic Questions

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:57

  • Scădere in greutate

    SaraMaria26
    - apr 17 2024 19:00

  • Fată sau băiat

    Nataliaracila
    - apr 06 2024 20:17

  • MiÈ™cările bebeluÈ™ului

    catalinabd
    - apr 04 2024 05:53

Last Blogs

  • Bebe s-a intors deja, 28 saptamani

    marile11
    - Ieri, 22:17

  • Dublu test pozitiv È™i nopÈ›i întregi nedormite!

    Ana1298
    - Ieri, 17:26

  • Gata vacanta!

    Andreeaflore1991
    - Ieri, 16:16

  • Minunea asteptata din burtica

    RoxiMada
    - Ieri, 15:26

  • Nasterea prin cezariana

    AdrianaBlo
    - Ieri, 10:27

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -